Etter en forferdelig sesong ligger Brann på sisteplass i Eliteserien når det gjenstår tre serierunder.

Ca. 173 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

Vi har gjort et dypdykk i statistikken, og sett på hvordan det har gått med alle lagene som har ligget på sisteplass etter 27 serierunder etter at 16-lagsserien ble innført i 2009.

Det er dyster lesning for alle bergensere med fotballhjertet i Brann.

Faktum er at det må et mirakel til om Brann skal redde plassen i Eliteserien. Historien viser at alle lagene som har ligget på sisteplass etter 27 serierunder i Eliteserien har rykket direkte ned.

Spillefrist for lotto er lørdag kl 18

De har ikke en gang klart å skaffe seg en kvalikplass. Med det kampprogrammet Brann har igjen denne sesongen tror vi løpet er kjørt, og at bergenserne må forberede seg på lokaloppgjør mot Åsane i OBOS-ligaen neste sesong. Vi tror Brann taper mot Molde hjemme på Staddaen.

Brann - Molde

Odds: Molde vinner mot Brann - 2,00

Kampstart søndag 28. november kl. 19.00

Spillestopp kl 18.59 Live odds etter kampstart

Brann stadion

Kampen kan sees på TV Norge

Vi tror Molde vinner. Det spiller du på her til 2,00 i odds

Det er bare syv sesonger siden siste Brann måtte ta den tunge veien ned i OBOS-ligaen. Forrige gang Brann rykket ned, i 2014, var det etter tap mot Mjøndalen i kvaliken. Denne gangen risikerer rødtrøyene å rykke rett ned. Brann spilte 2-2 borte mot Sandefjord forrige søndag etter at de satte utligningen tre minutter på overtid. Bergenserne har bare tapt to av de ti siste kampene, men samtidig har de blitt hele seks uavgjorte, og det blir ikke nok poeng av.

Etter 27 serierunder ligger Brann på sisteplass i Eliteserien med 22 poeng. De har to poeng opp til Stabæk som innehar kvalikplassen. Stabæk møter Tromsø på bortebane søndag, og bæringene trives på Alfheim. De har to seire og tre uavgjorte på de fem siste kampene i Tromsø.

Ca. 173 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl. 18.00

Mjøndalen, som ligger på plassen over Brann med samme poengsum, får besøk av Sarpsborg 08 på hjemmebane. Vegard Hansens menn står uten tap i de to siste kampene mot særpingene på Nedre Eiker, og de har også holdt nullen i begge kampene.

Sliter mot Molde

Brann derimot har ingen god statistikk hjemme mot Molde. Bergenserne er uten seier i de tre siste kampene mot moldenserne på Brann stadion, hvorav to av kampene har endt med tap. Sivert Heltne Nilsen er suspendert i kampen mot Molde. Midtbanekrigeren vil bli savnet.

Her kan du se alle årets Premier League-drakter

Vajebah Sakor tok over suspenderte Heltne Nilsens ankerrolle på torsdagens Brann-trening, og Brann-trener Eirik Horneland bekrefter at 25-åringen starter søndagens skjebnekamp mot Molde. Det blir interessant å se hva han kan bidra med.

Under torsdagens formasjonsøkt var det Fredrik Pallesen Knudsen som tok plass ved siden av Runar Hove i midtforsvarer. Japhet Sery Larsen måtte som kjent ut med skade etter 60 minutter mot Sandefjord, og er trolig ute for resten av sesongen.

Sané, Gerson og reservekeeper Holmen Johansen er ute med skader, uten at det har så mye å si, men forsvarsspilleren Kristiansen er også skadet, og farten hans kunne Branntrengt både offensivt og defensivt.

Flaut bortetap i Drammen

Molde har ikke imponert på bortebane denne sesongen. De står med ordinære 5-4-4 på de 13 første kampene på fremmed gress. I forrige bortekamp tapte de 0-6 mot Strømsgodset, men da spilte de med ti mann i nesten hele andre omgang. De har slått brutalt tilbake etter den pinlige forestillingen på Marienlyst.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Molde vant 4-1 hjemme mot Rosenborg forrige søndag, og de slo Sandefjord 3-1 hjemme på Aker stadion i den foregående kampen. Moldenserne ligger på andreplass på tabellen, fem poeng bak Glimt. Det er bare tre kamper igjen av sesongen, så det ser vanskelig ut med tanke på gull. Romsdalingene må vinne her for å holde liv i gullkampen, iallfall én uke til.

Haraldseid og Sigurdarson er begge på skadelisten, og det samme er Hestad og Ellingsen.

Selv om Molde kun har vunnet to av de siste åtte bortekampene, tror vi de tar alle tre poengene i Bergen søndag kveld.

Vi tror Molde vinner. Det spiller du på her til 2,00 i odds