Gå til sidens hovedinnhold

Brentfords norske rekordkjøp klarer ikke å stoppe Arsenal

Nordmannen er tidenes dyreste Brentford-spiller, men den norske midtstopperen Kristoffer Ajer klarer å stoppe Arsenal i Premier League-debuten.

Brentford signerte i juli Kristoffer Ajer fra Celtic. Den nyopprykkede Premier League-klubben betalte 13,5 millioner pund for nordmannen, og det gjør den norske landslagsspilleren til den dyreste Brentford-spilleren gjennom tidene.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

Ifølge den britiske avisen Daily Mail var også Newcastle United, Norwich City og Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen interessert i forsvarsspilleren, men han har nå skrevet under på en kontrakt som binder ham til the Bees i fem år.

Ajer har spilt for Celtic i fem år etter at han ble hentet fra Start som 18-åring. 23-åringen har spilt 170 kamper for den skotske storklubben, og han vant the 'Treble Treble' mellom 2018 og 2020.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Brentfords danske trener Thomas Frank har stor tro på nordmannen.

- Vi ville ha inn en ny midtstopper, og Kris var vårt førstevalg. Han er en ung spiller med erfaring, og vi tror han kan gå rett inn på laget og prestere i Premier League. Han passer også måten vi vil rekruttere spillere. Han kan utvikle seg videre og både Brentford og Kris bli enda bedre de neste årene, sa Frank til klubbens nettside.

Men Ajer får en tøff start på Premier League-livet. Fredag skal forsøke å stoppe Pierre-Emerick Aubameyang, Bukayo Saka, Nicolas Pepe og Alexandre Lacazette. Det tror vi ikke at han og Brentford klarer.

Brentford - Arsenal 3.75 - 3.55 - 1.80 B (spillestopp fredag kl. 20.59)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Fredag er 74 års ventetid over. For første gang siden 1947 er Brentford tilbake i den øverste engelske divisjonen. De starter Premier League-sesongen mot London-rival Arsenal hjemme på Community Stadium.

Det ferske Premier League-laget har møtt sterk motstand i sesongoppkjøringen.

Har imponert i sesongoppkjøringen

De tapte 0-1 mot West Ham, men the Bees har vunnet mot Watford og La Liga-laget Valencia. Ikke nok med det. Thomas Franks mannskap imponerte også stort med å spille 2-2 mot Manchester United, mens Cambridge United, Southend United, Wimbledon og Boreham Wood var let match for Premier League-nykommeren.

Fredag er det ca. 940 millioner i Eurojackpot-potten.

Brentford var ubeseiret i de ni siste hjemmekampene i Championship sist sesong, og de er det 50. laget som spiller i Premier League, men ingen av de de ni London-lagene før dem har klart å vinne serieåpningen i toppdivisjonen.

For Arsenal-fansen blir også 2021-2022-sesongen helt spesiell. For første gang på 26 år skal ikke the Gunners spille i Europa.

Entusiasmen etter å ha ledet Arsenal til klubbens 14. FA-cup-tittel etter seks måneder som manager på Emirates er forsvunnet for Mikel Arteta, og fremtiden hans hos the Gunners kan bli avgjort ut fra hva laget hans presterer i første halvdel av sesongen.

Se alle de nye Premier League-draktene her

Taper ikke seriestarten på bortebane

Arsenal vant iallfall de fem siste Premier League-kampene sist sesong, men det har ikke klaffet for the Gunners i sesongoppkjøringen. Hibernian, Chelsea og Spurs har alle påført Arsenal tap i treningskampene.

Men Arsenal kan trøste seg med at laget er ubeseiret i de siste syv kampene når de har spilt på bortebane i serieåpningen. Faktum er at de har vunnet de to siste seriepremierene, uten å slippe inn mål. Sist sesong slo de nyopprykkede Fulham, og vi tror Brentford lider samme skjebne.

At Arsenal vinner mot Brentford uten å slippe inn mål gir 3,05 i odds

Selv om flere klubber var interessert i spiss-suksessen Ivan Toney, som skjøt Brentford opp i Premier League med 31 mål i Championship sist sesong, har han blitt værende i klubben. Han blir en nøkkelspiller hos the Bees denne sesongen, og han kan få muligheten til å score i fredagens kamp.

Skader i Arsenal-forsvaret

Arsenal må klare seg uten den viktige defensive midtbanemannen Thomas Partey, som er ute med en ankelskade. Også midtstopperen Gabriel Magalhaes er uaktuell til fredagens kamp. Han problemer med et kne. Rob Holding, som var god i Arsenal-forsvaret sist sesong, er usikker. Det betyr at Pablo Mari og nykommeren Ben White trolig blir midtstopperparet til Arteta fredag. De er foreløpig ikke samkjørt.

Her kan du skrape Flax!

Arsenal endte på åttendeplass sist sesong, og den svake plasseringen skyldes først og fremst dårlige prestasjoner foran mål. Pierre-Emerick Aubameyang var ikke seg selv, men vi tror at ungguttene Emile Smith-Rowe og Bukayo Saka, som har fått enda et år på baken, vil hjelpe angriperne til å spille seg frem til sjanser denne sesongen.

Arsenal skal være det beste laget, og vi tror de slår Kristoffer Ajer og Brentford i Premier League-debuten fredag. Oddsen på seier til the Gunners er 1,80. Det er greit nok.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

De av dere som vil være litt mer dristig kan satse på at det står uavgjort til pause og at Arsenal vinner til slutt. Det har stått uavgjort til pause i åtte av de siste elleve serieåpningene til Arsenal. Brentford er et lag som er godt organisert, og vi tror Arsenal må være tålmodige for å bryte dem ned. Oddsen på U/B-spillet er 4,90.

Klikk her for å levere U/B-spillet på Brentford-Arsenal-kampen!