Brasil - Sør-Korea

Odds: Brasil vinner og over 2,5 mål - 1,92 i odds

Kampstart mandag 5. desember kl 20:00

Spillestopp kl 19:59

Stadium 974, Doha

Kampen vises på NRK1

Vi tror at Brasil vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her

Jules Rimet var president i det franske fotballforbundet fra 1919 til 1942, og var FIFA's tredje president fra 1921 til 1954.

På hans initiativ ble det første VM i fotball arrangert i Uruguay i 1930, og det var arrangørlandet som ubeskjedent nok stakk av med tittelen

Nå er det klart for den 22. utgaven, og det skal bli spennende å se hvem som kan juble høyest til slutt.

Det er ca. 656 millioner kroner i Eurojackpot-potten. Spillefrist tirsdag kl 19

Frankrike er regjerende mester etter at de slo Kroatia 4-2 i finalen i 2018, mens det er Brasil som har blitt verdensmester flest ganger med sine fem titler.

FIFA-ranking i dagens kamp

Brasil - 1

Sør-Korea -28

Sør-Korea tok seg til åttendedelsfinalen i VM på dramatisk vis. De slo Portugal 2-1 i den siste kampen i gruppespillet, etter at Wolverhampton-spiller Hwang Hee-cha ble matchvinner på overtid.

Nå skal sørkoreanerne møte en av gullfavorittene, Brasil.

Brasil tapte sin siste kamp i gruppespillet mot Kamerun, men de var allerede klar for åttendedelsfinalen før den kampen, og de stilte med et reservepreget lag mot det afrikanske laget.

Mandag vil Tite stille med sitt sterkeste lag, og mye tyder på at også Neymar vil være tilbake. Det er dårlige nyheter for Sør-Korea.

De tapte 1-5 mot sambanasjonen i juni, så de vet nøyaktig hvor vanskelig oppgave de har foran seg.

Likevel; det har vært flere overraskende resultatet i VM så langt, og den innsatsen sørkoreanserne viste i den siste gruppespill-kampen mot Portugal viste at de har potensial til å gjøre livet surt for brasilianerne.

Selv om Brasil må klare seg uten Arsenal-angriperen Gabriel Jesus resten av turneringen, har søramerikanerne en haug med offensive talenter til disposisjon. Også uten Neymar tilbake.

En rekke medier har nevnt at Neymar vil være tilbake mot Sør-Korea, men det kan hende Tite vil la PSG-stjernen hvile ytterligere en kamp.

Brasils landslagssjef har tross alt Vinicius Jr som kan skape problemer for Sør-Korea. Han har scoret eks mål på 14 kamper i La Liga denne sesongen, men venter fortsatt på sitt første mål i årets VM.

På skadefronten vil Brasil også mangle den tidligere Manchester United-spilleren Alex Telles. Han er ute resten av VM. Danilo derimot er tilbake.

I kampene mot Portugal og Ghana, slet Sør-Korea med å temme lagenes offensive midtbanespillere. Horta scoret for Portugal, og Ajax-spilleren Mohammed Kudus scoret to ganger mot dem. Vinicius har både farten og avslutter-egenskapene som kan lage trøbbel for Sør-Korea.

Brasil scoret tre mål på de to første kampene i gruppespillet, og selv om de gikk på en smell mot Kamerun, tror vi brasilianerne vil bli bedre utover i mesterskapet, og i åttendedelsfinalen møter de et forsvar som ikke har imponert.

Ghana scoret tre ganger mot sørkoreanerne og de spilte 2-2 mot Costa Rica i høst. Mandagens kamp er den største prøven de har blitt satt på siden 1-5-tapet mot nettopp Brasil.

Brasil har vunnet alle fem kampene de har spilt mot lag fra Asia og Oseania i VM-sluttspill. Målforskjellen er 16-2.

Med den formen Brasil viser kan mandagens kamp bli underholdende. Søramerikanerne har tross alt scoret 29 mål på de ti siste landskampene.

Ikke nok med det. Sør-Korea har scoret to mål i de to siste kampene, og de har spillere som kan skape utfordringer for det brasilianske forsvaret. Særlig på kontringer.

Å spille på Brasil-seier og at det scores over 2,5 mål i kampen er et greit spill.

Vi tror at Brasil vinner og over 2,5 mål i kampen. Det spiller du på her