Gå til sidens hovedinnhold

Brann-spillerne vil ha bonuspenger

Bronsemedaljen ser ut til å glippe, men Branns spillere har likevel mye å kjempe om i kveld.

Sportspills øvrige meny fredag:
Oddstips 2:Null poeng og null mål på bortebane
SHL-tips:- AIK er seriens dårligste lag
Skaderapport: Siste nytt om tippeligalagene
V64 Östersund: Blekkan fikser jackpotkronene
Få oversikt: Ukens TV-sendte fotballkamper

Fredagens langoddsprogram består som vanlig av matcher fra diverse ligaer i Europa. Vi anbefaler en singel fra Tippeligaen i dagens første oddstips.

Dagens langskudd
Sheffield United – Crawley B 2,70
Sheffield kjempet om opprykk til Championship forrige sesong, men har fått en katastrofal start i år. Ligger sist i serien med fire poeng og 5-15 i målforskjell når det er blitt spilt ni runder. De siste seks seriekampene er endt med tap, og laget har ikke scoret et eneste mål på de siste tre matchene. Klubben har hentet Cardiffs midtbanespiller Simon Lappin på lån, men det er usikkert om han blir klar til denne kampen.

Crawley endte på en grei 10. plass forrige sesong og har startet med 15 poeng på de førte 9. Laget ligger dermed bare ett poeng bak playoff. Avsluttet august med å slå topplaget Peterborough 2-0 på bortebane (lagets eneste tap så langt) og gikk gjennom september uten tap (2-2-0). Spissen Gary Alexander er tilbake etter å ha sonet tre kamper, og laget har ingen nye skadeproblemer.

Crawley vant det tilsvarende møtet forrige sesong 2-0, og vi tror dagens kamp fort kan bli en reprise.

Dagens spill
Brann – Haugesund H 1,80
Med fem kamper igjen å spille ligger Brann på sjuendeplass med 35 poeng. Det skiller sju poeng opp til Viking på bronse, så kampen om medaljene er nok kjørt for i år.

Brann-spillerne har imidlertid en spesiell bonusavtale som gjør at hver av dem vil tjene mellom 250.000 og 300.000 kroner ekstra dersom laget tar 40 poeng. Det er en attraktiv gulrot i en sesonginnspurt der det ellers er lite å glede seg til. For i de siste fire kampene møter Brann fire bunnlag som kommer til å kjempe med nebb og klør for å ta poeng.

Selv om det Brann har avgitt noen poeng på hjemmebane de siste rundene, har bergenserne en meget imponerende statistikk på Stadion denne sesongen. 29 poeng på 12 kamper er rett og slett imponerende, og det er bare Strømsgodset som har tatt flere poeng. Laget har også hengt bra med i tre siste møtene med Aalesund, Strømsgodset og VIF til tross for at det bare er blitt to poeng.

Kristoffer Larsen er fortsatt ute med skade, mens Martin Pusic soner karantene. Ellers ingen fravær.

Haugesundvant ikke en eneste kamp i september, og fasiten for de fem siste i serie og cup er 0-3-2. Ligger nå på femteplass, tre poeng bak Viking på bronse. På bortebane er det blitt beskjedne 3-4-5.

Eirik Mæland, Ugonna Anyora, Geir Ludvig Fevang og Andres Mar Johannesson er ute for gjestene.

Brann har flotte 6-2-0 på hjemmebane mot Haugesund etter at dagens motstander tok steget opp i Tippeligaen i 1997, og vi tror bonusmotiverte bergensere tar en ny seier i dag.

Brann - Haugesund 1,80 - 3,50 - 3,70
Klikk her for å levere dette spillet

Kommentarer til denne saken