Brann-trener Rikard Norling kan få grunn til å smile mer etter lørdagens hjemmekamp mot Sandnes Ulf. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
Brann-trener Rikard Norling kan få grunn til å smile mer etter lørdagens hjemmekamp mot Sandnes Ulf. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

Brann best i Bergen

Brann har levert flere tvilsomme opptredener på bortebane i Obosligaen. Hjemme i Bergen går alt så meget bedre og lørdag blir Brann en av våre sikre på tippekupongen.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Bunnlagene må vinne
Oddstips 2: Leicesters fenomenale vår
Oddstips 3: Mer trøbbel for svekket Milan
Oddslangskudd: Stabæk kan plage Vålerenga
V75 Biri: Vi lanserer tre bankere
V5 Biri lørdag: Høitomt til å stole på
V4/V5 Klampenborg: Fine løp lørdag ettermiddag
Tippeliga: Skade- og karanteneoversikt
TV-fotball: Sjekk den herlige oversikten

Lørdagens tippekupong består av to kamper fra Tippeligaen, to kamper fra Obos-ligaen, to kamper fra norsk 1. divisjon og avsluttes med seks kamper fra Premier League. Bonuspotten er kommet opp i ca 1,1 million kroner og innleveringsfristen er som vanlig på lørdager, kl 15.55

1. Vålerenga - Stabæk
Etter en solid seriestart for Vålerenga, har det kun blitt ett poeng på de to siste seriekampene og "elendigheten" fortsatte med cupexit borte mot 2. divisjonslaget Gjøvik/Lyn onsdag kveld. Innehar fortsatt 3. plassen i Tippeligaen,men prestasjonsmessig har det vært mye å sette fingeren på.

Stabæk hadde få problemer med å beseire et av topplagene i Oddsen-ligaen, KFUM Oslo, samme dag som VIF gikk på stjernesmellen. Bæringene har gjort alle forhåndstips til skamme og ligger på sølvplass i serien etter seks runder. De siste fire seriekampene har endt med seier.Kamal Issah soner karantene i kveld, og Craig Henderson og Jevgenij Kirisov mangler trolig fortsatt.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende på Ullevål. Det er ingen grunn til å undervurdere Stabæk her og alle tegn synes fornuftig. HUB.

2. Rosenborg – Lillestrøm
Rosenborg har imponert poengmessig denne sesongen og ettersom Molde har rotet så fælt i innledningen av sesongen, er det ingen tvil om at Rosenborg kan utfordre om seriegullet i år. Prestasjonsmessig er det nok noe å gå på enda. Flere faste spillere ble hvilt i den komfortable 6-0-seieren over Fløya i cupen onsdag. 2-1-0 hjemme på Lerkendal hittil. poengtapet kom hjemme mot Strømsgodset.

Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen er eneste fravær hos trønderne.

LSK vant ikke like klart mot Eidsvoll Turn samme dag, men tok seg greit videre med 3-0. Har hevet seg etter 0-2-tapet for Stabæk for tre runder siden og fikk med seg fire poeng fra møtene med Vålerenga og Mjøndalen. Marius Lundemo er ute med skade, mens Moryke Fofana soner karantene.

5-5-0 på de ti siste tilsvarende på Lerkendal, og normalt skal det være bra vinnersjanse for trønderne her. H.

3. Brann - Sandnes Ulf
Brann måtte virkelig slite for cupavansementet i bortemøtet med Vard onsdag, men stod igjen som seierherre da straffekonken var unnagjort. Det var på bortebane, og selv om Brann slo Bryne 1-0 borte sist søndag, var ikke laget mye bedre i den kampen enn mot Hødd uken før. Kun to av seks seriekamper er spilt hjemme i Bergen hittil, og der er det mye mer fasong på Brann-laget (vunnet begge kampene på Stadion hittil)

Sandnes Ulf er et annet nedrykkslag fra Tippeligaen som har fått oppleve at OBOS ikke er en liga man kan spasere seg igjennom. Så langt er det blitt to seire og fire uavgjort, og laget ligger på sjetteplass, ett poeng bak dagens motstander.Cupeventyret er allerede for rogalendingene, etter at Arendal gikk seirende ut av ekstraomgangene onsdag.

Hjemmesterke Brann bør ha en flott mulighet til å ta tre poeng i Bergen lørdag kveld og vi spiller sikker hjemmeseier her. H.

4. Strømmen – Hønefoss
Strømmen utliknet sent i lokaloppgjøret med Ullensaker/Kisa i cupen onsdag og gikk videre til tredje runde takket være to scoringer i ekstraomgangene. Har spilt uavgjort i de to siste seriekampene og ligger utsatt til på 12. plass med fem poeng. Kommer også denne sesongen til å ta brorparten av poengene hjemme på Strømmen.

Hønefoss tok en fin 2-0-seier over Fredrikstad for tre serierunder siden, men har ellers tapt samtlige kamper og ligger sist på tabellen. Prestasjonene har vært bedre enn resultatene skulle tilsi, men personlige feil har vært avgjørende i flere av kampene. Og på bortebane er det like trøstesløst som det har vært de foregående sesongene (0-0-3 hittil)

Fikk en opptur med en sen seier i bortemøtet med Raufoss i cupen onsdag.

Fjorårets oppgjør på Strømmen stadion endte med 6-0 til hjemmelaget og bortesvake Hønefoss må heve seg på bortebane om det skal bli poeng her. HU.

5. Egersund – Fana
Egersund ble slått ut i første cuprunde og har dermed hatt spillefri siden 1-1-kampen borte mot Odds annetlag mandag denne uken. Vant de to første kampene i Oddsen-ligaen avdeling 3 og ligger på annenplass.

Endte på annenplass i samme avdeling i fjor og ser ut til å bli et lag å regne med også i år.

Fana endte bare ett poeng over Brann 2 på nedrykk i fjor, men har fått en bedre start på årets sesong. Etter tre runder er det blitt uavgjort mot Vindbjart og Vard hjemme, mens Sola ble slått 4-3 på bortebane. Cupeventyret endte med 1-3-tap mot Hødd onsdag.

Det er tredje år på rad disse to møtes spiller i samme avdeling. Fana vant sin hjemmekamp forrige sesong, mens Egersund har trukket det lengste strået i de tre øvrige innbyrdes.

Hjemmebanefordelen avgjør? HU.

6. Kongsvinger – Florø
Vi varslet for Kongsvinger i cuptipsene våre onsdag, det gamle storlaget viste at de har et bra lag i år. Obosligalaget Follo ble slått 3-1 og det er klare opprykksambisjoner for glåmdølene denne sesongen.

Har fremstått som en av de største opprykkskandidatene i Oddsen-ligaen innledningsvis og har full pott og 9-0 i målforskjell etter tre runder i avdeling 4.

Florø røk ut mot Varegg første cuprunde og har hatt spillefri helt siden 1-1-kampen mot HamKam for en uke siden. Har ellers slått Nardo 4-1 og tapt for Aalesunds reserver og ligger på delt sjetteplass. Har et ungt og spennende mannskap, som trolig vil variere en del i løpet av sesongen, kanskje spesielt på bortebane.

Kongsvinger ser svært sterke ut og normalt ender dette med hjemmeseier. H.

7. Crystal Palace - Manchester United
Palace har stoppet helt opp etter den gode perioden som sikret laget fornyet kontrakt i Premier League. 0-1 borte mot Chelsea er ikke så vanskelig å bortforklare, men 0-2-tapene hjemme for Hull og West Bromwich var ingen fryd for fansen, selv om laget hadde fortjent poeng i begge disse kampene. Ingen nye skader for Palace.

Manchester United har hatt en helt lik utvikling som Palace de siste rundene. En meget god periode er blitt avløst av en tre helsvarte kamper med til sammen 0-5 i målforskjell. Michael Carrick er ute for resten av sesongen.

Laget er trolig ute av medaljekampen, og nå handler resten sesongen om å redde fjerdeplassen som gir CL-kvalik til høsten. Det skiller fire poeng ned til Liverpool, og motstanderne i de to neste kampene er formsterke Arsenal hjemme og et desperat Hull borte i siste runde.

Selv om Palace har lite å spille for, sliter London-laget neppe med motivasjonen her og United får ingen lett kamp. UB.

8. Stoke – Tottenham
Stoke var inne i en meget god periode på senvinteren, men de siste sju kampene har bare gitt én seier og til sammen fem poeng. Plassen er imidlertid for lengst sikret, og laget kommer til å ende midt på tabellen nesten uansett hvordan det får i de tre siste kampene.

Tottenham er heller ikke i spesielt god form (åtte poeng på de siste sju kampene), og etter 0-1-tapet hjemme mot Manchester City sist, er det veldig lite sannsynlig med Champions League-spill neste sesong. Opp til Liverpool på Europa League-plass skiller det tre poeng.

Vrien kamp dette, og da helgarderer vi. HUB.

9. Leicester – Southampton
Leicester stod med kun 19 poeng etter 3-4-tapet for Tottenham i slutte av mars og hadde 7 poeng opp til sikker plass, men laget har nå vunnet 5 av de siste 6 kampene og ligger på 16. plass. Plassen i Premier League er langt fra sikret, men det er ingen tvil om at Leicester er det store formlaget blant klubbene i bunnen av tabellen. Dave Nugent er frisktmeldt for hjemmelaget etter å ha mistet de fire foregående kampene.

Southampton har sklidd sakte, men sikkert sklidd nedover på tabellen etter den gode starten sesongen. På de siste ti kampene er det bare blitt elleve poeng, og da er det mye som tyder på at det ikke blir spill i Europa neste sesong. James Ward-Prowse, Morgan Schneiderlin og Dusan Tadic spiller ikke for Soton lørdag.

0-1-4 på de fem siste bortekampene for Southampton vitner om laber form, og her møter de altså et lag fulle av selvtillit og motivasjon. H.

10. Aston Villa - West Ham
I likhet med Leicester har også Aston Villa funnet tilbake til vinnerformen i tide, til tross for blytung motstand på slutten. 2-1-3 på siste seks er tilsynelatende ikke så overbevisende, men i denne perioden har laget hatt bortekamper mot Manchester City, Manchester United og Tottenham. Tok (som Nettavisen anbefalte) alle tre poengene hjemme mot Everton sist helg, men er kun to poeng klar av Sunderland på nedrykksplass.

Gabriel Agbonlahor er tilbake for hjemmelaget etter en måneds skadefravær, mens både Nathan Baker og Ciaran Clark fortsatt er ute.

Lørdagens motstander West Ham har etter en strålende høstsesong vært "mett" i lang tid nå, og er ikke i nærheten av det nivået laget hadde før jul. Borte viser tallene svake 3-7-7. Forsvarsspillerne Winston Reid , James Tomkins  og Guy Demel mister alle kampen for West Ham.

Klar seierssjanse for hjemmelaget her. H. 

11. Hull - Burnley
Hjemmelaget holder den siste plassen på sikker plass, men har kun ett poeng ned til Sunderland under streken. Har brukbare 5-4-8 på eget gress, men har tøffe oppgjør i de to siste. Borte mot Tottenham og hjemme mot Manchester United blir ikke lett, og det dokumenterer også hvor viktig det er med tre poeng hjemme mot Burnley lørdag.

Burnley som har klort seg fast lenge, men et lag som ikke har scoret på de fem siste seriekampene, rykker selvsagt ned. Det skiller åtte poeng opp til Hull før denne kampen, og med tre serierunder igjen er det løpet kjørt. Borte står Burnley med meget svake 1-5-11.

Hull har ikke noe valg, denne kampen må vinnes. Vi har imidlertid godt med sikkeralternativer på tippekupongen og tar med en halvgardering her. HU.

12. Newcastle United West Bromwich
Åtte strake tap for hjemmelaget nå, og kun to poeng ned til Sunderland på nedrykksplass. I mellom disse lagene ligger både Leicester og Hull som har overkommelige oppgaver lørdag, men heldigvis for Newcastle har Sunderland et steintøft program igjen med bortekamper mot Everton,  Arsenal og Chelsea, i tillegg til en hjemmekamp mot Leicester.

Newcastle på sin side har QPR borte og West Ham hjemme i de to siste etter denne, og kanskje er det nok med en trepoenger. Lørdag må både Daryl Jaanmat og Mike Williamson sone karantene, men Papiss Cisse er i det minste friskmeldt.

West Bromwich "ranet" til seg tre poeng borte mot Manchester United sist lørdag. Det er sjelden at et lag taper ballinnehavet med 20-80 og likevel tar tre poeng. Har 40 poeng som garantert gir ny kontrakt.

Åtte strake tap for hjemmelaget og nerver i helspenn. HUB.

96-rekker
1. Vålerenga — Stabæk HUB

2. Rosenborg — Lillestrøm H

3. Brann — Sandnes Ulf H

4. Strømmen — Hønefoss  HU

5. Egersund — Fana HU

6. Kongsvinger IL — Florø H

7. Crystal Palace — Manchester United UB

8. Stoke City — Tottenham U

9. Leicester City — Southampton H

10. Aston Villa — West Ham United H

11. Hull City — Burnley HU

12. Newcastle United — West Bromwich Albion HU

Klikk her for å levere 96-rekkeren

432-rekker

1. Vålerenga — Stabæk HUB

2. Rosenborg — Lillestrøm H

3. Brann — Sandnes Ulf H

4. Strømmen — Hønefoss HU

5. Egersund — Fana HU

6. Kongsvinger IL — Florø H

7. Crystal Palace — Manchester United UB

8. Stoke City — Tottenham HUB

9. Leicester City — Southampton H

10. Aston Villa — West Ham United H

11. Hull City — Burnley HU

12. Newcastle United — West Bromwich Albion HUB

Klikk her for å levere 432-rekkeren


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus