Det ligger an til å bli et ellevilt nedrykksdrama i siste serierunden i Eliteserien. Stabæk har befinner seg på kvalikplassen med 25 poeng, to poeng foran Brann som ligger på den første direkte nedrykksplassen med 23 poeng.

Det er ca. 216 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Mjøndalen ligger helt sist med 22 poeng, men de har bedre målforskjell enn både Brann og Stabæk. Med seier mot serieleder Bodø/Glimt kan bruntrøyene ta kvalikplassen, men da må Stabæk tape og Brann avgi poeng.

Det ligger an til å bli en nervepirrende avslutning på sesongen i Bærum, Mjøndalen og Bergen.

Brann - Sarpsborg 08

Odds: Sarpsborg 08 vinner - 4,60

Kampstart søndag kl 17.00

Spillestopp kl 16.59 Live odds etter kampstart

Brann Stadion

Kampen kan sees på Discovery +

Vi tror at Sarpsborg 08 vinner. Spill på det til 4,60 i odds her

Før siste serierunden har Brann to poeng opp til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Brann er dermed avhengig av at Stabæk avgir poeng i sin bortekamp mot Odd, mens de selv vinner hjemmekampen mot Sarpsborg 08, for å ikke rykke direkte ned til OBOS-ligaen.

Historien viser at Brann har møtt Sarpsborg åtte ganger i Bergen siden østfoldingene rykket opp til Eliteserien før 2011-sesongen. Fasiten viser fem hjemmeseire, to tap og én uavgjort.

Det er ca. 216 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Sarpsborg 08 har ingenting å spille for i søndagens kamp, men de har vært sterke på bortebane de siste ukene.

Laget til Lars Bohinen har vunnet de tre siste bortekampene. De har i denne perioden slått Kristiansund (3-1), Viking (2-1) og Mjøndalen (2-1).

Skadekrise i Brann

Brann sliter med skader bare dager før skjebnekampen som avgjør om klubben rykker rett ned eller får muligheten til å redde plassen i kvalifisering.

Felix Horn Myhre er den siste på skadelisten til bergensklubben. Høyrebacken brakk tåen i søndagens oppgjør mot Bodø/Glimt.

Brann har fra før tre midtstoppere ute: Japhet Sery Larsen, Lars Krogh Gerson og Yaya Sané. Alle er skadet. På torsdag så det ut til at Sivert Heltne Nilsen måtte vikariere i midtforsvaret, men siden Pallesen Knudsen er tilbake vil han trolig utgjøre midtstopperparet sammen med Ole Martin Kolskogen på søndag.

40 ekstra Lotto-millionærer lørdag 18. desember. Lever kupongen her!

Med Horn Myhre ute, går Petter Strand ned på backen, en rolle han innimellom har hatt både i Molde og i Brann, mens Bård Finne er tilbake på høyrekanten, etter å ha kommet inn og scorer 2-2-målet på Aspmyra.

Ifølge Bergensavisen starter Brann med følgende elleve mot Sarpsborg (4-3-3): Lennart Grill - Petter Strand, Fredrik Pallesen Knudsen, Ole Martin Kolskogen, David Møller Wolfe - Mathias Rasmussen, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Jensen Wassberg - Bård Finne, Aune Heggebø, Robert Taylor.

Sarpsborg har vist god form de siste ukene, og kun tapt én av de siste syv kampene. Tapet kom hjemme mot Tromsø sist (0-1).

Uten seier i ni kamper på rad

Brann har ikke vunnet noen av de ni siste kampene, og vi tror ikke de klarer det søndag heller.

Seks av de ni siste kampene til de helrøde har endt uavgjort. Brann har ikke hatt marginene med seg denne høsten, men det er også noe som veldig ofte karakteriserer lag som rykker ned.

Her er hele søndagens oddsprogram!

Tabellen lyver sjelden etter 29 kamper.

Kun seier er godt nok for å ta kvalikplassen. Det betyr at Brann må gå offensivt til verks i søndagens kamp, og kommer ikke scoringen tidlig, må Brann ta større risiko utover i kampen. Det vil gi Sarpsborg 08 gode overgangsmuligheter mot bergenserne, og de har spillertyper som kan lage problemer for Brann på kontringer.

Vi tror dessverre Brann rykker ned og må spille lokaloppgjør mot Åsane i OBOS-ligaen neste sesong. 4,60 i odds på borteseier blir vårt spill på nedrykksthrilleren i Bergen.

Vi tror at Sarpsborg 08 vinner. Spill på det til 4,60 i odds her