Brann var som dag og natt på hjemmebane og bortebane forrige sesong, og vi tror Erik Huseklepp & co reiser seg mot Stabæk etter den svake sesongpremieren.
Brann var som dag og natt på hjemmebane og bortebane forrige sesong, og vi tror Erik Huseklepp & co reiser seg mot Stabæk etter den svake sesongpremieren.

Brann slår nådeløst tilbake

Bergenserne blir et av holdepunktene på en spennende tippekupong.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill søndag
Odds:
Så dårlige er ikke Vålerenga
Odds:God hjemmedebut for Start
Få oversikt:
Skaderapport for Tippeligaen
V64 Romme:
Tetvinnere og millionjackpot
Jägerso galopp:
Ventetiden er over

Søndagskupongen består av kamper fra Tippeligaen, 1. divisjon, La Liga og Superligaen.

Serieåpningen i 1. divisjon er svært utfordrende for tipperne, og det kan fort bli like store premier i dag som på lørdagskupongen (182.185 kroner for 12 rette). Kampstart er kl. 17.55.

1. Brann – Stabæk
Brann tapte hele 0-3 for Sarpsborg i serieåpningen, og stemningen i Bergen er spesielt optimistisk før årets første hjemmekamp. Men for alle som har fulgt klubben noen år, kommer ikke en slik forestilling overraskende. Brann vant bare én bortekamp i fjor, og selv i gode sesonger de siste årene har laget hatt et bunnivå som er skremmende lavt. Prestasjonene mot Sarpsborg var nok også litt bedre enn det man kan få inntrykk av etter å ha lest medieslakten i etterkant.

Hjemme på Stadion var imidlertid Brann bunnsolide forrige sesong, og bare Strømsgodset gjorde det bedre på hjemmebane.

Hele troppen var skadefri da vi sjekket status med klubben fredag.

Vi varslet for Stabæk i oddstipset til serieåpningen, og bæringene svarte med en strålende 3-0-forestilling mot Sogndal. Å spille foran hjemmefansen mot et tafatt og bortesvakt Sogndal er imidlertid en langt enklere oppgave enn et Brann-lag som leverte varene på Stadion forrige sesong.

Med unntak av Jørgen Hammer så det bra ut for Stabæk i serieåpningen. Situasjonen skal være god også i dag.

Svaret på om Sarpsborg-kampen var en typisk ”av-dag” for Brann, eller om laget virkelig er så svakt denne sesongen, får vi svar på i kveld. Vi gambler på at bergenserne hever seg på første forsøk. H.

2. Lillestrøm - Sandnes Ulf
LSK spilte en solid bortekamp mot normalt hjemmesterke Haugesund, men en sen scoring av innbytter Christian Grytkjær førte til at man reiste hjem til Romerike med kun ett poeng i bagasjen.

Erik Mjelde er eneste fravær.

Sandnes ble presset bakover av et sterkt Odd-lag i serieåpningen, men Steven Lennons scoring i det 75. minutt så ut til å gi hjemmelaget tre ufortjente poeng. Ti minutter senere klarte imidlertid den evigunge scoringsmaskinen Frode Johnsen (40) endelig å overliste Ulfs gode keeper Hannes Thor Halldorsson, og kampen endte 1-1.

Vegard Aanestad (lyske) er trolig ute. Emil Johansson (kne) og Henrik Furebotn er uaktuelle.

Vi likte det vi så av LSK i første kamp, og i dag tror vi på tre poeng i årsdebuten på Åråsen. H.

3. Sogndal - Sarpsborg
Sogndal har mistet nøkkelspillere som Sidy Sagna og Malick Mane siden forrige sesong og er blitt tippet som en klar nedrykkskandidat. Hvis prestasjonene i 0-3-tapet for Stabæk er det nivået laget ligger på denne sesongen, vil nok ekspertene få rett.

Martin Trøen er tilbake i trening. Hannu Patronen og Bjørn Inge Utvik er usikre.

Sarpsborg imponerte stort i serieåpningen, og anført av en meget opplagt Aaron Samuel Olanare ble Brann knust 3-0. Laget spilte god pasningsfotball og hadde en pønsj og entusiasme som lover godt for resten av sesongen.

Andreas Nordvik har signert for klubben, men denne kampen kommer for tidlig. Kjetil Berge stod over premieren med en skulderskade, og det er usikkert om han blir klar.

Å møte Sogndal på bortebane er noe helt annet enn en hjemmekamp mot et bortesvakt Brann-lag som hadde en av sesongens "av-dager" (slik bergenserne har hver eneste sesong). Så selv om vi har mest tro på Sarpsborg, helgarderer vi på tippekupongen. Oddsen på Sarpsborg er imidlertid såpass høy at vi spiller B som et langskudd på oddstipsene. HUB.

4. Vålerenga - Bodø/Glimt
Vålerenga-spillerne hadde lite å stille opp med i serieåpningen mot Molde, og tapet kunne fort ha blitt større enn 0-2. Det er lett å bli lurt av prestasjonene i første serierunde, og det er nok langt flere lag enn VIF som kommer til å slite på Aker Stadion.

Kristofer Hæstad og andrekeeper Lars Hirschfeld er skadet.

Glimt var involvert i en nokså slapp forsestilling mot Aalesund i åpningsrunden, og det var ikke så mye å si på at kampen endte med poengdeling. Bodøværingene var det klart beste laget i 1. divisjon forrige sesong, og det blir interessant å se hva slags nivå laget er på når comeback-nervene har fått roet seg.

Daniel Edvardsen eneste fravær hos bortelaget.

Kjetil Rekdal trenger en rask opptur både spille- og resultatmessig etter tapet for Molde for å få tilbake entusiasmen blant fansen og i spillerstallen, og det tror vi han får i kveldens kamp. H.

5. Alta – Kristiansund
Alta var det beste laget i sin 2. divisjonsavdeling i fjor, men hadde en meget svak høstsesong.

Nøkkelspillerne Magnus Nikolaisen (21 mål) og keeper Lukasz Jarosinski har meldt overgang til henholdsvis Ullensaker/Kisa og Hønefoss. Førstnevnte er blitt erstattet av velkjente Vegard Braaten (på lån fra Bodø/Glimt). Christian Reginiussen, som storspilte i første del av sesongen før han gikk til Ranheim, er hentet tilbake til klubben. Stallen er tilsynelatende ikke veldig mye bedre enn i fjor, og sesongen kan fort bli tung.

Troppen var skadefri før trening lørdag.

Kristiansund var en positiv overraskelse forrige sesong, men en slapp avslutning gjorde at man ikke nådde opprykkskvaliken. Trener Geir Bakke er blitt snappet opp av Molde, mens Pål Erik Ulvestad og Magnus Stamnestrø har gått motsatt vei. Christophe Psyché er forsvunnet til Ham/Kam og kommer til å bli savnet i forsvaret.

Laget har ellers gjort en rekke utskiftninger, og troppen fremstår som noe svakere enn forrige sesong.

Alta kommer trolig til å ta de fleste poengene sine i Finnmarkshallen, og vi må helgardere. HUB.

6. Bærum – Hønefoss
Bærum rykket opp fra en tøff 2. divisjonsavdeling og har beholdt de fleste spillerne fra fjorårssesongen. Har styrket keeperplassen med Jørgen Mohus fra Brann og angrepet med Jan Banan Tømmernes fra Kristiansund. Slo dagens motstander 3-0 i en treningskamp i vinter og har også beseiret Stabæk 3-1.

Hønefoss har mistet en rekke sentrale spillere etter nedrykket, deriblant Riku Riski, Alexander Mathisen, Steve Clarke, Mikkel Vendelbo, Tor Øyvind Hovda og Kevin Larsen. Det er også hentet inn en del nye fjes, men bortsett fra Roope Riski og Henrik Kildentoft, ser ikke nykommerne spesielt spennende ut.

Bærum er normalt gode hjemme på Kadettangen, og vi tror laget kan få en fin start på sesongen. HU.

7. Mjøndalen – Bryne
Mjøndalen hadde en varierende sesong i fjor, men avsluttet sterkt og hadde et høyt toppnivå. Har mistet toppscorer Pål Andre Kirkevold, men totalt sett ser ikke troppen svakere ut enn i fjor.

Bryne klarte utrolig nok å rote vekk kvalikplassen i siste kamp hjemme mot Vard Haugesund, og måtte ta til takke med en skuffende 7. plass. Aram Khalili og Oddbjørn Skartun bøttet inn mål for klubben forrige sesong, og det blir spennende å følge spissparet i år. Har forsterket forsvaret med Paul Addo (Odd) og Adnan Causevic (Tromsø).

Dette er to lag som trolig kommer til å kjempe om opprykk, men vi tror mest på hjemmelaget i dag. HU.

8. Ranheim - Nest-Sotra
Ranheim endte på fjerdeplass forrige sesong, men tapte opprykkskampen mot Sarpsborg. Har beholdt de mest sentrale spillerne og kommer garantert til å gjøre det sterkt også i år.

Nest-Sotra debuterer på dette nivået og kommer trolig til å få det meget tøft. Har mistet trener David Nielsen (Strømsgodet) og den notoriske målscoreren Tim Andre Nilsen (Sogndal).

Har hentet inn en rekke spillere, men utover Henrik Gjesdal (på lån fra Brann) og Christian Tveit (Start) ser det ikke veldig spennende ut. Tommy Knarvik ble denne uken presentert som ny assistenttrener, men midtbanespilleren blir trolig ikke å se på banen – i alle fall ikke i starten av sesongen.

Nest-Sotra hadde sterke 12-1-0 på hjemmebane forrige sesong, og må trolig belage seg på god poengfangst på Ågotnes for å beholde plassen.

Ranheim er med rette store favoritter, og vi garderer ikke denne. H.

9. Tromsdalen – Strømmen
Tromsdalen er en annen nykommer som trolig kommer til å måtte slite for å overleve. Har mistet Jonas Johansen til Tromsø og ellers styrket stallen med seks sju lokale spillere. Kommer til å være avhengig av at spissduoen Vegard Lysvoll/ Tor Martin Mienna takler overgangen til 1. divisjon og fortsetter å måke inn mål.

Strømmen har gjort enormt store endringer i troppen før årets sesong, og det er derfor vanskelig å spå hva slags nivå Gunnar Halles lag er på. Spillerstallen er nok uansett ikke god nok for å kjempe i toppen, og det vil ta litt tid før mannskapet er hundre prosent samspilt.

Tromsdalen bør vinne slike hjemmekamper for å overleve sesongen, og det er ikke umulig at det blir tre poeng direkte. HUB.

10. Ullensaker/Kisa – Sandefjord
Kisa spilte kvalik for å rykke opp til Tippeligaen i 2012, men har siden mistet trener Arne Erlandsen og flere sentrale spillere. I løpet av vinteren har blant andre den rutinerte keeperen Stefan Logi Magnussonog spissene Ole Kristian Langås (Ulf Sandnes) og Steevan Dos Santos og U21-landslagsspillren Simen Kind Mikalsen (LSK) forlatt klubben. Trener Tommy Berntsen har hentet inn en del unge talenter, men det er ingen garanti for at signeringene slår an.

Sandefjord har hentet Lars Bohinen fra Stabæk som trener, og gode spillere har både ankommet og forsvunnet fra laget i løpet av vinteren. Pål Alexander Kirkevold (Mjøndalen) er kanskje den mest spennende signeringen, men Roger Risholt har mye rutine på dette nivået, og det innleide Manchester City-talentet Eirik Holmen Johansen kan bli en god førstekeeper.

Tijan Jaiteh (Sandnes Ulf), Kristian Brix (Bodø/Glimt) og Iven Austbø (Viking) er tre avganger som vil bli savnet. Sandefjord har potensial til å kjempe helt i toppen, men da må Bohinens offensive spillestil sitte. UB.

11. Sevilla – Espanyol
Sevillas 0-1-tap for Porto torsdag sørget for at dobbelen vår til 2,81 i odds satt som et skudd. Slaget om semifinalebillett i Europa League er imidlertid ikke tapt, og vi blir ikke overrasket om Sevilla slår tilbake med seier over Porto til uken. Men først er det altså seriekamp mot Espanyol.

Der skal ikke bare Porto-tapet hevnes, men også 0-1 borte mot Celta Vigo forrige helg. Et sent straffemål var det som felte Sevilla da. Før disse to nederlagene hadde laget fra Sør-Spania en fin rekke med gode resultater, med 2-1 over Real Madrid som høydepunktet. Ligger på femteplass i La Liga, og det skiller seks poeng opp til den gjeve fjerdeplassen som gir muligheter for Champions League spill neste sesong. Tre poeng i dag er det eneste som gjelder.

Espanyol spilte solid mot byrival Barcelona forrige runde, men tapte til slutt 0-1 på et sent straffespark. Har vært i brukbar form i det siste og ligger på niendeplass med 40 poeng. Det er ti poeng opp til Europa-plassene og like mange poeng ned til nedrykk, så laget har ikke mye å spille for de siste rundene.

Den defensive spilleren Victor Sanchez Mata og midtstopper Diego Colotto soner karantene i dag.

Sevilla har hatt et meget godt tak på Espanyol de siste sesongene, og de siste fem møtene har endt 4-1-0 i Sevillas favør. Målforskjellen er 14-4. Vi tror Sevilla tar sin fjerde strake hjemmeseier i kveld. H.

12. Brøndby – Esbjerg
Den danske Superligaen har vært svært vanskelig å spille på denne sesongen. Serien er jevn, det er sjelden lag har en lengre rekke med tap eller seiere, og favorittene svikter når du minst aner det.

Brøndby så ut til å bli et stabilt vinnerlag for noen runder siden, men sviktet i to kamper på rad da laget hadde muligheter til å melde seg på i gullkampen. Var tilbake på vinnersporet med 1-0 borte mot bunnlaget Viborg sist og ligger på fjerdeplass med 36 poeng – 10 færre enn lederlaget Aalborg.

Mikkel Thygesen, Bram Verbist, Ferhan Hasani, Christian Nørgaard og Ariel Nunez er ute for hjemmelaget. Khalid Boulahrou, som ble matchvinner sist, er usikker.

Esbjerg har klatret til femteplass takket være fine 4-2-0 på de siste seks kampene. Det skiller tre poeng opp til dagens motstander.

Martin Pusic er ny på skadelisten. Der finnes fra før Jens Berthel Askou, Frederik Rønnow, Mohammed Fellah, Jacob Nielsen og Emil Lynger.

Disse to spilte 0-0 så sent som 16. mars, og vi tror dette oppgjøret også fort blir jevnt. HU.

96-rekker
1. Brann – Stabæk H

2. Lillestrøm - Sandnes Ulf H

3. Sogndal - Sarpsborg HUB

4. Vålerenga - Bodø/Glimt H

5. Alta – Kristiansund HB

6. Bærum – Hønefoss H

7. Mjøndalen – Bryne HU

8. Ranheim - Nest-Sotra H

9. Tromsdalen – Strømmen HU

10. Ullensaker/Kisa – Sandefjord UB

11. Sevilla – Espanyol H

12. Brøndby – Esbjerg HU
Klikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Brann – Stabæk H

2. Lillestrøm - Sandnes Ulf H

3. Sogndal - Sarpsborg HUB

4. Vålerenga - Bodø/Glimt H

5. Alta – Kristiansund HUB

6. Bærum – Hønefoss HU

7. Mjøndalen – Bryne HU

8. Ranheim - Nest-Sotra H

9. Tromsdalen – Strømmen HUB

10. Ullensaker/Kisa – Sandefjord UB

11. Sevilla – Espanyol H

12. Brøndby – Esbjerg HU
Klikk her for å levere 432-rekken

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus