Brasil - Sveits

Odds: Brasil vinner og holder nullen - 2,30

Kampstart mandag 28. november kl 17:00

Spillestopp kl 16:59

Stadium 974, Doha

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at Brasil vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,30 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 484 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Brasil - 1

Sveits - 15

Brasil bryter negativ trend

Brasil har fått en nesten perfekt start på VM. De slo Serbia 2-0 i åpningskampen, men et skår i gleden var Neymars ankelskade. Han er sannsynligvis ute resten av gruppespillet, men brasilianerne skal være i stand til å slå Sveits og Kamerun uten Paris St. Germanin-stjernen.

Selv uten Neymar, har Brasil plenty av spillere som kan score mål, og det vil de vise mot Sveits.

Siden Brasil vant VM i 2002, har de hengt etter de beste lagene i Europa. Når brasilianerne taper, så er det vanligvis mot europeiske lag. 16 av Brasils 18 tap i VM har kommet mot lag fra Europa.

Sist de søramerikanske gigantene hadde en seiersrekke mot europeiske lag var mellom 2002 og 2006. De har gått på trynet mot europeiske lag i hvert VM siden Tyskland-VM for 16 år siden.

Selv om statistikken advarer deg mot å stole på VM-favorittene, så mener vi dette er testen som viser om Brasil har er i stand til å vinne tittelen i år.

Vi tror de består testen.

Men Sveits er ingen pushover. De vant også sin første kamp, da Breel Embolo scoret kampene eneste mål mot Kamerun.

Sliter mot lag fra Sør-Amerika

Sveits har muligheten til å vinne de to første kampene i et VM for aller første gang. Forrige gang de vant to kamper på rad i et versmesterskap var i 2006, den gangen slo de Togo og Sør-Korea.

Nå møter de et lag fra Sør-Amerika, og det har de dårlige erfaringer med. Alpenasjonen har tapt fem av de åtte siste kampene mot søramerikanske lag, og vi tror de går på en ny smell mandag kveld.

Men det er flere grunner til å tro på at Brasil vinner, og vi tror også at de holder nullen.

  • Brasil holdt nullen i 14 av 17 VM-kvalikkamper. De scoret 40 mål på de 14 kampene i kvalifiseringen, og de har scoret minst to ganger i syv av de siste åtte landskampene.
  • Den tendensen har også holdt seg frem mot mesterskapet. Brasil har nemlig holdt tett bakover i 14 av de siste 17 kampene uansett turnering. De holdt også nullen i den første gruppespill-kampen mot Serbia. Den endte 2-0.
  • Brasil slapp kun ett mål på de tre gruppespill-kampene under VM i Russland i 2018, men det kom mot nettopp Sveits. Den kampen endte 1-1.

Begge kampene mellom Brasil og Sveits i VM har endt uavgjort (2-2 i 1950, 1-1 i 2018). Det er ingen lag Brasil har møtt flere ganger i VM-sammenheng enn Sveits uten å vinne, men mandag bryter de den negative trenden, tror vi. Da slår dem Sveits for aller første gang i et VM.

Brasil har måttet bære favorittstempelet før VM, og det er lett å forstå når man tar en nærmere titt på troppen til Tite. Det er spillere som er stjerner i sine klubber i hver eneste posisjon. Tite bør ikke ha noen problemer med å erstatte Neymar.

Brasil og Sveits møttes også i forrige VM, og da var oddsen nesten identisk med Brasil som soleklar favoritt. 1,42 i odds på Brasil-seier et litt kjedelig, men 2,30 i odds på at Brasil vinner og holder nullen er et spennende spill.

Vi tror at Brasil vinner og holder nullen. Det spiller du på her til 2,30 i odds