Gå til sidens hovedinnhold

Bonuspotten skal ut - fem millioner i tolverpotten lørdag

Lørdag skal Bonuspotten fordeles på alle med 12 rette og dermed er supre forutsetninger for å levere tippekupong lørdag.

Ingen var alene om å ha 12 rette på Midtukekupongen og dermed passerte Bonuspotten 3 millioner. Det betyr at Bonuspotten skal fordeles på lørdagens tippekupong og tolverpotten er da beregnet til å være på ca 4,9 mill kr, avhengig av hvor høy omsetning det blir. Uansett er det kanonforutsetninger som gjelder. Lørdagens tippekupong består av to kamper fra Eliteserien, fem kamper fra Premier League og avsluttes med fem kamper fra engelsk Championship. Innleveringsfristen er lørdag kl 15.55.

Det er ca 14 millioner i Lottopotten. Spillefrist lørdag kl 18.00

1. Sarpsborg 08 - Lillestrøm
Vi innleder kupongen med to kamper fra Eliteserien. Sarpsborg 08 gikk på sitt tredje strake tap borte mot Strømsgodset forrige lørdag. Hele 0-5 endte den kampen, men det kunne blitt ett annet utfall om Sarpsborg 08 hadde fått straffespark på stillingen 0-0 i 1. omgang. Var det førende laget på det tidspunktet, men endte altså opp med å tape 0-5. Hele ti baklengs på de tre siste og nedryksstreken kommer stadig nærmere. Ligger femte sist med 20 poeng, men det er kun tre poeng ned til Brann på kvalifiseringsplassen. Moderate 3-4-3 hjemme i Sarpsborg. Molins, Jørgen Horn og Mos Abdeallaoue er fortsat ute for Sarpsborg 08.

Heller ikke Lillestrøm har vist toppform i det siste. De to siste hjemmekampene er tapt mot bunnlagene Brann (2-3) og Tromsø (0-2), men de slo Odd 3-2 i Skien nest sist og LSK har faktisk vunnet fire av sine fem siste bortekamper. Ligger på 5. plass med 34 poeng, det er kun tre poeng opp til Rosenborg på 3. plass. Mads Christiansen (brudd), Igoh Ogbu (karantene), Kaan Kairinen (fotskade) og Gjermund Åsen (leggskade) er alle usikre før LSKs bortekamp mot Sarpsborg. I verste fall er ingen av de fire med i lørdagens kamp (kilde Romerikes blad)

Sarpsborg har vunnet de to siste tilsvarende i Sarpsborg, men årets LSK-utgave er vesentlig sterkere enn for to og tre år siden. Vi synes denne er vrien. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

2. Viking - Sandefjord
Kun ett tap på de sju siste seriekampene for Viking og det tapet kom hjemme i Stavanger mot serieleder Bodø/Glimt i forrige hjemmekamp (1-3). Lite å si på det tapet, da Bodø/Glimt leverte en meget solid bortekamp. Reiste seg forrige helg med et kruttsterkt bortepoeng mot Molde (2-2). Stod med tre strake hjemmeseire før hjemmetapet mot Glimt. Henger sånn noenlunde med i medaljekampen på 6. plass med 32 poeng, det er kun fem poeng opp til Rosenborg på 3. plass.

Sandefjord har levert over forventning denne sesongen, men formkurven er definitivt på nedadgående. Slo riktignok Vålerenga 3-0 hjemme tredje sist, men var heldige som fikk med seg 1-1 borte mot Mjøndalen nest sist og tapte 0-3 hjemme mot nestjumbo Stabæk forrige søndag. Ian Smeulers ble utvist i den kampen og soner karantene her. Med 25 poeng totalt, er Sandefjord foreløpig ganske trygge i og med at det er åtte poeng ned til kvalikplassen. Beskjedne 3-1-5 på bortebane.

2-0 til Viking i tilsvarende kamp i fjorårssesongen og det må være gode sjanser for at Viking også vinner nå. Viking blir en av våre sikre på lørdagens tippekupong. H.

3. Brighton - Arsenal
De fem neste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra Premier League.

Brighton hadde muligheten til å ta seg til tabelltopp med seier borte mot Crystal Palace mandag kveld, men var langt unna seier da. Neil Maupay sørget i det minste for ett poeng for Brighton med sin utligning fem minutter på overtid. Har ikke møtt noen av topp åtte-lagene foreløpig, men kommer til å levere en flott sesong. Hjemme er to av tre vunnet, i tillegg er det blitt 0-2 tap mot Brighton. Midtbanespilleren Yves Bissouma har mistet de to siste kampene for Brighton og er også usikker til lørdagens kamp. Danny Welbeck og Steven Alzate måtte begge ut med skader i mandagens kamp mot Palace og blir ikke klare til lørdagens kamp.

Et sprudlende Arsenal-lag leverte årsbeste hjemme mot Tottenham søndag og vant meget fortjent 3-1. Så er spørsmålet om det var Arsenal som var gode eller Tottenham som var svake. Vi heller litt mer til det første. Slo Burnley 1-0 i jevnspilt kamp på Turf Moor nest sist og seiret 1-0 hjemme mot Norwich tredje sist. Tre strake seire altså, men motstanden har vært klart overkommelig. Granit Xhaka er eneste fravær for Arsenal.

Det står 2-1-1 i tilsvarende kamp de fire foregående sesongene. Arsenal er i klar fremgang nå. Vi spiller UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

4. Chelsea - Southampton
Før forrige lørdags hjemmekamp mot Manchester City, var det en del som hadde Chelsea som den største favoritten til seriegullet denne sesongen. Etter den kampen, er det blitt litt færre som tror på London-laget. Ble i lange perioder regelrett utspilt av City og tapte fortjent 0-1. Ingen oppturr borte mot Juventus onsdag heller og nytt 0-1 tap. Falt ned til 3. plass i PL, men med 13 poeng er det kun ett poeng opp til serieleder Liverpool. N'Golo Kante er fortsatt ute etter å ha testet positivt for Covid-19. Mason Mount er dog friskmeldt, mens Reece James ikke blir klar.

Southampton har klart både 1-1 hjemme mot Manchester United og 0-0 borte mot Manchester City, men sliter mer når de møter mer normalt motstand. Var det førende laget hjemme mot Wolverhampton sist søndag, men endte opp med å tape 0-1. Soton er ett av fem lag som fortsatt har tilgode å vinne i Premier League denne sesongen. Fire av seks første er endt uavgjort. Armando Broja er utlånt fra Chelsea og får ikke spille, mens Theo Walcott er friskmeldt. Stuart Armstrong må testes nærmere kampstart.

Det endte 3-3 forrige sesong på Stamford Bridge, det endte 0-2 i 19/20-sesongen og det endte 0-0 i 18/19-sesongen. Southampton har altså reist fra Stamford Bridge med poeng de tre foregående sesongene. HU.

5. Leeds - Watford
Det vil seg ikke for Leeds denne sesongen. Raphinha ga Leeds 1-0 tidlig hjemme mot Aston Villa lørdag og ikke lenge etter hadde han også et stolpetreff. At the end of the day, da Michail Antonio bortelaget seieren med sin 2-1 scoring i sluttminuttene. Leeds står dermed fortsatt med sine tre poeng og har enda ikke vunnet i Premier League denne sesongen. Diego Llorente er friskmeldt, mens Pascal Strujk er klar igjen etter tre kampers karantene. Luke Ayling, Patrick Bamford og Robin Koch er derimot fortsatt ute.

Det har derimot Watford lyktes med to ganger allerede. Hjemme mot Aston Villa i seriepremieren og borte mot Norwich nest sist. Imponerte ikke hjemme mot Newcastle forrige lørdag og måtte nøye seg med 1-1. Har altså slått Norwich borte, men også tapt borte mot både Brighton og Tottenham. Tom Cleverley er friskmeldt, mens midtbanespilleren Peter Etebo blir ute i så mye som fem måneder med en muskelskade.

Det lukter en trepoenger for Leeds nå og vi bruker Leeds som en av våre sikre. H.

6. Burnley - Norwich
En meget viktig bunnkamp dette. Sean Dyche og hans Burnley har fått dårlig betalt hittil og står med kun to poeng. Gjorde en sterk bortekamp mot Leicester forrige lørdag og fikk fortjent med seg ett poeng derfra (2-2). Hadde også fortjent poeng hjemme mot Arsenal nest sist og har hatt et ganske tøft skjema i innledningen. Maxwel Cornet er ute med hamstringsskade, men både Matej Vydra og Jay Rodriguez er friskmeldt i det som Sean Dyches kamp nummer 400 som Burnley-manager.

Norwich står fortsatt uten poeng og har strengt tatt heller ikke vært i nærheten av poeng foreløpig. De sliter både offensivt (kun to scorede mål) og defensivt (16 innslupne) og alt tyder på at Norwich enda en gang rykker rett ned igjen etter ett opprykk. Christoph Zimmermann, Przemyslaw Placheta, Todd Cantwell og Sam Byra er alle ute for Norwich.

Burnley må være en solid favoritt i denne sekspoengskampen. H.

7. Wolverhampton - Newcastle
For første gang på evigheter var Raul Jimenez tilbake på scoringslisten for Wolverhampton. Og det var nok til å sikre Wolves en meget viktig 1-0 seier borte mot Southampton forrige søndag. Wolverhampton har gjort flere meget sterke kamper allerede, men fått dårlig betalt. Klart best i hjemmekampene mot både Tottenham og Manchester United, men endte opp med ettmålstap i begge. Men ikke som best hjemme mot Brentford nest sist og fullt fortjent 0-2 tap. Jonny, Pedro Neto and Yerson Mosquera er alle ute med langtidsskader, ellers er det ingen nye skader eller karantener for Wolves.

Newcastle med 1-1 borte mot Watford sist lørdag i en jevnspilt affære. 1-1 også hjemme mot Leeds nest sist, men har ellers tre tap og en poengdeling hjemme mot Southampton. Er således ett av fem lag uten seier hittil i Premier League. Joe Willock er friskmeldt for, mens trioen Callum Wilson, Jamaal Lascelles og Jonjo Shelvey ikke er tilbake før etter den kommende landslagspausen.

Vi merker oss at tilsvarende oppgjør på Molineux har endt 1-1 de tre foregående sesongene. HU.

8. Birmingham - Nottingham Forest
De fem siste kampene på lørdagens tippekupong er alle hentet fra engelsk Championship. Her er det spilt ti serierunder og etter midtukerunden, er det West Bromwich og Bournemouth som topper tabellen med 22 poeng.

Birmingham innledet sesongen ganske bra, men står nå med kun ett poeng på sine fire siste seriekamper. Sliter også offensivt om dagen og har gått av banen uten å score mål i sine tre siste kamper. Ikke vært som best hjemme heller, med kun en seier (1-2-2).

Nottingham Forest kvittet seg med Chris Houghton etter en miserabel start på sesongen og det har gitt effekt. Snudde 0-1 til 3-1 seier borte mot Barnsley i midtukerunden og står med sju poeng på sine tre siste seriekamper. Begge seirene er tatt på bortebane. Ligger fortsatt femte sist med sine åtte poeng, men formkurven er klart oppadgående.

Det står 3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Birmingham og det endte forøvrig 1-1 forrige sesong. Vi spiller U på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

9. Bournemouth - Sheffield United
Bournemouth måtte gi fra seg tabelltoppen til West Bromwich med "kun" borte mot Peterborough i midtukerunden onsdag kveld. Slapp med skrekken hjemme mot Luton lørdag. Ledet 2-0 til pause, men fikk en tidlig redusering i andre omgang. Holdt uansett unna til 2-1 seier. Står i likhet med serieleder West Bromwich med 22 poeng. Solide 3-2-0 på fem spilte hjemmekamper.

Etter ti poeng på fire kamper, tydet mye på at Sander Berge og hans Sheffield United, endelig var på ret vei. Men røk skuffende 0-2 borte mot Middlesbrough tirsdag kveld og ble dermed stående på 12 poeng. En av de største opprykksfavorittene, er dermed ti poeng bak tetlagene. Endte opp med 2-1-16 på bortebane i Premier League forrige sesong og har ikke bedre enn 1-2-2 på sine fem første bortekamper denne sesongen.

Vi går all-inn på Bournemouth. H.

10. Derby - Swansea
Redusert til ti man etter 57 minutter i lørdagens bortekamp mot Sheffield United, holdt ett tappert Derby unna nesten helt inn, men Billy Sharps straffescoring i sluttminuttene sørget for 1-0 seier til Sheffield United. Onsdag slo Derby tilbake med 1-0 seier hjemme mot Reading. Er blitt fratrukket tolv poeng grunnet økonomisk rot og ligger dermed helt sist med ett poeng til tross for brukbare 3-4-3 på de ni første seriekampene.

Swansea endte på en overraskende sterk 4. plass forrige sesong, men lyktes ikke i playoff. Innledet denne sesongen med kun fire poeng på sine fem første seriekamper, men var så ubeseiret i fire kamper. Tre av dem endte med poengdeling. Onsdag ble det 1-3 tap borte for Fulham. Ligger helt nede på 19. plass med totalt 10 poeng. Svake 1-1-3 på de fem første bortekampene.

2-0 til Derby i tilsvarende kamp forrige sesong. Vi tar sjansen på Wayne Rooneys menn. H.

11. Hull - Middlesbrough
Det ser ikke bra ut for nyopprykkede Hull. Fikk riktignok med seg ett poeng hjemme mot Blackpool i midtukerunden, men står med kun seks poeng på sine ti første seriekamper. Ligger nest sist og har kun Derby som er fratrukket tolv poeng bak seg på tabellen. Slo Preston 4-1 borte i seriepremieren, de ni neste seriekampene har kun gitt tre poeng. Lewie Coyle soner karantene etter å ha blitt utvist mot Blackpool.

Middlesbrough med en litt overraskende 2-0 seier hjemme mot formsterke Sheffield United tirsdag kveld. Det sendte laget opp på tolv poeng etter rekken 3-3-4 på de ti første seriekampene. Har vært veldig variable i innledningen, men på bortebane er det kun blitt en seier (1-2-2).

Det står 1-1-1 på de tre siste tilsvarende og dette er ingen lettløst kamp. UB.

12. Queens Park Rangers - Preston
Vi hadde veldig god feeling for Queens Park Rangers hjemme mot Birmingham tirsdag kveld og Stefan Johansen og hans lagkamerate innfridde da også med 2-0 seier. Stod med tre strake ettmålstap før den seieren, men det inkluderte tøffe bortekamper mot både Bournemouth og West Bromwich. Ligger på 8. plass med 15 poeng og står med 2-2-1 hjemme.

Preston med 1-1 hjemme mot Stoke tirsdag kveld og dermed står Preston med 11 poeng på sine ti første seriekamper. Det gir en beskjeden 17. plass. Åtte av poengene er tatt hjemme på Deepdale, borte står laget fortsatt uten seier. Tre av fem bortekamper har gitt poengdeling, de to øvrige er tapt.

Det er dog verd å merke seg at Preston har vunnet tre av de fire siste borte mot Queens Park Rangers. Vi har likevel klart mest feeling for QPR denne gang. HB.

96-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Lillestrøm HUB

2. Viking - Sandefjord H

3. Brighton - Arsenal UB

4. Chelsea - Southampton H

5. Leeds - Watford H

6. Burnley - Norwich H

7. Wolverhampton - Newcastle HU

8. Birmingham - Nottingham Forest U

9. Bournemouth - Sheffield United H

10. Derby - Swansea H

11. Hull - Middlesbrough UB

12. Queens Park Rangers - Preston HB

432-rekker:
1. Sarpsborg 08 - Lillestrøm HUB

2. Viking - Sandefjord H

3. Brighton - Arsenal HUB

4. Chelsea - Southampton H

5. Leeds - Watford H

6. Burnley - Norwich H

7. Wolverhampton - Newcastle HU

8. Birmingham - Nottingham Forest HUB

9. Bournemouth - Sheffield United H

10. Derby - Swansea H

11. Hull - Middlesbrough UB

12. Queens Park Rangers - Preston HB