Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Brann kan få trøbbel

Et svekket Brann-lag kan få få det tøft i Åsane. Sjekk vårt oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny torsdag:
V5 Øvrevoll: Vi sparer bankeren tilslutt

V5 Bergen: En varm og kald banker
Lunsjtips Bjerke: Vi gir oss ikke så lett

V75: Vinn utfylt kupong av Håkon til verdi kr 3000,-

Langoddsprogrammet torsdag består av de to siste cupkampene i NM's tredje runde, det er fotball fra Allsvenskan og Superettan i Sverige og det inneholder både finsk og irsk seriefotball.

De gode objektene (som det var flere av onsdag og som vi varslet kraftig for, selv om vi dessverre tok feil kamp fra Danmark i kombinasjon med Kalmar) glimrer nesten helt med sitt fravær denne torsdagen, og undertegnede er ikke redd for å prøve skrellen da.

OBS! Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Som bergenser og Brann-supporter siden jeg ble født (og helt sikkert til jeg dør) er det ingen ting jeg mer ønsker enn å se Brann i en ny cupfinale, men veien dit er lang og kronglete. Og Sportsklubben Brann hadde som kanskje de fleste husker kjempetrøbbel med 3. divisjonslaget Fana i andre runde. Fana ledet da 2-0 med et kvarter igjen å spille, og to minutter før ordinær tid ledet fortsatt Fana (2-1) og en gedigen cupsmell var under oppseiling. Men to sene mål av Kim Ojo og Bentley berget Brann fra en cupflause.

Viktige spillere borte
I kveld skal Brann ut mot Åsane i cupens tredje runde, og det er et svekket Brann-lag som tar den korte turen til bydelen nord i Bergen. Rodolph Austin har reist til Gold Cup og er uaktuell, mens Carl Erik-Torp sliter med en mindre skade og blir spart i kveld. Heller ikke Diego Guastavino er klar til kveldens dyst. Brann-trener Rune Skarsfjord flytter dermed midtstopper Zsolt Korsmar frem i Austins defensive midtbanerolle, mens nysigneringen fra Sogndal, Lars Grorud, tar plass i midtforsvaret ved siden av Christian Kalvenes, mens Fredrik Haugen trolig erstatter Carl Erik Torp. Trolig Brann-lag: Leciejewski, Sævarsson, Kalvenes, Grorud, El Fakiri, Korscmar, Haugen, Mjelde, Bentley, Holmvik, Ojo.

OBS! Lever Lotto og Tipping på mobilen!

Åsane er til daglig å finne i 2. divisjon og har gjort en brukbar start der med åtte poeng etter fem spilte kamper, eneste tapet er kommet borte mot serieleder Notodden (tap 2-4 etter å ledet 2-0). Hjemme i Åsane står laget med 2-1-0. Keeperen Jørgen Mohus er for øvrig utleid fra nettopp Brann, mens spissen Aleksander Orvedal er tidligere juniornorgesmester med nettopp Brann (2002). Evigunge Ørjan Låstad scorer fortsatt mål, og trener er Magnus Johansson som var en profil på Brann på midten av nittitallet (1993-1997) og Johansson fikk også gleden av å være med på IFK Gøteborgs legendariske UEFA-cup triumf i 1987.

I kveld må Åsane-trener Magnus Johansson unnvære midtstopper Jan Ove Wiik som soner karantene, men ifølge Magnus )som vi pratet med torsdag morgen) skal ikke det bety allverden all den tid han får tilbake Gojko Ivkovic etter tre ukers skadefravær. Ivkovic som var i A-stallen til Viking i fjor. Åsane sverger til 4-4-2 som system og kantspiller Tommy Gaustad har allerede seks seriemål for klubben i år, som starter med Orvedal og Låstad på topp. Magnus kunne også fortelle Sportspill at keeper Jørgen Mohus har vært strålende bak stengene denne sesongen og han blir selvsagt en viktig brikke i kveld.

Elendige baneforhold
Lagene møttes til treningskamp i vinter der det endte 0-0, og ni av spillerne som starter for Brann i kveld var med i den kampen. Kampen skal spilles på Myrdal gress i Åsane, og i følge Magnus er banen i svært dårlig forfatning om dagen, og senest i går stod banen under vann og det er mye sand på banen, så baneforholdene kommer ikke til å invitere til finspill.

Vi synes all verdien i denne kampen ligger på at Asane holder stand i ordinær tid og med handicap 1-0 fra start, går altså spillet inn dersom Åsane vinner eller spiller uavgjort etter ordinær tid. Senest i går hadde Rosenborg kjempeproblemer med 2. divisjonslaget Byåsen, og i andre runde måtte Vålerenga takke for seg etter å ha tapt for 2. divisjonslaget Kjelsås. Kim Ojo, Carl Erik Torp og Rodolph Austin har vært helt toneangivende for Brann i år og når to av de aller viktigste spillerne for rødtrøyene ikke er med i kveld, svekker det naturligvis Brann-laget som ikke har en veldig bred stall i år.

Oddsen på at Åsane innfrir 1-0 handicapet er 2,80, og på en dag med svært få gode alternativer prøver vi et spill på denne og kampen kan spilles som singel.

Spilleforslag torsdag (innsats kr 100):
Kamp 90 Åsane - Brann (1-0) 2,80 4,00 1,75
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Andre vurderinger torsdag:
- Hjemmesterke Trelleborg tar seg av Syrianska som må klare seg uten Peter Ijeh (fortsatt suspendert) og Johan Arneng (ut med skade sist), men dessverre begredelig odds (1,65)
- Halmstad er omsider litt på gang, og kan være et skrellspill hjemme mot IFK Gøteborg. Odds 3,10
- Kongsvinger kan true Odd, og med 1-0 ledelse fra start kan det være verd et forsøk. Odds 1,70
- I Irland rapporteres alt ok med mannskapet for Sligo Rovers borte mot St. Patricks og 2,60 på borteseieren er interessant

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør