Branns Petter Strand (t.v.) og Gilli Rolantsson fortviler etter at Ranheims Mads Reginiussen har gitt Ranheim ledelsen 1-0 på Brann stadion for halvanne uke siden. Ranheim vant også kampen 1-0.
Branns Petter Strand (t.v.) og Gilli Rolantsson fortviler etter at Ranheims Mads Reginiussen har gitt Ranheim ledelsen 1-0 på Brann stadion for halvanne uke siden. Ranheim vant også kampen 1-0. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Brann taper ikke to hjemmekamper på rad

Brann gikk på et sjokktap mot Ranheim i forrige hjemmekamp. Brann - Sarpsborg 08 er en av åtte kamper fra Eliteserien på midtukeupongen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel Eliteserien: Vålerenga viser seg fram på fotballens festdag
Oddssingel Eliteserien: Molde får det tøft på Nordmøre
Oddssingel Eliteserien: Brann har en sterk statistikk på 16. mai
Oddsdobbel
: Viking skal begeistre igjen
Oddssingel Eliteserien: Mer trøbbel for Rosenborg
Oddssingel Eliteserien:
Glimt vinner slaget om Nord-Norge
V64 Åby:
Stor jackpotomgang med over 1,1 mill ekstra
V65 Bergen:
Bankerfritt mellom de sju fjell

Tradisjonen tro er det full runde i både Eliteserien og OBOS-ligaen på 16. mai. Ukens midtukekupong er grunnet det naturligvis "flyttet" til torsdag. Alle åtte kampene i Eliteserien finnes på kupongen, i tillegg er det fire kamper fra OBOS-ligaen. Bonuspotten vokser igjen og er på ca 1,35 mill kr. Innleveringsfristen er torsdag kl 17.55. Under kampanalysene finner du våre spilleforslag på hhv 96-rekker og 432-rekker.

NB! Fredag er det ca 98 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Lever kupongen her!

1. Vålerenga - Strømsgodset
Søndag kom sesongens første borteseier for Vålerenga da laget slo til med fem scoringer i andre omgang mot Ranheim og tok en overbevisende 5-1 seier. Det var Vålerengas femte strake kamp uten tap og før 16. mai runden, ligger Vålerenga på 4. plass med 14 poeng. Hjemme på Intility Arena er det blitt full pott på de tre første kampene. Sam Adekugbe er fortsatt ute med skade, så Ivan Näsberg fortsetter som venstreback. Mohammed Abu var ute med karantene mot Ranheim, han er tilbake i kveld.

Strømsgodset holdt i det minste nullen hjemme mot Viking i mandagskampen i Eliteserien. Det var en svak kamp som endte 0-0. Godset står fortsatt med kun en seier, den kom i serieåpningen hjemme mot Haugesund. Kun seks poeng er det blitt, men laget har fått med seg poeng i to av tre bortekamper mot hhv Brann og Rosenborg. I forrige bortekamp endte det med 1-2 mot Odd. Bjørn Petter Ingebretsen har trukket seg som trener og Håkon Wibe-Lund leder laget i kveld. Jonathan Parr var ikke med mot Viking og er usikker også til kveldens kamp.

Strømsgodset vant faktisk 4-1 på Intility i fjorårssesongen. Det kommer garantert ikke til å skje denne gang, men Godset har faktisk ikke tapt borte mot Vålerenga de tre siste sesongene (0-2-1). Nå er det dags for hjemmeseier. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Brann - Sarpsborg
Årsbeste av Brann borte mot Stabæk søndag kveld og en meget fortjent 1-0 seier. Brann har dog fått veldig dårlig betalt i hjemmekampene hittil og burde vunnet både mot Strømsgodset, Vålerenga og Ranheim, men tok kun to poeng i de tre kampene. Spillemessig har det egentlig sett bra ut for Brann så langt og de har vært det dominerene laget i alle kampene de har spilt, men scoret kun 10 mål. Moderate 1-2-1 hjemme på Brann stadion hittil. Lars Arne Nilsen må klare seg uten Fredrik Haugen resten av vårsesongen og midtbanekollega Kristoffer Barmen er også fortsatt ute med skade. Bortsett fra det har Lars Arne Nilsen skadefritt mannskap.

Sarpsborg 08 sliter enda med med å score mål og savnet etter Patrick Mortensen er merkbart. Seks scorede mål er rett og slett svakt. Poengmessig er det også blitt magert hittil. Etter søndagens overraskende hjemmetap mot Kristiansund står laget med kun sju poeng etter rekken 1-4-2. Defensivt er de dog best i klassen sammen med Molde og Odd med kun seks baklengs. 0-2-1 på sesongens tre første bortekamper. Jon-Helge Tveita er på vei tilbake etter skadefravær, ellers er det ingen endringer for Geir Bakkes mannskap.

2-1-0 på de tre kampene i Bergen etter at Brann kom tilbake i Eliteserien i 2016.  Sarpsborg 08 har vist seg vanskelig å slå på bortebane. Klart utgangstips til Brann, men vi tar med en halvgardering. HU.

3. Kristiansund - Molde
Toppkamp på Nordmøre og det blir garantert utsolgt på Kristiansund stadion. Etter å ha tapt tre av sine første kamper denne sesongen, har Kristiansund slått tilbake med ti poeng på sine fire siste kamper. Knallsterk borteseier mot Sarpsborg 08 sist søndag og hjemmesterke Kristiansund har kun hatt tre av sine første åtte på hjemmebane. Der er det blitt sju poeng. Ligger på 5. plass med totalt 13 poeng. Andreas Hopmark er eneste spiller på skadelisten for KBK.

Molde har ikke uventet inntatt tabelltoppen og tok sin fjerde av fire mulige hjemmeseire denne sesongen da Mjøndalen ble slått 1-0 søndag kveld. På bortebane er det blitt seire mot Lillestrøm og Haugesund, mens det er blitt tap for Bodø/Glimt og et ganske ufortjent poeng mot Sarpsborg 08 i seriepremieren. Kristoffer Haugen er uaktuell, ellers har Erling Moe alle sine tilgjengelige.

0-1 til Molde i 2017-sesongen, mens Kristiansund vant 1-0 i tilsvarende kamp i Kristiansund i fjorårssesongen.  Ingen enkel kamp å vurdere dette. HUB både på 96-rekkeren og på 432-rekkeren.

4. Mjøndalen - Lillestrøm
Til tross for at tapssifrene kun ble 0-1 borte for Molde søndag, var Mjøndalen langt unna poeng i den kampen. Mjøndalen har uansett hevet seg etter den begredelige seriepremieren borte mot Vålerenga som endte med 0-2 tap. Innledet på Isachsen stadion med hjemmetap for Bodø/Glimt (4-5) og deretter det er det blitt 1-1 mot Tromsø og 1-0 seier mot Stabæk. Ligger på 9. plass før 16. mai runden med totalt åtte poeng. Vegard Hansen har ingen nye skader eller karantener i sitt lag.

Lillestrøm skal si seg godt fornøyd med å ett poeng hjemme mot Rosenborg lørdag kveld, til tross for at de ledet 1-0 til pause. Rosenborg var klart best i andre omgang og var også nærmest seieren. Lillestrøm har tatt sju av sine åtte poeng hjemme på Åråsen. Det poenget kom i seriepremieren mot Stabæk (1-1). I forrige bortekamp ble laget utspilt av Bodø/Glimt og røk 0-4. Lillestrøm hadde meget svake 2-3-10 på bortebane i fjorårssesongen og tendensen er mye det samme denne sesongen.  Tobias Sahlquist er tilbake etter karantene. Viktige Arnar Smarasson er ifølge Romerikes Blad fortsatt ikke klar for 90 minutter.

Vrien kamp dette. U på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

5. Odd - Ranheim
Med en kamp mindre spilt enn serieleder Molde, har Odd kun tre poeng. Imponerende snuoperasjon borte mot Tromsø søndag og Torgeir Børvens flotte seiersmål ga Odd en fullt fortjent 2-1 seier. Full pott på fire kamper hjemme i Skien, mens det er blitt fire poeng på de tre spilte bortekampene til nå. Tapet kom på overtid mot Vålerenga. Fredrik Nordkvelle er fremdeles ute med skade for Odd, men det er ingen nye skader eller karentener for Skiens-laget.

Ranheim stjal tre poeng borte mot Ranheim i forrige bortekamp, men fikk juling så det holdt hjemme mot Vålerenga søndag. Da stod det 0-0 til pause og det endte med 5-1 seier til Vålerenga. Sleit voldsomt på bortebane i fjorårssesongen (4-2-9) og kommer nok til å slite på reise også denne sesongen, seieren på Brann stadion til tross. Ranheim har ingen nye skader eller karantener.

Odd er med rette store favoritter og tar normalt sin femte strake hjemmeseier torsdag kveld.  H.

6. Rosenborg - Haugesund
Rosenborg står fortsatt med kun en seier på de sju første seriekampene, etter lørdagens poengdeling på Åråsen. Rosenborg gjorde en bra andreomgang da og var helt klart nærmest seieren. Kun fire mål er det blitt på Rosenborg hittil, det er svakt. Ligger faktisk nest sist med sine seks poeng. Slo Sarpsborg 08 1-0 i forrige hjemmekamp, de to øvrige hjemmekampene på Lerkendal har begge endt med poengdeling. Nicklas Bendtner er ikke med i troppen nå heller. Midtbanespillerne Anders Konradsen og Anders Trondsen er fortsatt ute med skader. Det samme gjelder for David Akintola, men Gjermund Åsen er tilbake.

Haugesund med kun ett poeng på sine tre siste. Tredje sist et meget ufortjent 0-1 tap borte mot Lillestrøm, nest sist et knepent 1-2 tap hjemme mot Molde og søndag ble det 1-1 hjemme mot Bodø/Glimt. I den kampen fikk Haugesund Torbjørn Kallevåg utvist allerede etter 25 minutter. Ligger på 8. plass med åtte poeng og har tapt to av sine tre spilte bortekamper. Kallevåg soner karantene.

4-0-1 på de fem siste tilsvarende. Seieren til Haugesund kom i 2017-sesongen.  Vi gir Haugesund en viss poengsjanse. HU.

7. Tromsø - Bodø/Glimt
Tromsø vant seriepremieren borte mot Ranheim, men deretter har det kun blitt ett poeng på de seks neste. Ledet 1-0 til pause hjemme mot Odd søndag, men bortelaget var klart best i andre omgang og vant fortjent 2-1. Samtlige tre hjemmekamper er tapt hittil. Simon Wangberg og Jostein Gundersen er ute, det samme gjelder for Daniel Berntsen. Marcus Holmgren-Pedersen sonet karantene mot Odd, han er tilbake i kveld.

Bodø/Glimt holder fortsatt koken, men klarte ikke helt å utnytte at Haugesund ble redusert til ti mann allerede etter 25 minutter i Haugesund søndag kveld. Måtte nøye seg med 1-1 der, men beholdt sin 3. plass på tabellen med sine 14 poeng på de sju første seriekampene. Har vært strålende hjemme på Aspmyra og tatt fire poeng på sine tre spilte bortekamper. Kantspilleren Håkon Evjen var ute med sykdom mot Haugesund, men skal være friskmeldt til kveldens kamp. Kjetil Knutsen har forøvrig ingen mannskapsbekymringer.

Lagene møttes i Eliteserien sist i 2016-sesongen. Også da møttes lagene på Alfheim på 16. mai. Da vant Bodø/Glimt 2-1, mens Tromsø vant 3-1 i 2015-sesongen.  Disse derbyene lever som kjent sitt eget liv. UB på 96-rekkeren, HUB på 432-rekkeren.

8. Viking - Stabæk
Bjarne Berntsen valgte å starte med både Tommy Høiland, Zlatco Tripic og Zymer Bytyqi på benken i mandagens bortekamp mot Strømsgodset og dermed var mye av Vikings offensive slagkraft borte. De er nok med fra start i kveld. Venstreback Rolf Daniel Vikstøl er friskmeldt, mens Runar Hove og Alex Andreasson som kjent er ute i lang tid. Det endte 0-0 i en meget kjedelig fotballkamp. Viking var klart nærmest seieren i forrige hjemmekamp mot Vålerenga og står med sju poeng på sine tre første kamper hjemme på SR-bank Arena i Stavanger.

Stabæk var nest best i stort sett alt hjemme mot Brann søndag kveld og det var svært lite å si på at Brann vant den kampen.  Det var lagets første hjemmetap på fire kamper. Borte vant Stabæk kun en kamp i fjorårssesongen (1-5-9). Det har ikke sett bedre ut på bortebane sålangt denne sesongen. På tre bortekamper har Stabæk fortsatt tilgode å score mål og samtlige tre er tapt. Luc Kassi var tilbake etter skadefravær mot Brann og kom inn som innbytter da. Henning Berg har ellers ingen nye skader eller karantener.

3-1-0 på de fire siste tilsvarende i Stavanger.  Viking skal være klare favoritter og bortesvake Stabæk reiser trolig tomhendt hjem fra Stavanger. H.

Klikk her for å levere din tippekupong

9. Aalesund - Tromsdalen
De fire siste kampene på ukens midtukekupong er alle hentet fra OBOS-ligaen. Kanonstart for Aalesund med 19 poeng på de sju første seriekampene. Det eneste poengtapet er kommet borte mot solide Sandefjord i tredje serierunde. Samtlige tre hjemmekamper på Color Line stadion er vunnet. Kaptein Fredrik Carlsen er fortsatt ute med skade for hjemmelaget.

Det ser betydelig tyngre ut for Tromsdalen. Det eneste poenget på de seks første seriekampene (fikk seriepremieren hjemme mot Jerv utsatt) kom hjemme mot Sandefjord (3-3). Ellers er det blitt fem tap. Ledet 0-1 til pause borte mot Kongsvinger søndag, men fikk seiersmål mot på overtid. Samtlige tre bortekamper er tapt. Andreas Løvland ble utvist mot Kongsvinger og soner følgelig karantene torsdag.

4-0 til Aalesund i fjorårssesongen. Lars Bohinens menn blir blant midtukekupongens aller største favoritter. Vi ser ingen grunn til å spekulere. H.

10. HamKam - Kongsvinger
Det var stilt visse forventninger til HamKam før sesongstart, men de har foreløpig ikke innfridd. Tok dog en viktig borteseier mot Notodden søndag og kom seg opp i åtte poeng på de seks første seriekampene. Det er dog kort vei opp til 6. plassen. 1-1-1 på tre spilte hjemmekamper på Briskeby.

Kongsvinger har fått en bedre start, selv om de virkelig måtte slite for seieren hjemme mot Tromsdalen søndag. Seiersmålet til Simon Marklund kom på to minutter på overtid. Med kun ett tap på de sju første avanserte Kongsvinger til 5. plass etter søndagen trepoenger med sine 12 poeng. Borte er det blitt 1-1-1 hittil og kun ett scoret mål. Adem Güven fikk to kampers karantene etter utvisningen mot Tromsdalen og soner følgelig karantene i kveldens lokalderby.  Ellers er Landry N'Guemo, Daniel Lysgård, Ridouan Essaeh, Ludvig Langrekken og Jonas Rønningen alle fortsatt ute med skader.

3-1 til HamKam forrige sesong på Hamar og med Güven ute for bortelaget skal det være bra sjanse for hjemmeseier også denne gang.  Hjemmelaget bør unngå tap. HU.

11. Nest-Sotra - Sogndal
To knepne ettmålstap for topplagene Sandefjord (1-2 borte) og Start (0-1 hjemme) i de to siste for forrige sesongs store overraskelseslag Nest-Sotra. Kun sju poeng på de sju første betyr at laget ligger fjerde sist, men de har vært med i alle kampene og har helt klart potensial for å ta seg oppover på tabellen. 2-0-2 totalt på fire spilte hjemmekamper.

Økonomisk pressede Sogndal har kommet seg litt etter en forferdelig svak start på sesongen. 0-0 borte mot HamKam sist onsdag og hjemme mot KFUM Oslo lå laget under både 0-1 og 1-2 søndag, men vant tilslutt 4-2. Kun åtte poeng på de sju første seriekampene er uansett langt under forventet. Kun ett poeng på bortebane på tre kamper, men har samtidig støtt på tøff motstand.

Det endte 0-1 i tilsvarende kamp på Ågotnes i fjorårssesongen.  HB.

12. Start - Jerv
Midtukekupongen avsluttes med et prestisjefylt lokaloppgjør på Sørlandet. Det var som kjent mye bråk i Start rundt seriestart, og laget tapte da også åpningskampen hjemme mot Aalesund. Det har bedret seg etterhvert og søndag tok laget en sterk borteseier mot Nest-Sotra. Lagets andre strake trepoenger og fjerde seieren totalt på de sju første seriekampene. Har avansert til 3. plass på tabellen med sine 13 poeng og har seks poeng opp til serieleder Aalesund. 2-1-1 på fire spilte hjemmekamper.

Jerv har fått en brukbar start på sesongen. Har en kamp tilgode på alle lagene, bortsett fra Tromsdalen, men ligger på 9. plass med ni poeng. Kun ett tap hittil, det var til gjengjeld stygt med 0-5 mot KFUM Oslo. Poengdeling i de to andre bortekampene.

Det endte 3-2 i tilsvarende serieoppgjør i OBOS-ligaen i 2017-sesongen.  Vi tror oppryksjagende Start legger på til sin tredje strake seier. H.

96-rekker:
1. Vålerenga — Strømsgodset H

2. Brann — Sarpsborg 08 HU

3. Kristiansund BK — Molde HUB

4. Mjøndalen — Lillestrøm U

5. Odd — Ranheim H

6. Rosenborg — Haugesund HU

7. Tromsø — Bodø/Glimt UB

8. Viking — Stabæk H

9. Aalesund — Tromsdalen H

10. HamKam — Kongsvinger IL HU

11. Nest-Sotra — Sogndal HB

12. Start — Jerv H

432-rekker:

1. Vålerenga — Strømsgodset H

2. Brann — Sarpsborg 08 HU

3. Kristiansund BK — Molde HUB

4. Mjøndalen — Lillestrøm HUB

5. Odd — Ranheim H

6. Rosenborg — Haugesund HU

7. Tromsø — Bodø/Glimt HUB

8. Viking — Stabæk H

9. Aalesund — Tromsdalen H

10. HamKam — Kongsvinger IL HU

11. Nest-Sotra — Sogndal HB

12. Start — Jerv H


Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør