Bonuspotten er kommet opp i ca 3,5 millioner kroner. Det betyr at det vil være ca 4,6 millioner i tolverpotten når den skal fordeles på alle med tolv rette på lørdagens tippekupong. Lørdagskupongen byr på to kamper fra Premier League, ni kamper fra Championship og en kamp fra League One. Innleveringsfristen er som vanlig klokken 15.55.

Lørdag er det ca 14 millioner kroner i Lotto-potten.

1. West Ham - Chelsea
West Ham ligger å kjemper om Champions League-plass, og er akkurat nå på en 5.plass kun målforskjellen bak dagens motstander Chelsea. Det er dog et skikkelig rotterace, der Chelsea har 55p, West Ham 55p, Tottenham 53p og Liverpool 53p. Foran disse igjen finner vi Leicester på 3.plass, slik at her er ingenting avgjort. West Ham kommer fra et skuffende tap sist mot Newcastle, der de tapte 2-3 på St.James' Park. Likevel er ikke formen helt ille, og 5-2-3 er godkjent. Ikke minst er hjemmeformen meget god med 7-2-1 siste ti. West Ham har et ganske enkelt program igjen på sine 6 siste kamper, og denne er den helt klart verste kampen som er igjen. Her må de klare seg uten Antonio og Rice som er skadet, mens Dawson må sone for det røde kortet han fikk mot Newcastle.

Chelsea ligger altså målforskjellen foran West Ham på 55p, og alt annet enn Champions League neste år vil være en skuffelse for deres del. De har dog både FA-cupfinale og semifinale i Champions League å tenke på i tillegg, etter at de imponerende slo ut Manchester City i FA-cupen med 1-0 sist lørdag. Fire dager før gikk de også videre i CL når de slo ut Porto med 2-1 sammenlagt. I seriespillet er det derfor ikke så rart at det ble en liten utladning når de kun klarte 0-0 hjemme mot Brighton i en ganske så kjedelig forestilling. Borteformen til Chelsea er likevel fantastisk med 7-2-0 siste på de ni siste, og denne kampen blir garantert et hovedfokus for de blå. Kovacic er eneste avbrekk for Tuchel i dette Londonderbyet.

Dette blir en viktig og mulig avgjørende kamp for begge lag i kampen om CL. West Ham gode hjemme, og Chelsea gode borte. Her er helgardering eneste utvei. HUB

2. Sheffield United - Brighton
Sheffield United har allerede rykket ned, og med sine 14 poeng havner de nok på den kjedelige sisteplassen denne sesongen. Det finnes ikke så mye positivt å si om laget for dagen, der de bare taper og taper. Sist ble de 0-1 borte mot Wolves, og nå har de seks strake tap med 1-15 i målforskjell. Det er dystre tall, og en sesong i Championship kan være bra for å bygge en ny stamme i troppen. Hjemmeformen er forsåvidt ikke så aller verst med seire over Aston Villa, Newcastle og West Bromwich på de siste åtte i serien. Her er skadelista lang med Berge, Basham, McBurnie, O'Connell, Robinson og Sharp alle ute med skader.

Brighton gjør sine saker brukbart, men får ofte ikke nok betalt for spillet sitt. Nå har de funnet en viss stim, og 2-2-1 siste fem gjør at de plukker jevnt og trutt med poeng nede på nedre halvdel av tabellen. De ligger nå på en 16.plass med 34 poeng, og har med det en sjupoengsluke ned til Fulham under streken. Sist holdt de Chelsea til 0-0 på Stamford Bridge, i en kamp de faktisk var nærmest seieren. Tre baklengs på de fem siste kampene viser også defensiv trygghet, og mot et Sheffield United som ikke scorer mål kan det være nok. Lamptey og March er ute i denne, mens Andone og Tau er usikre.

Her tyder mye på at Brighton kan ta en knepen seier, men nå som Sheffield United er bekreftet nede kan de finne på å skrelle mot et Brighton som kommer fra en fin bortekamp mot Chelsea. Tør derfor ikke gå all-in på Brighton, og mens det blir UB på 96-rekkeren, sikrer vi opp med HUB på 432-rekkeren.

3. Queens Park Rangers - Norwich
Queens Park Rangers ligger fint plassert på en 8.plass med 62 poeng. Med tre kamper igjen så har de ingenting å spille for da det er tolv poeng opp til noe playoff. De har fin form for øyeblikket med 4-0-2 siste seks, og har flotte 7-0-3 på hjemmebane de siste ti. De kommer fra to sterke bortekamper mot Swansea og Middlesbrough som begge ble vunnet med hhv 1-0 og 2-1. Her er Amos, Carroll og Owens ute med skader, mens Cameron og De Wijs teller på knappene.

Norwich derimot, de rykket opp til Premier League sist helg. Det kan man kanskje se av resultatene etter det ble klart, for med to tap på hjemmebane og 1-4 mot Watford og Bournemouth så har prestasjonene ikke vært helt på topp i etterkant av opprykket. Med klar tabelltopp og 90 poeng så har de likevel hatt en kjempesesong og det er bare å gratulere med opprykket til den gjeveste divisjonen. Borteformen har de heller ikke mistet på veien, og 6-1-0 er sterke papirer der. Foran denne er skadelista ganske lang med Byram, Gibson, Idah, McGovern, Rupp og Zimmermann ute, mens Cantwell, Dowell, Hanley og Pukki er usikre.

Enda en litt vanskelig kamp å tyde dette, med to lag som ikke har noe å spille for. Queens Park Rangers har formen og hjemmebanen, men Norwich er solide når de velger å slå på bryteren. Enten, eller? Vi går for HB.

4. Watford - Millwall
Her er tallene klare. Med tre kamper igjen og åtte poeng forsprang til Bournemouth, så rykker Watford opp til Premier League med seier over Millwall her. De har nå 85 poeng, og mye skal gå galt om de ikke spiller Premier League neste sesong. De svek litt i derbyet mot Luton nest sist når de tapte 0-1, men svarte med en kruttsterk borteseier mot Norwich nå sist når de vant 1-0. Hjemmeformen deres er også ytterst god med 9-0-1 siste ti, og alt ligger til rette for en festaften på Vicarage Road. Deeney og Dele-Bashirou er fortsatt ute, mens Chalobah, Masina og Ngakia er usikre.

Millwall har en helt ok sesong, og med 59 poeng ligger de midt på tabellen på en 11.plass. Det er ingen muligheter for verken opp eller nedrykk, og alt går på det jevne. Formen er så som så med 3-1-3 siste sju, og sist ble de knust hjemme mot Bournemouth med 1-4. Tre strake uten seier nå, og motivasjonen er vel kanskje ikke helt på topp. Hutchinson, Leonard, Smith og Thompson er ute, mens Bennett, Ferguson, Wallace og Zohore er usikre.

Denne skal Watford ta mot et ferdigspilt Millwall. De har også vunnet 4/5 siste innbyrdes. Vi tror de sikrer opprykket og spiller H.

5. Barnsley - Rotherham
Med sine 74 poeng så har Barnsley fortsatt et godt tak om den siste playoffplassen. De ligger fortsatt på en 6.plass, og etter borteseieren mot Huddesfield sist (1-0) så har avstanden til Reading økt til seks poeng. Barnsley har hatt fantastisk form lenge nå, noe 12-2-2 på de 16 siste viser. Hjemme slo de Middlesbrough 2-0 nest sist, og med 5-2-1 er ikke formen særlig ille der heller. Der er ikke mer enn tre poeng opp til Bournemouth på 3.plass, slik at Barnsley fortsatt har alt og spille for i de siste rundene her. Motivasjonen (og selvtilliten) bør derfor være på topp her. Foran denne mangler de Kane, Kitching og Williams med skader.

For Rotherham sin del er ståa helt annerledes. De ligger å kaver febrilsk nede i nedrykkssumpa, og med 39 poeng ligger de akkurat nå under streken. De fikk noen redningsbøyer når de hadde et par-tre kamper til gode på lagene rundt seg på tabellen, men med tre strake hjemmetap mot Coventry, Birmingham og Middlesbrough den siste uken så har de så absolutt ikke tatt vare på de. Nå ligger de likevel "bare" fire poeng bak Derby med to kamper mindre spilt, så de har fortsatt alt i egne hender inn mot de siste kampene her. Men med form som viser 1-1-5 siste sju kan det uansett bli for tøft. MacDonald, Mattock og Robertson er usikre foran denne.

Barnsley kommer med flott form, og selv om også Rotherham har alt å spille for tror jeg de kommer for kort her. H.

6. Cardiff - Wycombe
Cardiff "safer" inn til en plassering på øvre halvdel av tabellen, og ligger nå som nummer 9. med 61 poeng. Man kan tydelig se at de har slakket av på motivasjonen, for 0-3-2 siste fem er ikke særlig fryktinngytende. To strake 1-1 på bortebane mot såpass sterk motstand som Brentford og Reading er likevel ganske bra, og med tre kamper igjen så går de mot en grei sesong. Hjemmeformen viser 1-2-2 siste fem, og mot et Wycombe som kjemper for livet kan det komme en overraskelse her. Til denne er Bagan, Bamba, Bennett, Tomlin og Vassell ute med skader, mens Morrison er usikker.

Wycombe trodde "alle" var nede, men med 3-1-1 på de fem siste har de fortsatt håp i hengende snøre. De ligger fortsatt sist med sine 37 poeng, men med seks poeng opp til Derby over streken er det fortsatt teoretiske muligheter. Fightervilje har de iallfall, og nest sist klarte de 2-2 borte mot Swansea, mens nå sist på onsdag snudde de 0-1 til 2-1 hjemme mot Bristol City med en straffe på overtid. Før denne er Gape, Ofoborh og Tafazolli ute med skader.

Cardiff skal være det beste laget, men motivasjon skal man aldri kimse av. Uavgjort holder dog ikke for Wycombe, så denne blir "all or nothing". Vi håper på en skikkelig smell, og kjører HB.

7. Middlesbrough - Sheffield Wednesday
Middlesbrough er laget som ligger midt i haugen av tabellen på sin trygge 10.plass, og med 15-20 poeng unna noe som helst strid er sesongen ganske så ferdigspilt. Etter en dårlig periode på fem kamper uten seier så kom de tilbake sist uke med en fin borteseier mot Rotherham der de vant 2-1. Hjemme er de ok med 2-2-1 siste fem, og her kan de komme med ganske så lave skuldre. De plages dog litt med avbrekk her, og både Browne, Fry, Dijksteel, Mendez-Laing, Morsy og Tavernier er ute.

Situasjonen er ganske annerledes for Sheffield Wednesday, som akkurat nå ligger farlig nære nedrykk på en 23.plass. De har fire poeng opp til Derby på sikker plass, og det begynner å lyse et blått lys med tanke på en ny sesong på nest øverste nivå. Fire poeng på de to siste har hjulpet de litt, og sist tok de en fin trepoenger hjemme mot Blackburn med 1-0. Borte er det dog som regel sorgfullt, og 1-0-7 på de siste åtte skremmer ingen. De og sliter litt med skader foran denne, og Dawson, Dunkley, Iorfa, Luongo og Odubajo er alle ute.

Middlesbrough har ok hjemmeform, og selv om Sheffield W. har motivasjonen, så slo nettopp Middlesbrough Rotherham som hadde akkurat det samme. Sheffield W har fryktelig dårlig borteform, og vi spiller HU.

8. Nottingham Forest - Stoke
Nottingham Forest har med 2-3-1 siste seks sikret plassen i Championship, og har ikke lenger særlig mye å spille for. De ligger nå på en 18.plass, og de kan som best jobbe seg noen plasser oppover på tabellen med et par seire på slutten her. De har ikke vunnet på sine tre siste, og hjemme er de heller ikke i noe kjempeslag med 1-1-3 siste fem. Sist ble det 1-1 borte mot Birmingham, og det er generelt ikke mye å spekulere i foran denne. De har noen spillere ute, da både Ameobi, Sow, Lolley, Figueiredo, Bong og Arter mangler pga skade.

Stoke er enda et lag uten noe å spille for. 13.plass er midt i grøten, og med 17-18 poeng både opp og ned er sesongen ferdig for lengst. Det vises på de siste kampene, som sier null seire og 0-1-3 siste fire. Sist ble Coventry for sterke hjemme på Bet365 stadium, der Stoke tapte 2-3. Borte viser statistikken 1-1-4, men med hele 8 uavgjorte på de 15 siste bortekampene er det fristende å tenke at det fort blir enda en til i denne. Allen, Campbell, Clarke, Collins, Doughty, Fox, McClean og Oakley-Boothe er alle ute foran denne.

En ny vrien kamp, mellom to lag uten noe å spille for. På 96-rekkeren gambler vi litt med U, mens på 432-rekkeren tar vi med hjemmelaget og spiller HU.

9. Coventry - Preston
Coventry ligger på 16.plass, og sikret seg ny kontrakt med 2-3 seieren borte mot Stoke sist. 51 poeng er likevel ikke mer enn godkjent, men med fire seire på de fem siste så ser det mye bedre ut enn det gjorde for ikke lenge siden. De er ubeseiret på hjemmebane med 3-1-0 siste fire, og med en fin avslutning her kan de ihvertfall ta sommerferie med en god følelse. Kampprogrammet de siste tre er heller ikke avskrekkende, så det kan hende de klarer å klatre noen plasser før sesongen er over og. Dabo, Jones, Pask, Reid og Sheaf er alle skadet før denne.

Preston har ikke helt samme flyten, men 2-2-1 siste fem er ikke ille det heller. Det har iallfall hjulpet de opp fra den skikkelig bølgedalen de hadde med seks kamper uten seier, og nå står de på helt trygg grunn på sin 14.plass. Det ble en fin 3-0 seier hjemme mot Derby sist, og nå handler det bare om å komme seg gjennom sesongen uten flere skader etc. Akkurat nå er det ganske bra på den fronten, da det er kun Bauer, Rafferty og Rudd som er ute.

Tror et Coventry i fin form tar seg av ferdigspilte Preston her. H

10. Blackburn - Huddersfield
Blackburn har en skuffende sesong, men med 17.plass og 50 poeng er de sikret ny sesong i Championship når tre runder gjenstår. Ser vi litt bak tallene, så er likevel ikke sesongen så ille. Det er f.eks kun 7 lag som har scoret flere mål enn Blackburn (54) i årets serie, og med sine 49 baklengs er det 12 lag som har sluppet inn færre. Det viser at Blackburn ikke har hatt evnene til å ta nok poeng i de jevne kampene. Sist ble det tap 0-1 borte mot Sheffield Wednesday, og 1-1-3 og kun to seire på siste sytten er ikke bra nok til å hevde seg i toppen. De mangler Ayala, Dack, Rankin-Costello og Wharton med skader inn mot denne.

Huddersfield på 20.plass er ikke ferdige med å sikre plassen sin enda. De har 8 poeng ned til Rotherham under streken, men Rotherham har to kamper til gode, og med bra klaff der så blir dette jevnt inn mot mål. De vinner dog alt for lite kamper, og 2-5-3 siste ti er under pari. Nå sist ble det tap 0-1 hjemme mot formsterke Barnsley, men nest sist tok de en fin skalp når de slo Nottingham Forest med 2-0 på bortebane. På bortebane har de faktisk tatt seg opp litt i det siste, og etter fryktelige tolv kamper på rad uten borteseier står de nå med 2-1-1 siste fire.

Denne er vrien, men på en vanskelig lørdagskupong må man ta noen valg. Fire av fem siste innbyrdes har endt med poengdeling her, og vi ender på at Huddersfield får med seg et kjærkomment poeng igjen. U.

11. Derby - Birmingham
Langt nede, og dypt i gjørma finner vi Derby. Med 43 poeng på 21.plass er de akkurat nå den heldige vinner av nedrykksracet. Men det kan fort endre seg, da de har to kamper mer spilt enn Rotherham som ligger på plassen under med sine 39 poeng. Er det noe Derby trenger så er det en seier, men det virker som presset og nervene har gjort sitt inntog. De står nemlig med 0-0-4 og stygge 2-9 på sine fire siste, og sist ble det 0-3 borte mot Preston. Det er ikke annet enn katastrofe, og er det en gang de skal ta en viktig seier så er det nå. Bielik, Davies, Gregory, Ibe og Stretton mangler for hjemmelaget her.

Birmingham ligger to plasser over dagens motstander på en 19.plass. De har nettopp sikret en ny sesong i Championship, og kommer hit med fine 3-2-0 i bagasjen. Senest ble det 1-1 og poengdeling borte mot Nottingham Forest, og laget virker å være inne i en god periode. Borte er de likevel mer ustabile, noe 2-2-2 siste seks beviser. De ligger kun fire poeng bak Preston hele fem plasser opp på tabellen, så hovedmålet får være å prøve å klatre noen plasser. Boyd-Munce, Halilovic og Toral misser denne grunnet skader.

Her har Derby en livline de må ta mot et Birmingham som nettopp har sikret plassen. Går imot form, og spiller motivasjon her. H.

12. Charlton - Peterborough
Med fem kamper igjen har Charlton et godt grep om den siste playoff-plassen i League One. De ligger nå på en 6.plass med 66p, og det er poenget foran Oxford og Portsmouth som jager bakfra, men har hhv en og to kamper til gode på disse. Formen til hjemmelaget er flott med 6-4-0 på sine ti siste kamper, selv om de faktisk er litt dårligere hjemme med 2-2-4 siste åtte der. Sist knuste de Plymouth borte med hele 6-0, men nå kommer topplaget Peterborough på besøk og det bør kunne bety en hard og jevn toppkamp.

Peterborough ligger nemlig på en 2.plass, kun fire poeng bak Hull. Med en kamp mindre spilt har fortsatt Peterborough håp om å vinne ligaen, men da bør Charlton beseires her. De tapte skuffende 0-1 hjemme for Gillingham sist, men totalt sett er formen fin med 4-1-1 på de seks siste. En interessant statistikk her er at Peterborough har et meget bra tak på Charlton, der Peterborough har vunnet fem av de sju seneste, mens de to andre endte med poengdeling.

Det er altså en jevn kamp i vente mellom to lag som begge har noe å spille for. Vi prøver UB på 96-rekkeren, mens vi helgarderer med HUB på 432-rekkeren.

Sportspills 96-rekker:
1. West Ham - Chelsea HUB

2. Sheffield United - Brighton UB

3. Queens Park Rangers - Norwich HB

4. Watford - Millwall H

5. Barnsley - Rotherham H

6. Cardiff - Wycombe HB

7. Middlesbrough - Sheffield Wednesday HU

8. Nottingham Forest - Stoke U

9. Coventry - Preston H

10. Blackburn - Huddersfield U

11. Derby - Birmingham H

12. Charlton - Peterborough UB

Sportspills 432-rekker:
1. West Ham - Chelsea HUB

2. Sheffield United - Brighton HUB

3. Queens Park Rangers - Norwich HB

4. Watford - Millwall H

5. Barnsley - Rotherham H

6. Cardiff - Wycombe HB

7. Middlesbrough - Sheffield Wednesday HU

8. Nottingham Forest - Stoke HU

9. Coventry - Preston H

10. Blackburn - Huddersfield U

11. Derby - Birmingham H

12. Charlton - Peterborough HUB