Bundesliga er endelig tilbake på Langoddsprogrammet. Tyskland er det andre landet i Europa som åpner opp igjen toppdivisjonen etter koronapausen. Færøyene startet sist helg. Det spilles også kamper i Sør-Korea og Hviterussland.

Spill Lotto til trekningen lørdag 16. mai og du er med i tilleggstrekningen på 17. mai!

Erling Braut Haaland scorer & Dortmund vinner 2,25 (spillestopp lørdag kl. 15.25)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Bundesliga starter opp igjen med et av de største derbyene i tysk fotball når Dortmund tar imot Schalke. Lucien Favres mannskap slo PSG 2-1 hjemme i Champions League, men ble slått ut etter at de tapte 0-2 i Paris. Dermed kan de konsentere seg om Bundesliga, hvor de ligger fire poeng bak Bayern München etter 25 serierunder.

Viaplay sender kampen direkte. Klikk på denne lenken for å se kampen.

Dortmund er uten tap på hjemmebane

Erling Braut Haaland og lagkameratene viste god form i den hjemlige ligaen før koronakrisen, hvor de hadde vunnet de fire siste kampene før Bundesliga ble stengt ned. Ja, Dortmund er faktisk det eneste laget i den tyske toppdivisjonen som ennå har til gode å tape på hjemmebane denne sesongen. De står uten tap i de tolv første hjemmekampene, hvorav ni av dem er vunnet.

Dortmund har tatt totalt 30 poeng på de tolv hjemmekampene sine i Bundesliga denne sesongen, og det gjør dem til det beste hjemmelaget i den tyske toppdivisjonen så langt i 2019-2020-sesongen.

Spill Lotto til trekningen lørdag 16. mai og du er med i tilleggstrekningen på 17. mai!

Tomme tribuner

Signal Iduna Park huser vanligvis "Den gule veggen", som skremmer vettet motstanderlagenes spillere. Südtribüne er tribuneseksjonen bak det ene målet og på kamper i Bundesliga står cirka 25 000 fanatiske og høylytte hjemmesupportere å heier frem Dortmund. På lørdag er det stille på Tysklands største arena. På grunn av koronaviruset spilles kampen mellom Dortmund og Schalke 04 foran 80 000 tomme seter.

Mens Dortmund viste imponerende form før ligaen ble stengt ned, var Schalkes formkurve nedadgående. De hadde ikke vunnet på de siste syv Bundesliga-kampene før koronapausen, og de har kun vunnet én av de siste ti. At de står med to tap på de tre siste kampene gjør Dortmund til store favoritter før lørdagens derbymatch.

En mann TV-seerne spent vil følge med på er Erling Braut Haaland. Han har tatt Bundesliga med storm etter overgangen fra RB Salzburg. Sammen med Jadon Sancho, som allerede har 15 målgivende pasninger denne sesongen, utgjør han et av de mest fryktinngytende angrepene i Fotball-Europa. Braut Haaland har scoret ni mål i Bundesliga så langt. Vi tror det tiende kommer på lørdag.

Robert Lewandowski er toppscorer i 1. Bundesliga med 25 mål. Han har et målsnitt på nesten et mål per kamp, mens Haaland med sine ni mål har et målsnitt på nesten et mål per omgang.

Haaland utnytter forsvarskrisen

Schalke-trener David Wagner har flere spillere som er skadet eller usikre før bortekampen mot Dortmund. Midtstopper Kabak er fortsatt skadet, men flere spillere er på vei tilbake Forsvarsspillerne Salif Sané og Juan Miranda kan rekke kampen i Dortmund. Også Omar Mascarell, Suat Serdar, Daniel Caligiuri og Benjamin Stambouli er på vei tilbake fra skader og kan være aktuelle til lørdagens lokaloppgjør. Det er ikke avklart hvem som står i mål Det står mellom Markus Schubert og Alexander Nübel. Nübel skal til Bayern Munchen neste sesong.

Fem av de ni målene til Braut Haaland er scoret hjemme på Signal Iduna Park. Etter tre kamper på rad uten scoring, tror vi Braut Haaland slår tilbake på lørdag. Schalkes midtstoppere Benjamin Stambouli og Salif Sane er usikre, og skulle de spille mangler de kamptrening, og det gjør at gjestene er svekket defensivt. Det tror vi den norske tenåringsspissen vil utnytte. I forrige bortekamp slapp tapte Schalke 0-3 mot Köln. Vi tror de går på en ny smell lørdag. Dortmund har scoret minst tre mål i syv av de siste åtte hjemmekampene.

Vi tror Dortmund vinner og at en Braut Haalands måltørke tar slutt. At Braut Haaland scorer og Dortmund vinner gir 2,25 i odds.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset