Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Oddsdobbel 1: Aston Villa like gode som Manchester City
Oddssingel PL: Son tar ansvar i Kanes skadefravær
Oddssingel Eliteserien:
På tide at Brann viser seg fram
Oddsdobbel Premier League:
Favorittdobbel til tre i odds
Oddsdobbel 2:
United-dobbel til 9,45 i odds
V75 Leangen:
Vi spiller to bankere i lørdagens V75
V65 Bollnäs:
Vrien omgang med frekk banker
PostNord-ligaen
: Fredrikstad må levere
Norsk Tipping-ligaen: Les vår analyse av de seks avdelingene

Lørdag skal Bonuspotten atter ut på tippekupongen. Det betyr ca 3 mill kr ekstra i tolverpotten og totalt ca 4 mill i tolverpotten. Lørdagens tippekupong består av fem kamper fra Premier League og sju kamper fra Championship. Innleveringsfristen er som vanlig kl 15.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Lørdag er det Gulltrekning i Lotto med ca 30 millioner kroner i førstepremiepotten. Lever kupongen her!

1. Manchester United - West Ham
Det var kanskje ikke veldig overraskende at Manchester United tapte den første kvartfinalen hjemme mot Barcelona onsdag med 0-1. Uansett skal Ole Gunnar Solskjærs gutter ha for innsatsen, men de sleit med å produserer målsjanser. Det var Uniteds fjerde tap på de fem siste kampene, og de har falt til 6. plass i Premier League. Dog er det kun tre poeng opp til Tottenham på 4. plass, og selv om det er fem poeng opp til Chelsea på 3. plass, har United en kamp tilgode på Chelsea. United har hjemmekamper mot både Manchester City og Chelsea igjen og de har også en tøff bortekamp mot Everton neste helg. Solide 9-5-1 hjemme på Old Trafford i Premier League hittil denne sesongen. Ashley Young og Luke Shaw må begge sone karantene lørdag, mens Nemanja Matic er usikker. Ander Herrera, Eric Bailly, Alexis Sanchez og Antonio Valencia er alle fortsatt ute med skader.

West Ham står med tre tap på sine fire siste seriekamper og har ikke allverden å spille for i sesongavslutningen. De ligger på 11. plass med 42 poeng og med kun fem kamper igjen å spille, er det nok også for langt opp til 7. plassen som kan gi Europa League. Svake 4-3-9 på bortebane og de har tapt mot de fire topp seks-lagene de hittil har møtt på bortebane denne sesongen. Michail Antonio er tilbake etter ankelskade, mens Jack Wilshere er på vei tilbake etter sin skade.

8-2-0 på de ti siste tilsvarende seriemøtene på Old Trafford. De to poengdelingene har kommet i løpet av de tre siste sesongene, men United vant 4-0 i fjorårssesongen.

Manchester United har uansett alt å spille for og får vår tillit lørdag. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Brighton - Bournemouth
Meget viktig kamp for hjemmelaget. De ga Manchester City kamp helt inn i forrige helgs semifinale i FA-cupen på Wembley, men endte opp med 0-1 tap. I Premier League ligger Brighton på 16. plass før helgens runde med 33 poeng. Ned til Cardiff under streken skiller det fem poeng og Brighton har i tillegg en kamp tilgode. Skuffet ved å tape 0-1 for Southampton i forrige hjemmekamp, men står med brukbare 6-4-5 hjemme totalt. Langtidsskadde Pascal Gross er endelig tilbake i trening, men rekker ikke lørdagens kamp.

Bournemouth ligger på 13. plass med 38 poeng og med ti poeng ned til Cardiff under streken, blir det nok Premier League-fotball for Bournemouth også neste sesong. Røk overraskende 1-3 hjemme mot bortesvake Burnley sist lørdag og har kun en seier på sine ni siste seriekamper (1-2-6). Særdeles svake 4-0-12 totalt på bortebane. Charlie Daniels, Simon Francis og Steve Cook er aller fortsatt skadet, mens Diego Roco er ny på skadelisten for Bournemouth.

Det endte 2-2 i tilsvarende oppgjør sist sesong. Brighton taper ikke denne. HU.

3. Southampton - Wolverhampton
Southampton ligger på første plass over nedrykksstreken. Fredag ble tidlig ledelse til 1-3-tap hjemme for Liverpool etter to sene baklengsmål. Men har fortsatt fem poeng ned til Cardiff under streken og har vunnet tre av sine seks siste seriekamper. Har ikke bedre enn 4-6-6 hjemme på St. Mary's, men 3-1-1 på de fem siste hjemmekampene. Innlånte Danny Ings fikk ikke spille mot moderklubben Liverpool sist fredag, han er tilbake her. Michael Obafemi er ute for resten av sesongen.

Wolverhampton var på vei mot sin første FA-cupfinale på over 50 år, da de ledet 2-0 mot Watford sist søndag på Wembley. Men Watford kom tilbake og sikret 2-2 og ekstraomganger og vant 3-2. Det var nok en gedigen nedtur for Wolves som har gjort en strålende comebacksesong i Premier League. Ligger a poeng med Leicester på 7. plass, men har litt dårligere målforskjell. Dog har Wolves også en kamp tilgode. Anstendige 5-5-6 på bortebane. Førstekeeper Rui Patricio er tilbake i mål, ettersom John Ruddy har vært fast målvakt i FA-cupen. Ellers er det ingen nye skader eller karantener for Wolverhampton.

Denne er vrien. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

4. Fulham - Everton
Det var mange som trodde Fulham ville klare seg fint i Premier League etter sitt opprykk og det at laget brukte sjekkheftet flittig før sesongstart. Slik har det ikke gått og fem serierunder før slutt, er nedrykket et faktum for Fulham. Fattige 17 poeng har det blitt og 1-4 tapet borte mot Watford forrige tirsdag, var lagets niende strake tap. 4-3-9 totalt hjemme på Craven Cottage. Alfie Mawson og Floyd Ayite er begge tilbake i trening, men ikke klare til lørdagens hjemmekamp.

Også Everton var det stilt en del forventninger til foran sesongen, men de har skuffet lenge. I det siste har det dog vært klar bedring og søndag lanserte vi Everton som søndagens beste spill hjemme mot Everton. Everton gjorde jobben og vant 1-0 og det var lagets tredje strake seier. Har avansert til 9. plass og er nå kun ett poeng bak Leicester på 7. plass. 5-3-8 er ikke rare bortestatistikken, men Everton har vunnet tre av de fem siste borte. Ingen nye skader eller karantener for Everton.

0-2-2 på de fire siste tilsvarende på Craven Cottage. Everton har fått opp farten og vi gir tillit til bortelaget. B.

5. Burnley - Cardiff
Sean Dyche og Burnley åpnet sesongen meget svakt og tokkun ett poeng på de fem første seriekampene. Men det har blitt bedre etterhvert og sist lørdag tok laget en meget overraskende 3-1 seier borte mot Bournemouth. Det sendte laget opp i 36 poeng og dermed er det åtte poeng ned til lørdagens motstander Cardiff under streken. Tok også en sterk skalp da de slo Wolverhampton 2-0 i siste hjemmekamp. Totalt står Burnley med 6-2-8 hjemme på Turf Moor. Peter Crouch, Aaron Lennon og Steven Defour er uaktuelle, mens Phil Bardsley er tvilsom.

Cardiff var alles nedrykksfavoritt på forhånd og det kan se ut som ekspertene får rett. Huddersfield og Fulham er allerede klare for nedrykk, mens Cardiff på tredje siste plass har fem poeng opp til sikker plass. De har seks kamper igjen, deriblant hjemmekamp mot Liverpool og bortekamp mot Manchester United, og fire av de seks siste skal spilles borte. Det er ikke godt nytt for Cardiff som har kun har vunnet to av sine 15 første bortekamper (2-2-11). Sol Bamba og Callum Paterson er som tidligere langtidsskadd for Cardiff, ellers er det ingen skader eller karantener.

Ni av 13 siste innbyrdes møtene mellom lagene har endt uavgjort uansett bane. Borteseier er dog lite trolig. HU.

6. Nottingham Forest - Blackburn
De sju siste kampene på lørdagskupongen er alle hentet fra Championship. 4 av 24 lagene har spilt 40 kamper, de 20 øvrige har spilt 41 og det skal spilles 46 serierunder.

Fire poeng på de fem siste seriekampene for Nottingham Forest og etter tirsdagens 0-3 tap borte for Sheffield Wednesday er nok playofftoget gått for denne gang. Med sine 57 poeng og 11. plass er det nå åtte poeng opp til Bristol City på 6. plass. Solide 11-4-5 på hjemmebane.

Blackburn stod med med hele ni tap på de elleve siste seriekampene, før midtukens hjemmekamp mot playoffjagende Derby. Og endelig ble det seier igjen med 2-0. Dermed er det ingen fare for at laget blir involvert i nedrykksstriden, da det skiller 11 poeng ned til Rotherham under streken. Svake 4-5-11 på bortebane og 44 innslupne mål er svakest av alle i divisjonen.

To lag med lite å spille for. Vi spiller HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

7. Aston Villa - Bristol City
Til tross for en spiller utvist allerede etter 34 minutter og at laget lå under 0-1 til pause borte mot nedrykkstruede Rotherham, fikset formsterke Villa to raske mål i starten av andre omgang og vant 2-1. Det var Aston Villas sjuende strake seier og laget styrket seg ytterligere i jakten på en playoffplass. Ligger på 5. plass med 66 poeng og har fem poeng ned til Middlesbrough på 7. plass. Solide 9-8-3 hjemme på Villa Park. Tyrone Mings ble utvist mot Rotherham og soner karantene lørdag. Ellers er det ingen nye skader for Aston Villa.

Med i playoffstriden er også i aller høyeste grad Bristol City. De vant som ventet sin hjemmekamp mot West Bromwich i midtuken og holder den siste playoffplassen (6. plass) med sine 65 poeng og har således fire poeng ned til Middlesbrough på 7. plass, i tillegg har Bristol City en kamp mindre spilt. Bunnsolide 7-2-1 på de ti siste bortekampene, deriblant 3-2 mot opprykksjagende Sheffield United i nest siste bortekamp. Ingen nye skader eller karantener for Bristol City.

2-0 og 5-0 til Aston Villa i de to tilsvarende i de to foregående sesongene i Championship. Aston Villa er i kalasform og spilles sikker igjen. H.

8. Derby - Bolton
Bortesvake Derby fornektet seg ikke i onsdagens bortekamp mot formsvake Blackburn og røk 0-2. Det var lagets niende bortetap for sesongen. Det har gått veldig mye bedre hjemme med 10-7-3 totalt. Derby tapte terreng i playoffkampen med det tapet og har nå fem poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen. Med tanke på at Aston Villa og Bristol City møtes lørdag, vil Derby med seier her uansett kutte ned forspranget til ett eller begge lagene. Frank Lampard er ventet å gjøre endringer på sitt lag etter den begredelige bortekampen mot Blackburn tirsdag, men han har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Kun teorien kan berge Bolton fra nedrykk etter tirsdagens hjemmetap for Middlesbrough. Fem serierunder før slutt er det ni poeng opp til sikker plass og tre av disse skal spilles på bortebane. Der står Bolton med 4-4-12 totalt denne sesongen. Bolton har ingen nye skader eller karantener.

Tre strake hjemmeseire i de tre siste tilsvarende. Derby trenger tre poeng og har levert solid på hjemmebane gjennom hele sesongen. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Middlesbrough - Hull
Etter fire strake tap, ble det endelig en trepoenger igjen for Boro, da Bolton ble slått 2-0 borte tirsdag kveld. Middlesbrough ligger på 7. plass med 61 poeng og har hhv fem poeng opp til Aston Villa på 5. plass og fire poeng opp til Bristol City på 6. plass og de to lagene møtes i Birmingham lørdag. Moderate 7-6-7 på hjemmebane for Middlesbrough hittil denne sesongen. Tony Pulis har ingen nye skader eller karantener i sitt lag siden tirsdagens bortekamp mot Bolton.

Hull og Markus Henriksen har også en viss sjanse til playoff, all den tid de er kun ett poeng bak Middlesbbrough. Kom under 0-1 hjemme mott Wigan tirsdag, men snudde kampen og vant 2-1. Fem av de seks siste bortekampene er dog tapt og totalt står Hull med svake 6-4-10 på bortebane. Også Hull kan stille uendret fra midtukens hjemmekamp mot Wigan.

7-1-1 på de ni siste tilsvarende. HU.

10. Sheffield United - Millwall
Det svinger voldsomt i kampen om andreplassen i Championship. Selv om serieleder Norwich kun maktet 2-2 hjemme mot Reading onsdag kveld, er Norwich på det nærmeste klar for direkte opprykk. Etter lørdagens serierunde overtok Sheffield United andreplassen på bekostning av Leeds. Men i og med at Sheffield United måtte nøye seg med 1-1 borte mot Birmingham onsdag kveld, tok Leeds tilbake 2. plassen ettersom de vant sin kamp i midtuken. Fem serierunder før slutt skiller det kun ett poeng opp til Leeds. Sheffield United har tre av sine fem siste igjen på hjemmebane, der de står med 13-3-4 totalt. Forsvarspilleren Jack O'Connell har mistet de to siste kampene grunnet skade, og er tvilsom også til lørdagens kamp. Spissen Gary Madine var tilbake etter tre kampers karantene i onsdagens bortekamp mot Birmingham.

Nedrykkstruede Millwall måtte nøye seg med ett poeng i onsdagens hjemmekamp mot QPR. Men all den tid Rotherham som ligger tredje siste, tapte sin kamp, økte luken for Millwall. Dog skiller det kun to poeng ned til nedrykk. Har vært meget svake på bortebane denne sesongen og kun tre seire er tatt (3-4-13). Midtbanespilleren Shane Ferguson har sonet ferdig sin tre kampers karantene, men er usikker grunnet sykdom.

1-1 i tilsvarende oppgjør sist sesong, totalt 2-3-1 på de seks siste tilsvarende. Sheffield United får utgangstipset, men vi velger å helgardere denne. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

11. West Bromwich - Preston
West Bromwich stod med ti poeng på sine fire siste seriekamper, før bortekampen mot nedrykkstruede Millwall lørdag og bortekampen mot Bristol City tirsdag kveld. Begge endte med tap og med fem kamper igjen å spille er det nå ni poeng opp til direkte opprykk, spørs det om Albions må belage seg på playoff. Avstanden ned til Derby på 7. plass er på hele 10 poeng, så playoff bør ikke være i fare. Ahmed Hegazi (f) er klar igjen etter endt karantene.

Etter en meget sterk periode har Preston nå tre strake tap og håpet om playoff svinner hen. Ligger på 12. plass med 57 poeng og har åtte poeng opp til Bristol City på den siste playoffplassen (i tillegg har Bristol City en kamp tilgode). Totalt 8-3-9 på bortebane. Midtbanespilleren Ben Pearson ble utvist mot Leeds tirsdag og soner karantene. Brad Potts, Andrew Hughes, Tom Clarke, Tom Barkhuizen, Billy Bodin og Josh Harrop er alle fortsatt ute med skade.

Lagene har ikke møtt hverandre i seriesammenheng på the Hawthorns siden mars 2010, da vant hjemmelaget 3-2. West Bromwich skal fikse tre poeng mot ferdigspilte Preston. H.

12. Leeds United - Sheffield Wednesday
Leeds reiste seg direkte etter forrige lørdags skuffende bortetap mot Birmingham og tok en flott 2-0 seier borte mot Preston tirsdag kveld. I og med at Sheffield United kun fikk med seg ett poeng fra onsdagens bortekamp mot Birmingham, tok Leeds tilbake 2. plassen. Hjemmesterke Leeds (13-3-4) har tre av sine fem siste på Elland Road. Manager Marcelo Bielsa kan mønste uendret mannskap siden tirsdagens bortekamp mot Preston.

Steve Bruce hadde ledet Sheffield Wednesday i elleve kamper uten å tape, men det ble det en endring på da Aston Villa kom på besøk lørdag ettermiddag. Det stod 1-1 etter 90 minutter i den kampen, men to scoringer av Tammy Abraham på overtid sørget for at Bruce måtte tåle sitt første tap som Wednesday-manager. Tirsdag kveld slo Wednesday tilbake med en overbevisende 3-0 seier hjemme mot Nottingham Forest. Ligger på 10. plass med 59 poeng og har seks poeng opp til playoff. Skulle laget klare å vinne sine fem siste kamper, kan det kanskje gå med playoff. Totalt 6-6-8 på bortebane, 1-4-0 på de fem siste bortekampene. Midtbanespilleren Barry Bannan var ikke med mot Nottinham Forest, men det er godt håp om at han blir klar til lørdagens kamp.

1-2-1 på de fire siste tilsvarende på Elland Road. Steve Bruce har forøvrig gjestet Elland Road sju ganger som manager for ulike lag. 2-1-4 er hans fasit på de sju kampene.

Leeds må gå for tre poeng, Sheffield Wednesday må gå for tre poeng. HB.

96-rekker:
1. Manchester United — West Ham H

2. Brighton — Bournemouth HU

3. Southampton — Wolverhampton U

4. Fulham — Everton B

5. Burnley — Cardiff City HU

6. Nottingham Forest — Blackburn HUB

7. Aston Villa — Bristol City H

8. Derby — Bolton H

9. Middlesbrough — Hull HU

10. Sheffield United — Millwall HU

11. West Bromwich — Preston H

12. Leeds United — Sheffield Wednesday HB

432-rekker:

1. Manchester United — West Ham H

2. Brighton — Bournemouth HU

3. Southampton — Wolverhampton HUB

4. Fulham — Everton B

5. Burnley — Cardiff City HU

6. Nottingham Forest — Blackburn HUB

7. Aston Villa — Bristol City H

8. Derby — Bolton H

9. Middlesbrough — Hull HU

10. Sheffield United — Millwall HUB

11. West Bromwich — Preston H

12. Leeds United — Sheffield Wednesday HB