Denne ukens lørdagskupong består av bronsefinalen i Fotball-VM, ni kamper fra engelsk Championship og to fra engelsk League One. Bonuspotten er oppe i ca. 750.000 kr. Innleveringsfristen er kl. 15.55.

1. Kroatia - Marokko
Vi er kommet til bronsefinale i årets VM, og noe overaskende er det Kroatia og Marokko som møtes i kampen ingen helst vil spille. Disse to møttes også i gruppespillet i en kamp som da endte målløst 0-0. Men Kroatia har gjort det bra i årets VM, og altså kommet seg til en bronsefinale fire år etter de tok sølvet i 2018. I gruppespillet var det defensiven som ble utslagsgivende etter 0-0 mot både Marokko og Belgia, og det har egentlig vært den røde tråden hele veien ettersom de ikke har gnistret noe voldsomt fremover på banen. Det er Gvardiol og Livakovic som har skapt overskriftene, og da skjønner man gå hvordan spillet har vært. Men, uansett har de klart å slå ut både Japan og Brasil på straffer, før det ble bom stans i semifinalen mot Argentina hvor de egentlig aldri var inne i kampen og tapte fortjent 0-3. Brozovic meldes usikker etter skaden han fikk mot Argentina.

Et annet land som har imponert med sitt gode defensive spill har vært Marokko. De slapp nemlig inn bare ett mål (et selvmål) på sine fem første kamper i dette VM. Og med 0-0 mot Kroatia, 2-0 over Marokko, 0-0 mot Spania (vant på straffer) og 1-0 over Portugal fikk folket for alvor opp øynene for hva Amrabat, Bono og Ounahi leverte ute på matta. Nå ble også de et klart nummer for små i semifinalen mot Frankrike når de tapte 0-2, men for et mesterskap afrikanerne har levert. Dessverre for deres del plages de med skader, og både Saiss, Aguerd, Mazraoui etc er nok ute også her.

Disse lagene møttes også i gruppespillet, da endte det med 0-0. Det samme hadde ikke overrasket her, men her er det små marginer og vi må dekke opp. HU på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

2. Norwich - Blackburn
Norwich tok en ganske så heldig seier sist helt når de slo Swansea 1-0 på bortebane. For etter at Pukki scoret allerede før minuttet var spilt la det premissene for kampen, og selv om Swansea stanget og stanget hele kamper etter den tid klarte Norwich å holde inn til tre nye poeng. Dermed står de med 3-1-1 siste fem, og fra en fjerdeplass med 35 poeng jakter de fortsatt lagene på opprykk hvor de nå er seks poeng bak Sheffield United på andre. 18 poeng på 11 hjemmekamper denne sesongen.

Blackburn var ikke like heldig, for de tapte klart 1-4 hjemme for Preston i sin første kamp etter oppholdet. Dermed har de nå tapt tre av de fire siste, og avstanden opp til Sheffield United har økt til fem poeng. De er likevel fortsatt oppe på en sterk tredjeplass, men her på bortebane er de langt unna å være blant de bedre med tolv poeng og 7-15 i målforskjell på elleve kamper.

Blackburn viser klart nedadgående form, og vi setter vår lit til at Norwich tar denne på eget gress. H.

3. Bristol City - Stoke
Bristol City slo fint tilbake etter ferien med seier 3-1 borte over Rotherham. Etter 0-3-2 på de fem foregående har de tydeligvis brukt avbrekket fint, og seieren sist ga viktige poeng i kampen for å komme seg bort fra bunnstriden. Nå har de 27 poeng, men selv om de ligger helt oppe på 16.plass skiller det bare tre poeng ned til Wigan under streken med 24. 15 poeng på elleve hjemmekamper er ikke blant de bedre, men det er heller ikke så ille og det er nok der de må gjøre jobben resten av sesongen.

Stoke er også med der nede i mylderet av klubber som alle ligger på nedre halvdel rett over streken. Med 26 poeng legger Stoke seg på 19.plassen enn så lenge, kun to poeng over nedrykksstreken. 2-2 hjemme mot Cardiff sist var helt ok, men raden er fæl totalt sett med 2-1-5 siste åtte. De har faktisk levert bedre her borte kontra hjemme hittil med 14 poeng på elleve bortekamper.

Bristol City kommer fra en fin seier sist. De gjør det helt ok på hjemmebane, men vi spiller HU da uavgjort egentlig hadde vært veldig typisk i en slik kamp.

4. Burnley - Middlesbrough
Nær perfekt kamp atter en gang sist for Burnley som bare fortsetter å kjøre på. Hele 3-0 borte over QPR var nydelig, og økte raden til 6-0-1 siste sju hvor de kun tapte mot topprivalen Sheffield United 2-5 på bortebane. De ligger helt i toppen med 44 poeng, hvor de nå har fått en ganske så stor luke ned til Blackburn på tredje som har 36 poeng. Dermed ser det ut som det kan gå mot en hurtig retur til Premier League for Burnley som har levert klart mest stabilt av alle lagene i Championship i høst. Hjemme er de også det aller beste laget så langt med 25 poeng på elleve kamper.

Middlesbrough kan man dog ikke ta enkelt på for øyeblikket. For de fant virkelig flyten før pausen, og etter 2-1 hjemme over Luton nå etter pausen har de 4-1-0 siste fem. Starten på sesongen var langt unna de tallene, og derfor ligger fortsatt ikke Middlesbrough blant topplagene. Men 30 poeng gir en 12.plass, og de har ikke mer enn fire poeng opp til playoff. Fortsetter de den flotte formen så tar ikke det lang tid å komme opp dit, men akkurat denne kampen blir nok fort litt for tøff. 13 poeng på elleve bortekamper er middels.

Burnley er stabile, og her hjemme er de som oftest sikkerheten selv. H.

5. Cardiff - Blackpool
2-2 borte mot Stoke sist var et skritt i rett retning for Cardiff som havnet fryktelig feil på det før pausen med seks tap på de åtte siste kampene sine. Hjemme er det lenge siden de har vist noe særlig, for de siste kampene der viser 0-1 for Sheffield United, 2-3 for Hull, 1-2 for Watford, 1-0 over Rotherham og 0-1 for Coventry. Det er med andre ord ikke mye positivt å hente for Cardiff akkurat nå, foruten av de fortsatt klarer å ligge på rett side av nedrykket med en 20.plass og 25 poeng, 14 poeng på elleve hjemmekamper er for så vidt ikke så aller verst, faktisk.

Blackpool da, der har man et lag i skikkelig motvind. Kun en scoring på de fem siste har gitt 0-1-4, hvor poenget kom sist med 0-0 hjemme mot Birmingham. Defensivt har de ikke vært så ille, men når de ikke klarer å skape noe offensivt ender det opp med tap uansett. De har bare Huddersfield bak seg på tabellen, hvor 23 poeng betyr to poeng opp til Hull på 25 som er første lag over streken. Tolv poeng på elleve bortekamper er ikke like ille.

Cardiff og Blackpool er begge virkelig ille nå. Vi setter Cardiff noe foran siden de har hjemmebane her, og vi ender opp med H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

6. Coventry - Swansea
Coventry fikk tap 0-1 borte mot Reading sist, og avsluttet dermed den fire kamper lange seiersrekka de hadde uten baklengs. Nå skal de tilbake igjen til hjemmebane hvor de lenge lå an til å ble nektet å spille pga økonomisk krangel, men sist uke ble det avklart at de får spille her ut sesongen i første omgang. Og det er nok Coventry ganske fornøyde med, for med 16 poeng på ni kamper har de vært ganske gode her hvor de kun har sluppet inn seks mål. 4-1-0 siste fem på hjemmebane viser at de hadde fin form her før ferien, og med 29 poeng og en 15.plass er det ikke mer enn fem poeng opp til playoff.

Swansea hadde fortjent bedre enn tap 0-1 hjemme for Norwich sist. For der styrte de hele kampen så å si, men målet kom aldri og det endte med den sjette kamper på rad uten seier (0-4-2). Den svake formen har sendt de bort fra playoff og ned til en 10.plass med 31 poeng, hvor de har tre poeng opp igjen til Preston som akkurat nå holder den siste playoffplassen med 34 poeng. 14 poeng på elleve bortekamper settes som ganske middels.

Coventry i flott form på hjemmebane, og denne bør de egentlig ta mot Swansea som har seks kamper på rad uten seier. Men fire uavgjort siste seks for bortelaget gjør at vi ikke er helt sikker. H på 96-rekkeren og HU på 432-rekkeren.

7. Huddersfield - Watford
Huddersfield har fått en skikkelig nedtur i år etter at de var så nær å rykke opp til Premier League forrige sesong. Nå er den drømmn rimelig langt unna, for de ligger helt sist i Championship med 19 poeng, og har sin fulle hyre med å forhindre et nedrykk til League One. De har nemlig seks poeng opp til Hull over streken, og selv om formen har vært noe bedre i det siste (2-2-3 siste sju) ble det et nytt tap sist med 0-1 borte mot serietoer Sheffield United. Det er dog borte Huddersfield har vært fullstendig under båten denne sesongen, for her hjemme har de levert ganske greit med 14 poeng på elleve kamper.

Watford rykket ned fra Premier League foran denne sesongen, og de brukte lang tid på å akklimatisere seg etter nedrykket. For starten deres var dårlig, mens nå har de kommer seg mer og mer. 4-2-1 siste sju er fint, men de skuffet oss med kun 0-0 hjemme mot Hull nå sist. Dermed tapte de litt terreng til teten atter igjen, og fra sin femteplass med 34 poeng har de sju poeng opp til Sheffield United på den andre opprykksplassen. 14 poeng på elleve bortekamper er godkjent, men målforskjellen er negativ med 11-12.

Huddersfield er nederst på tabellen, men her hjemme er de ikke like ille. De kan potensielt være et lite bananskall for Watford, og vi dekker de opp denne gang. UB på 96-rekkeren og HUB på 432-rekkeren.

8. Hull - Sunderland
En seier siste seks nå for Hull, og lagene under streken kommer nærmere og nærmere. Nå skiller kun poenget ned til Wigan under streken, hvor Hull ligger på 21.plass med 25 poeng. Det skiller generelt svært lite mellom Bristol City på 16.plass med 27 poeng og Blackpool på 23.plass med 23 poeng, og her blir det et skikkelig bikkjeslagsmål om å havne på den riktige siden av nedrykksstreken. 0-0 borte mot Hull var et sterkt resultat, og der fikk de nok et poeng de ikke hadde regnet med. Her hjemme derimot er det sjelden de klarer å holde nullen, og hele 20 baklengs er verst i serien og har kun gitt tolv poeng på elleve hjemmekamper.

Sunderland røk 1-2 hjemme for West Bromwich sist, og formen deres varierer litt vel mye. 3-0-2 siste fem er greit levert det, men det er aldri helt enkelt å vite hvordan de ligger an. Det man dog kan se er at borteformen deres nå er bedre enn på en stund med sju poeng på de tre siste mot Luton, Birmingham og Huddersfield. En 11.plass med 30 er klart positivt i deres opprykkssesong, og de har tross alt ikke mer enn fire poeng opp til playoff. Mye av grunnen er en flott borteform som viser 17 poeng på elleve kamper.

Sunderland imponerer, og da særlig på bortebane. Men de er ustabile, og Hull klarte 0-0 borte mot Watford sist. Vi gambler ikke her, og spiller HUB.

9. Preston - QPR
Preston begynte høsten bra, fikk seg en nedtur, men er nå tilbake igjen i flyten. Hele 4-1 borte over Blackburn sist viste at de har brukt ferien fint, og med 5-0-2 siste sju nærmer de seg toppen for fullt. De har nå klart å kapre sjetteplassen som gir playoff med 34 poeng, og det er ikke mer enn to poeng opp til Blackburn på tredje. Det til tross for at de har en meget laber hjemmestatistikk, som viser kun sju scoringer og 13 poeng på elleve kamper. Borte er de seriens beste lag, men "dessverre" er det altså hjemmekamp denne gang.

QPR fikk ferie på akkurat rett tidspunkt når de lå med 0-1-4 siste fem. Men den virker ikke å ha hjulpet de noe særlig, for de ble knust hele 0-3 hjemme av Burnley i den første kampen etter ferien. Dermed har de ikke vunnet på seks kamper, og playoffplassen er tapt. Nå er de nummer ni med 31 poeng, og nå må de begynne å snu skuta igjen før de plutselig begynner å havne skikkelig lagt nede på tabellen. 14 poeng på elleve bortekamper er helt på det jevne.

QPR har mistet alt av form, mens for Preston er det stikk motsatt. Vi gir Preston tilliten her selv om de er klart best på bortebane. H.

10. West Bromwich - Rotherham
West Bromwich begynte sesongen klink elendig, og lå lenge under streken. Nå har de skjønt alvoret, og etter fire strake seire har de skutt fart som en rakett oppover på tabellen. Kun en baklengs på de fire kampene er hovedgrunnen til den fine formen, og plutselig ligger West Bromwich på 17.plass med 26 poeng. Det er kun to poeng over streken, men nå har de kanskje heller siktet innstilt på playofflagene som ligger åtte poeng over akkurat nå. Hjemmeformen har vært svak i år med 13 poeng på elleve kamper, men begge de to siste er iallfall vunnet med 1-0 over Blackpool og 2-0 over Stoke.

Rotherham er blant lagene West Bromwich har tatt igjen på tabellen, hvor Rotherham nå er a poeng med West Bromwich på 26 men bak på målforskjellen. Men det er stor forskjell i formen til lagene, hvor Rotherham nå sliter kraftig med bare en seier og 1-2-6 på de ni siste. 1-3 hjemme for Bristol City var svakt sist, og lite flatterende elleve poeng og 8-14 på bortebane gjør at dette fort blir en kamp for å unngå nedrykk resten av sesongen.

Nå har West Bromwich endelig skjønt alvoret. H.

11. Sheffield Wednesday - Oxford United
Det går lang tid mellom tapene til Sheffield Wednesday, og med 5-4-0 siste ni har formen også fortsatt i desember selv om de to siste begge nå har endt med uavgjort mot Derby (0-0) og Exeter (1-1). Men begge de var på bortebane, mens her hjemme viser raden 4-1-0 siste fem og totalt 21 poeng på ti kamper. De er med helt der oppe å kjemper om opprykk, hvor de akkurat nå er nummer tre med 42 poeng, kun to poeng bak Plymouth på andre og tre poeng bak ledende Ipswich.

Oxford United er nede på 16.plass med 25 poeng, noe som er fem poeng over streken og seks poeng unna playoff. I så måte lever de et ganske rolig liv pr nå, mens formen egentlig er ganske så bra med 2-5-0 siste sju. 1-1 borte mot Accrington sist var vel helt ok, og 13 poeng på ti bortekamper er helt middels. Generelt sett har det vært ganske så rolig og bedagelig og midt på treet hele greia en stund nå, noe de kanskje også er helt fornøyde med.

Sheffield Wednesday viser fin form, og blir klare favoritter her på hjemmebane selv om Oxford faktisk har sju kamper uten tap. H.

12. Wycombe - Ipswich
0-0 borte mot Lincoln sist for Wycombe som står med 2-3-2 siste sju. En 9.plass med 29 poeng er absolutt ikke så verst det, og de har bare to poeng opp til Peterborough på den siste playoffplassen. Skal de klare de så må de nok bedre hjemmestatistikken en smule, for 15 poeng på ti hjemmekamper er ok det, men heller ikke så mye mer enn det.

Ipswich er den nye serielederen nå med 45 poeng, etter at de tok igjen Plymouth sist etter at de slo Peterborough 2-1 på hjemmebane. 4-3-0 siste sju er flott levert, men med bare tre poeng ned til tredjeplasserte Sheffield Wednesday skal det ikke mye til før opprykket er blåst bort. Da er det bra å ha en sterk bortestatistikk i beltet, og Ipswich er divisjonens beste bortelag med hele 23 poeng på ti kamper på fremmed gress.

Ipswich blir greie favoritter, men vi må uansett doble opp med UB.

Sportspills 96-rekker:
1. Kroatia - Marokko HU

2. Norwich - Blackburn H

3. Bristol City - Stoke HU

4. Burnley - Middlesbrough H

5. Cardiff - Blackpool H

6. Coventry - Swansea HU

7. Huddersfield - Watford UB

8. Hull - Sunderland HUB

9. Preston - QPR H

10. West Bromwich - Rotherham H

11. Sheffield Wednesday - Oxford United H

12. Wycombe - Ipswich UB

Sportspills 432-rekker:
1. Kroatia - Marokko HUB

2. Norwich - Blackburn H

3. Bristol City - Stoke HU

4. Burnley - Middlesbrough H

5. Cardiff - Blackpool HU

6. Coventry - Swansea HU

7. Huddersfield - Watford HUB

8. Hull - Sunderland HUB

9. Preston - QPR H

10. West Bromwich - Rotherham H

11. Sheffield Wednesday - Oxford United H

12. Wycombe - Ipswich UB