Gå til sidens hovedinnhold

Bodø/Glimt får tilbake nøkkelspiller til kampen mot Prishtina

Mot Prishtina har Bodø/Glimt to nøkkelspillere tilbake på laget. Det vil gi dem en opptur i Kosovo.

Fredrik André Bjørkan måtte gi seg med en strekk i første omgang av Champions League-oppgjøret mot Legia Warszawa på Aspmyra.

Se kampen mellom Prishtina og Glimt direkte her fra klokken 20.00

Den viktige venstrebacken har ikke vært på banen siden 8. juli, men torsdag er Bjørkan tilbake hos Glimt. Han er en nøkkelspiller i det oppbyggende spillet til nordlendingene. At Bjørkan er på plass igjen på venstrebacken vil forsterke de helgule vesentlig før kampen i Kosovo.

750 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Til glede for Glimt-fansen er også Ola Solbakken klar for kampen i Conference League. I likhet med Bjørkan har Solbakken slitt med skader de siste ukene, men skal nå altså være friskmeldt. Det er også Erik Botheim. Glimts toppscorer fikk en smell i skulderen i cupkampen mot Junkeren i helgen, men spissen, som kom fra Rosenborg før sesongen, er på plass i startelleveren mot Prishtina. Botnheim har ni scoringer på 19 kamper i hjemlig liga, cup og Europa-cup og er en sentral brikke i Glimt-mannskapet.

Vi tror Glimt har det som skal til for å vinne i Kosovo, og vi tror de med to mål eller mer. Oddsen er 2,05.

Prishtina - Bodø/Glimt (Handikap 3-veis +1) Bodø/Glimt - 1 - 2,15 (spillestopp torsdag kl. 19.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Bodø/Glimt var opprinnelig i Champions League kvaliken, men de fikk ikke være lenge i det gjeveste selskapet, da de i første runde tapte 5-2 sammenlagt mot Legia. Endringene til UEFA gjør at de fortsatt har muligheter for å spille i Europa denne sesongen. Nå kan de spille seg inn i gruppespillet i nyvinningen Conference League.

Torsdag spiller Bodø/Glimt mot Prishtina i den kosoviske hovedstaden i det som er nest siste hinder på veien mot gruppespill i Europa.

Se kampen mellom Prishtina og Glimt direkte her fra klokken 20.00

Enkelte har hevder at Glimt møter en motstander de lett bør slå, og at veien til et gruppespill i Conference League ligger åpen for nordlendingene, men så enkelt er det ikke.

Ingen walkover for Glimt

Prishtina er et brukbart lag, særlig på hjemmebane. De røk ut av Champions League-kvalifiseringen mot Ferencváros, hvor Sotra-strilen Kristoffer Zachariassen og drammenseren Tokmac Nguen spiller. Ungarerne er et bra lag. De spilte i gruppespillet i Champions League sist sesong, og slo onsdag sterke Slavia Praha i Champions League-kvaliken.

Spill MillionFlax her!

Det er også interessant å registrere at laget som havnet på andreplass i den kosovoalbanske ligaen, Drita, tapte knepent mot Feyenoord i kvaliken. Det sier litt om nivået på lagene fra Kosovo.

Lagene fra Balkan har ofte gode enkeltspillere. Den offensive midtbanespilleren Endrit Krasniqi, som har scoret seks mål i Champions League-kvaliken og Conference League-kvaliken, er en av spillerne Glimt må passe på.

Hett på tribunen

Vi tror imidlertid at Kjetil Knutsen har et lag som er mye bedre organisert, og akkurat det vil bli avgjørende. Glimt som lag skal holde høyere kvalitet enn laget fra Kosovo, og med nøkkelspillere som Bjørkan og Solbakken tilbake vil de få en boost.

750 millioner i Eurojackpot-potten. Spillefrist er fredag kl. 19.00

Flere av Glimt-spillerne hadde problemer i varmen i Warszawa for noen uker siden, men det er heldigvis ikke ventet å bli like varmt i Prishtina torsdag. Ifølge siste oppdateringen fra yr.no skal det være 27 grader. Det kan likevel bli hett på stadion i hovedstaden i Kosovo. Balkan-publikummet er kjent for å gjøre hjemmekampene til en heksegryte for motstanderne.

Glimt knuste Valur i den første Conference League-runden. De vant 6-0 sammenlagt. Det var en maktdemonstrasjon. Prishtina på sin side tok seg så vidt videre mot walisiske Connah's Quay Nomads. De vant 4-1 hjemme, men tapte 2-4 borte. Det gir ikke tillit. Vi tror de skal være i stand til å vinne med to mål eller mer i Kosovo. Oddsen på handikap-spillet er fine 2,15. Følg kampen live fra klokken 20.00

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset