Marcus Pedersen (midten) scoret sitt første mål for Brann i 3-1-seieren over Rosenborg. Kan bergensernes nye spiss senke Molde i kveld?
Marcus Pedersen (midten) scoret sitt første mål for Brann i 3-1-seieren over Rosenborg. Kan bergensernes nye spiss senke Molde i kveld? Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann kan ryste Molde

Entusiasmen er tilbake i Bergen, og da kan alt skje på Stadion. Sjekk søndagens tippetips.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Dagens dobbel:
  Usikkert for syk Hoset
Dagens dobbel 2: Evige unge Di Natale bøtter inn mål
Oddstips:
Svekket Barcelona kan få trøbbel
Tippeligaen:
Skade- og karantenerapport
V4 Gävle:  Alltid store penger i galopp
V65 Sørlandet:  Kanonjackpot i sør

Kun tre spillere hadde 12 rette på lørdagens vriene tippekupong, og trioen kunne innkassere pene 225.000 kroner hver. Det kan også bli store premier på søndagens kupong, men da må flere av de største favorittene ryke.

Bonuspotten er kommet opp på 2,3 millioner kroner, og vi har som vanlig satt opp to tipsforslag som kan leveres nederst i saken. Blir det 12 rette, slik vi fikk i midtuken?

1. Brann – Molde
Brann har fått en flott start på høstsesongen og er i langt bedre form enn de andre bunnlagene. Har tatt sju av ni mulige poeng på de tre siste kampene, og nå skiller det kun to poeng opp til sikker plass.

Signeringen av Marcus Pedersen har gitt angrepet et kraftig løft.

Markus Jonsson og Asar Karadas er skadet, mens det er usikkert om Amin Askar og Kasper Skaanes blir klare.

Molde har stø kurs mot seriegull, men kan ikke tillate seg å gjøre noen feilgrep ettersom Odd seks poeng bak vinner alt som er av kamper om dagen. Er ikke like suverene på bortebane som hjemme på Aker Arena og har spilt uavgjort i tre av dem fem siste på fremmed gress.

Samme skadesituasjon som de siste rundene: Joshua Gatt, Magne Simonsen og Ethan Horwath er ute.

De gode prestasjonene i det siste har gjort at entusiasmen rundt Brann er tilbake. Vi kan ikke utelukke hjemmelaget i denne kampen. HB.

2. Stabæk - Sandnes Ulf
Stabæk er i meget god form og hadde fortjent bedre enn 1-3 for Odd i den forrige hjemmekampen. Reiste seg på mesterlig vis etter tapet med en sterk borteseier over Strømsgodset forrige runde.

Kjøpet av den erfarne assistkongen Magne Hoset har gitt midtbanen en ny dimensjon, og med 26 poeng bør bæringene ha gode sjanser til å overleve.

Hoset har slitt med feber og influensa denne uken, og det er ikke sikkert han rekker dagens kamp. Anders Trondsen (lår) er et annet usikkerhetsmoment.

Selv om Ulf ikke har tapt på tre kamper, ser det likevel dystert ut for laget fra Sandnes. Uavgjorte kamper monner nemlig ikke når man bare har tatt 13 poeng. Har hatt ledelsen i tre av de siste fire kampene, men makter ikke å holde kampene helt inn.

Ulf har forferdelige 0-2-8 og 7-23 i målforskjell på fremmed gress.

Malaury Martin og Emil Johansson er langtidsskadet. Aksel Skjølsvik (strekk), Niklas Sandberg (sykdom) og Vegard Aanestad (brudd i tå) betegnes som usikre.

Stabæk er et litt enten-eller-lag og spiller omtrent aldri uavgjort. Det siste er en stor fordel for oss oddstippere.

Bæringenes viktigste oppgave i dag blir å unngå å undervurdere Ulf etter de sterke prestasjonene mot Strømsgodset og Rosenborg, og de må ikke la Tom Nordlies mannskap kjempe dem i senk. H.

3. Start – Sogndal
Et skaderammet Start stilte svekket borte mot Odd sist, men klarte å ta ledelsen i kampen. Hold også ett poeng til det gjenstod et kvarter av kampen, men deretter raknet det fullstendig. Sørlendingene har dermed 0-1-4 på de fem siste kampene og ligger nå kun tre poeng over Brann på direkte nedrykk. Start er kjent for elendige høstsesonger, så det kan bli en tung avslutning på sesongen.

Har fått en del tunge fravær i det siste. Jesper Mathisen og Håkon Opdal ute resten av sesongen, mens Matthias Vilhjalmsson og Alexander Lind betegnes som usikre. Espen Børufsen soner karantene.

Sogndal hadde fortjent bedre enn null poeng hjemme mot LSK sist, men fikk en sent mål i fleisen. Har ikke vunnet siden 2-0-seieren over VIF 12. juni og har bare tatt to poeng i denne perioden. Ligger to poeng under dagens motstander.

Kristian Fardal Opseth, Taino Teniste og Ruben Holsæter er ute med skader.

Det er vanskelig å gi dette skadeskutte og formsvake Start-laget tillit, men så det like formløse (og bortesvake) Sogndal som er motstander. Stor U-fare. HUB.

4. Viking – Rosenborg
Normalt forsvarssterke Viking har vært involverte i mange målrike kamper i det siste, og man kan trygt si at laget varierer veldig i prestasjonene om dagen – både fra kamp til kamp og i løpet av enkeltkamper. Ligger på sjuendeplass og har spilt uavgjort i 11 av 21 kamper.

Yann-Erik de Lanlay (lyske) er eneste usikkerhetsmoment.

RBK har ikke imponert nevneverdig denne sesongen, og i sommer har trønderne stort sett vært elendige på bortebane. Har tapt tre på rad på fremmed gress, og på de seks siste på bortebane er det kun blitt én seier. Har fortsatt gode muligheter på bronsemedalje grunnet Godsets formsvikt, men er nok sjanseløs på sølv.

Alexander Lund Hansen er ute etter å ha fått seg en smell i hodet på trening forrige uke. Tobias Mikkelsen er også uaktuell, mens Tore Reginiussen betegnes som usikker.

Vi sitter med en følelse av at det snart løsner for RBK på bortebane, og et gavmildt Viking-forsvar bør gi trønderne muligheter til å score bra med mål. UB.

5. Alta – Tromsø
Alta har hatt en svak sommer, men tok et viktig poeng borte mot Fredrikstad forrige runde. Kun målforskjellen skiller laget fra nedrykksplass.

Sega Ngom og Rune Ertsås sliter med skader, og det er tvilsomt om den viktige offensive duoen blir klar. Kaptein Andreas Markussen har større sjanser til å rekke kampen. Christian Reginiussen og Mathias Dahl Abelsen er tilbake etter å ha sonet karantene sist.

Det har vært litt enten-eller for TIL de siste rundene: Enten seier med god margin eller overraskende svake resultater. Slet for eksempel med å klare 1-1 hjemme mot bortesvake Hønefoss sist og tapte hele 1-3 for Bærum forrige bortekamp. Har bare fire poeng til gode på Mjøndalen på tredjeplass, så opprykket er på ingen måte sikret.

Vi skulle helst ha gardert denne, men trenger kryssene senere. B.

6. Hødd – Sandefjord
Hødd har fått ett pusterom fra nedrykksstriden takket være seks poeng på de to siste kampene. Motstanderne har imidlertid vært kriseklubbene Nest-Sotra og HamKam, så det er for tidlig å friskmelde laget.

Eirik Ulland Andersen er ute resten av sesongen etter å ha skadet seg sist.  Benjamin Mork Kleppe er fortsatt ikke klar, mens Karl Joachim Wrele betegnes som usikker.

Sandefjord har helt sluttet å tape kamper og har stø kurs mot direkte opprykk. Ned til Mjøndalen på tredje skiller det sju poeng. Gjorde det litt for spennende for seg selv borte mot HamKam sist, men klarte å ro i land en 3-2-seier. Tok fire poeng mot vriene Kristiansund og Mjøndalen i de to rundene før det.

Sandefjord har spilt uavgjort i fem av de siste seks bortekampene, og det tegnet må med. UB.

7. Hønefoss – Bærum
Hønefoss lå en stund an til en overraskende trepoenger borte mot Tromsø sist, men måtte nøye seg med uavgjort. Ligger fortsatt på nedrykk, men kun målforskjellen skiller opp til sikker plass. Har tatt to tredeler av poengene på hjemmebane.

Aleksander Sollier tilbake i trening etter den stygge bruddskaden, og kapteinen håper å kunne bidra på tampen av sesongen.

Bærum står med utrolige seks seiere på rad og har gått fra bunnstrid til opprykkskamp på rekordtid. Ganske imponerende med tanke på at profilene Marius Lundemo og Amahl Pellegrino er blitt solgt i sommer.

Hvis vi ser bak resultatene, er det imidlertid verdt å merke seg at Tromsø er det eneste gode laget Bærum har møtt i denne perioden. De fem øvrige ligger på åttendeplass og nedover, og ingen av dem er i spesielt god form.

Vi tror mest på hjemmelaget, men det føles litt feil å spille mot et lag som har vunnet seks kamper på rad. HB.

8. Kristiansund – Bryne
Kristiansund er ligaens beste hjemmelag med 8-2-1, men har bare tatt ti poeng på bortebane og må dermed slite for å nå playoff. Slo Strømmen hele 4-0 hjemme forrige runde og klarte 1-1 borte mot sterke Ranheim runden før. Hadde også tre poeng i lomma hjemme mot Sandefjord nest siste hjemmekamp, men fikk en svært sen scoring imot. Det er altså ingenting å si på formen selv om det bare er blitt fem poeng på de siste tre kampene.

Bryne var tilbake på tapersporet hjemme mot Ranheim sist, etter å ha overrasket med 3-0 borte mot Strømmen runden før. Har dermed bare tre poeng ned til de to øverste nedrykkslagene. Er det eneste laget som har tatt flere poeng borte enn hjemme denne sesongen.

Kristiansund er fryktinngytende på hjemmebane om dagen, og vi garderer ikke denne. H.

9. Strømmen – HamKam
Strømmen har variert veldig i prestasjonene i august. Høydepunktene har vært 1-1 hjemme mot Sandefjord femte sist og 4-1 hjemme mot Hødd tredje sist. Har null poeng og 0-7 i målforskjell på de to siste kampene og tapte også for Ull/Kisa for fire runder siden.

HamKam har som kjent kvittet seg med mesteparten av laget grunnet den vanskelige økonomiske situasjonen, men har også hentet inn en del brukbare spillere. Tar fortsatt nesten ikke poeng, men det er sjelden laget blir totalt overkjørt. Tapte for eksempel bare med ett poeng for serieleder Sandefjord forrige runde.

Strømmen er i stand til å tape poeng her. HU.

10. Tromsdalen - Nest-Sotra
Tromsdalen har helt mistet målteften og står med kun ett poeng og to scoringer på de fem siste kampene. Ligger tredje sist, og det skiller fire poeng opp til Alta på sikker plass.

Nest-Sotra var tippet som en klar bunnkandidat i 1. divisjon etter forrige sesongs opprykk, men overrasket de fleste med en flott vårsesong.

Den lille klubben fra Hordaland har imidlertid hatt en mager poengfangst i sommer og er på vei ned i nedrykksstriden. Situasjonen blir ikke bedre av at klubben har mistet både hovedtrener David Nielsen hans assistent Alexander Straus til Godset. Kaptein Ruben Hetlevik har tatt over treneroppgaven etter at Tommy Knarvik ble vraket.

Tapte 0-1 for bortesvake Hødd sist og ligger bare tre poeng over nedrykksstreken.

Tromsdalen er i så dårlig form at vi ikke kan utelukke Nest-Sotra. HB.

11. Villarreal – Barcelona
Villarreal hadde en strålende sesong som nyopprykket forrige sesong og endte på sjetteplass. Har beholdt sine tre viktigste spillere i Giovani dos Santos, Mateo Musacchio og Bruno Soriano, og i tillegg forsterket med Antonio Rukavina (back), Javier Espinosa (midtbane) og Luciano Vietto (angrep).

Åpnet den hjemlige sesongen med 2-0 borte mot Levante og er også klar for gruppespillet i Europa League etter to overbevisende seiere over Astana.

Trener Marcelino Garcia Toral kan glede seg over fulltallig tropp.

Barcelona tok en oppskriftsmessig 3-0-seier over Elche i premieren til tross for at Javier Mascherano ble utvist rett før hvilen.

Argentineren soner i kveld og blir trolig erstattet av Gerard Pique. Det er også usikkerhet rundt Neymars ankelskade, men brasilianeren er med i troppen. Andres Iniesta, Luis Suarez og Thomas Vermaelen er uaktuelle.

Den tilsvarende kampen forrige sesong åpnet med 2-0-ledelse til Villarreal, men Barcelona kom sterkt tilbake og avgjorde kampen med tre sene mål.

Barcelona har ofte kommet litt tregt med høstsesongen etter store mesterskap, og dette er en meget tøff bortekamp. HB.

12. Real Sociedad - Real Madrid
Real Sociedad har fått en tung start på sesongen med 0-1 for Eibar og 3-0-tap og sorti i Europa League mot Krasnodar torsdag. Har mistet viktige Antoine Griezmann til dagens motstander, men ellers er stammen i laget nokså likt som i de to siste (og gode) sesongene.

Ion Ansotegi og Alfred Finnbogason er uaktuelle.

Det var ventet at Real skulle knuse nyopprykkede Cordoba i Premieren, men stjernegalleriet nøyde seg med en sen 2-0-seier. Har solgt viktige Angel di Maria for 59,7 millioner pund til Manchester United.

Ronaldo har slitt med ulike skader de siste månedene og har fått fri en periode for å bygge seg opp fysisk.

Sociedad er svekket offensivt av at nykommeren Finnbogason (53 mål på 63 kamper for Heerenveen) er ute. Sesongen har heller ikke startet spesielt oppløftende, setter ugardert B.

384-rekker
1. Brann – Molde HB

2. Stabæk - Sandnes Ulf H

3. Start – Sogndal HUB

4. Viking – Rosenborg HB

5. Alta – Tromsø B

6. Hødd – Sandefjord UB

7. Hønefoss – Bærum HB

8. Kristiansund – Bryne H

9. Strømmen – HamKam HU

10. Tromsdalen - Nest-Sotra HB

11. Villarreal – Barcelona HB

12. Real Sociedad - Real Madrid B

Klikk her for å levere dette spillet.

96-rekker:
1. Brann – Molde HB

2. Stabæk - Sandnes Ulf H

3. Start – Sogndal HUB

4. Viking – Rosenborg HB

5. Alta – Tromsø B

6. Hødd – Sandefjord UB

7. Hønefoss – Bærum HB

8. Kristiansund – Bryne H

9. Strømmen – HamKam H

10. Tromsdalen - Nest-Sotra H

11. Villarreal – Barcelona HB

12. Real Sociedad - Real Madrid B

Klikk her for å levere dette spillet.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus