Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien, to kamper fra Premier League, tre kamper fra spansk La Liga og avrundes med den norske cupfinalen for kvinner. Bonuspotten er på ca 2,8 mill kr. Innleveringsfristen er kl 14.55.

Det er ca. 99 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

1. Vålerenga - Brann
Etter sju poeng på tre kamper, ble det ny nedtur for Vålerenga med 1-2 tap borte mot Sarpsborg 08 torsdag kveld. Hjemmelaget scoret seiersmålet seks minutter på overtid. Vålerenga ligger dermed på 7. plass med 34 poeng og har hele ti poeng opp til Viking på bronseplass når seks serierunder gjenstår. Seks av tolv hjemmekamper har endt med poengdeling (5-6-1). Dag-Eilev Fagermo må klare seg uten skadde Christian Borchgrevink.

Nedrykkstruede Brann med 0-2 hjemme mot Viking på en søkkvåt Brann stadion torsdag kveld. Ny keepertabbe av Lennart Gill og slett forsvarsspill av Ole Martin Kolskogen forærte Viking de to målene. Ligger tredje sist med 20 poeng på på kvalifiseringsplass, og har kun to poeng ned til Mjøndalen og Stabæk. De tre siste bortekampene har alle endt med poengdeling, men spillemessig har vært solid bedring for Brann den siste måneden. Jacob Sery Larsen, Sané, Gerson og Daniel Pedersen er alle ute med skader, men Fredrik Pallesen Knudsen returnerer etter karantene.

Vålerenga står med fem strake hjemmeseire mot Brann, men søndag synes vi kampen er vidåpen og helgarderer. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Bodø/Glimt - Sandefjord
Til tross for at Glimt manglet både Ulrik Saltnes og Patrick Berg i onsdagens toppkamp borte mot Molde, gikk de hen og vant 2-0. Har med den seieren festet grepet om gullet og har fire poeng ned til Molde når seks serierunder gjenstår. Bunnsolide 8-3-1 hjemme på Aspmyra.

Sandefjord stod med kun to poeng på de fem siste seriekampene, før onsdagens hjemmekamp mot Strømsgodset. Var effektive i den kampen og vant 2-0 og tok tre meget viktige poeng. Er oppe på 29 poeng og har å hele ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass. Svake 3-1-7 på bortebane.

Bodø/Glimt blir blant de største favorittene på søndagens tippekupong og vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

3. Odd - Mjøndalen
Odd med 3-3 hjemme mot Brann en fartsfylt kamp hjemme i Skien søndag kveld og etter spill og sjanser var det et helt greit resultat. Onsdag ble det fortjent 0-2 tap borte mot Tromsø. Ligger på 10. plass med 28 poeng og har åtte poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass. Mye skal gå galt om Odd skal bli innblandet i nedrykksstriden. Godkjente 4-3-4 hjemme i Skien. Jan Frode Nornes har ingen fravær av betydning.

Mjøndalen stod med fattige tre poeng på de elleve siste seriekampene før onsdagens hjemmekamp mot Kristiansund. Tok en sensasjonell 5-0 seier i den kampen, men noen 5-0 kamp var det ikke. Fikk dermed kontakt med Brann på kvalifiseringsplass og ligger nest sist med 18 poeng, kun to poeng skiller opp til Brann nå. Fire strake tap på bortebane og totalt beskjedne 1-4-7 på bortebane. Særdeles viktige Markus Nakkim soner karantene for gule kort.

Odd med 3-2 og 6-1 seier de to foregående sesongene i Skien. Tre poeng til hjemmelaget sikrer ny kontrakt for hjemmelaget. H.

4. Stabæk - Haugesund
Stabæk åpnet friskt hjemme mot Molde lørdag kveld, men laget et klønete selvmål og kom under 0-1. Fikk spille hele 2. omgang med en mann mer, men endte opp med å tape 0-3. "Fulgte" opp med nytt 0-3 tap borte mot Lillestrøm onsdag kveld og ettersom Mjøndalen vant sin kamp i midtukerunden, er Stabæk nå helt sist på tabellen. Men det er fortsatt kun to poeng opp til Brann på kvalifiseringsplassen. Svake 2-3-7 hjemme på Nadderud. Yaw Amankwah er ute for resten av sesongen, stopperkollega Simen Wangberg er usikker.

Etter tre strake tap slo Haugesund tilbake med hele 7-0 hjemme mot Mjøndalen for to uker siden, men søndag ble det igjen tap. Ledet lenge 1-0 borte mot Vålerenga da, men tapte tilslutt fortjent 1-2. Onsdag ble det 0-0 hjemme mot Rosenborg i en sjansefattig kamp. Ligger på 9. plass med 32 poeng og er utenfor all nedrykksfare. Jostein Grindhaugs mannskap har faktisk kun tatt 6 av sine 32 poeng på bortebane (1-3-8).

Det står 2-1-0 på de tre siste tilsvarende på Nadderud. Stabæk må da ha gode vinnersjanser i kveld. H.

5. Strømsgodset - Molde
Variable takter av Strømsgodset i det siste, men sterkt med ett poeng hjemme mot serieleder Bodø/Glimt søndag. Det gjorde nok godt for laget som kun hadde tatt ett poeng på de tre foregående seriekampene. Onsdag ble det et litt ufortjent 0-2 tap borte mot Sandefjord. Ligger på 9. plass med 30 poeng og spiller nok Eliteseriefotball også neste sesong. Solide 7-3-2 hjemme på Marienlyst. Ingen spesielle fravær eller karantener.

Molde gjorde det meste rett i 1. omgang hjemme mot Bodø/Glimt i onsdagens toppkamp, bortsett fra å score mål. Glimt med to scoringer i andre omgang og dermed har Molde fire poeng opp til serieleder Bodø/Glimt når seks serierunder gjenstår. Har faktisk ikke bedre enn 5-4-3 totalt på bortebane. Eirik Ulland Andersen, Eirik Hestad og Martin Ellingsen er blant spillerne som ikke er med.

Molde har vunnet 4-0 de to foregående sesongene på Marienlyst og vant også tredje sist. UB.

6. Viking - Sarpsborg 08
Formsterke Viking tok sin fjerde strake seier, da de slo nedrykkstruede Brann 2-0 på Brann stadion torsdag kveld. I og med at Rosenborg måtte nøye seg med ett poeng borte mot Haugesund, overtok Viking tredjeplassen på tabellen. Med 44 poeng er det kun tre poeng opp til Molde på 2. plass. Meget fine 8-2-2 hjemme på SR-bank Arena. Ingen nye skader eller karantener for Viking.

Sarpsborg 08 snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot Vålerenga torsdag kveld og er dermed kommet seg opp på 29 poeng. Med tre seire på de fire siste seriekampene, tyder alt på at det blir eliteseriefotball i Sarpsborg også i 2022. Bortetallene er dog ikke bedre enn 3-1-8. Ingen nye skader eller karantener for Lars Bohinen og hans Sarpsborg 08.

Det står 6-1-0 på de sju siste tilsvarende i Stavanger. Viking blir en av våre sikre på søndagens tippekupong. H.

7. Aston Villa - West Ham
De to neste kampene på søndagens tippekupong er begge hentet fra Premier League. Aston Villa med sterk 1-0 seier borte mot Manchester United fjerde sist, men har deretter gått på tre strake tap. Rotet vekk en 2-0 ledelse hjemme mot Wolverhampton nest sist og endte opp med 2-3 tap. Sjanseløse borte mot Arsenal sist fredag og 1-3 tap. Ligger på 13. plass med ti poeng, men godkjente 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper. Morgan Sanson og Jaden Philogene-Bidace er de eneste fraværene for Villa.

West Ham var best i det meste hjemme mot Tottenham søndag og vant meget fortjent 1-0. Onsdag tok West Ham seg videre til kvartfinale i ligacupen etter seier på straffespark hjemme mot Manchester City. Helt oppe på 4. plass i Premier League med sine 17 poeng og er ubeseiret på sine fire første bortekamper (3-1-0). Det er ingen nye skader eller karantener for West Ham.

West Ham vant 3-1 på Villa Park forrige sesong, mens det endte 0-0 sesongen før. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Norwich - Leeds
Norwich endte opp med kun 21 poeng sist de var i Premier League for to sesonger siden. Det ser verre ut denne sesongen. Etter ni serierunder står Norwich med kun to poeng og fryktelige 2-23 i målforskjell. Ble rundspilt borte mot Chelsea sist helg og tapte hele 0-7. Hjemme er det blitt tre tap og 0-0 mot Brighton. Billy Gilmour fikk ikke spille mot moderklubben Chelsea, men er trolig tilbake i startoppstillingen i dag. Ben Gibson er ute med karantene.

Leeds har slitt med skader i innledningen og også møtt bra motstand i flere av kampene. Uansett har det vært en skuffende start med kun sju poeng. Fortjent utligning på overtid hjemme mot Wolverhampton sist lørdag, og kunne også fått med seg poeng borte mot Southampton nest sist (0-1 tap). 0-2-2 på sesongens fire første bortekamper. Patrick Bamford og Luke Ayling er fremdeles ute med skader for Leeds.

Ikke lett å tro noe særlig på Norwich og vi tror ikke Leeds taper på Carrow Road. UB.

9. Real Sociedad - Athletic Bilbao
De tre neste kampene på søndagens tippekupong er alle hentet fra La Liga. Etter midtukerunden er Real Sociedad ensom serieleder med 24 poeng på 11 spilte kamper. Real Madrid og Sevilla på plassene bak har 21 poeng på 10 spilte kamper. Hjemmelaget står med 7-3-0 på de ti siste seriekampene, etter 2-4 tapet borte mot Barcelona i seriepremieren. Carlos Fernandez, Nacho Monreal, Jon Guridi og Diego Rico er alle fortsatt ute for Sociedad

Athletic Bilbao står også med kun ett tap, men 4-5-1 totalt og ligger på 8. plass med 17 poeng, det er sju poeng opp til Real Sociedad, men Bilbao har en kamp mindre spilt. Har ikke utmerket seg som noe stort bortelag de siste sesongene, men er ubeseiret på sine fem første bortekamper denne sesongen (1-4-0). Viktige Raul Garcia skal være friskmeldt.

Det endte 1-1 i tilsvarende baskerderby sist sesong, Real Sociedad med seire i de tre foregående sesongene. HU.

10. Getafe - Espanyol
Etter en flott 8. plass i 2019/20-sesongen, ble det nedtur for Getafe forrige sesong med 15. plass. Den nedturen har fortsatt denne sesongen og sammen med nestjumbo Levante, er Getafe det eneste laget som ikke har vunnet i La Liga foreløpig. Kun tre poeng er det blitt på de elleve første seriekampene. Det positive må være at kun en av de fire siste seriekampene er tapt. Chema Rodriguez soner sin andre av to kampers karantene.

Espanyol nøyde seg med en sesong i Segunda etter nedrykket fra La Liga i 2020, og har innledet positivt. Hjemme i Barcelona er det blitt kun ett tap på seks spilte (3-2-1), men borte er laget uten seier hittil (0-3-2). Ligger på 10. plass med 14 poeng. Viktige Raul de Tomas ble utvist i tirsdagens hjemmekamp mot Athletic Bilbao og soner karantene.

Det står 4-2-0 på de seks siste tilsvarende. Getafe taper neppe i kveld heller. HU.

11. Atletico Madrid - Real Betis
Toppkamp på Wanda Metropolitano i Madrid. Regjerende seriemester Atletico Madrid måtte nøye seg med 2-2 i torsdagens borteoppgjør mot nestjumbo Levante, 2-2 endte det også hjemme mot Real Sociedad sist søndag. Står med 19 poeng og ligger på 6. plass, det er kun fem poeng opp til serieleder Real Sociedad og Atletico har også en kamp mindre spilt. Diego Simeone må unnvære skadde Thomas Lemar og Marcos Llorente, men stiller ellers skadefritt.

Real Betis helt oppe på 4. plass etter sin overbevisende 4-1 seier hjemme mot Valencia onsdag kveld. Det var lagets tredje strake seier. Står med 21 poeng på 11 spilte kamper og har fine 3-1-1 på bortebane, men ikke møtt noen av topplagene borte enda. Youssef Salaby og Victor Camarasa er ute for Betis.

Det står 8-1-0 på de ni siste tilsvarende i Madrid. Vi tror på hjemmeseier også nå. H.

12. Sandviken - Vålerenga
Cupfinale og den spilles på Ullevaal. To serierunder før slutt har Sandviken fire poeng ned til Rosenborg på 2. plass. Neste søndag har Sandviken hjemmekamp mot tabelljumbo Klepp og vinner de den kampen er de seriemestre. Ubeseiret i Toppserien denne sesongen med 15-1-0.

Vålerenga tok seriegull forrige sesong, men har ikke vært med i gullkampen denne sesongen. To serierunder før slutt ligger laget på 4. plass med 32 poeng og er hele 14 poeng bak Sandviken. Slo dog ut Rosenborg i semifinalen og smadret Arna-Bjørnar hele 8-0 forrige helg i Bergen.

Sandviken har vunnet begge oppgjørene i Toppserien denne sesongen, men Vålerenga er ikke sjanseløse i denne cupfinalen. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

96-rekker:
1. Vålerenga - Brann HUB

2. Bodø/Glimt - Sandefjord H

3. Odd - Mjøndalen H

4. Stabæk - Haugesund H

5. Strømsgodset - Molde UB

6. Viking - Sarpsborg 08 H

7. Aston Villa - West Ham UB

8. Norwich - Leeds UB

9. Real Sociedad - Athletic Bilbao HU

10. Getafe - Espanyol HU

11. Atletico Madrid - Real Betis H

12. Sandviken - Vålerenga U

432-rekker:
1. Vålerenga - Brann HUB

2. Bodø/Glimt - Sandefjord H

3. Odd - Mjøndalen H

4. Stabæk - Haugesund H

5. Strømsgodset - Molde UB

6. Viking - Sarpsborg 08 H

7. Aston Villa - West Ham HUB

8. Norwich - Leeds UB

9. Real Sociedad - Athletic Bilbao HU

10. Getafe - Espanyol HU

11. Atletico Madrid - Real Betis H

12. Sandviken - Vålerenga HUB