Casper Ruud - Felix Auger-Aliassime

Kampstart fredag 12. august ca. kl 20.00

National Bank Open - Montreal

Vi tror Felix Auger-Aliassime vinner i strake sett. Oddsen på det spillet leverer du her

Kampen kan sees på Eurosport Norge og discovery+.

Live odds etter kampstart

National Open er en årlig tennisturnering for både menn og kvinner som arrangeres i Montreal og Toronto fra 8-14. august. I årets utgave spiller herrene i Montreal, mens kvinnene skal avgjøre sin turnering i Toronto.

Turneringen har blitt arrangert siden 1881, og det er kun Wimbledon og US Open som har lengre historie enn denne viktige turneringen som er en del av ATP 1000-serien.

Tennisanlegget ligger i Jarry Park som er en av Montreals vakre parker, og centercourten heter IGA Stadium - med en kapasitet på 11.815 tilskuere.

Mestvinnende i turneringens historie er Ivan Lendl. Han vant seks ganger i tidsrommet 1980 til 1989.

I nyere tid er det ikke overraskende Rafael Nadal og Novak Djokovic som har dominert, hvor Nadal står med fem seiere og Djokovic med fire.

Regjerende mester er Daniil Medvedev fra Russland. Han slo amerikanske Reilly Opelka 6-4, 6-3 i fjorårets finale.

Det er ca. 447 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Etter maratonkamp gikk Ruud videre fra tredje runde

Det ble en lang dag på jobben for Casper Ruud i tredje runde av National Bank Open. Spanske Roberto Bautista-Agut ble som ventet en knalltøff nøtt å knekke, og kampen var jevn hele veien inn.

Den langdryge kvelden inneholdt både toalettkrangling og et kraftig regnvær, men til slutt klarte Casper Ruud å ro seieren i land på hardcourten i Canada.

Det hele startet med et jevnt førstesett som til slutt måtte avgjøres i tiebreak - et tiebreak nordmannen gikk tapende ut av.

Andresettet startet bra for vår mann for Casper Ruud gikk tidlig opp til 3-1 etter godt spill. En seierslysten spanjol på motsatt banehalvdel slo kjapt tilbake, og også det andre settet måtte avgjøres på tiebreak. Denne gangen var Ruud nådeløs - vant settet - og utlignet til 1-1.

Like før det tredje og avgjørende settet skulle settes i gang åpnet himmelen slusene, og spillerne måtte gå i garderoben. Når kampen startet opp igjen var det spanjolen som innledet best.

Ruud svarte derimot raskt og dro fra Bautista-Agut. Etter flere matchballer på 5-4 gikk det til slutt veien for nordmannen som utnyttet sin siste matchball - vant det siste settet - og etter 3 timer og 18 minutters spill kunne han juble for seier.

Nå venter Felix Auger-Aliassime i kvartfinalen

I kvartfinalen venter en ny beinhard kamp mot verdens niende beste spiller - Felix Auger-Aliassime. Mannen som spiller på hjemmebane(han er født i Montreal) har imponert voldsomt så langt i turneringen.

I andre runde møtte han Yoshihito Nishioka(rangert 54 i verden) fra Japan og vant 7-6, 6-4 i sett. Kampen i tredje runde mot Cameron Norrie(rangert 11 i verden) var en meget imponerende forestilling.

22-åringen fikk publikum på bena når han blåste engelskmannen av banen på 72 minutter. I en dominerende forestilling angrep han Norries forehand med sine presise og knallharde slag fra grunnlinjen.

Med strøkent fotarbeid danset han rundt på banen og prikket linjene med sin forehand. Kombinert med voldsomt imponerende serving hadde Norrie i realiteten ingen mulighet.

Serven er noe han virkelig har stilt inn i denne turenringen. Mot Norrie slo han inn 39 av 46 førsteserver, og vant poenget på 92 % av dem. Fortsetter han sånn mot Casper Ruud blir dette en meget vanskelig oppgave for nordmannen.

Ruud og Auger-Aliassime har møttes fire ganger tidligere og stillingen så langt på ATP-touren er 1-1. I 2019 vant canadieren 3-6, 6-1,6-2 på hardcourten i Miami, mens i 2021 vant Casper Ruud 6-1, 6-4 på grusen i Madrid.

Dette er to ekstremt gode og jevne spillere og begge kan selvfølgelig vinne denne kampen. Vår følelse er likevel at akkurat nå - i denne turneringen - må Casper Ruud jobbe litt mer for å vinne poengene, mens det flyter i større grad av seg selv for Auger-Aliassime.

I tillegg varte Ruuds kamp to timer lengre enn Auger-Aliassimes så sent som i går kveld, og med små marginer på dette nivået kan dette være med på å avgjøre utfallet.

Derfor tror vi et bra spill er at Felix Auger-Aliassime vinner i strake sett, og oddsen på det leverer du her

All oddsen på kampen finner du her