Manchester City er inne i et tøft kampprogram, og en del av lagets stjernespillere hviles trolig i kveldens cupkamp mot Newcastle. City er likevel store favoritter på tippekupongen, og dette er en av kampene vi garderer i jakten på store premier.
Manchester City er inne i et tøft kampprogram, og en del av lagets stjernespillere hviles trolig i kveldens cupkamp mot Newcastle. City er likevel store favoritter på tippekupongen, og dette er en av kampene vi garderer i jakten på store premier. Foto: Andrew Yates (Afp)

Bonuspotten på 4,2 mill. er i fare

Det vil bli store tippepremier dersom de største favorittene ryker i kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens dobbel:
Donadoni har to kamper på seg
Oddstips:
  Vant 7-2 på bortebane
V76 Bjerke:  En troika som nekter å tape
V4/V5 Jägersro:  Galopp for alle penga

Onsdagens tippekupong består av tre kamper fra fjerde runde i den engelske ligacupen, åtte fra Serie A og én fra den skotske ligacupen.

Bonuspotten har steget til respektable 4,2 millioner kroner, og det begynner å haste hvis du har ambisjoner om å ta potten alene før den betales ut til alle med 12 rette når den når ca 5 millioner kroner.

Vi har satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen. Det er fire meget store favoritter på kupongen (Manchester City, Tottenham, Roma og Celtic), og vi har gardert flere av kampene i jakt på store premier.

Det er et tett kampprogram i mange land om dagen, og det er ventet at flere av de største klubbene på onsdagens kupong kommer til å gjøre en del endringer på laget. Det lønner seg derfor å sjekke lagoppstillingene før du leverer spillene dine i kved.

1. Manchester City – Newcastle
City skuffet stort i 1-2-tapet for West Ham i helgen og misbruket samtidig sjansen til å knipe inn viktige poeng på serieleder Chelsea. Klarte også å rote vekk to meget verdifulle poeng i Champions League-kampen mot CSKA Moskva, så den siste uken har utvilsomt vært frustrerende for fansen.

Frank Lampard er ute med skade, mens midtbanekollega Samir Nasri kan gjøre comeback i kveld.

City møter erkerivalen Manchester United til helgen, og manager Manuel Pellegrini kommer garantert til å rotere en god del på mannskapet i kveld. Andrekeeper Willy Caballero er en av reservene som kan få sjansen fra start.

I Newcastle-leiren er det endelig glede å spore. Borteseier over Tottenham og sju poeng på de tre siste kampene har ført laget opp fra nedrykkssumpa og opp på 14. plass.

City har hatt et ekstremt godt tak på Newcastle de siste sesongene. Det siste tapet kom i 2005/06-sesongen, og Newcastle har ikke scoret en eneste gang på de siste fem møtene.

Angriperne Papiss Cisse og Emmanuel Riviere og Mike Williamson og Cheick Tioteer trolig uaktuelle i kveld. Siem de Jong og Davide Santon er langtidsskadet.

Newcastle er ikke levnet særlig med sjanser av tipperne (City har 77 prosent av tegnene på folkerekka). Vi tar med en gardering og satser på at City nedprioriterer oppgjøret. HU.

2. Stoke – Southampton
Disse to møttes som sent som lørdag i serien. Stoke var nest best i det aller meste da, og det var ikke noe å si på at Southampton vant 1-0.

Hjemmelaget har variert en del i prestasjonene i det siste, og er det eneste laget som har tapt for formsvake Sunderland. Ligger på 12. plass med 10 poeng. I forrige cuprunde ble Sunderland slått på bortebane.

Forsvareren Robert Huth har skadet seg på trening og mister mesteparten av november. Fra før befinner Glenn Whelan og Peter Odemwingieser på skadelisten.

Det er bare å ta seg hatten for Southampton. Laget solgte flere av de mest toneangivende spillerne fra den imponerende fjorårssesongen, men fremstår som enda sterkere denne sesongen. Topper formtabellen med 5-0-1 på de siste seks kampene og ligger på andreplass med kun fem baklengs på ni kamper totalt.

Sam Gallagher, Ward-Prowse og Jay Rodriguez er ute med skader. Spillere som Maya Yoshida, Florin Gardos og Victor Wanyamaer aktuelle fra start dersom manager Ronald Koeman velger å rotere på mannskapet.

Stoke er normalt et godt hjemmelag, og vi er usikre på hvor høyt Southampton prioriterer denne kampen. HU.

3. Tottenham – Brighton
Tottenham hadde ballen mest mot Newcastle i helgen, men skapte få store sjanser og klarte å søle vekk alle poengene etter å ha tatt ledelsen tidlig. Falt ned på 11. plass, og London-klubben har utvilsomt fått en skuffende start på sesongen.

Manager Mauricio Pochettino har rotert mye på laget i Europa League og cupkampene så langt, og kaptein Younes Kabou og Christian Eriksen er to av spillerne som kan bli hvilt i kveld.

Brighton er ikke i nærheten av nivået fra forrige sesong og har fått en tung start på høsten. Det er blitt uavgjort i fem av de siste seks seriekampene, og når man må tilbake til august for å finne den forrige seieren, er det ikke rart at leget ligger helt nede på 21. plass i Championship.

Hadde ingen problemer med å beseire Burton 3-0 på bortebane forrige cuprunde.

Kazenga Lua Lua er tilbake fra karantene i kveld, men manager Sami Hyypiä må klare seg uten langtidsskadde Andrew Crofts og Dale Stephens.

Vi har ikke nok kryss til å gardere samtlige storfavoritter på kupongen, og vi nøyer oss med H her.

4. Inter – Sampdoria
De neste åtte kampene er hentet fra niende runde i Serie A.

Det var misnøye blant Inter-fansen mot trener Walter Mazzari etter fire strake seriekamper uten seier og en uinspirert 0-0-affære mot Saint-Etienne i Europa League.

Derfor var det viktig å vinne bortekampen mot Cesena i helgen. Oppgjøret endte med 1-0-seier, men et Inter med 11 mot 10 spillere store deler av kampen måtte ha straffe for å avgjøre.

En del fraværsproblemer for hjemmelaget. Yann M’Vila, Fredy Guarin og Yuto Nagatomo er nye på skadelisten, og fra før er Jonathan, Danilo D’Ambrosio og Pablo Osvaldo ute.

Sampdoria er sammen med Juventus det eneste laget som ikke har tapt på de første åtte kampene. Har spilt uavgjort de to siste rundene og ligger på fjerdeplass med 16 poeng – fire mer enn dagens motstander.

Førstekeeper Emiliano Viviano er fortsatt ute for Sampdoria, men Fabrizio Cacciatore er tilbake etter skade.

Sampdoria har beskjedne 9-4 i målforskjell og er et vanskelig lag å slå. Vi tror på en tett og jevn match med få mål. HU.

Skadde Osvaldo og Guarin har scoret seks av Inters 14 mål denne sesongen, og dette kan bli en tøff kamp for et formsvakt hjemmelag.

Vi kjører en frekk UB-varient.

5. Fiorentina – Udinese
Fiorentina har ikke fremstått som noe topplag så langt i sesongen, men tok et viktig poeng borte mot Milan i helgen og ligger på 11. plass med 10 poeng. Har fått en strålende start på Europa League og står med full pott på tre kamper etter å ha beseiret PAOK på bortebane forrige midtuke.

Laget har bare scoret seks seriemål så langt, noe som kan forklares med at spissparet Giuseppe Rossi og Mario Gomez er skadet. Sistnevnte er tilbake i trening og kan gjøre comeback neste runde. Forsvareren Gonzalo Rodriguez soner karantene.

Udinese har en sterkere tropp enn i den skuffende fjorårssesongen og startet friskt i høst med seier i fire av de fem første kampene. Opp levde så en liten nedtur med uavgjort hjemme mot Cesena og tap for Torino, før evigunge Antoni de Natale (fem seriemål så langt) og resten av mannskapet slo tilbake med 2-0-seier over Atalana i helgen.

Skademessig ser det bra ut, men det er noe usikkerhet rundt tilstanden til Emmanuel Badu, Albert Riera og Gabriel Silva.

Åpen kamp. HUB.

6. Atalanta – Napoli
Atalanta har bare scoret tre mål på de første åtte seriekampene, og slikt sett er det nesten utrolig at laget har klart å skrape sammen sju poeng. Selv om det ble seier over kriselaget Parma for to runder siden, er formen elendig (1-0-5 og 1-9 i målforskjell på de siste seks kampene). Eneste trøsten er at laget har møtt mye sterk motstand så langt i sesongen.

Valerio Rosseti og Marcelo Estigarribia er fortsatt ute, ellers ser det bra ut for trener Stefano Colantuono.

Napoli stilte reservepreget mot Young Boys i Europa League forrige midtuke og tapte 0-2 på bortebane. En mer normal lagoppstilling slo til med 6-2-seier over Verona i helgen, og Raphael Benitez’ disipler klatret dermed opp til sjuendeplass.

Walter Gargano, Miguel Britos og Juan Zuniga er ute for bortelaget.

Napoli scoret dobbelt så mange mål i helgen som det Atlanta har klart på de første åtte kampene, og vi tror klart mest på bortelaget her. B.

7. Torino – Parma
Etter en sterk seier over Udinese nest sist og tre oppskriftsmessige poeng mot HJK i Europa League forrige midtuke, ble bortekampen mot Lazio i helgen en poengløs nedtur for Torino. Falt ned til 13. plass og har bare scoret seks mål på de første åtte seriekampene.

Omar El Kaddouri er tilbake etter å ha sonet de to siste kampene. Cesare Bovo, Migjen Basha og Alessandro Gazzi befinner seg på skadelista.

Krise i Parma. 1-3-tap hjemme mot Sassuolo betyr at klubben befestet sisteplassen i Serie A. Laget som endte på sjetteplass forrige sesong, har bare tatt tre poeng i høst og har det mest gavmilde forsvaret i ligaen. Eneste trøsten må være at laget scorer brukbart med mål. For 12 scoringer er bare to mindre enn det Roma på andreplass har prestert.

Roberto Donadoni er i hardt vær, og oddsen på at den tidligere storspilleren blir den nesten treneren i Serie A til å få sparken, er ikke særlig høy.

Jonathan Biabiany, Gabriel Paletta og Cristobal Jorquera er langtidsskadet, mens Alessandro Lucarelli soner karantene. Massimo Coda, Afriyie Acquah og Paolo De Ceglie betegnes som usikre.

Parma er så svake om dagen at vi setter ugardert H.

8. Palermo – Chievo
Palermo tok sesongens første seier mot Cesena nest sist, men hadde lite å stille opp med borte mot Juventus i helgen og tapte med oppskriftsmessige 0-2. Falt ned til 18. plass med seks poeng og 6-13 i målforskjell.

Skademessig ser det veldig bra ut for hjemmelaget.

Chievo ligger på plassen under og har tatt to poeng mindre enn Palermo. Tre av lagets poeng kom utrolig nok borte mot Napoli. Men det er halvannen måned siden, og siden har Chievo sparket treneren og bare tatt ett poeng til.

Ivan Radovanovic soner karantene, mens Izco og Ruben Botta betegnes som usikre.

Det er kamper som dette Palermo må vinne hvis laget skal holde seg unna bunnstriden denne sesongen, og her tror vi hjemmefordelen avgjør. H.

9. Cagliari – Milan
Åtte poeng på åtte kamper og 12. plass er omtrent som forventet for Cagliari. Tok Empoli fullstendig på sengen på bortebane i helgen og ledet 4-0 allerede før dommeren hadde blåst for pause. Slo også til med 4-1 borte mot Inter for en måned siden, så toppnivået er høyt.

Midtbanespilleren Sebastian Eriksson er ute til juletider, mens Luca Ceppitelli og kaptein Daniele Conti betegnes som usikre.

Milan er ubeseiret på de siste fem kampene. Hadde håpet å ta steget opp på medaljeplass i helgen, men måtte nøye seg med uavgjort mot Fiorentina og falt i stedet ned på sjetteplass.

Får keeper Diego Lopez tilbake her, men kaptein Riccardo Montolivo er fortsatt et par uker unna spill.

Løsner det for Cagliari også på hjemmebane? Eller kommer Milan tilbake på vinnersporet? HB.

10. Genoa – Juventus
Genoa har hatt et enkelt program i det siste og har plukket brukbart med poeng. Etter borteseieren over Chievo i helgen ligger laget på niendeplass.

Har pussig nok gjort det langt bedre borte enn hjemme denne sesongen (2-2-0 mot 1-1-2).

Tomas Rincon og Stefano Sturaro er trolig ute, og laget blir trolig det samme som i helgen.

Juventus sliter i Champions League, men dominerer stort i Serie A også denne sesongen. Åtte kamper har gitt 7-1-0 og 16-3 i målforskjell etter at Palermo ble beseiret 2-0 på hjemmebane i helgen.

Seieren var nok viktigere enn den normalt ville ha vært ettersom Juventus har hatt en tung oktober (to tap i Champions League, uavgjort mot Sassuolo og en skikkelig sliteseier over Roma).

Patrick Evra er ny på skadelisten, og det er mulig at Carlos Tevez, Claudio Marchisio og et par andre faste spillere hviles.

Dette er ikke blant sesongens topprioriteringer for Juventus, og vi utelukker ikke at Genoa kan knipe et poeng. UB.

11. Roma – Cesena
Roma trengte en umiddelbar opptur etter å ha blitt slaktet 1-7 av Bayern München på hjemmebane forrige midtuke. Sampdoria på bortebane er imidlertid ingen enkel oppgave, og oppgjøret endte med poengdeling. Det var uansett viktig å få skikk på forsvarsspillet så raskt som mulig, og slikt sett var nok 0-0 ikke det verste resultatet for trener Rudi Garcia.

Ligger fortsatt på andreplass, men det er nå tre poeng opp til serieleder Juventus.

Det er ventet at Garcia gjør en del endringer på laget grunnet det hektiske programmet om dagen.

Cesena ligger utsatt til på åttendeplass med sine seks poeng og 6-13 i målforskjell. Lagets eneste seier kom i første serierunde, og det er blitt tap i de to siste kampene. Har imidlertid klarte uavgjort både mot Udinese og Milan den siste måneden, så tilværelsen er ikke helsvart.

Keeper Nicola Leali og Emmanuel Cascione soner karantene.

Hele 83 prosent av kryssene er satt på H, og dermed frister det med en gardering. HU.

12. Celtic – Partick Thistle
Ronny Deila har endelig begynt å få skikk på mannskapet sitt, og 2-0-seieren over Kilmarnock i helgen betyr at Celtic vil overta serieledelsen på målforskjell dersom det skulle bli seier i hengekampen mot Patrick Thistle.

Dette oppgjøret er imidlertid ikke en seriekamp, men kvartfinale i ligacupen. Celtic beseiret Hearts 3-0 forrige runde, mens Thistle måtte ha ekstraomganger for å slå it St. Mirren samme runde.

Spissen Kris Commons er trolig til tigjengelig igjen for hjemmelaget etter å ha mistet de tre siste kampene. Kantspilleren James Forrest er fortsatt ikke helt spilleklar.

Dagens bortelag ligger på åttendeplass med 11 poeng på 10 kamper etter å ha tatt ett poeng på de to siste kampene (0-0 hjemme mot St. Johnstone og 0-1 borte for Dundee United).

Ingen nye fravær i troppen.

Celtic er blitt mer og mer seg selv utover høsten og har hatt et meget godt tak på Thistle de siste sesongene.

Dette er nok ikke en kamp Deila prioriterer særlig høyt, og med 81 prosent av kryssene på folkerekka på H, tar vi med en gardering også her. HU.

384-rekker:
1. Manchester City – Newcastle HU

2. Stoke City – Southampton HB

3. Tottenham – Brighton H

4. Inter – Sampdoria UB

5. Fiorentina – Udinese HUB

6. Atalanta – Napoli B

7. Torino – Parma H

8. Palermo – Chievo H

9. Cagliari – Milan HB

10. Genoa – Juventus UB

11. Roma – Cesena HU

12. Celtic – Partick Thistle HU

Klikk her for å levere dette spillforslaget.

96-rekker:
1. Manchester City – Newcastle HU

2. Stoke City – Southampton H

3. Tottenham – Brighton H

4. Inter – Sampdoria UB

5. Fiorentina – Udinese HUB

6. Atalanta – Napoli B

7. Torino – Parma H

8. Palermo – Chievo H

9. Cagliari – Milan HB

10. Genoa – Juventus UB

11. Roma – Cesena H

12. Celtic – Partick Thistle HU

Klikk her for å levere dette spillforslaget.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus