*Nettavisen* Sportspill.

Brann trenger en opptur

Brann har tapt tre av fire hjemmekamper denne sesongen. Her fra 1-2-oppgjøret mot Bodø/Glimt. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Men vi er usikre på om den kommer mot VIF.

31.05.14 09:34

Øvrige tips fra Sportspill søndag:
Oddstips 1:
Endelig hjemmeseier for Aalesund
Oddstips 2: Ranheim fortsetter seiersmarsjen
Elitloppet: 30 mill i V75-potten

Søndagens tippekupong består av kamper fra Tippeligaen, 1. divisjon og 3. divisjon. Vi har som vanlig satt opp to spillforslag som kan leveres direkte nederst i artikkelen.

1. Brann – Vålerenga
Branns unge mannskap spiller tidvis fin fotball og skaper brukbart med muligheter, men laget blir straffet for manglende punch i avgjørende situasjoner innenfor begge 16-meterne.

Kampen mot Sogndal sist var et typisk eksempel på Branns problemer, laget dominerte andre omgang, men klarte bare å redusere én gang og måtte ta til takke med et nytt tap. Ligger på 13. plass med åtte poeng.

Brann sliter med tunge fravær i forsvar til dagens kamp: Markus Jonsson og Vadim Demidov er ute med skader, mens Daniel Mosjov soner karantene. I tillegg er Stéphane Badji på landslagsoppdrag.

Vålerenga fikk kjørt seg mot et sterkt LSK på Ullevaal forrige runde, og det var slett ikke ufortjent at erkerivalen utliknet til 2-2 i sluttminuttene. Har falt ned til sjetteplass etter å ha spilt uavgjort i de tre siste kampene.

André Muri er fortsatt ikke friskmeldt etter hodeskaden, og også Mathias Blårud er ute. Alexander Mathisen er usikker. Diego Calvo er med i Costa Ricas bruttotropp og er uaktuell inntil videre, mens Niklas Gunnarsson soner karantene.

Brann har sløst mye med sjansene så langt, og det unge laget kommer garantert til å komme inn i en god periode i løpet av sesongen. Men inntil videre ser vi oss nødt til å gardere lagets hjemmekamper. HUB.

2. Sogndal - Sandnes Ulf
Sogndal holdt unna for Branns press i andre omgang på Fosshaugene og tok tre viktige poeng som førte saftlaget opp på 11. plass med 11 poeng.

Eirik Skaasheim er ute med skade. Gustav Valsvik ble vraket forrige kamp grunnet promillekjøring. Det er usikkert om han er tatt inn i troppen igjen.

Ulf kjempet godt mot Haugesund sist, men ingen av lagene var gode nok til å avgjøre kampen. Dermed endte det med uavgjort, slik slike bunnoppgjør ofte gjør. Ulf spilte også uavgjort i sin forrige kamp og står med sju poeng.

Malaury Martin mister resten av sesongen, og Emil Johansson er langtidsskadet. Edier Frejd og Avne Pepa er heller ikke aktuelle. Anel Raskaj er på landslagsoppdrag for Kosovo.

Ulf sliter med en del fravær i forsvar og kommer til å få kjørt seg mot et formsterkt Sogndal - et lag som pleier å klare seg bra mot bunnlag på Fosshaugane. H.

3. Start - Odd
Start har vært involvert i mange jevne kamper i det siste, men har fått dårlig uttelling og har falt ned til 12. plass med 0-2-4 på de siste seks kampene. Tok ledelsen mot Glimt sist, men klarte ikke å stå imot presset fra hjemmelaget og tapte til slutt 1-2.

Start-fansen vil nok hevde at dommer Svein-Erik Edvartsen snøt laget for ett poeng da han annullerte en scoring i det 80. minutt, men tapet var unasett fortjent.

Bismark Acosta er på bedringens vei, men rekker ikke Odd-kampen. Alexander Lind er heller ikke klar. Matthias Vilhjalmsson kan være aktuell etter skadeavbrekk, og det ser ut til at Jesper Mathisen er tilgjengelig. Markus Berger soner karantene.

Anført av en meget opplagt Jone Samuelsen, som nylig ble tatt ut i landslagstroppen, spilte Odd strålende fotball i første omgang mot Aalesund sist. Laget holdt ikke like høy standard etter hvilen, men tok til slutt en fortjent 2-1-seier. Klatret dermed opp til femteplass.

Odd stiller med en fulltallig tropp.

Vi tror mest på et godtgående Odd i kveld, men Start på hjemmebane skal aldri undervurderes. HUB.

4. Viking - Bodø/Glimt
Viking fikk kjørt seg mot Molde sist, men holdt nullen helt til Mohamed Elyounoussi ballen i mål via en Viking-forsvarer på overtid. Det var siddisenes første tap for sesongen, og laget falt ned til sjetteplass.

Keeper Arild Østbø er ute med skade, mens Yann-Erik de Lanlay betegnes som høyst usikker.

Glimt spilte en meget god andre omgang mot Start sist og klarte å snu sørlendingenes 1-0-ledelse til 2-1-seier. Tok dermed tre meget viktige poeng som førte laget opp på niendeplass.

Ruben Imingen og Zarek Valentin er langtidsskadet.

Glimt er ikke noe stort bortelag, men har nok kvalitet i troppen til å kunne krige til seg poeng mot et Viking-lag som scorer få mål og som ofte spiller uavgjort. HU.

5. Alta - Hønefoss
Alta spilte 0-0 borte mot Tromsdalen i en slapp forestilling forrige runde og tok dermed sitt første poeng på tre kamper. Ble stående på 11. plass med 11 poeng.

Dag Andreas Balto soner karantene, men toppscorer Vegard Braaten (seks mål) er tilbake etter suspensjon. Ingen skader i troppen.

Hønefoss avsluttet sterkt mot kriselaget HamKam sist og vant en fortjent 2-0-seier. Det var Hønefoss’ andre trepoenger for sesongen, men laget ble værende på 14. plass med åtte poeng.

Aleksander Solli er trolig ute for bortelaget, og det er usikkert hvor mye Kristjan Örn Sigurdsson og Øyvind Hoås er i stand til å bidra.

Hønefoss var tippet som et topplag før sesongen, og selv om en del nøkkelspillere forsvant etter nedrykket, har laget fortsatt bra med kvalitet i troppen. Seieren sist kan ha gitt Hønefoss den mentale oppturen som trengs for å komme på et stabilt vinnerspor, og laget har hatt et eksepsjonelt godt tak på Alta i seriesammenheng de siste sesongene. HUB.

6. HamKam - Bærum
HamKams nye trener Peter Sørensen pisket spillerne å oppvise mer aggressivitet mot Hønefoss sist, men angrepsspillet var like trøstesløst som tidligere. Dermed endte det med et nytt og velfortjent tap, og Kamma ligger desidert sist med sitt ene poeng.

Hedmarkingene har slitt med mange stygge skader denne sesongen, og til dagens kamp er Kristoffer Hagen, Emil Sildnes, Truls Jevne Hagen og Fredrik Sjølstad uaktuelle, mens Pekka Lagerblom betegnes som høyst usikker.

Bærum var tilbake på vinnersporet mot Ullensaker/Kisa etter å ha blitt most 5-2 av Tromsø sist. Har nå tatt 16 poeng og krøp opp til fjerdeplass.

Bærum har det HamKam så sårt trenger - en stabil målscorer. Amahl Pellegrino er en rask og teknisk spiss som allerede er oppe i sju scoringer. Vi blir ikke forundret om 23-åringen, som er født i Drammen, blir matchvinner mot et skadeskutt hjemmelag. HB.

7. Hødd - Nest-Sotra
Hødd sliter med å score mål om dagen og står med null nettkjenninger og kun ett poeng på de siste to kampene. Det er heller ikke blitt seier på de siste fire forsøkene, og laget har falt ned til åttendeplass med 13 poeng.

Nest-Sotra fikk en kanonstart på sesongen, men har tapt 0-4 og 0-2 i sine siste kamper mot henholdsvis Sandefjord og Fredrikstad. Har tatt to poeng mer enn dagens motstander og ligger på femteplass.

Dette er en litt tricky kamp: Klarer Hødd å finne tilbake til den gode hjemmeformen fra tidligere sesonger? Har ballongen godt ut av Nest-Sotra etter den flotte starten, eller klarer det nyopprykkede laget å heve seg igjen? Vi skulle gjerne ha gardert oppgjøret, men trenger kryssene til senere. H.

8. Kristiansund – Tromsdalen
Kristiansund spilte effektiv fotball borte mot et sløsende Bryne sist og vant til slutt 3-1. Med tanke på at laget stod med to tap på rad før seieren, var dette tre meget verdifulle poeng. Har nå 14 poeng og ligger på sjuendeplass.

Tromsdalen spilte 0-0 i en kjedelig affære hjemme mot Alta sist. Presterte langt bedre fotball borte mot Sandefjord runden før, men måtte reise tomhendt hjem til Troms. Har tatt to poeng mindre enn dagens motstander og ligger på tiendeplass.

Kristiansund bør hamle opp med et bortesvakt Tromsdalen, men laget varierer i prestasjonene og er ikke lett å tippe på. HU.

9. Sandejord - Strømmen
Sandefjord hadde flaks som slo Tromsdalen nest sist, men leverte en strålende 4-0-forestilling borte mot Nest-Sotra tirsdag. Er 1. divisjons store formlag og har gått til topps på tabellen.

Strømmen stod med flere storseiere i de siste kampene og hadde ikke tapt siden runde tre før hjemmemøte med Tromsø sist. Det endte med et stygt 0-3-tap, og laget falt ned til niendeplass. Mahmoud El Haj soner karantene.

Sandefjords unge mannskap har spilt sine beste kamper på bortebane denne sesongen, og har ikke glitret like mye når man har måtte påta seg oppgaven med å føre spillet på hjemlig gress.

Vi utelukker ikke Strømmen helt i dette oppgjøret. HU.

10. Ullensaker/Kisa – Ranheim
Kisa tok årets første seier mot formsvake Bryne for to runder siden, men var tilbake på tapersporet mot Bærum sist. Ligger dermed nest sist med fire poeng, og det er hele sju poeng opp til sikker plass.

Den danske midtstopperen Rasmus Christiansen har skadet kneet og mister resten av sesongen.

Ranheim åpnet sesongen svakt, men har virkelig fått opp dampen og står med 4-1-0 på de siste fem etter 1-0-seieren over Hødd sist. Skadesituasjonen er bra for bortelaget.

Kisa har bare scoret ett mål på hjemmebane denne sesongen, og vi gambler på at Ranheims gode form og seiersrekke fortsetter. B.

11. Kvik Halden - Drøbak/Frogn
Kvik fikk en svak start på sesongen, men har klatret til sjuendeplass i Oddsen-ligaen avdeling 4 etter å ha slått Harstad og Eidsvold med til sammen 4-0 i de to siste mathene.

Hjemmelaget har flere forsvarsspillere ute med skader.

Frogn har bare tatt ett poeng på de første matchene og ligger sist på tabellen med 5-17 i målforskjell. Har sluppet inn klart flest mål i ligaen.

Kvik ser ut til å ha noe på gang, og vi tror på seier over ligaens bunnlag. H.

12. Drammen - Jevnaker
Drammen ligger på fjerdeplass i 3. divisjon avdeling med ti poeng på fem kamper. Har tatt sju poeng på de tre siste kampene.

Jevnaker åpnet sesongen med 1-0-seier over svake Skarphedin, men har siden bare tatt ett poeng. Ligger dermed på tiendeplass.

Drammen har full pott og 6-0 i målforskjell på to sine to hjemmekamper, mens Jevnaker har 1-8 i målforskjell og null poeng på to bortekamper. Vi blir overrasket hvis dette ikke ender med hjemmeseier. H.

1. Brann – Vålerenga HB

2. Sogndal - Sandnes Ulf H

3. Start – Odd HUB

4. Viking - Bodø/Glimt HU

5. Alta - Hønefoss HB

6. HamKam – Bærum HB

7. Hødd - Nest-Sotra H

8. Kristiansund – Tromsdalen HU

9. Sandefjord – Strømmen H

10. Ullensaker/Kisa – Ranheim B

11. Kvik Halden - Drøbak/Frogn H

12. Drammen – Jevnaker H

Klikk her for å levere 96-rekken

432-rekker
1. Brann – Vålerenga HUB

2. Sogndal - Sandnes Ulf H

3. Start – Odd HUB

4. Viking - Bodø/Glimt HU

5. Alta - Hønefoss HUB

6. HamKam – Bærum HB

7. Hødd - Nest-Sotra H

8. Kristiansund – Tromsdalen HU

9. Sandefjord – Strømmen HU

10. Ullensaker/Kisa – Ranheim B

11. Kvik Halden - Drøbak/Frogn H

12. Drammen – Jevnaker H

Klikk her for å levere 432-rekken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag