Foto: AFP PHOTO / CRISTINA QUICLER

Brennhett derby i sør

Sevilla kan stille råsterkt når Malaga kommer på besøk.

Kommersielt

Sportspills meny lørdag
V75 Forus: To bankere i jakten på 42 mill
Oddstips 1: Krise for Henning Berg
Oddstips 2: Brennhett derby i sør
Tippetips: Ingen tvil i Manchester
Premier League: Skaderapport

Langoddsen er så omfattende på lørdager at vi nå finner det meste fra den vestlige fotballverden og en god porsjon håndball og vintersport i tillegg. Ishockeyseriene har pause, så på den fronten er det litt stille, men du verden så mange flotte fotballkamper vi finner.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Det ble en god dag i går, da vi traff på alt vi omtalte. Dobbelen med Aalen og Rennes til 4,02 gikk inn med god margin, langskuddet Krefeld Penguine til 2,40 vant sin match klart, og vi fikk advart mot djevelsk lave 1,34 på storseieren til Bayern München, en seier som aldri kom.

Dagens langskudd
54. Stoke - Everton U 2,95

Premier League. Stoke står med råsterke 4-3-0 hjemme på Britannia, og målforskjellen er 7-2. Formen er meget god og her skal Everton få det tungt. De blå fra Liverpool er dog ikke så enkle å slå de heller, de har 2-4-2 borte og viste styrke da de snudde til seier mot Tottenham forrige runde. Denne kampen tror vi ikke får noen taper, historien viser at det ofte blir uavgjort. Historien spiller dog ikke så stor rolle, men slik lagene står opp mot hverandre akkurat i dag, mener vi uavgjort er sannsynlig. Vi må prøve en innsats på U til 2,95.

75. Millwall - Leicester H 2,80
Championship. Millwall hadde 7-6-0 på sine siste spilte da de tapte for Ipswich forrige runde. De spilte ikke dårlig, det er Ipswich som har hevet nivået sitt kraftig. Nå skal de slå tilbake mot oppryksjagende Leicester, som ligger høyt på tabellen, men som bare har 3-2-5 på bortebane. Leicester tapte i Leeds sist og har vist at de er til å hanskes med som bortelag. Norsk Tipping gjør likevel hjemmelaget til outsider, og vi kan ikke la 2,80 på formsterke Millwall hjemme på The Den stå urørt.

Dagens avslag
52. Liverpool - Aston Villa H 1,30

Igjen serveres vi lav, uspillbar odds på det mest overvurderte laget i Premier League. Overvurdert av oddssetterne, er det vi mener da. Det er ikke Norsk Tipping vi er kritiske til, hele verden ser igjen ut til å mene at det er overveldende sjanser for hjemmeseier på Anfield. Liverpool har 3-3-2 hjemme og scorer i snitt ett mål per hjemmekamp. Aston Villa har hevet seg og er uten tap i sine fem siste spilte. Vi sier ikke at Liverpool er et dårlig lag eller at de ikke vinner, vi sier bare at 1,30 er for lav odds på hjemmeseier.

Dagens spill
Vi hadde mye på blokka denne lørdagen, men listen på 10-12 objekter barberes ned til to spill, og det blir to dobler i dag. Vi starter i Championship med Henning Bergs Blackburn, og skal innom Serie A, Ligue 1 og Primera Division før vi gir oss.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

139. Sevilla - Malaga
Spansk Primera. Vi var vitne til et totalslakt på onsdag, da årets bleke Mallorca-lag ble slått 5-0 i Copa del Rey av Sevilla. Returkampen blir neppe veldig spennende. I La Liga er ikke Sevilla bedre enn nummer 11. De har brukbare 4-1-2 på eget gress, der tapene er kommet for Barcelona og Valladolid. Sevilla har vært både dumme og uheldige når det kommer til gule og røde kort. Borte mot Atletico Madrid avsluttet de med ni mann, sjanseløse selvsagt, og tapte 0-4. Hjemme mot Valladolid stilte de svært redusert og vant heller ikke, som vi tipset om, men fikk også playmaker Medel utvist, det er ikke første gang. Deretter røk Reyes på to kjappe gule, det siste helt latterlig, borte mot Espanyol. Likevel utligner Sevilla til 2-2 rett før slutt der, med Negredo tilbake på topp. Poenget er at Sevilla er blant ligaens sterkeste lag, bare de kan stille med sine beste og får fullføre med 11 mann.

Reyes (m), som fikk rødt sist, ikke er suspendert likevel. Fotballforbundet må ha sett hvor urimelig utvisningen var. Spahic (f) er klar for kamp og det ligger an til et hjemmelag i sterk oppstilling:

Palop - Coke, Fazio, Spahic, Navarro - Kondogbia, Medel - Navas, Ratikic, Reyes - Negredo

Malaga er oppe på en fin fjerdeplass. Resultatene har variert kraftig, og i ettertid kan man si at Malaga har betalt for suksessen i Champions League med en del mystiske resultater i La Liga. 2-2-3 på de syv siste er fasit, det inkluderer tap hjemme for Sociedad og Vallecano, meget skuffende og svakt, og forrige bortekamp røk de 0-1 for ligaens trolig kjedeligste lag, Getafe. Bortekampen før scoret de heller ikke, men klarte 0-0 i Osauna. To klare seire på eget gress nylig, men bare 2-3-2 borte totalt og de scorer veldig lite borte.

Toulalan (m) og Baptista (m) er stadig ute, men ellers står det bra til. Slik kan bortelaget starte:

Caballero - Eliseu, Weligton, Demichelis, Gamez - Iturra, Camacho - Portillo, Isco, Joaquin - Saviola

I dette derbyet i sør blir et toppet hjemmelag våre klare favoritter. Det er lenge siden Sevilla har kunnet stille toppet lag, nå gjør de det og de har klassespillere på alle plasser. Malaga er gode, de spilte ikke cup i midtuken og de har pause i Europa. De gir seg ikke uten kamp her, men de har også tungt for å vinne på dagens bane, og vi tror historien gjentar seg. 2,05 på hjemmeseieren kan spilles alene, vi bruker den i en dobbel.

127. Montpellier - SC Bastia
Fransk Ligue 1. Montpellier var ingen fryd å følge i Champions League og lagets svakheter ble godt synlige der. Men nå er de ferdige i Europa og i takt med det har resultatene i Ligue 1 tatt seg opp. 3-0 hjemme mot Ajaccio i forrige hjemmekamp og 2-1 borte mot Brest i midtuken, er akkurat der man vil være. Formen er god og man kryper oppover den jevne tabellen.

Jeunechamp (f) skal være suspendert, og vi ser at Stambouli (f) og Saihi (m) står på skadelisten. Det gjør også Ait Fana (a) og tre andre spillere som har vært ute en stund. Men det er få nye skader.

Bastia har fått det tungt, som forventet, men opprykkerne har vunnet fire kamper hjemme på Korsika og holder hodet over vannet av den grunn. 1-4-4 på bortebane. I det siste har de hatt stadig tyngre for å score mål, og har bare én seier på sine syv siste. Tap 1-2 hjemme for Marseille i midtuken, 0-0 borte mot både Lille og Toulouse før det.

Harek (f) er ny på skadelisten. Sans (f), Marque (f), Marchal (f) og Cahuzac (m) står på skadelisten.

Bastia vinner aldri på denne banen, det står 5-4-0 fordel Montpellier her i moderne tid. Med defensive fravær og nedadgående form, og i sin tredje kamp på åtte dager, blir dette antagelig fryktelig tungt for bortesvake Bastia. Vi er derfor så grådige at vi bruker handicapvarianten her, som går inn hvis hjemmelaget vinner med to mål eller mer. Oddsen er 2,50 og gir oss en dobbel til 5,13. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 19.55.

127. Montpellier - SC Bastia (0-1) 2,50 3,35 2,10
139. Sevilla - Malaga 2,05 3,05 2,75

Total odds 5,13

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus