Bofors er dagens spill

Vi velger utradisjonelt fra en utradisjonell meny i dagens oddstips.

Kommersielt

Langoddsen er nesten fri for fotball i dag, bare én portugisisk kamp står på programmet, som innleder med dueller i utfor og langrenn, før det går i ishockey og bandy.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
105. Malmö Redhawks - IK Oskarshamn B 3,30
Bortelaget er i kjempeform og har vunnet sine fem siste uten bruk av spilleforlengelser. 5-2 over habile Leksand for to dager siden. Malmö Redhawks satser på opprykk og skulle kjempe i toppen, men gir inntrykk av å være en klubb i kaos og med interne stridigheter. De fem siste matchene har gitt 4 tap og 1 seier etter straffer. Elendig, med andre ord, de er jumbo på alle formtabeller og at de er 1,45-favoritter hjemme mot Oskarshamn fatter ikke vi, og prøver heller et langskudd på borteseieren til 3,30.

Dagens avslag
100. Drammen - Mjøndalen
Denne blir jevn og vi synes det er veldig vanskelig å se en vinner i Drammen. Samtidig er det så liten sjanse for uavgjort i bandy, spesielt mellom disse to, og oddsen på uavgjort er alt annet enn god. Her finner vi det best å stå over spill.

Dagens spill
Når det gjelder langrennet ser Marit Bjørgen ut til å være i kjempeform for tiden, nå også får man si, og det er ikke lett å se hvem som skal slå henne i dag. 1,30 på Bjørgen mot røkla synes vi likevel ikke er veldig spennende odds, og vi ser til bandy og ishockey og foreslår en dobbel til høyere odds.

106. VIK Västerås HK - Bofors IK
Det er to ting ved Västerås som får oss til å tvile på om de lykkes i kveld. For det første er de plaget av fravær og i ganske svak form, bare to seire og fire tap på de seks siste spilte, og for det andre har de vært heller svake på egen is hele høsten. 8 hjemmeseire har det blitt, 7 av dem er kommet etter tre perioders spill, mens hele 8 matcher er tapt. Dette er svakere en snittet i Allsvenskan. Västerås har sanket langt flere poeng og scoret nesten dobbelt så ofte på bortebane. Men nå har de tapt sine tre siste bortematcher, mot middels motstand, og skadene begynner virkelig å kjennes. Det er nervøs stemning for at man skal miste tredjeplassen til alle som etterhvert nærmer seg, og trenerne håper inderlig at fraværslisten snart blir kortere enn dette:

Kenneth Bergquist (usikker, syk denne uken)
Viktor Mårtensson (skadet i forrige kamp)
William Karlsson (Junior-VM)
Markus Kinisjärvi (skadet)
Niclas Lundgren (operert, tilbake 2012)
Thomas Mitell (rehabilitering)
Fredrik Johansson (operert, tilbake 2012)

Juniorspiller Linus Svedlund er hentet inn i troppen til kveldens kamp.

Bofors IK, som snart bytter navn til BIK Karlskoga, er årets store overraskelse i Allsvenskan. De ligger på en trygg 2. plass, bare 5 poeng bak Örebro og med god avstand ned til dagens motstander og de andre konkurrentene. Formen er meget god, og 3. juledag ble det en overlegen 6-0-hjemmeseier over jumboen Borås. Før dette vant de 2-1 i Mora, i spilleforlengelsen. Formen viser 4 seire og 2 tap på de seks siste, og Bofors er gode på borteis med 9 seire og 7 tap. (tallene inkluderer spilleforlengelser og evt. straffer). De har en veldig god målvakt i Bellissimo, en av Italias landslagsmålvakter.

Kasper Jensen, Tobias Thermell og Eddie Larsson er skadet.

Västerås har ennå ikke tatt poeng mot Bofors denne sesongen. To møter har endt med 3-0 til Bofors på dagens bane og 4-3 i Karlskoga.

Det er grusomt jevnt i denne ligaen, og som begge lags trenere sier i et intervju på hjemmelagets nettside, så er alle matchene tøffe, du merker ikke forskjell på om du møter lag fra øvre eller nedre halvdel. Bofors har trukket det lengste strået to av to ganger denne sesongen, de er i god form og ikke nevneverdig plaget av skader, mens det omvendte gjelder for Västerås. Da frister det å spille det beste laget, med færrest problemer, til den høyeste oddsen (2,50). Hjemmebanefordel er det ingen i Västerås som snakker om uansett.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

101. Solberg - Ready
Norsk Bandys Eliteserie har rullet 10 runder og det ser ut som Stabæk er best denne sesongen. Solberg ligger som nummer 2, de har bare spilt 4 hjemmekamper og har 3-1-0 på disse. Et par av de mest rutinerte spillerne la opp eller reiste før sesongen, men andre kom tilbake og Solberg ser litt svakere ut enn i fjor, men ikke mye. 21. desember slo de dagens motstander 3-1 borte, før de vant 6-3 borte mot rivalene fra Mjøndalen 2. juledag.

Ready satser denne sesongen og er bare poenget bak Solberg. Det kan fort bli Ready og Solberg som skal gjøre opp om 2. plassen i seriespillet, med mindre Stabæk møter veggen, da kan alt skje. Ready scorer nest minst av alle men slipper også inn nest minst. To bortekamper på rad er tapt, men begge var mot serieleder Stabæk. Ready har 2-0-3 på fem bortekamper, de tapte 3-5 borte mot Mjøndalen tidligere i desember. 2. juledag slo de rivalene fra Ullevål 5-2 på Gressbanen.

Ready hadde fullt lag 2. juledag og det er trolig få eller ingen fravær i dag.

Det står 10-0-2 fordel Solberg på innbyrdes oppgjør. Denne sesongen er lagene jevnere enn på lenge og har vunnet én innbyrdes hver, men begge ble spilt på Readys hjemmebane.

Vi mener hjemmelaget skal være ganske store favoritter på Solbergbanen i kveld, de har levert flere gode kamper den siste tiden og slo Ready 3-1 på Gressbanen nylig. De er tradisjonelt et sterkere lag enn Ready, som har tapt tre bortekamper allerede denne måneden. Vi spiller H til 1,55 og får en dobbel til 3,88. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

101. Solberg - Ready 1,55 5,60 2,35
106. Västerås - Bofors 1,75 3,60 2,50

Total odds 3,88

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus