Gå til sidens hovedinnhold

Brasil tar sin tiende strake på søndagens tippekupong

Brasil holder stø kurs mot VM etter ni strake seire hittil i kvaliken. Vi tror den tiende kommer mot Colombia og lar Brasil stå som sikker på søndagskupongen.

Denne ukens søndagskupong består av finalen og bronsefinalen i Nations League, fire kamper fra La Liga 2, tre fra den sør-amerikanske VM-kvalifiseringen, to fra PostNord-ligaen og en fra Norsk Tipping-ligaen. Bonuspotten er ca. 600.000. Innleveringsfristen er kl.14.55.

Det er ca. 57 millioner i Viking Lotto-potten. Legg din kupong her!

1. Spania - Frankrike
Spilles på nøytral bane i Milano, Italia. Dette er altså finalen i Nations League, der Spania tok sin plass etter at de ble det første laget til å slå Italia på 38 kamper når de vant 2-1 i semifinalen. De spilte riktignok elleve mot ti i en hel omgang, men en seier er en seier. Spania har selv hatt bra form lenge nå, og de står kun med to tap på de 18 siste kampene. Et av de kom i sommerens EM når de røk ut mot Italia på straffer i semifinalen. Det eneste tapet over 90 min kom nå nylig i VM-kvaliken der de overraskende tapte 1-2 borte mot våre naboer fra Sverige. Men med to seire like etter mot Georgia og Kosovo har likevel Spania overtaket i Gruppe B med sine 13 poeng på seks kamper.

Frankrike tok seg hit til finalen etter en fantastisk snuoperasjon mot Belgia i semifinalen der de snudde 0-2 ved pause til seier 3-2 i en meget innholdsrik fotballkamp. Det viste bra fighterevne, og ser man bort fra skuffelsen i EM (røk ut på straffer for Sveits i åttendedelsfinalen) så står de faktisk med femten kamper uten tap foran denne. De leder sin VM-kvalikgruppe klart med tolv poeng på seks kamper, og sist vant de endelig igjen 2-0 over Finland etter at de hadde spilt to litt skuffende uavgjorte kamper på rappen mot Bosnia og Ukraina.

To lag som sjeldent taper det her. Men begge lag har likevel skuffet litt til tider når det gjelder hva man forventer å se. Denne bli garantert jevnt, og uavgjort etter 90 min er vel mest sannsynlig. Vi må gardere opp her, og det blir HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Italia - Belgia
Alt har en ende. Og etter 37 kamper uten tap kom altså til slutt tapet for Italia her i semifinalen mot Spania i Nations League når de havnet skikkelig i oppoverbakke med 0-1 i sekken og en utvisning like før pause. De viste bra moral ved å klare å redusere til 1-2 på slutten av kampen, men det holdt ikke til å forlenge rekka uten tap. Likevel har EM-vinnerne fantastisk form, og i VM-kvaliken har de en trygg ledelse i sin gruppe med 14 poeng på seks kamper selv om de kanskje fikk en liten reaksjon etter EM med poengdelinger hjemme mot Bulgaria (1-1) og borte mot Sveits (0-0). Derfor var det godt å se at de knuste Litauen hele 5-0, og viste at de fortsatt har det i seg.

Belgia så lenge ut til å gå mot en finaleplass etter at de tok ledelsen oppskriftsmessig 2-0 mot Frankrike i semifinalen. Men Frankrike ville det annerledes, og Belgia raknet litt utover i 2.omgang og tapte til slutt 2-3 etter en sen og avgjørende scoring av Frankrike. I VM-kvaliken har det derimot gått på skinner, for med 5-1-0 etter seks kamper har de nok allerede begge føttene i neste års VM. Belgia møtte Italia i sommerens EM, og som man kanskje husker så gikk Italia seirende ut av den kvartfinalen med 2-1 etter en tett og jevn kamp. Belgia ønsker nok sin revansje her, men det kan bli tøft.

Italia fikk en smell sist, men slo Belgia i EM og opptrer solid som lag. Belgia på sin side raknet mot Frankrike i semien, og det var litt bekymringsverdig. Her har Italia hjemmefordel, og vi ender opp med en H.

3. Egersund - Skeid
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Toppoppgjør i PostNord-ligaen avd. 2 der tabelltopp Egersund tar i mot Skeid til dyst. Egersund har 44 poeng, og etter flere sesonger hvor de har pøst ut penger men aldri helt nådd opp kan det virke som de er med helt inn denne sesongen. For nå har de funnet en skikkelig bra stim, og seks strake seire har gjort sitt til at de har inntatt tabelltoppen a poeng med Skeid. De har vunnet noen knepne kamper i det siste, og sist ble det 3-2 borte mot Nardo etter at de lå under 0-2 til like før pause. Her på eget gress har Egersund kun sluppet inn fem mål denne sesongen, og det kan fort bli en nøkkel også i denne kampen.

Skeid ligger helt likt med Egersund på toppen av tabellen, og det er faktisk kun "antall scorede mål" som skiller lagene etter at de har lik målforskjell. Formen er nydelig også her med 7-2-0 siste ni, og de kommer også fra en seier sist etter at de slo Odd 2 2-0 på hjemmebane. Egersund tok det lengste strået i det første møtet denne sesongen, når de vant 3-2 mot Skeid i Oslo.

Denne kampen kan være med å avgjøre hvem som rykker opp fra denne avdelingen. Alt står på spill, og den enkle løsningen er HUB.

4. Moss - Senja
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 16.30
Moss har funnet plassen over streken med 20 poeng, og der har de vel egentlig vært i noen runder nå. Det er seks poeng ned til Fløya på plassen under, og med to kamper mindre spilt er nok plassen sikret for mossekråkene. De har skjerpet seg litt formmessig, og nå har de 3-1-1 på de fem siste i serien der de sist tok en flott hjemmeseier 3-0 over Alta.

Senja er helt fortapt i bunn. Med elendige åtte poeng på 20 kamper ligger de nederst og de har nok allerede gjort seg klare for nedrykk til Norsk Tipping-ligaen neste sesong for formen viser grusomme 0-2-8 på de ti siste. På bortebane har de kun tatt ett poeng, og det var mot Fløya i "lokalderbyet" oppe i nord.

Her skal det være grei skuring for Moss. H.

5. Nordstrand - Melbo
Trykk her for å se kampen hos direktesport.no kl. 15.00
Med fire kamper igjen å spille ligger fortsatt Nordstrand utsatt til på sin 12.plass som betyr at de ligger under streken. De har ti poeng, men det er meget jevnt og en seier her vil sende de oppover på trygg grunn. Det hadde de kanskje ikke trodd for en måned siden, for de fikk en helt fryktelig start på sesongen med 0-1-5 på de seks første kampene. Nå har det derimot snudd, og de kommer hit med tre strake seire i bagasjen, hvor de sist knuste Tromsø 2 hele 5-1.

Melbo har litt motsatt kurve, for de startet sesongen ganske bra med tre seire på de fire første. Men så har det sagt litt stopp etter det, og nå har de 1-1-3 på de fem siste som plutselig gjør at de kan rote seg inn i nedrykksstriden her på slutten. De ligger akkurat nå på 8.plass med 13 poeng, men det er kun tre poeng ned til dagens motstander Nordstrand.

Nordstrand har stått opp fra de døde, mens Melbo begynner å kjenner mer og mer på presset. Tror Nordstrand fortsetter stimen og spiller H.

6. Cartagena - Ibiza
De fire neste kampene er hentet fra spansk La Liga 2. Cartagena reddet seg så vidt fra nedrykk forrige sesong etter at de havnet på en 16.plass. Denne sesongen har de startet litt i samme spor, for nå ligger de igjen rett over streken med ni poeng på åtte kamper. De spiller veldig ujevnt, og det er veldig enten-eller. Formen viser tre tap på de fire siste, og 3-0-5 er ikke så veldig fine tall men de har vunnet to av sine tre spilte hjemmekamper.

Ibiza er nyopprykket denne sesongen, men de har ikke startet så aller verst. De ligger nemlig greit plassert på 10.plass, og som regel henger de godt med i kampene, noe hele fem poengdelinger på åtte kamper viser. 2-5-1 er status, og sesongens første tap kom sist når de tapte 1-3 borte mot Eibar. Borteformen er 1-2-1 og en ny poengdeling her vil ikke sjokkere noen.

Cartagena virker å være mye bedre hjemme enn borte, men Ibiza virker å henge med mot de fleste selv om de ikke vinner så ofte. Vi prøver HU.

7. Alcorcon - Burgos
Alcorcon var enda et av lagene som akkurat berget seg unna nedrykk forrige sesong etter sin 17.plass kun to poeng over streken. Denne sesongen har de begynt enda verre, for nå ligger de helt nederst med kun tre poeng etter åtte kamper. De fikk de i seieren borte mot Mirandes (3-1), mens de sju andre kampene har alle endt med tap. 1-0-7 der altså, og det gjør nok sitt til at alarmklokkene gjaller nede i Alcorcon akkurat nå etter at de allerede har seks poeng opp til streken.

Burgos er nyopprykket, og de har virkelig gjort seg fortjent til ryktet som et kjedelig lag, For ikke scorer de særlig med mål, men ikke slipper de ikke særlig heller. 2-3-3 og 6-6 etter åtte kamper er tight, men etter at de vant 1-0 hjemme mot Mirandes sist har de karret seg opp til en 16.plass med ni poeng. Borte sliter de mer, for der står de med 0-2-2 etter fire kamper.

Skal Alcorcon har noe sjans, så må slike kamper vinnes. Men Burgos er ultradefensive og kommer til å satse på 0-0 så lenge det går. HU.

8. Tenerife - Amorebieta
Tenerife med en sesong på det jevne i fjor, og klubben fra den vakre øygruppen har litt igjen før de kan ta steget opp i eliten. Denne sesongen har dog begynt ganske fint, og 4-2-2 gjør at de ligger oppe på 6.plass med 14 poeng. De tok en flott borteseier 2-1 mot Huesca sist, og her hjemme bruker de tradisjonelt å være sterke selv om de kun har 1-1-1 her på hjemmebane denne sesongen.

Amorebieta er nykommeren som har strevd mest her i starten, og med kun en seier på åtte kamper ligger de nest nederst på tabellen med sju poeng. Det er dog meget jevnt oppover på tabellen, slik at man trenger ikke legge særlig vekt på det. Mer urovekkende er borteformen som sier 0-1-3 og 1-6 i målscore. Nå kommer de fra to strake hjemmekamper med 1-1, men bortekampen her blir nok tøffere..

Tenerife er som regel sterke hjemme, og de har fått en fullt godkjent start på sesongen. Amorebieta er nyopprykket og kan fort få det tøft her. H.

9. Fuenlabrada - Leganes
Etter en ganske kurant sesong i fjor der hjemmelaget til slutt endte på 11.plass har de også denne sesongen begynt ganske så jevnt. 2-4-2 gir en plass midt i haugen på en 14.plass, og alle kampene har vært ganske så jevnspilte. De tapte 0-1 mot Malaga borte sist, men nå er det hjemmekamp igjen og der står de med 1-2-1 etter at de fikk sin første hjemmeseier sist med 2-1 over Cartagena.

Helt på det jevne har også innledningen til Leganes vært, for de står med 2-3-3 på sine åtte kamper. Nå har de dog fått sammen sju poeng på de tre siste kampene, og kanskje ser vi konturene av en liten formstigning. Sist bortekamp ga seier 2-1 over Mirandes, og Leganes har en meget bra statistikk her borte mot Fuenlabrada med 0-4-5 på de ni siste.

Begge lag med jevn start, og kampen virker helt jevn. Men Leganes har en meget bra statistikk her som er vanskelig se bort i fra og derfor tester vi UB på 96-rekkeren, mens vi tar HUB på 432-rekkeren.

10. Bolivia - Peru
Bolivia er så å si hektet av i kampen om VM-billett etter at de ligger nede på 9.plass i gruppen der de fire beste går til VM mens 5.plass får spille kvalik. De har seks poeng på ti kamper, og formen er fryktelig med sju tap på de åtte siste landskampene. Likevel er det en ting som er viktig å huske på, og det er at Bolivia ofte har en kjempefordel når de spiller hjemmekampene sine i høyden. Borte taper de så å si alltid, men hjemme bruker de ofte å være mer på høyde. Ser vi på denne kvaliken så har de slått Venezuela med 3-1 her hjemme, og de klarte også 1-1 her mot Colombia sist måned.

Peru er fortsatt med i kampen om en VM-plass, for de ligger på 7.plass med tre poeng opp til Colombia som har 5.plassen som gir kvalik. Men selv om de gjør det bra hjemme (2-0 mot Chile, 1-0 mot Venezuela, 1-1 mot Uruguay) så sliter de ofte mye mer på reise. De slo Ecuador 2-1 borte, men ellers har det blitt tap mot Brasil og Chile og en poengdeling mot Paraguay.

Peru har absolutt ikke gjort seg bort her i denne kvaliken. Men det er stor forskjell på borte og hjemmekamper her i Sør-Amerika og derfor får Bolivia favorittstempelet her i høyden. Peru er likevel ikke helt uten sjanse, og vi spiller HU.

11. Venezuela - Ecuador
Det dårligste laget i Sør-Amerika har som regel vært Venezuela. Og det er ingen forandring denne gangen heller, for Venezuela ligger nederst på tabellen med fire poeng etter ti kamper. De har også scoret minst mål av alle med seks scoringer, og når de slipper tre ganger så mange så blir det sjelden særlig poeng å hente. Nå er formen meget svak, og 0-3-7 på de ti siste landskampene er elendig. I kvaliken står de med fire strake tap, og selv om de ofte er mer på høyde her på hjemmebane ser det meste mørkt ut nå.

Ecuador har hatt en mye mer lystig kvalik. For med 16 poeng har de kommet seg helt opp på en 3.plass i gruppa og VM ser absolutt ikke helt sjanseløst ut. Den største framgangen har kommet i det offensive, og der er kun Brasil som har scoret flere mål enn Ecuador med sine 19 fulltreffere. Sist slo de Bolivia 3-0 hjemme, mens det helt klart er på bortebane de har mest å forbedre da de kun har 1-0-3 der så langt. Tre av de fire siste bortekampene mot Venezuela har endt med uavgjort, men en seier her vil virkelig hjelpe Ecuador på veien til VM.

Det er ofte hjemmedominert i Sør-Amerika, men Venezuela er det dårligste laget i gruppen. Ecuador har all motivasjon, og vi ender opp med å prøve B på 96-rekkeren mens vi dobler opp med UB på 432-rekkeren.

12. Colombia - Brasil
Colombia har inntatt 5.plass i gruppa som gir kvalik med sine 14 poeng. Det er to poeng opp til Uruguay på plassen over, men også to poeng ned til Paraguay på plassen under. Dermed har de alt å spille for, men da må de begynne å vinne kamper. For de liker altfor godt å spille uavgjort, og 3-5-2 med poengdelinger i tre av de fire siste blir litt for lite selv om alle tre var bortekamper. Nå er det hjemmekamp som gjelder, og der har de 2-1-1 før den store gruppefavoritten Brasil kommer på besøk. Colombia har ikke slått Brasil her på hjemmebane siden 1991, og lite tyder på at den trenden brytes her.

For Brasil er i pangform, og kommer hit med ni strake seire i kvaliken. De er så å si videre allerede, og de bare rader opp seier etter seier. Eneste tilbakeslaget kom i sommerens finale av Copa America, der de røk 0-1 for Argentina i finalen. Det svidde nok litt ekstra med tanke på at kampen gikk i Rio De Janeiro, men siden det har altså Brasil slått tilbake med tre strake seire i VM-kvaliken. Sist vant de 3-1 borte mot Venezuela, mens det ble 2-0 hjemme mot Peru nest sist.

Brasil er toget som bare går og går nå, og det er vanskelig å gå i mot de her selv om de mangler noen stjernespillere foran denne kampen. B.

Sportspills 96-rekker:
1. Spania - Frankrike HU

2. Italia - Belgia H

3. Egersund - Skeid HUB

4. Moss - Senja H

5. Nordstrand - Melbo H

6. Cartagena - Ibiza HU

7. Alcorcon - Burgos HU

8. Tenerife - Amorebieta H

9. Fuenlabrada - Leganes UB

10. Bolivia - Peru HU

11. Venezuela - Ecuador B

12. Colombia - Brasil B

Sportspills 432-rekker:
1. Spania - Frankrike HUB

2. Italia - Belgia H

3. Egersund - Skeid HUB

4. Moss - Senja H

5. Nordstrand - Melbo H

6. Cartagena - Ibiza HU

7. Alcorcon - Burgos HU

8. Tenerife - Amorebieta H

9. Fuenlabrada - Leganes HUB

10. Bolivia - Peru HU

11. Venezuela - Ecuador UB

12. Colombia - Brasil B