Foto: Marit Hommedal/Scanpix

Brann jakter på medaljer

Vi tror på Brann-seier til tross for toneangivende fravær for bergenserne. Sjekk vårt oddstips.

Kommersielt

Sportspills meny fredag:
V65 Øvrevoll: Jakcpot i V65 fredag kveld
Lunsj-V5 Bjerke: Vi tror på Enzo

Fredagens langoddsprogram består av 25 objekter, men det er trolig det svakeste langoddsprogrammet på lang tid. Det er nærmest kjemisk fritt for interessante objektet, og idag er det ingen grunn til å være ivrig med innsatsene. Det kommer vesentlig mer interessante objekter i helgen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Verona - Padova
Bortelaget har inntatt en litt overraskende ledelse i Serie B, og det er nok til at bookmakerne og deretter Norsk Tipping har gjort laget til favoritt i denne kampen. Hjemmelaget Verona har åpnet variabelt med 2-0-2, men har i følge rapportene gjort det bra spillemessig. Oddsmessig er det ingen tvil om at verdien ligger på hjemmeseier her og 2,60 er et spennende langskudd på en laber fredag

Dagens avslag
GAIS - Norrköping
Vi har ved flere tilfeller lansert Gais som et objekt i denne spalten,men fredag er vi mer usikre. Hjemmelaget gjorde en fantastisk bortekamp mot Elfsborg sist mandag og slo en av de store gullfavorittene 3-1 på kunstgresset i Borås. Brasilianeren Wanderson (som var svært nære å havne i Brann før sesongstart) fortsetter å storspille for Göteborgs-klubben og står bak det meste offensivt for et av årets overraskelslag i Allsvenskan. Må imidlertid unvære gode Bassombaeng og Ekunde i kveld og vi utelukker ikke helt en reaksjon etter seieren mandag. Oddsen til 1,40 er håpløs, handicapvarianten farlig og her styrer vi unna. Norrköping er stort sett skadefritt og bedre enn det tabellposisjonen indikerer.

Dagens spill
Brann - Haugesund
Rodolph Austin og Carl Erik Torp må som kjent sone karantene for bergenserne i denne kampen. Det innebærer at Rune Skarsfjord må gjøre rokeringer i sitt 4-2-3-1-system, og trolig trekkes Erik Mjelde og Fredrik Haugen ned i Austin/Torps roller. Det er et usikkerhetsmoment, og selv om Brann gjorde en formidabel opphenting mot Molde søndag, er det ingen tvil om at fraværerne er betydelige. Etter søndagens poengdeling står Brann med fire strake poengdelinger, men holder likevel tredjeplassen på tabellen.

Hjemme i Bergen står Brann med 6-3-2 og det er ingen tvil om at Rune Skarsfjord har gjort en strålende jobb med dette Brann-laget. Brann var like svekket borte mot Molde sist, som de er i kveld, all den tid laget da måtte unnvære halvparten av forsvaret i og med at Zsolt Korscmar og Birkir Mar Sævarson var ute. Sistnevnte er garantert tilbake i kveld etter å ha sonet karantene, og rapportene fra Bergen tyder også på at Korscmar er tilbake. Trolig velger Skarsfjord å trekke Erik Mjelde ned i en av de defensive rollene som erstatning for Austin/Torp, og Fredrik Haugen kan bli den andre, om ikke Skarsfjord velger å kjøre frem Korscmar og fortsette med Lars Grorud og Yah Amankwah som midtstoppere.

Haugesund har svake 0-3-8 på fremmed gress. 24 av lagets 33 poeng er tatt hjemme i Haugesund og Thomas Sørum er altså forsvunnet til svenske Helsingborg. Utover det er fortsatt noen langtidskader for Jostein Grindhaugs mannskap, men ellers ingen nye fravær. Vant fortjent 2-0 over Lillestrøm hjemme søndag og er altså på en oppsiktsvekkende sjetteplass. Har vunnet to av sine tre siste bortekamper, men det er mot bunnlagene Sarpsborg og Start.

Selv om Brann må rokere i kveld, så synes vi likevel det meste peker for Brann-seier i kveld. De har vist ved flere anledninger at de håndterer fravær på en utmerket måte, og kampen mot Molde søndag var bunnsolid. To spillere ut og to spillere tilbake etter den kampen utgjør status quo, og nå er det hjemmekamp mot antatt svakere motstand. Hjemmeoddsen er ikke mer enn 1,85 (hadde trolig vært 1,50 dersom Austin og Torp ikke hadde vært suspendert). Vi tror på Sportsklubben Brann i kveld, og på en svært vanskelig spilledag blir Brann-seier vårt spilleforslag. Innsatsen er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag fredag
Brann - Haugesund 1,85 3,15 3,45
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus