Branns kaptein Vito Wormgoor jubler for sin 2-0-scoring i forrige helgs hjemmekamp mot Stabæk. Til venstre ser vi Steffen Lie Skålevik.
Branns kaptein Vito Wormgoor jubler for sin 2-0-scoring i forrige helgs hjemmekamp mot Stabæk. Til venstre ser vi Steffen Lie Skålevik. Foto: Fredrik Hagen (NTB scanpix)

Brann taper ikke nå heller

Serieleder Brann skal til Sandefjord i kveld. Vi tror ikke laget taper nå heller og nøyer oss med halvgardering på søndagens tippekupong.

Kommersielt

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Oddsdobbel 1: Molde med jerngrep på Odd
Oddsdobbel 2: United bør få lett match mot Arsenal
Oddsdobbel 3: Sarpsborg 08 reiser seg
Oddssingel Eliteserien: Rosenborg får det ikke lett i Drammen
Tippetips: Brann taper ikke nå heller
V65 Leangen: Internasjonal V65-kveld på Leangen
V4/V5 Jägersro: Herlig søndagsgalopp fra Jägersro

Digital Flax: Din guide til digitale Flax-lodd
Nyhet:
Nettavisen kåret til Årets Ekommisjonær på hest

Søndagens tippekupong består av seks kamper fra Eliteserien og seks kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspotten vokser stadig og er på ca 2,8 mill kr denne søndagen, og innleveringsfristen er kl 17.55. Under spillboksen finner du analyser av samtlige tolv kamper på kupongen.

1. Strømsgodset - Rosenborg
Søndagens storkamp i Eliteserien. Bortesvake Strømsgodset gikk på sesongens andre av tre mulige bortetap da det ble et fortjent 0-1 tap mot Haugesund sist søndag. Tor Ole Skulleruds menn har hatt en ujevn sesonginnledning og står med 2-2-2 foreløpig og åtte poeng. Det gir en foreløpig 8. plass før helgens runde. To poengdelinger og 3-0 seier mot Odd hjemme på Marienlyst. Både Lars-Christopher Vilsvik og Jonathan Parr er ventet tilbake etter å ha vært fraværende mot Haugesund.

Rosenborg står med 11 poeng etter sine seks første seriekamper, men spillemessig er det fortsatt mye å gå på. Var gode i 4-0 seieren hjemme mot Molde tredje sist, men gjorde en svak spillemessig kamp tross 1-0 seier mot Bodø/Glit i forrige bortekamp og har ikke bedre enn 1-1-1 i de tre spilte bortekampene hittil.

3-4-1 på de åtte siste tilsvarende i Drammen, borteseieren kom forrige sesong . Åpent også denne gang. Vi helgarderer. HUB.

2. Molde - Odd
Bortsett fra 0-4 fadesen mot Rosenborg tredje sist, har det vært en flott sesonginnledning for Molde. Hadde fortjent alle poengene borte mot Vålerenga i en velspilt kamp sist søndag, men måtte nøye seg med 0-0. Hjemme på Aker stadion er det blitt full pott på de tre spilte kampene til nå og totalt står Molde med 13 poeng og ligger på 2. plass. Ole Gunnar Solskjær har ingen betydningsfulle fravær.

Odd tok sesongens andre seier da Sarpsborg 0-8 ble slått 3-1 mandag kveld. Det var uten tvil årsbeste for Odd som avanserte til 10. plass med den seieren og totalt står med sju poeng. Begge bortekampene er dog tapt
(1-2 mot Vålerenga og 0-3 mot Odd). Odd har dermed fortsatt den meget svake bortetrenden fra forrige sesong, der laget kun vant to bortekamper (2-4-9). Jone Samuelsen er fortsatte ute med skade, ellers kan Dag-Eilev Fagermo mønstre et skadefritt lag.

9-3-1 på de tretten siste tilsvarende i Molde og Molde får tillit som en våre sikre på søndagskupongen. H.

3. Sandefjord - Brann
Magnus Powell ble overraskende nok løst fra sin trenerkontrakt i Sandefjord tidligere denne uken og assistenttrener Geir Ludvig Fevang styrer laget inntil videre. 16 baklengsmål på de seks første seriekampene er flest i Eliteserien for Sandefjord som kun har vunnet en av sine seks første seriekamper (1-2-3). Hjemme er det kun blitt to poeng på de tre første, til tross for at motstanderlagene har vært Stabæk (2-2), Ranheim (1-2) og Kristiansund (3-3). Med mannskapet ser det i all hovedsak bra ut.

Serieleder Brann med nok en overbevisende bortekamp mot Ranheim onsdag kveld og en solid 2-0 seier. Det betyr at Brann står med fem seire og en uavgjort etter de seks første serierundene og topper tabellen med 16 poeng. Ruben Kristiansen og Fredrik Haugen er ute med skader, men Brann har gode erstattere.

Brann vant tilsvarende seriekamp med 1-0 forrige sesong og skal sees som klar favoritt igjen. UB.

4. Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
Litt under pari sesongstart av fjorårets bronsevinner, Sarpsborg 08. Åtte poeng på de seks første seriekampene gir en foreløpig 9. plass før denne runden. Røk 1-2 hjemme for Brann nest sist og 1-3 borte for Odd mandag kveld i en kamp som må ha vært sesongverste for Østfold-laget. 2-0-1 i de tre spilte hjemmekampene hittil og Sarpsborg 08 hadde sterke 9-5-1 på hjemmebane forrige sesong. Ole Jørgen Halvorsen er fortsatt ute med skade.

Nyopprykkede Bodø/Glimt har ikke hatt marginene på sin side i sesongstarten. Hadde fortjent poeng hjemme mot Rosenborg nest sist (0-1) og var klart bedre enn det 0-3 skulle tilsi i hjemmetapet mot Haugesund fjerde sist. Tok et viktig poeng borte mot Kristiansund forrige søndag og står med fire poeng etter de seks første seriekampene. Mannskapsmessig er det ingen endringer fra sist for Glimt.

1-3-1 på de fem siste tilsvarende i Sarpsborg, og hjemmelaget har ikke imponert i det siste. Vi tror Glimt også denne gang kan kapre poeng i Sarpsborg. HU.

5. Start - FK Haugesund
Tabelljumbo Start forsvarte seg så godt de kunne borte mot Rosenborg forrige søndag, men røk på et fortjent 0-2 tap. Det var lagets fjerde strake tap på rad, men onsdag ble det en liten opptur med 1-1 borte mot Stabæk. Innledet som kjent årets sesong med en imponerende 4-1 seier hjemme mot Tromsø. Marc Dempsey må klare seg uten Damion Lowe, Isaac Twum og Kasper Skaanes søndag.

FK Haugesund har fått en bra sesongstart og tok sesongens tredje seier med 1-0 seier hjemme mot Sarpsborg 08 sist søndag. Ligger på 6. plass med totalt 10 poeng. Har vunnet to av tre borte, men var svake i siste bortekamp da det ble 2-4 tap mot Ranheim. Viktige Benjamin Karamoko skadet seg på trening denne uken og mister søndagens kamp.

2-0-1 på de tre siste tilsvarende i Kristiansand. Vi tror minst på uavgjort og setter en halvgardering. HB.

6. Tromsø - Kristiansund
Tromsø innledet årets sesong med to strake bortetap. I en meget svak seriepremiere ble det 1-4 tap mot Start i Kristiansand. Laget hevet seg en dog del til andre serierunde, men måtte tåle 1-2 tap i Molde. Siden har det gått nærmest på skinner for Simo Valakaris gutter og ti poeng er tatt på de fire siste. Samtlige tre hjemmekamper er vunnet med solide sifre. 4-0 mot Ranheim, 3-1 mot Strømsgodset og 4-1 mot Sandefjord forrige søndag. Tromsø har dermed avansert til 5. plass. Keeperne Gudmund Kongshavn og Filip Loncaric er fortsatt ute, ellers har Valakari skadefritt mannskap til disposisjon.

Kristiansund står kun med seieren hjemme mot Lillestrøm i tredje serierunde (2-1), men har vist seg vanskelige å bryte ned. Tre poengdelinger og to tap i de fem øvrige og ligger på 11. plass med totalt seks poeng. 0-2-1 på de tre første bortekampene. Torgil Gjertsen er fremdeles noen uker unna, mens Christoffer Aasbakk er usikker.

Det endte 1-1 i tilsvarende møte forrige sesong. Godtgående Tromsø skal ha gode vinnersjanser nå. H.

7. Levanger - HamKam
De seks siste kampene på søndagskupongen er alle hentet fra OBOS-ligaen der femte serierunde spilles denne helgen.

Levanger kapret ett sterkt bortepoeng mot Notodden i seriepremieren (1-1), men har deretter gått på tre strake tap. 1-2 hjemem mot Aalesund i lagets eneste spilte hjemmekamp til nå i andre serierunde. 0-1 mot Sandnes Ulf og 0-3 mot Strømmen i de to siste seriekampene, begge spilt på bortebane. 7-3-5 (2016) og 5-6-4 (2017) i de to foregående sesongene på hjemmebane.

Nyopprykkede HamKam venter fortsatt på sin første seier, men har på den annen side kun tapt en av de fire første seriekampene (0-3-1). Begge bortekampene hittil har endt 1-1 (Åsane og Ull/Kisa).

Denne er ikke enkel, vi bruker alle tegn. HUB.

8. Mjøndalen - Tromsdalen
Mjøndalen var på forhånd ansett til å være en av outsiderne til opprykk denne sesongen. Og etter fire seriekamper er laget fortsatt uten tap, men tre av fire har endt med poengdeling (1-3-0). Det skal dog sies at motstanden har vært solid i flere av disse kampene. Burde naturligvis vunnet åpningskampen hjemme mot Florø (1-1), men var sørgelig ineffektive da. 0-0 mot solide Sogndal i den andre spilte hjemmekampen. Veteranen Mads Hansen opplyste denne uken at han legger opp etter denne kampen grunnet manglende motivasjon. 9-6-0 (2016) og 11-2-2 (2017) viser at Mjøndalen er meget sterke hjemme.

Tromsdalen har hatt et steintøft program i innledningen. Først bortekamp mot Sogndal (1-1), deretter hjemmekamp mot Viking (tap 0-2) og deretter 0-4 tap borte mot Aalesund. Kanskje de tre største opprykksfavorittene og for sikkerhets skyld venter altså meget hjemmesterke Mjøndalen i den fjerde seriekampen. Tromsdalen gnistrer sjelden på bortebane på dette nivået og hadde 3-6-6 forrige sesong.

2-0 seier til Mjøndalen forrige sesong og det bør være topp muligheter for hjemmeseier også denne gang. H.

9. Notodden - Sogndal
Nyopprykkede Notodden har fått en kanonstart på sesongen. Innledet riktignok med kun 1-1 hjemme mot Levanger. Men har tatt tre strake seire etterpå det. Først 3-1 seier borte mot HamKam, dernest 2-1 seier hjemme mot Nest-Sotra og sist søndag overbevisende 4-1 seier borte mot Florø. Det kan tillegges at seirene er kommet mot lag som aldeles ikke har imponert hittil. Solide 11-0-2 i opprykkssesongen i fjor.

Sogndal stod med tre strake poengdelinger før det endelig ble sesongens første seier med 3-1 hjemme på Fosshaugane Campuus sist søndag. 1-1 i den andre hjemmekampen mot Tromsdalen var derimot skuffende. På bortebane har Sogndal to poengdelinger og motstanden har vært knalltøff i begge, Aalesund og Mjøndalen. Veteranen Kjetil Wæhler kan være på vei til å gjøre et nytt comeback for Sogndal.

Notodden har møtt klart overkommelig motstand i sine fire første seriekamper, søndag er det helt annen motstand som venter. Solide Sogndal taper neppe nå heller. UB.

10. Sandnes Ulf - Jerv
Bunnsolid seriestart for Sandnes Ulf som gikk på sitt første poengtap da det ble 0-0 i den vanskelige bortekampen mot HamKam tirsdag kveld. Tre strake seire før det mot hhv Strømmen (2-1 hjemme), Nest-Sotra (3-2 borte) og Levanger (2-1 hjemme). Solide 7-6-2 på hjemmebane forrige sesong.

Jerv har kun spilt tre kamper hittil og har tilgode å imponere. Innledet sesongen med 1-1 hjemme mot Ull/Kisa, deretter ble det 0-2 tap borte mot Kongsvinger og sist helg 0-0 hjemme mot Mjøndalen. Hadde svake 4-4-7 på bortebane i den skuffende fjorårssesongen.

Vi merker oss at Jerv har vunnet samtlige fire siste seriekamper mellom lagene (både borte og hjemme) og tar høyde for dette. HUB.

11. Strømmen - Nest Sotra
Begge hjemmekampene er vunnet og begge bortekampene er tapt, og sånn sett er det tilbake til normalen for alltid like hjemmesterke Strømmen. Tapene på bortebane har dog kommet mot solide motstandere som Sandnes Ulf og Ull/Kisa og begge kampene er tapt med ett mål (1-2). På hjemmebane er det blitt to overbevisende 3-0 seire mot hhv Åsane og Levanger.

Nyopprykkede Nest Sotra har fått kjenne på at nivået er høyere i OBOS-ligaen enn i Postnord. Fire strake tap er det blitt og hele 11 baklengsmål.

Hjemmesterke Strømmen skal ha gode muligheter til å ta sesongens tredje hjemmeseier av tre mulige søndag. H.

12. Åsane - Florø
Bortesvake Åsane har fått sju baklengs i hatten på sine to første bortekamper og røket hvv 0-3 mot Strømmen og sist søndag 0-4 mot Viking. Som vanlig er det også bedre takter fra Mons Ivar Mjeldes lag hjemme på Myrdal, der det har blitt fire poeng på de to spilte til nå. Tapte kun tre hjemmekamper forrige sesong (5-7-3).

Skaderammede Florø innledet sesongen med et overraskende om ikke fortjent poeng borte mot Mjøndalen (1-1). Tok så en viktig 1-0 seier hjemme mot Kongsvinger i den andre serierunden. Men har måttet tåle fire baklengsmål i de to siste seriekampene. Først 0-4 borte mot Aalesund og sist søndag meget skuffende 1-4 hjemme mot Notodden.

Åsane er normalt meget solide hjemme, de vant tilsvarende kamp med 1-0 forrige sesong og et skaderammet Florø skal få det tøft med å vinne denne. H.

96-rekker:
1. Strømsgodset — Rosenborg HUB

2. Molde — Odd H

3. Sandefjord Fotball — Brann UB

4. Sarpsborg 08 — Bodø/Glimt HU

5. Start — Haugesund HB

6. Tromsø — Kristiansund BK H

7. Levanger — HamKam HU

8. Mjøndalen — Tromsdalen H

9. Notodden — Sogndal UB

10. Sandnes Ulf — Jerv H

11. Strømmen — Nest-Sotra H

12. Åsane — Florø H

432-rekker:
1. Strømsgodset — Rosenborg HUB

2. Molde — Odd H

3. Sandefjord Fotball — Brann UB

4. Sarpsborg 08 — Bodø/Glimt HU

5. Start — Haugesund HB

6. Tromsø — Kristiansund BK H

7. Levanger — HamKam HUB

8. Mjøndalen — Tromsdalen H

9. Notodden — Sogndal UB

10. Sandnes Ulf — Jerv HUB

11. Strømmen — Nest-Sotra H

12. Åsane — Florø H

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør