9. juli 2016 er datoen sist Brann tok tre poeng mot Vålerenga. Den gangen vant bergenserne 4-1 hjemme på Stadion, og tok til slutt sølv i serien.

I løpet av de fem siste årene har Vålerenga spilt ni strake kamper uten å tape mot Brann, og vi tror heller ikke at de onsdagens kamp.

At Vålerenga vinner mot Brann gir 2,00 i odds

Brann har en begredelig statistikk mot laget fra hovedstaden. De har kun vunnet én av de siste 13 kampene mot Vålerenga.

Situasjonen blir ikke bedre for Brann av at Vålerenga har fått tilbake en angriper som har skapt mye problemer for dem.

Spissen Vidar Örn Kjartansson er et mareritt for Brann. Islendingen scorer alltid mot dem. På tre kamper mot bergenserne har Kjartansson scoret seks mål.

At Vidar Örn Kjartansson scorer mot Brann gir 2,35 i odds

Han noterte seg for ni mål på 14 kamper i Eliteserien etter at han kom tilbake til Valle i august i fjor, og tre av dem kom da han scoret hat-trick mot Brann i 5-1-seieren på Intility Arena.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

I 2014-sesongen scoret ett mål mot Brann da VIF vant 3-2 på Stadion, og han scoret to av målene til Oslo-laget da de spilte 3-3 hjemme i hovedstaden mot bergenserne.

Han spilte for Oslo-klubben i 2014 og ble toppscorer i det som da het Tippeligaen med 25 mål på 29 kamper. Ingen har scoret flere siden.

Brann - Vålerenga 3,45 - 3,50 - 2,00 B (spillestopp onsdag kl. 19.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Brann fikk en verst mulig start på en sesong der de er tippet å havne på nedre halvdel av tabellen.

Kåre Ingebrigtsens menn tapte 3-1 i serieåpningen mot Viking i Stavanger, og de defensive problemene fortsatte for Brann på Viking Stadion. De har nå sluppet inn 16 mål på de seks siste kampene sine.

Onsdag er det ca 249 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Ingebrigtsen har innsett at han må forsterke forsvaret, og han har denne uken signert en ny midtstopper. Den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Vieux Sané blir Brann nye stopper Senegaleseren har lang fartstid i Eliteserien for Bodø/Glimt og har hatt Ingebrigtsen som trener i Belgia.

Men det hjelper lite mot VIF.

Sané befinner seg i Senegal og venter på innreisetillatelse til Norge. Han kommer neppe til Bergen før tidligst i slutten av mai.

Vinner VIF fire på rad?

Vålerenga startet sesongen med å spille 1-1 mot Rosenborg, og i den kampen viste Oslo-laget hvorfor de er spådd å bli en outsider i gullkampen.

VIF er et 4-3-3-lag med en tydelig spillestil. Dag-Eilev Fagermo er flink til å bygge lag med tydelige roller og samhandlingsmønstre. Han gjorde det med Odd, og nå har han fått tid til å gjøre det i hovedstaden.

Vålerenga er per dags dato et bedre lag enn Brann, og vi tror de vil vise det i onsdagens kamp.

På midtbanen herjer Fredrik Oldrup Jensen. Han styrer spillet hos VIF, og er mannen som spiller gjennom til Aron Dønnum, Vidar Örn Kjartansson og Amor Layouni

Dønnum har potensial til å bli Eliteseriens store profil denne sesongen. Det løsnet virkelig for ham i 2020, hvor det endte med åtte mål og fem målgivende. Thomas Grøgård og Vegard Forren skal få kjørt seg onsdag.

Kaptein Daniel Pedersen er ute med ribbeinsbrudd her, mens nysigneringen Kasper Skaanes er i smittekarantene. Brann kunne trengt begge to.

Vålerenga mangler Odin Thiago Holm. Han sliter med en meniskskade, men gjestene fra hovedstaden er ikke svekket av den grunn.

Brann tapte hjemmekampen mot VIF sist sesong, men de tre foregående kampene i Bergen endte uavgjort. Det virker helt utenkelig at Brann som kun har vunnet én av de siste seks hjemmekampene mot Oslo-laget skal ta tre poeng i onsdagens match.

Fredag er det ca. 620 millioner i Eurojackpot-potten.

Forsvarsspillet fungerer ikke, antall baklengsmål i treningskampene og i Stavanger lyver ikke. Kaptein Daniel Pedersen er ute med skade, og det svekker midtbanen. Og helt fremme svinger Daouda Bamba for mye i prestasjonene. Vi synes det er for mange spørsmålstegn og for mye som ennå ikke stemmer for Kåre Ingebrigtsens menn.

2,00 i odds på Vålerenga tar sin fjerde seier på rad mot Brann er ok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset