England - Frankrike

Odds: Uavgjort - 3,15 i odds

Kampstart lørdag 10. desember kl 20:00

Spillestopp kl 19:59

Al Bayt Stadium, Al Khor

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at England og Frankrike spiller uavgjort. Det kan du spille på her til 3,15 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

Det er ca. 14 millioner kroner i Lotto-potten. Spillefrist lørdag kl. 18:00

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen.

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

England -5

Frankrike - 4

England har vunnet begge gangene disse to lagene har møttes i VM, men det begynner å bli en stund siden. Nærmere bestemt i 1982.

Frankrike på sin side har kun tapt én av de siste åtte kampene mot England. Didier Deschamps og laget hans er regjerende verdensmestere, og de er de første tittelholderne som spiller en kvartfinale siden Brasil i 2006. Den gangen tapte Brasil kvartfinalen mot nettopp Frankrike. Franskmennene tok seg helt til finalen for 16 år siden, men tapte mot Italia på straffespark.

Kan England gjøre det samme som Frankrike gjorde i 2006?

Ja, absolutt.

England har imponert offensivt i mesterskapet. De har scoret tolv mål på de tre kampene mot Iran, Wales og Senegal.

Men det er ikke bare offensivt engelskmennene har vært gode. De har også holdt nullen i tre kamper på rad, mye takket være sterke prestasjoner av Jordan Pickford i mål og Harry Maguire og John Stones i forsvaret.

England må klare seg uten Ben White og Raheem Sterling. Begge har reist hjem til England, mens Frankrike må klare seg uten venstreback Lucas Hernandez som er skadet og broren Theo er også usikker på grunn av en skade han pådro seg på trening.

England er ubeseiret i mesterskapet, og de har holdt nullen i tre strake kamper. Men de har spilt mot ganske enkel motstand så langt, og de har ikke vært satt på de store prøvene.

Seks av de åtte siste gangene England har røket ut av VM i utslagsrundene har motstanderen vært fra Europa. Dersom the Three Lions skal unngå det lørdag, må Kyle Walker lykkes i å temme Kylian Mbappe. Det blir en kamp i kampen.

Selv om Mbappe er en spiller som kan avgjøre kamper på egenhånd med sitt enorme rykk og store fart, så har Frankrike også andre spillere som kan skape problemer for engelskmennene. Ousmane Dembélé er en lynkjapp driblefant det er vanskelig å stoppe, og de to kantspillerne gir også rom til Antoine Griezmann.

Frankrike har imponert med tre seire og ett tap. Nederlaget kom da det var klart at de allerede var videre til åttendedelsfinalen og gjorde store endringer i startelleveren. Sist lagene møttes i et mesterskap var under EM i 2012. Da endte kampen 1-1. Selv om England kun har vunnet én av de åtte siste kampene mot Frankrike, så har det vært jevnspilte matcher. Kun to av dem har vært vunnet med mer enn ett mål.

Vi tror også det kan bli en ny tett og jevn kamp mellom de to europeiske fotballstormaktene. Det kan bli en lang kveld på Al Bayt Stadium.

Vi tror at England og Frankrike spiller uavgjort. Det kan du spille på her til 3,15 i odds