Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt får kjørt seg mot Zorya Luhansk

Bodø/Glimt tar torsdag i mot Zorya Luhansk i første runde av gruppespillet i Europa Conference League. Vi tror Kjetil Knutsens gutter får knalltøff motstand av det ukrainske laget.

Bodø/Glimt-Zorya Luhansk B 4,10
Kampstart torsdag kl 21.00 - spillestopp kl 20.59)

Seier til Zorya Luhansk spiller du på her til 4.10 i odds

Bodø/Glimt ble knust 2-5 sammenlagt av Legia Warsawa i kvalifiseringen til Champions League og måtte ut i tre tøffe oppgjør for å komme seg inn i gruppespillet i Europa Conference League.

Etter å har cruiset forbi Valur fra Island med 6-0 sammenlagt, ble det tøffere motstand når FC Prishtina fra Kosovo var motstander. Der lå de under 1-2 fra borteoppgjøret, men hjemme på Aspmyra snudde de det med 2 mål av Erik Botheim.

I play-off kampene mot Zalgiris Vilnius ble det igjen spennende. 2-2 i borteoppgjøret var et bra utgangspunkt, og når Ola Solbakken satte inn det eneste målet i returen på Aspmyra var Glimt klare for gruppespillet.

Bodø/Glimt er også i år med og kjemper om seieren i Eliteserien og ligger på andreplass, ett poeng bak Molde. De er ikke i nærheten av så sterke som i fjor, og mye av det kan forklares med tapet av sentrale spillere i angrepet. Det skal litt til å erstatte de 60 målene Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Jens Petter Hauge bidro med.

Erik Botheim har kommet inn som et friskt pust og må settes opp i gode scoringsposisjoner i denne kampen, samtidig som disiplin og konsentrasjon i forsvaret er ekstremt viktig. Da kan de ha en mulighet mot gjestene fra Ukraina.

Det er ca.102 millioner kroner i Eurojackpott-potten. Spillefrist fredag kl 19.00

Zorya Luhansk er ingen kasteball

Torsdag braker det løs med første gruppespillkamp hjemme mot Zorya Luhansk fra Ukraina. Dette er et ukjent lag for de fleste nordmenn, men har de to siste sesongene tatt tredjeplassen i Ukrainas Premier League bak gigantene Shakhtar Donetsk og Dynamo Kiev.

De startet årets sesong ganske svakt, men er nå ubeseiret de fire siste kampene, så det kan virke som de har spilt seg litt i form.

I kvalifiseringen til Europa-League røk de ut etter 0-3 tap borte mot Rapid Wien i den første kampen og 2-3 tap i hjemmereturen. Et stygt resultat men bak tallene viser det seg at i begge kampene mot østerrikerne dominerte de banespillet, og hadde flest skudd og flest skudd på mål.

Zorya er et lag som spiller attraktiv fotball og stuper i angrep med gode spillere foran på banen. Glimt bør spesielt merke seg Allahyar Sayyadmanesh som er på lån fra Fenerbache, og Vladislav Koschergin som står med to scoringer hver i serien. I tillegg er Raymond Owusu en ny ung spiller fra Ghana som er toppscorer med sine tre mål.

Det spesielle med han er at i alle de syv kampene så langt har han startet på benken. En superinnbytter som Glimt-forsvaret må se opp for.

Bodø/Glimt ryker på hjemmebane

Bodø/Glimt er ikke like sterke som i fjor, og her møter de tøff motstand. Zorya har erfaring fra spill i Europa og slo blant annet AEK Athen 3-0 borte og Leicester 1-0 hjemme i fjorårets Europaliga. Vi tror de tar en knepen seier på Aspmyra.

Tror du som oss på seier til Zorya spiller du på det her til 4.10 i odds

Bodø/Glimt scorer fortsatt bra med mål hjemme på Aspmyra, og Zorya er et offensivt lag som skaper masse sjanser. Vi tror på en målrik kamp og flere enn 3,5 mål totalt.

Dette spiller du på her til 3.00 i odds