*Nettavisen* Sportspill.

Brasil vil hevne tapet i England

Foto: Getty Images / All Over Press

Et kravstort publikum på Maracana stadium forventer revansje etter tapet på Wembley. Se dagens tippetips.

02.06.13 13:43

Sportspills meny søndag:
V4 fra Täby: Walmann og Kihlström er dynamitt!
Oddstips: Lyn til skogs for å hente poeng

Det er litt av en blanding Norsk Tipping har satt sammen på søndagskupongen, her finner vi kamper fra Kirkenes i nord til Brasil i sør. Spillefristen er klokken 15.55.

Bonuspotten er oppe i 3.900.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

1. Elverum – Hødd
Elverum ligger sist i Adeccoligaen med fem poeng. Og selv om det kun har blitt én seier og to uavgjorte på ti kamper, er det bare fem poeng opp til Strømmen og sikker plass. Tapte forrige hjemmekamp 3-4 mot Stabekk (6.). Mye av problemene ligger i det defensive, sluppet inn flest mål av alle (23). Seieren kom borte mot Ull/Kisa (14.), mens de delte poengene hjemme mot KIL (10.) og Strømmen (12.) Ikke tatt poeng mot noen på øvre halvdel.

Hødd var på god vei til å sende Molde ut av cupen, men Eikrem utlignet på overtid og moldenserne vant etter straffer. Har 2-0-2 på reise, og dermed vunnet dobbelt så mange kamper på bortebane som i fjor. Slått Strømmen ( 12.) og Kristansund (8.), tapt mot Bodø Glimt (3.) og Fredrikstad (9.). Er på sin fjerdeplass med og kjemper i toppen, og selv de er favoritter mot idagens kamp kan fort Elverum knipe til seg ett poeng. UB

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

2. Follo – Bryne
Follo har etter en bekmørk start på sesongen vunnet to på rad, hjemme mot Elverum (16.) og borte mot Vard (15.). Var særdeles viktig for klubben å etablere kontakt med lagene foran, og føler nå at de er med i racet igjen. Har i tillegg to kamper til gode på de fleste lagene, og kan med full uttelling klatre over streken.

Bryne har på sin syvendeplass vært svært vanskelig å tippe på denne sesongen. På sine fire siste har de tapt hjemme for Kongsvinger (10.) og Sandefjord (2.), vunnet borte mot Mjøndalen (11.) og slått Viking ut av cupen. Har totalt 4-3-2, og er favoritter på folkerekka, men Follo har spilt på seg selvtillit og kan overraske. UB

3. FK Fyllingsdalen – Fløy FK
Fyllingsdalen på femte med 2-0-1 hjemme, slått Viking 2 (10.) og Arendal (14.), mens tapet kom mot Arna-Bjørnar (2.) Vært involvert i mange jevne kamper, og hvis man ser bort i fra 2-0 seieren over Viking 2. og 0-0 mot Fana (11.), har samtlige matcher blitt avgjort med ett måls margin. Har fire strake uten tap, og virker å være i god form. Spesielt borteseieren over Vindbjart (4.) var imponerende. Tapte 1-0 mot dagens motstander i en treningskamp i vinter, uten at det bør ha alt for mye å si. Må vinne denne for å henge med i toppen.

Fløy FK ligger nest sist med fem fattige poeng, de sju første kampene har kun gitt én seier, to uavgjorte og fire tap. Garantert ikke som forventet for klubben som i fjor endte på 2.plass bak Vard-Haugesund. Joey Hardarsson har ikke gjort noen store forandringer i mannskapet, så det skal være fullt mulig for laget å klatre til øvre halvdel. Gjorde en solid innsats i cupen mot storebror Start på torsdag, men måtte til slutt gi tapt med 1-2. Har ikke vunnet siden 1. mai, da de slo Sandnes Ulf ut av cupen. Flekkerøys stolthet har kjempet i toppen av 2.divisjon i flere år, men må vise mer fighter-vilje for å komme seg ut av sumpa. Har nok av kvalitetsspillere og vil før eller siden vil det løsne for Fløy, spørsmålet er når. HUB

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/TV.swf','tv','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=tvmatches','Nettavisen_Oddsen2.0');

4. Arendal – Fana

Arendal med årets første seier forrige helg borte mot Ålgård, og i følge kamprapportene var det en svært heldig trepoenger. Sliter med skader, hele angrepsrekken er ute, og måtte bruke to flankespillere på topp mot Ålgård. Mangler tre spillere som scoret til sammen 70 % av målene forrige sesong. Petar Rnkovic (a) ble hentet inn som erstatning, men også han er skadet. Må bruke flere mann i nye roller grunnet skadesituasjonen, noe som fort kan slå uheldig ut. Har 1-0-6 og 4-15 i målprotokollen.

Fana (11.) har kommet seg på trygg plass etter seier borte mot Brann 2 (9.) og uavgjort hjemme mot Fyllingsdalen (5.), men ellers har det vært lite å juble for med 2-1-4 og 4-11 i målforskjell. Borte har det blitt 1-0-2; Vindbjart (4.) ble for sterke med 3-0, mens Egersund (8.) vant 2-1. Trener Rune Vindheim sier at målet er å være blant topp fem, men da må spillet og uttellingen på sjansene forbedres kraftig. Har vært nære ved for Fana i flere kamper, og i møte med et skadepreget hjemmelag kan de fort dra avgårde med seieren. HB

5. Mo IL – Eidsvold Turn

Mo IL ligger på en foreløpig 10. plass, men har kamper til gode på resten av lagene. Ujevne resultater hittil, men spilte seg kraftig opp da Byåsen ble slått 2-0 hjemme, holdt da også buret rent for første gang i år. Har 1-0-2 hjemme og totalt 2-1-3.

Eidsvold Turn ligger midt på tabellen med sin 7. plass, én av hver borte: sterk seier over serieleder Tromsdalen, uavgjort mot Lørenskog (13.), og tap for Strindheim (8.). Robin Edvardsen (f) og Vegard Knudsen (m) soner karantene, mens Arnar Førsund og Truong Tran er skadeplaget, men begge håper å rekke møtet med Mo. Helt åpent. HUB

6. Orkla – Stjørdals Blink

Nils Arne Eggen har tatt Orkla rett opp fra 4. divisjon til toppen av 3., en sterk prestasjon og det skal bli spennende å se hva Eggen kan oppnå i Orkla. Fremdeles ubeseiret og ligger på topp med 9-1-0, men det skal nevnes at de kun har møtt KIL/Hemne (5.) av lag fra øvre halvdel. Spilte da uavgjort. 4-0-0 og 19-1 på hjemmebane.

Stjørdals Blink har vært blant topp to de tre siste sesongene, men ligger for øyeblikket på 8. plass med 13 poeng. Har slitt med skader på sentrale spillere som Mads Lillebo, og fraværet av Sondre Stokke på topp er merkbart. Spissparet Cissic og Stokke noterte tilsammen over 50 mål i fjor. Har rutinerte Olav Zanetti i forsvar, og skal kunne kjempe i toppen hvis troppen holder seg frisk. 2-1-1 borte; slått KIL/Hemne (5.) og Ranheim 2 (10.), mens det ble uavgjort mot Tiller (4.). Tapet kom mot Byåsen 2 (11.)

Viktig kamp for begge lag: Orkla vil bevise at de tilhører toppen, mens Stjørdals-Blink må vinne for å ta igjen det tapte. HB

7. Kirkenes – Ishavsbyen
Kirkenes har kapret 3. plassen, har til gode å tape men ligger likevel fem poeng bak serieleder Finnsnes. 2-1-0 både hjemme og borte er godkjent, men har ennå ikke møtt noen av lagene foran seg på tabellen. Senja 2 (5.) er det best plasserte laget KIF har møtt så langt, og den kampen endte 2-2 hjemme. Returnerer fra Hammerfest (9.) med 3-2 seier, og skal normalt sett ha et godt tak på dagens motstander.

Ishavsbyen ligger nest sist med fire poeng, har tapt fire strake: mot Skarp (4.), Hammerfest (9.), Senja 2 (5.), og Lyngen/Karnes (6.). Med tallene 1-1-4 blir det vanskelig å gi Ishavsbyen noen markeringer. Skal få det tøft med å hente poeng mot KIF, og vi tror det blir en sikker H

8. Bjørnevatn – Lyngen/Karnes
Nyopprykkede Bjørnevatn er tabellens jumbo, står med kun én seier og fem tap. Har sluppet inn mest av alle (27 mål), og har tapt med fire eller mer mål i fire kamper. Seieren kom hjemme mot Tverdalen (10.) Undertegnede har aldri sett laget i aksjon, og det kan godt være at jeg tar feil, men ut i fra tabellen virker Bjørnevatn som en opplagt dumpekandidat i avd. 12.

Lyngen/Karnes befinner seg på midten med 10 poeng, 3-1-2 er sifrene så langt. Hadde en god fjorårssesong, havnet da på tredje med 49 poeng, men greide aldri å true seriemester Bossekop. 1-0-2 borte er ikke overbevisende tall; slo Ishavsbyen (11.), tapt mot Norild (8.) og Finnsnes (1.), men er helt klart favoritter borte mot Bjørnevatn. B

9. Degerfors—Ljungskile SK
Degerfors har vunne tre av tre hjemme: mot Jönköpings Södra (11.), Varberg (9.), og Östersund (12.). Ligger på tiendeplass med 12 poeng, har totalt 3-3-3. DIF treneren forventer at hjemmelaget må spille med tålmodighet og at det blir få scoringsmuligheter mot et stramt forsvar. På skadelisten er Pontus Jakobsson og Alexander Hjärpe.

Ljungskile har vunnet fem av sine seks siste, oppe på en fin fjerdeplass. Startet sesongen med én uavgjort og to tap, men har siden det virkelig fått fart på sakene. Vant senest hjemme mot Varberg (9.), og tross for at bortelaget hadde et massivt spillovertak lykkes Ljungskile å stå i mot. Har muligens overprestert i det seneste, og dagens kamp vil vise om de kan holde følge med toppen.

Kampene mellom disse to har i de siste sesongene vært jevne, i fjor vant Degerfors 2-1 hjemme mens det ble 3-3 i det motsatte oppgjøret. HUB

10. Örebro SK—Östersunds FK
Serieleder Örebro har ikke avgitt poeng hjemme, bunnsolide 5-0-0 og 11-1 målforskjell. Kun ett tap i år, borte mot Hammarby (8.). Shpetim Hasani (a) soner karantene.

Östersund har 1-1-3 på de fem siste, bortestatistikken viser 1-1-2: slo Gais (5.), men greide bare uavgjort mot Brage (16.). Tapt for Sundsvall (3.) og Degerfors (10.).

Topp mot bunn. Örebro ett av formlagene, mens Östersund sliter i motsatt ende. Dagens banker. H

11. Brasil—England
Brasil er som kjent vertskap for neste års VM, og det skal bli spennende å se om de kan hevde seg på hjemmebane. Ble slått ut av både Copa America og VM i Sør-Afrika i kvartfinalen, så brassene må nok innfinne seg i å være outsidere i neste års mesterskap. Har på sine siste fem vennskapskamper 1-3-1, forrige kamp endte 2-2 hjemme mot Chile. Kommer nok til å være en del forandringer i mannskapet til kveldens kamp, men det har ikke kommet noen lagoppstilling når dette skrives. Vil naturligvis satse på å hevne 1-2 tapet mot England på Wembley i februar.

England spilte denne uken 1-1 mot Irland, britene var lite kreative og laget til Roy Hodgsen ser ikke ut som noen reel utfordrer til å hente hjem pokalen fra Brasil. Kommer mest sannsynligvis til å starte med mange av de samme som mot Irland:

Keeper: Hart (Foster 45’)
Forsvar: Johnson (Jones 45’) – Cole (Baines 45’) – Cahill – Jagielka
Midtbane: Carrick – Walcott – Lampard – Oxlade Chamberlain (Milner 87’)
Angrep: Sturridge (Defoe 33’) – Rooney

Sturridge er ute med skade, og blir erstattet av enten Defoe eller Walcott.

Brasil har ikke tapt foran sitt forventningsfulle publikum siden 0-1 mot Paraguay i 2002. England er ustabile på tur, har bare vunnet borte mot San Marino og Moldova siden Euro 2012. Vi tror på brasilianske triumf, men vennskapskamper er alltid uforutsigbare. H

12. USA—Tyskland
Foreløpig status for USA i VM-kvaliken er én av hver: tap borte mot Honduras, uavgjort i Mexico, og seier over Honduras hjemme. Ligger på tredjeplassen som gir direkte plass i VM. Tapte torsdag 2-4 hjemme mot Belgia, og skal normalt sett ikke kunne hamle opp mot med tyskerne. Tidligere Start midtstopper Clarence Goodsen er fast i troppen, men ellers er det trolig bare Dempsey og Altidore som er kjente navn for folk flest.

Tyskland seiler opp som en av de store favorittene til VM, har god dekning på samtlige plasser og spiller i tillegg meget effektivt og underholdene fotball. Er hard kamp om plassene, det er mange som vil vise seg frem, og har totalt 7-2-0 på de ni siste. Slo Ecuador 4-2 borte på onsdag, og selv om det var et alternativt lag var det mange gode spiller med. Podolski og Bender puttet to hver. Tyskerne har aldri tapt for USA og det kommer ikke til å skje i kveld heller. B

Grunnet tekniske problemer med kuponggeneratoren presenter vi en 96-rekker og en 486-rekker på en litt alternativ måte denne gangen:

96-rekker:
1.B
2.UB
3.HB
4.HB
5.HB
6.HB
7.H
8.B
9.HUB
10.H
11.H
12.B

Klikk her for å levere vår 96-rekker

486-rekker:

1.UB
2.UB
3.HUB
4.HB
5.HUB
6.HB
7.H
8.B
9.HUB
10.H
11.H
12.B

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

HTML EMBED

Norsk Tipping

BGFlashEmbed('http://widget.tippebannere.no/Moduler/MestSpilte.swf','popular','http://widget.tippebannere.no/OddsenHome.ashx?func=favorites','Nettavisen_Oddsen2.0');

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag