Gå til sidens hovedinnhold

Bråstopp for Aalesund

Vi tror ikke på noen sunnmørsk sensasjon i Alkmaar. Her er dagens andre oddstips.

Sportspills meny torsdag:
Oddstips 1: Slutt på moroa for HJK Helsinki
Galopp Øvrevoll: Vi spiller Billson
Bergen travpark: Vi bankerspiller et andrevalg
Lunsjtrav Bjerke: Frode Hamre styrer lunsjen

Langoddsen byr på en rekke spennende objekter fra Europa League-kvalifiseringen, samt et par objekter fra engelsk og svensk fotball.

Dagens langskudd
88. FC Dnipro - Fulham U
Mjällby til 4,20 og Ayr til 3,35 har vært fine langskudd-treff denne uken. I dag faller ikke valget på en vinner, men en sannsynlig uavgjort. Resultatlistene viser at Dnipro ofte blir holdt til 0-0 på hjemmebane, og vi tror Fulham er et lag som kan tenkes å nøye seg med 0-0 i dag, siden de leder 3-0 sammenlagt. Oddsen er 2,90.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens avslag
109. Sochaux - Metalist Kharkov H
Vi stoler ikke på franskmennene her. Etter 0-0 i den første kampen skal de bare ha 1-0-målet sitt for å avansere, men Metalist er litt for sterke til at vi kjøper H til ,70 her. U-faren er stor i Frankrike, og ser ikke mindre ut nå, selv om bortelaget kommer langveis fra.

Dagens vurderinger og spill
Det er en stor og flott meny i dag, men fint mulig å gå seg litt vill i mange lag man kanskje ikke kjenner så godt. Av bortelagene har vi vurdert om Hannover kan klare uavgjort og avansere, og om ikke Fulham drar en av sine 0-0-bortekamper nå som de har 3-0 å gå på. Austria Wien er i en lignende posisjon, og U er aktuelt der også.

Mange av hjemmelagene kommer til å vinne stort i kveld, tror vi. Schalke, Sparta Praha, Anderlecht, Hapoel Tel-Aviv, AZ og Salzburg er på blokka. Vi bruker tre av disse og spiller en dobbel og en singel.

Følg Europa League LIVE

101. AZ Alkmaar - Aalesund
Nederlandske AZ tapte 1-2 i Ålesund, og nå må jobben gjøres på hjemmebane for å unngå fiasko mot lille Aalesund fra Norge. AZ slo Jablonec 2-0 her i forrige runde, før de spilte 1-1 i returen i Tsjekkia. I hjemlig serie ser de ut til å følge opp en god pre-season med fin poengfangst. 3-1 over PSV Eindhoven og 4-0 over NEC Nijmegen er de to siste resutlaene på dagens bane.

AZ melder om to fravær: Joey Didulica (k) og Ruud Boymans (a). Ellers skal den nye vingen fra Heerenveen, Roy Beerens, få sin debut.

Aalesund har ikke imponert veldig i Tippeligaen, men i Europa League har de vist seg som en farlig outsider. Det har blitt en del kamper og mye verdifull erfaring for Aafk denne gangen, og de fremstår som sterkere og mer rutinert enn da de røk ut for Motherwell forrige sesong. Denne gangen har Rekdal ledet laget til 4-1- og 2-0 over Neath Athletic, tap 1-2 for Ferencvaros men 3-1-seier etter ekstraomganger i returen, høydaren 4-0 over Elfsborg og taktiske 1-1 i returen, før de nå slo selveste AZ 2-1 på Color Line Stadion. Hvor langt kan dette gå?

"Det var en stor prestasjon å slå AZ på hjemmebane. Men det vil være en sensasjon hvis vi når gruppespillet", sier Rekdal til UEFA.com. Det er Michael Barrantes som har vært Aafks store stjerne i Europa League, med 5 mål på 6 kamper. Trener Rekdal er ikke med til Alkmaar, laget ledes av Kent Bergersen og Frank Mathisen akkurat i dag. Aalesund stiller trolig noenlunde samme tropp som spilte 2-2 borte mot Godset på søndag, med unntak av Fuhre, og dessuten er Morrison suspendert. Skiri og Herrera er også ute.

Det var sterkt av Aalesund å slå Elfsborg 4-0. Vi hadde liten tro på dem i returkampen, men de klarte 1-1. Det ble for mye for Elfsborg å hente opp 0-4. I dag skal AZ bare score én gang for å avansere, 1-0 er nok. Rekdal hevder at Aalesund kan ta AZ på fysikken. Vi tror AZ tar Aalesund på hurtighet og effektivitet. 2-0 eller 3-0 er vårt bud, og vi spiller hjemmeseier med to mål eller mer til 1,87. Singel, innsats 100 kroner, spillefrist klokken 20.40.

101. AZ Alkmaar - Aalesund (0-1) 1,87 3,65 2,70

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken