*Nettavisen* Sportspill.

Cardiff mot Premier League

Foto: Pa Photos/Scanpix

Skyter Craig Bellamy Cardiff opp i den øverste divisjonen? Dagens oddstips finner du her.

13.05.11 13:22

På langoddsen finner vi ishockey-VM, sykkelsport, og en variert fotballmeny med norsk 3. divisjon, fransk ligue 2 og irsk Premier Division.

Sportspills meny fredag:
V75-Bjerke: Håkon gir helt grønt lys på en danske
V65 Bergen: Vi stoler på en hjemmehest
V75-Bjerke: Sjekk hva "Charter-Svein" tror på

Lesertips: Lesernes oddstips fredag

Oslo Grand Prix: Her er Norges håp

OBS:Slik får du spilt på iPhone og Android

Vi følger play-off i England med spenning, og tror det blir veldig jevnt denne gangen. Vi ser nærmere på Reading - Cardiff.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Reading - Cardiff
Nummer 5 og 4 i årets Championship møtes til play-off semifinale. Dette er kamp én av to, returen spilles i Cardiff 17. mai. Sammenlagtvinneren møter Nottingham Forest eller Swansea til finale på Wembley 30. mai om en plass i Premier League.

Cardiff er knepne favoritter til å gå videre etter to kamper, men Reading er gode på hjemmebane, de endte på 12-7-4 på Madejski, og det er her de legger grunnlaget for et eventuelt avansement. Opp gjennom årene har vi sett at play-off-kampene lever sitt eget liv, man er avhengig av å ha dagen, litt flaks med dommeravgjørelser og marginer for å vinne. Forrige sesong knep Blackpool en play-off plass helt på tampen etter en skikkelig sluttspurt, og slo Nottingham Forest klart over to kamper, etter at Forest lignet en sikker opprykker nesten hele sesongen.

Reading hadde en rekke på åtte strake seire i mars og april, og seilet opp på en play-off plass som var trygg et par runder før slutt. De avsluttet med litt mystiske 2-2-1 på de fem siste, inkludert et overraskende tap 2-3 hjemme for nedrykksklare Sheffield United. I siste kamp, mot Derby, hvilte Reading en del sentrale spillere, med tanke på dagens kamp. Uansett vant de 2-1 over et ferdigspilt Derby. Reading-manager McDermott sier på klubbens nettsider at laget er klart, alle er klare for spill og de har forberedt seg godt og vet hva som kreves.

Samtidig står det på klubbens nettside at Jimmy Kebe (m) har stått over de fire siste kampene med skade, men håper å bli klar. Mikele Leigertwood (m) skal også sjekkes nærmere kampstart. Sentrale Shane Long og Noel Hunt ble hvilt mot Derby og er tilbake nå, Adam Federici (k) er igjen en kandidat til å vokte buret etter at han kom tilbake fra skade.

Cardiff stanset på 11-4-8 på bortebane, flest borteseire av alle. I likhet med Reading hadde også Cardiff litt variabel form i innspurten. 2-2-1 på de fem sistem inkludert et 0-3 hjemmetap for ferdigspilte Middlesbrough, var likevel ikke verre enn at man sikret play-off med god margin. Dog var man en kandidat til å kapre 2. plassen og direkte opprykk, men her feilet man. Forrige sesong var Cardiff også i play-off, der de først vant 1-0 i Leicester men tapte 2-3 i returen, for så å avgjøre på straffer 4-3. I finalen røk de til slutt 2-3 for Blackpool, i en kamp de lenge så ut til å kunne vinne.

Tom Heaton (k) er usikker og må sjekkes nærmere kampstart. Ytterligere én spiller skal være usikker, men manager Dave Jones har ikke gitt noe navn torsdag kveld.

Innbyrdes oppgjør på dagens bane:

10.11.2010 Reading - Cardiff 1 - 1
16.09.2009 Reading - Cardiff 0 - 1
26.12.2008 Reading - Cardiff 1 - 1
02.01.2006 Reading - Cardiff 5 - 1
13.11.2004 Reading - Cardiff 2 - 1

Reading topper formtabellen for de ti siste rundene i Championship, og denne formen blir viktig å ta med seg inn i play-off. Cardiff viste også brukbar form mot slutten, men så er det slik at disse kampene gjerne lever sitt eget liv. Det faktum at det skal spilles en returkamp gjør at bortelaget vil være mer fornøyd med en U her enn ett poeng i en vanlig ligakamp. Innbyrdes oppgjør denne sesongen endte 1-1 og 2-2. I en åpen kamp der bortelaget har bruk for U mener vi det kan settes en innsats på at det ikke blir noen vinner. Det er lite ved lagene, skader, form og innbyrdes historikk som får oss til å tro veldig sterkt på H eller B. Craig Bellamy har vist en fin evne til å utlikne for Cardiff i sluttminuttene, så hvorfor ikke i dag også. 100 kroner settes på U til odds 2,90. spillefristen er klokken 20.40.

22. Reading - Cardiff 2,00 2,90 3,00

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag