Foto: Nesvold, Jon Olav

Brann gjør det enkelt

Ikke for seg selv, men for oddsspillerne.

Kommersielt

Sportspills meny 2. Pinsedag
V4 Tingsryd: Espen byr på en danske
V65 Mantorp: Vinner allerede i årsdebuten?
Tippeligaen: Skader og karantener
Tippeligaen: Laget VIF aldri har tapt for
Premier League: Så feil tok vi
Oddstips 2: Ny stjernesmell for Solskjær?

Tippetips: Det gnistrer av Haugesund

Langoddsen 2. Pinsedag byr på full runde i Tippeligaen, Adeccoligaen og avslutningsrunden i dansk superliga, og mye fra Toppserien, Oddsen-ligaen og 3. divisjon også. Primera Division og Allsvenskan er også representert.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
213. Eidsvold Turn - KFUM Oslo H 2,80

Oddsen-Ligaen avdeling 4. Eidsvold Turn har bare vunnet én av sine fem første, men det var den vriene bortekampen mot Tromsdalen. At de tapte 2-3 hjemme for Grorud sist, var rett og slett fordi Grorud spilte veldig bra. Klubben forteller at erfarne Arnar Førsund kan debutere fra start her, etter innhopp i de to siste. KFUM er gode denne sesongen, og de har fått typer som Jonvik fra Sarpsborg og Andersen Aase fra Stabæk inn i en spillerstall som var god fra før. Strømberg og Valøy var tilbake fra skader og fikk spilletid i 5-1-seieren mot Tromsø 2 sist mandag, og vi kan ikke se at laget er spesielt svekket nå. Men til tross for at KFUM er spådd en lysende sesong, har de allerede vist at de ikke er uslåelige. Det har blitt tap 1-4 mot Tromsdalen og bare 0-0 mot Nardo mellom seire mot Levanger, Skedsmo og TIL 2. Dagens kamp er visstnok den eneste ligakampen KFUM skal spille på gress i år, og vi synes oddsen er for skjev. Hjemmeseier til 2,80 må testes.

PS. Lørdag og søndag er det klart for Nordens i særklasse største travweekend når Solvalla byr på Elitloppet og en drøss av andre storløp. Solvalla arrangerer V75 både lørdag og søndag. Allerede nå kan du kjøpe andeler i lørdagens V75 som uten tvil er årets mest interessante V75-omgang hittil der det kryr av kanongode spilleobjekter.

Kjøp en andel i et av våre andelslag til Solvallas V75 lørdag ved å klikke på denne lenken

Dagens avslag
86. Sandefjord - Vard Haugesund (0-1) H 1,62

Dette blir galt i våre øyne, se på Sandefjords hjemmekamper: 2-1 mot Glimt, 0-1 for Ranheim, 3-2 mot HamKam og 2-1 mot Follo. Ikke én gang har de vunnet med mer enn det ene målet. Vards bortekamper har gitt 1-2 for Ranheim, 2-1-seier mot KBK, 0-2 for Ull/Kisa og 2-3 for Strømmen. Så selv om Sandefjord må forventes å vinne denne kampen, er det langtfra utenkelig at de vinner med ett måls margin, det hadde nesten vært litt typisk. 1,62 på utklassingen er uansett lavt, helt uaktuelt for oss.

Dagens spill
Det blir naturlig å se på den norske fotballen, det er mange fristelser og vi kommer med to dobler i dag. Men vi skal også ha med oss toppkampen fra Allsvenskan.

Norsk Tipping

228. Tromsø - Brann
Tippeligaen. Tromsø måtte se seg slått av Vålerenga på Ullevaal sist torsdag. 0-2-tapet var vanskelig å akseptere, for Gutan var ikke veldig langt unna Vålerenga i kvalitet og hadde to stolpeskudd og en i ettertid mye diskutert situasjon som fort kunne gitt dem et straffespark. Nå er de nummer 7 før pinserunden, men hjemme på Alfheim har de slått Odd, Haugesund og sist Sarpsborg hele 5-0.

Avisa Nordlys melder at Miika Koppinen (f), som var ute mot VIF, er tilbake her og går rett inn i laget. Adnan Causevic (f) er uaktuell etter han fikk et spark i hælen mot Vålerenga. Saliou Ciss (f) er stadig ute. Hans Norbye (f) sliter med lysken og er usikker. Zdenek Ondrasek (a) vred kneet på trening, men skal være klar for spill.

Brann er vært lette å lese for tipperne denne sesongen, med full pott hjemme og null poeng borte etter 10 runder. De vant 2-0 hjemme mot Aalesund sist torsdag. 0-0-4 på bortebane og 1-11 i målforskjell er utpreget svakt, og nå ligger det meste av spenningen i når og hvor Brann skal bryte ut av hjemme/borte-mønsteret sitt. For bergensernes del vil det være greit om trenden brytes i dag, ved at de kniper et borte-poeng, men på dagens bane har de røket 0-2 og 0-4 ved de to siste anledningene.

Skadesituasjonen i Brann-troppen har vært den samme de siste rundene, Markus Jonsson, Simen Wangberg, Kasper Skaanes, Fredrik Nordkvelle og Jørgen Mohus uaktuelle, og de er ute her også. Dessuten er Sokolowski usikker. På 16. mai gjorde trener Rune Skarsfjord flere endringer i laget, da Demir startet på venstre back, og Finne og Pusic dannet spiss-par. I dag kan det komme nye endringer, nå som kampene kommer tett.

Det er vanskelig å komme utenom hjemmeseieren. Begge lag er utpregede hjemmelag, og vi ser ingen grunn til å gjøre ting mer komplisert enn de er. Brann kommer før eller siden til å ta poeng borte, men ikke her, tror vi. 1,55 på hjemmeseier brukes i en dobbel.

230. Helsingborg - Elfsborg
Allsvenskan. Helsingborg la på til fem strake seire da de utklasset Häcken 5-0 på dagens bane forrige runde. De scoret også fem mål i hjemmekampen før, da Gefle fikk unngjelde 5-1. Formen er på topp, og Helsingborg går for gull etter 6-1-1 på sesongens åtte første runder. I dag blir det imidlertid ekstra spennenende når de får besøk av ligaens eneste ubeseirede lag.

Hjemmelaget stiller samme tropp som sist. Jarl, Uronen og Bouaouzan er ute igjen.

Elfsborg spilte uavgjort i sesongens fire første. Nå har de vunnet de fire neste. 2-1 borte mot Norrköping forrige runde var sterkt, de havnet tidlig under men snudde til seier. Nå får vi se om statistikken sprekker, kunstgress-laget Elfsborg har slitt på Olympia opp gjennom årene og har tapt sine fem siste her, og har kun én seier her på de femten siste årene (1-0 i 2007).

Hult og Elm er på vei tilbake fra skader, men denne kampen kommer for tidlig, melder Elfsborgs fysio-team. Ellegaard regnes som 50/50 usikker på søndag, skal sjekkes nærmere. Det samme gjelder for sentrale Ishizaki (m). Mobaek (f) er friskmeldt.

Det er to av de seneste sesongenes svenske giganger som braker sammen på Olympia. Helsingborg ser veldig sterke ut i disse dager, og de har hjemmebanefordelen, som veier tungt mot Elfsborg. 1,92 for hjemmeseieren må være bra, og gir oss en dobbel til 2,98. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.55.

228. Tromsø - Brann 1,55 3,70 5,10
230. Helsingborg - Elfsborg 1,92 3,05 3,40

Total odds 2,98

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus