UTE? Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær kan måtte klare seg uten Romalu Lukaku i den kommende cupkampen.
UTE? Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær kan måtte klare seg uten Romalu Lukaku i den kommende cupkampen. Foto: John Walton (Pa Photos)

Bonuspott på 5 millioner med Manchester United og Solskjær

Bonuspotten skal ut på lørdagens tippekupong. Kvartfinalen i FA-cupen mellom Wolverhampton og Manchester United er den store kampen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Tippetips: Bonuspott med Solskjær
Oddssingel PL:
Det kan bli en sen kveld for Solskjær og United
VM skiskyting stafett menn:
Norge skal ta gull på herrestafetten
VM skiskyting stafett kvinner:
Marte Olsbu skal gi Norge stafettgull
Oddssingel PL:
Newcastle til feit borteodds
Oddssingel Championship:
Leeds fester grepet om opprykksplassen
Oddsdobbel Championship:
Aston Villa har meldt seg på i opprykkskampen
V75 Drammen: To sterke bankere i Drammen
V65 Århus:
Internasjonal V65-kveld fra Danmark
VM skiskyting
: Her er programmet

To kvartfinaler i den engelske FA-cupen, tre kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship er rammen rundt lørdagens tippekupong. Bonuspotten skal ut på lørdagskupongen og det betyr ca 3,4 mill kr ekstra i tolverpotten og den samlede tolverpotten vil dermed være på ca 5 mill kr. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Husk å spille Lotto. Ca 14 millioner kr i førstepremiepotten lørdag. Lever kupongen her!

1. Wolverhampton - Manchester United
Wolverhampton tok seg til kvartfinale etter å ha slått Bristol City 1-0 i femte runde. I den tredje runden tok laget skalpen til Liverpool hjemme på Molineux Ground, men det skal tillegges at Liverpool stilte med et reservepreget lag i den kampen. Wolves har levert en flott sesong i Premier League og ligger på 7. plass. Mot topp seks-lagene har laget hevdet seg meget bra, blant annet med 3-1 seier borte mot Tottenham 1-1 borte mot både Manchester United og Arsenal. I tillegg vant laget 2-1 hjemme mot Chelsea. Ryan Bennett soner karantene i Premier League, men er tilgjengelig i lørdagens FA-cup. Det betyr at manager Nuno Espirito Snto kan stille tilnærmet skadefritt.

Manchester United måtte tåle sitt første serietap under Ole Gunnar Solskjær i sist søndags bortekamp mot Arsenal. Falt dermed ned til 5. plass på tabellen, men har uansett levert kanonbra under Solskjær. Har slått Arsenal 3-1 og Chelsea 2-0 i de to foregående rundene i FA-cupen, begge på bortebane. Jesse Lingard, Ander Herrera og Phil Jones er alle friskmeldt, så gjenstår det å se om Ole Gunnar Solskjær velger å bruke en eller flere av dem. Ashley Young må sone karantene, Romelu Lukaku er tvilsom med en sår fot. Solskjær har nå kun Alexis Sanchez, Juan Mata, Antonio Valencia og Matteo Darmian ute med skader.

Wolverhampton har færre baklengs enn både Manchester United og Arsenal i Premier League og United får ingen walkover til semifinalen lørdag kveld. Denne er vrien. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Swansea - Manchester City
Som ventet ble det tap for Swansea borte mot West Bromwich tirsdag kveld. Det var lagets fjerde tap i løpet av de fem siste seriekampene og det blir ikke retur på første forsøk for Swansea til Premier League etter nedrykket i fjor vår.  Har hatt overkommelige hjemmekamper mot hhv Gillingham og Brentford i de to foregående rundene. Brukbare 8-4-5 på hjemmebane i Championship der laget ligger på 15. plass. Toppscorer Oli McBurnie har slitt med sykdom i det siste og er neppe aktuell fra start, men kan kanskje sitte på benken.

Klikk her for å levere din tippekupong

Manchester City tok ligacuptittelen for et par uker siden og pulveriserte Schalke 04 i tirsdagens returoppgjør i Champions League. Leder også Premier League med ett poeng og City kan fortsatt ta fire titler denne sesongen. 5-0 hjemme mot Burnley og 4-1 borte mot Newport County i de to foregående rundene. Solide 9-2-3 på bortebane i Premier League.  John Stones, Kevin De Bruyne og Vincent Kompany er alle ute med skader for Manchester City, men City har som kjent en meget solid tropp.

Swansea vil gi alt, men det spørs om det rekker mot stjernegalleriet til Manchester City. B.

3. Burnley - Leicester
De tre neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Premier League. Etter åtte strake seriekamper uten tap som kulminerte med en overraskende 2-1 seier hjemme mot Tottenham, har det blitt tre strake tap for Burnley. Ligger utsatt til på tabellen og ligger fjerde sist, med kun to poeng ned til Cardiff under streken. 5-2-7 er ikke allverdens til tall på hjemmebane. Steven Defour og Aaron Lennon er ute for hjemmelaget.

Brendan Rodgers fikk sin første seier som Leicester-manager sist lørdag da Fulham ble slått 3-1 hjemme. Leicester ligger trygt plassert på 10. plass med 38 poeng, med fire poeng opp til Wolverhampton på 7. plass. Forholdsvis svake 5-3-7 på bortebane. Daniel Amartey og Marc Albrighton er fortsatt ute for Leicester.

To strake hjemmeseire i de to siste tilsvarende på Turf Moor. Burnley trenger tre poeng i bunnstriden, vi tror ikke de taper mot bortesvake Leicester. HU.

4. West Ham - Huddersfield
Ustabile West Ham fornektet seg ikke sist helg, da det ble et meget skuffende 0-2 tap borte for Cardiff. Kapasiteten er uomtvistelig for dette laget, men bunnivået er fortsatt meget lavt. Ligger på 9. plass med totalt 39 poeng og har fire poeng opp til Wolverhampton på 7. plass. Anstendige 7-3-5 hjemme på London stadium, der laget står med 3-2-0 på de fem siste. For n'te gang er Andy Carroll havnet på skadelisten. Marko Arnautovic kan få sin første kamp fra start siden januar.  ack Wilshere, Andriy Yarmolenko, Carlos Sanchez og Winston Reid er alle fortsatt ute.

Huddersfield med sju tap på de åtte siste seriekampene, og det må et mirakel til om laget skal berge plassen. Ligger helt sist med kun 14 poeng og har 16 poeng opp til sikker plass, med kun åtte kamper igjen å spille. Meget svake 1-3-10 på bortebane, seieren kom midtveis i november. Huddersfield har en rekke skader i sitt lag.

2-0 til West Ham i tilsvarende seriekamp forrige sesong. Et skaderammet bortelag får det tøft igjen. H.

5. Bournemouth - Newcastle
En sjelden borteseier for Bournemouth sist helg da det 2-0 seier mot Huddersfield. Det var lagets fjerde borteseier for sesongen, de øvrige elleve bortekampene er alle tapt. Det har gått mye bedre hjemme på Vitality stadium, der viser tallene 7-4-4. Ligger på 12. plass med 37 poeng. Både Ryan Fraser og Callum Wilson er tilbake for hjemmelaget, og har ingen nye skader eller karantener.

Imponerende snuoperasjon av Newcastle hjemme mot Everton sist lørdag. Da kom laget under med 0-2, men snudde til 3-2 seier. Dermed har Newcastle fortsatt seks poeng ned til Cardiff under streken og samtidig vesentlig bedre målforskjell enn Cardiff. Har dog ikke levert på bortebane denne sesongen, 2-6-6 er svakt på reise. Jamaal Lascelles), Sean Longstaff og Rob Elliott er ute for Newcastle, mens Ciaran Clark er tilgjengelig igjen.

Det endte 2-2 i tilsvarende kamp forrige sesong. Åpent også denne gang. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

6. Rotherham - Norwich
De sju siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Championship. Kun ett tap på de åtte siste seriekampene for Rotherham og sterk borteseier mot Queens Park Rangers i midtukerunden. Likefullt er Rotherham under streken, men kun målforskjellen skiller til sikker plass. Kun fire kamper er tapt hjemme (6-8-4). Venstreback Joe Mattock har pådratt seg ti gule kort og starter sin første av to kampers karantene lørdag. Will Vaulks er også ute med karantene.

Serieleder Norwich står med sju seire på sine åtte siste seriekamper. I midtukerunden ble Hull slått 3-2 hjemme på Carrow Road. Avstanden ned til Leeds på andreplass (to poeng) og Sheffield United på 3. plass (fire poeng) forble uendret etter midtukerunden, da alle tre vant sine kamper. 9-7-2 er sterke tall på bortebane. Norwich-manager Daniel Farke har ingen nye skader eller karantener etter onsdagens hjemmekamp mot Hull.

