Bodø/Glimt - Sandefjord

Odds: Vi tror Bodø/Glimt vinner og holder nullen

Kampstart søndag 9. oktober kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Aspmyra Stadion

Kampen vises på Eurosport Pluss 2, discovery+ og TV 2 Play

Vi tror Bodø/Glimt vinner og holder nullen. Det spillet leverer du her

Bodø/Glimt og Sandefjord kjemper i hver sin ende av tabellen når de møtes på Aspmyra søndag ettermiddag. Hjemmelaget er i en knallhard kamp om å sikre andreplassen bak suverene Molde, mens Sandefjord ligger på den utsatte playoff-plassen, med tre poeng opp til HamKam.

Bodø/Glimt var i London tidligere i uken og på torsdag kveld fikk de en leksjon i fotball av Arsenal. I Europaliga-kampen på Emirates var det klasseforskjell selv om Arsenal stilte med et reservepreget mannskap.

Det virket som nordlendingene - spesielt i første omgang - var noe preget av stundens alvor både individuelt og som lag, og da blir man straffet når det står et topp europeisk lag på motsatt banehalvdel.

I det første kvarteret av andre omgang så det bedre ut, og Glimt hadde noen muligheter til å redusere. Muligens været Mikel Arteta faren, og etter 60 minutter kom Martin Ødegaard, Gabriel Jesus og Bukayo Saka på banen. Da ble det mer kontroll i rekkene igjen, og 2-0 til pause ble til 3-0 når sluttsignalet gikk.

I Eliteserien er det et hav opp til Molde som kommer til å ta gullet, men på de fire neste plassene er det utrolig jevnt. Glimt(45 poeng), Rosenborg(44), Lillestrøm(44) og Vålerenga(42) kjemper alle om å sikre seg medalje, som også kvalifiserer til spill i Europa neste år.

Da Bodø/Glimt tapte 1-4 hjemme for Molde for en måned siden gikk nok luften litt ut av nordlendingenes ballong. De to neste oppgjørene endte med tap 2-3 i Tromsø, og uavgjort 1-1 hjemme mot Haugesund.

I forrige serierunde våknet de til liv igjen. Da reiste de til Åråsen for å møte medaljeutfordrer Lillestrøm, og i en dominerende forestilling tok de en knusende overlegen seier med 4-1.

Det er ca. 564 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Det lukter nedrykk av Sandefjord

Sandefjord rykket opp til Eliteserien etter å ha sikret andreplassen bak Aalesund i OBOS-ligaen i 2019. De to sesongene etter i det gjeveste selskapet har gitt 11. plass i 2020, og 10. plass i 2021.

Før årets sesong var nok håpet at de skulle klatre oppover, men det har heller gått motsatt vei. De har vært på den nedre halvdelen av tabellen hele sesongen, og ligger i skrivende stund på den utsatte playoff-plassen.

Etter en brukbar start på 2022, der de hadde 6-2-7 på de 15 første kampene, har det vært ganske mørkt siden de reiste til Tromsø og tapte 0-3 den 30. juli.

Inkludert Tromsø-kampen har de nå 0-3-6 på de siste ni, og med den poengfangsten står de i fare for å rykke direkte ned. Jerv virker å være helt fortapt i bunnen av tabellen, men Kristiansund har fått opp dampen(4-3-3 på de siste ti), og fortsetter de å hente trepoengere rykker Sandefjord ned.

Det er spesielt resultatene på hjemmebane som har sørget for at Sandefjord befinner seg i nedrykksstriden, for med kun en seier på eget gress blir det vanskelig å holde seg i det beste selskapet.

Vi tror ikke det ser noe lysere ut etter turen til Bodø heller.

Har du lyst å spille Fantasy og vinne penger? Klikk her!

Bodø/Glimt tar en oppskriftsmessig seier

Bodø/Glimt fikk seg som forventet en leksjon av høytflyvende Arsenal sist torsdag. Det var klasseforskjell på lagene og selv om Glimt fremsto bedre i andre omgang av kampen, var resultatet 3-0 helt greit.

I Eliteserien har nordlendingene hatt en ujevn sesong, og de hadde rett og slett startvansker på våren. En kombinasjon av skader og en tøff vinter med spill i Europa kan nok ta noe av skylden for dette.

Nå er det fortsatt medaljer og Europa-kvalifisering for neste sesong å spille om, og mannskapet til Kjetil Knudsen får en fin anledning til å trygge andreplassen når Sandefjord kommer på besøk.

Sandefjord er nemlig i fryktelig form, og på bortebane står de nå med fire strake tap, og 1-13 i målforskjell. Det er kun borte mot Kristiansund - da Keanin Ayer Boya scoret etter 83 minutter - de har funnet veien til motstanderens nettmasker.

I tillegg har Sandefjord aldri vunnet på Aspmyra, og har kun scoret fire mål totalt på de åtte besøkene i Bodø. Vi tror de kommer til å slite med å score også denne gangen.

Vårt tips er at Bodø/Glimt vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2.05 i odds