Brasil - Kroatia

Odds: Brasil vinner og over 2,5 mål - 2,10 i odds

Kampstart fredag 9. desember kl 16:00

Spillestopp kl 15:59

Education City Stadium, Al Rayyan

Kampen vises på TV2 Direkte

Vi tror at Brasil vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,10 i odds

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 783 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Brasil - 1

Kroatia - 12

Kun Tyskland har spilt flere semifinaler

Brasil møter Kroatia i VM-kvartfinalen på Education City Stadium fredag. Brasil har spilt fire ganger tidligere mot Kroatia, men de har aldri tapt.

Det siste møtet mellom disse to nasjonene var i juni 2018. Den gangen vant Brasil 2-0 i en privatlandskamp.

Søramerikanerne jakter på sin niende VM-semifinale. Det er kun Tyskland som har spilt flere VM-semifinaler med sine tolv.

Kroatia, som var tapende VM-finalist i 2018, har tatt seg til semifinalen de to siste gangene de har avansert fra gruppespillet. De gjorde det både i 1998 og i 2018. Kroatene tok seg til åttendedelsfinalen etter å ha slått ut Belgia og Canada, men de måtte nøye seg med andreplassen i gruppe F. Marokko tok førsteplassen.

De har en haug med erfarne spillere, blant andre Luka Modric, Ivan Perisic, Dejan Lovren og Andrej Kramaric, og et spennende stoppertalent i Josko Gvardiol.

Keeper Dominik Livakovic var helten i åttendedelsfinalen. Da ble han kun den tredje keeperen i VM-historien som reddet tre straffespark i en straffesparkkonkurranse. Det er en sterk prestasjon, men vi tror ikke at fredagens kamp må avgjøres på straffespark.

Kroatia har tapt fire av de siste fem VM-kampene mot søramerikanske lag. Den eneste seieren kom i 2018. Da vant kroatene 3-0 mot Argentina. To av de fire tapene har kommet mot Brasil. De tapte 0-1 i 2006 og 1-3 i 2014.

Tunge kroatiske ben

Det vi har sett av Brasil til nå tyder på at kroatene går på et nytt tap. Samba-nasjonen var overlegne i åttendedelsfinalen.

Ja visst trodde vi at Brasil skulle slå Sør-Korea, men de gjorde det mer overbevisende enn ventet.

Richarlison, Neymar, Vinícius Júnior og de øvrige brasilianske stjernene lekte seg til 4-0 allerede etter en drøy halvtime.

Brasil er nå enda større favoritt til å vinne mesterskapet. Oddsen på at brasilianerne vinner tittelen står til 2,80 hos Norsk Tipping.

De har en solid tropp, selv om Gabriel Jesus måtte sendes hjem med en alvorlig kneskade. Men Arsenal-stjernen har ikke imponert i dette mesterskapet, og Tite har gode alternativer.

Brasil spilte for halv maskin i andre omgang av åttendedelsfinalen og kunne hvile en rekke sentrale spillere. Vi tror de brasilianske stjernene er pigge og har friske ben til kvartfinalen.

Det samme kan ikke sies om Kroatia. De hadde store problemer i sin åttendedelsfinale mot Japan, og leverte ikke på det nivået vi er vant til å se av dem. Nøkkelspillerne hos kroatene virker slitne.

120 minutter i ben er ikke det en litt gammel midtbane trengte som oppladning til møte med storfavoritten i mesterskapet.

Kroatene begynner å merke kjøret, og vi tror de har gjort sitt i dette mesterskapet. Brasil tar seg til semifinalen, men siden oddsen på Brasil-seier kun er 1,33 har vi funnet et spill som gir oss bedre betalt.

Vi tror Brasil vinner og det scores over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her til 2,10 i odds