Gå til sidens hovedinnhold

Bør du kjøpe Özil?

Les deg opp på de nye fantasyspillerne før du setter opp laget ditt.

Fantasy Premier League er blitt et meget populært spill i Norge, og i år har nesten 57.000 nordmenn opprettet lag. Sportspill.no kommer til å skrive tipsartikler om Fantasy Premier League utover sesongen.

Landslagspausen er endelig over, og det er på tide å jobbe med fantasylaget til helgens runde. Dette er den første omgangen etter at overgangsvinduet stengte, og en del spillere sliter med småskader etter å ha vært på landslagsoppdrag.

Dette er derfor en meget viktig runde, og det gjelder å komponere et lag som holder mål hele høstsesongen.

Skader og karantener i Premier League

Bruk koden 665812-160604 dersom du vil delta i Nettavisens liga i Fantasy Premier League.

Wildcardet
Sikler du på noen av stjernespillerne som ble hentet inn på tampen av overgangsvinduet? Har du skader i troppen eller spillere du har mistet troen på? Da bør du vurdere å bruke wilcardet denne runden. En mer passende anledning kommer trolig ikke på denne siden av nyttår, og da får du som kjent et nytt wildcard.

Halvskadde spillere
Som alltid når det er landslagspause, vender en del spillere skadet eller halvskadet tilbake til klubben. En del smarte managere er også flinke til å spare stjernespillere for utmattende landslagsuker ved nærmest å dikte opp skader i forkant.

Til helgens runde er følgende stjerner blitt usikre: Theo Walcott, Thomas Rosicky, Steven Caulker, Eden Hazard, Oscar, Daniel Sturridge, David Silva, Wayne Rooney, Aron Lennon, James Morrison og Stuart Downing. Følg med på hjemmesider og seriøse fotballsider og prøv å fange opp siste nytt spillerne dersom du har noen på laget eller vurderer kjøp.

HTML EMBED

Nye spillere
Mesul Özil ble sommeren største kjøp, og han er også den dyreste midtbanespilleren i spillet (10 millioner). Tyskeren kommer garantert til å sanke bøttevis av poeng gjennom assists, mål og bonuser. Problemet er selvsagt prisen, men det kan løses ved for eksempel å selge Cazorla, Mata, Walcott, Silva, Couthino eller Michu.

Tottenham har erstatt Gareth Bale med midtbanespillere som Erik Lamela (Roma) og Christian Eriksen (Ajax). To meget spennende karer, men med en prislapp på henholdsvis 9 og 8 millioner, er man nødt til å vite at de spiller fast og trives i sine posisjoner før kjøp er aktuelt.

Samuel Eto’o er fortsatt en målgarantist selv om han er blitt 32 år. Spørsmålet er om han kommer til å bli foretrukket som fast spiss for Chelsea, eller om han går inn i et rotasjonssystem sammen med Fernando Torres, Demba Ba og Andre Schurrle. Her gjelder det nok også å vente og se om han er verdt 9 millioner.

Ettersom Stoke har Manchester City og Arsenal i sine to neste kamper, er nok ikke Marko Arnautovic noe godt kjøp nå. Men den østerrikske landslagsmannen er en spennende spiller som kan brukes både på kant og som spiss. Følg med på spilletid og prestasjoner i de førstkommende kampene og se om han er verdt 5,5 millioner.

Willian (8,5 mill) er billigere enn flere av de andre Chelsea-midtbanespillerne, men med det store utvalget Mourinho har i denne rekken, er det nok ikke brasilianeren en spiller man bør løpe og kjøpe ved første anledning.

Hvis du er på jakt etter en billig forsvarsspiller, kan Adrian Mariappa (4 millioner) være et alternativ. Følg med og se om han får fast plass på Crystal Palace etter overgangen fra Reading.

Stephane Sessegnon har gått fra Sunderland til West Bromwich, der man håper at Benins midtbanespiller skal sørge for at måltørken tar slutt. Vi er imidlertid skeptiske. Sessegnon var knallbra i 2011/12-sesongen og første del av 2012/13, men har ikke vært en like god poengsanker det siste halvåret. Han er også den desidert dyreste spilleren på laget (6,8 millioner), og West Bromwich møter tøff motstand fra runde seks: Manchester United, Arsenal og Liverpool.

Utlånte spillere
Flere interessante spillere ble lånt ut til andre PL-klubber de siste dagene av overgangsvinduet. Her handler det om å lete etter spillere med lav pris som kan få fast plass og sanke bra med poeng i den nye klubben.

Romelu Lukaku kostet 8 millioner ved sesongstart, men har falt til 7,4 millioner grunnet lite spill i Chelsea. Nå er han lånt ut til Everton, og hvis han spiller like godt som han gjorde som leiesoldat i West Bromwich forrige sesong, er det en latterlig lav pris. Det er imidlertid en hake her; Lukaku kan ikke spille førstkommende kamp ettersom den er mot Chelsea. Hvis du vil ha kraftspissen på laget, anbefaler vi å kjøpe ham så fort det er mulig etter at fjerde runde har startet. Da får du med deg prisoppgangen i løpet av neste uke, for han kommer nesten garantert til å bli den mest kjøpte spillere før runde fem.

Victor Moses er hentet fra Chelsea på lån for å gi Liverpool mer fart og alternativer i kantspiller. Nigerianeren kan også bli viktig i kontringsspillet, der serielederne har en del å hente. Han koster ikke mer enn 6,2 millioner, men på den annen side er det ikke sikkert han blir fast på laget. Uansett en spiller som man bør følge med på.

Bruk koden 665812-160604 dersom du vil delta i Nettavisens liga i Fantasy Premier League.

Skader og karantener i Premier League

Hvilke spillere skal du kjøpe til helgen? Fyr løs i kommentarfeltet under!

Kommentarer til denne saken