Rotherham har vist solid form i det siste og dette blir alt annet enn walkover for serielederen. UB.

7. Brentford - West Bromwich
Etter fire seire på fem kamper, ble det tap borte mot høyt plasserte Sheffield United i midtukerunden for Brentford. Ligger på 14. plass, men likevel er ikke avstanden opp til Derby på 6. plass på mer enn sju poeng. Har vært veldig mye bedre hjemme (11-3-4) enn borte (2-7-9) til nå denne sesongen. Førstekeeper Daniel Bentley er fortsatt ute, det samme gjelder forsvarsspilleren Rico Henry.

West Bromwich valgte å sparke manager Darren Moore sist helg og fikk "betalt" på direkten da laget tok en komfortabel 3-0 seier hjemme mot Swansea i midtukerunden. Beholdt dermed sin 4. plass, men siden alle topp tre-lagene også vant sine respektive kamper, er det fortsatt ni poeng opp til Leeds på 2. plass og direkte opprykk. 10-3-5 totalt på bortebane for fire av de fem siste bortekampene er alle vunnet. Caretaker manager Jimmy Shan må unnvære Tosin Adarabioyo, mens Matt Phillips er usikker med en ankelskade.

Brentford har vært knallsterke på hjemmebane i det siste, og får utgangstipset. HU på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

8. Aston Villa - Middlesbrough
Meget viktig kamp i playoffstriden. Det var stilt store forventninger til suksessrike Dean Smith når han overtok som manager for Villa i fjor høst etter sparkede Steve Bruce. Men stabiliteten har latt vente på seg, helt til det siste. Onsdag kveld kom Aston Villas tredje strake seier og Villa avanserte til 8. plass. Nå er det kun to poeng opp til Derby på 6. plass og siste playoffplass og kun fire poeng opp til Middlesbrough på 5. plass. Står med 7-8-3 på hjemmebane, men moste Derby med 4-0 i forrige hjemmekamp. Ingen nye skader eller karantener for Villa etter onsdagens bortekamp mot Nottingham Forest.

Klikk her for å levere din tippekupong

Middlesbrough har med kun ett poeng på de tre siste seriekampene, trolig meldt seg ut av kampen om en av de to direkte opprykksplassene. Ligger på 5. plass med totalt 58 poeng og har 15 poeng opp til Leeds på 2. plass, riktignok med en kamp mindre spilt. Kun tre av 18 bortekamper er tapt, totalt viser bortetallene 8-7-3. Daniel Ayala ble utvist mot Preston, men Middlesbrough har levert inn klage i etterkant og det gjenstår å se om Ayala må sone lørdag.

0-0 i tilsvarende seriekamp på Villa Park forrige sesong. HU.

9. Sheffield Wednesday - Blackburn
Sheffield Wednesday fortsetter fremgangen under Steve Bruces ledelse og har nå ni kamper på rad uten tap. Har også fått los på playoff etterhvert og ligger nå kun fire poeng bak Derby på 6. plass. Solide 7-8-3 hjemme på Hillsborough der to av de tre siste er vunnet. Steve Bruce har noen skader i sitt mannskap, ingen nye etter midtukens bortekamp mot Bolton.

Nyopprykkede Blackburn har klart seg bra og ligger på 16. plass med totalt 47 poeng. Det skiller 11 poeng ned til Rotherham under streken, men selv om det bare er ni poeng opp til Derby på 6. plass, skal veldig mange lag passeres om det skal lykkes. Formen viser også klart nedadgående tendens med kun en seier på de åtte siste seriekampene (1-1-6). Har heller ikke imponert nevneverdig på bortebane denne sesongen (4-5-9). Blackburn-manager Tony Mowbray har flere spillere som må testes nærmere kampstart.

Begge de to siste tilsvarende har endt med hjemmeseier. Vi tror på ny hjemmeseier lørdag. H.

10. Stoke - Reading
Seks seriekamper uten tap for Stoke etter 0-0 kampen borte mot Derby onsdag kveld. Fem av kampene har endt med poengdeling. Stoke som rykket ned fra Premier League forrige sesong, har ikke hatt noen god sesong og ligger helt nede på 17. plass med sine 46 poeng. Dog er det fortsatt ni poeng ned til Rotherham under streken. Anstendige 8-4-6 på hjemmebane. Spissen Benik Afobe måtte byttes ut i onsdagens bortekamp mot Derby, og han er usikker til lørdagens kamp.  Spisskollega Sam Vokes blir trolig friskmeldt.  Sam Clucas soner sin andre av tre kampers karantene.

Etter sju poeng på tre kamper, ble det nedtur med 0-3 tap hjemme for Leeds tirsdag kveld. Reading er ett av tre lag på 36 poeng, men har best målforskjell av disse og det holder laget over nedrykksstreken. Svake 2-8-8 på bortebane, men den ene av disse seirene kom i forrige bortekamp mot Ipswich.

Stoke skal stå som klare favoritter her og i mangel på andre sikkerkandidater, gir vi full tillit til hjemmelaget her. H.

11. Hull - Queens Park Rangers
Hull har hatt et meget tøft kampprogram i det siste med bortekamper mot Derby, Brentford, Nottingham Forest og Norwich i de fire siste bortekampene og alle disse ble tapt. Innimellom dette har Hull tatt ti poeng på de fire siste hjemmekampene. Står med 50 poeng og har fortsatt et lite håp om playoff, all den tid det kun er seks poeng opp til Derby på 6. plass. Sterke 9-4-5 totalt på hjemmebane. Kaptein Markus Henriksen har pådratt seg ti gule kort og må sone to kampers karantene.  Toppscorer Jarrod Bowen og forsvarsspilleren Jordy De Wijs er begge usikre.

Queens Park Rangers åpnet sesongen med fire strake tap, men kom så i en god periode. Den har etterhvert forduftet igjen og nå står laget med kun fire poeng på de ti siste seriekampene. Har falt helt ned til 18. plass med sine 43 poeng og har kun sju poeng ned til Rotherham under streken. Totalt 4-4-10 på bortebane, men QPR har kun tatt ett poeng på de seks siste bortekampene.

3-4-0 på de sju siste tilsvarende og vi registrerer at Hull vant 4-0 i fjorårssesongen. Hull vinner igjen. H.

12. Ipswich - Nottingham Forest
13 poeng opp til sikker plass for tabelljumbo Ipswich som nå har ti ligakamper på rad uten seier og det går mot nedrykk til League One for tradisjonsrike Ipswich. Har en oppsiktsvekkende statistikk på de seks siste seriekampene, fem av disse har faktisk endt 1-1. Totalt 2-9-7 hjemme på Portman Road. James Collins og Collin Qauner kan begge være tilbake til lørdagens kamp.

Nottingham Forest er at av mange lag som kjemper om de to siste playoffplassene. Den ambisjonen fikk et skudd for baugen i midtukens hjemmekamp mot Aston Villa som endte med 1-3 tap. Ligger på 10. plass med 53 poeng og har fortsatt ikke mer enn tre poeng opp til Derby på 6. plass. Meget spesielle 3-10-5 på bortebane. Jack Robinson er klar igjen etter to kampers karantene. Toppscorer Lewis Grabban er usikker.

Ipswich med fem uavgjorte på sine seks siste, mens Forest har delt poengene i over halvparten av sine bortekamper. UB.

96-rekker:
1. Wolverhampton  — Manchester United HUB

2. Swansea  — Manchester City B

3. Burnley — Leicester HU

4. West Ham  — Huddersfield H

5. Bournemouth — Newcastle U

6. Rotherham  — Norwich UB

7. Brentford — West Bromwich HU

8. Aston Villa — Middlesbrough HU

9. Sheffield Wednesday — Blackburn H

10. Stoke  — Reading H

11. Hull  — Queens Park Rangers H

12. Ipswich  — Nottingham Forest UB


432-rekker:
1. Wolverhampton — Manchester United HUB

2. Swansea — Manchester City B

3. Burnley — Leicester HU

4. West Ham — Huddersfield H

5. Bournemouth — Newcastle HUB

6. Rotherham — Norwich UB

7. Brentford — West Bromwich HUB

8. Aston Villa — Middlesbrough HU

9. Sheffield Wednesday — Blackburn H

10. Stoke — Reading H

11. Hull — Queens Park Rangers H

12. Ipswich — Nottingham Forest UB

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør