Casper Ruud - Ugo Humbert

Kampstart onsdag 29. juni ca kl 12.00 norsk tid.

Wimbledon - All England Club

Vi tror Casper Ruud vinner 3-0 i sett. Det spiller du på her til 3.45 i odds

Kampen kan sees på Max, Eurosport Player og discovery+

Live odds etter kampstart

The Championships Wimbledon - vanligvis bare kjent som Wimbledon - er verdens eldste tennisturnering. Den er også regnet for å være den mest prestisjefylte å vinne.

Den har blitt arrangert siden 1877 - bare avbrutt av de to verdenskrigene - på All England Lawn Tennis and Croquet Club, og spilles utendørs på gress.

Anlegget har blitt modernisert flere ganger og siden 2019 har de hatt mulighet til å trekke tak også over bane 1 i tilfelle regnvær. På centercourten har dette vært mulig siden 2009.

Centercourten i Wimbledon er regnet for å være den mest berømte tennisarenaen i verden, og har en kapasitet på 14.979 tilskuere. Den brukes til tennis kun i de to ukene Wimbledon pågår hvert år, og er den sjette største tennis-spesifikke arenaen i verden.

Wimbledon er en av de fire Grand Slam-turneringene som arrangeres hvert år - der de andre er Australian Open, French Open og US Open - og er den eneste som spilles på gress.

Dette henger sammen med at moderne tennis regnes for å ha blitt etablert i 1873 av briten Walter C. Wingfield, og ble etterhvert kalt lawn-tennis fordi det ble spilt på gressplener.

Det er ca.83 millioner kroner i vikinglotto-potten. Spillefrist onsdag kl 18

Mestvinnende i Wimbledon-historien

På det grønne gresset er det flere spillere som har hatt eventyrlig suksess gjennom karrieren sin. Roger Federer er den aller største. Sveitseren med de silkemyke bevegelsene og sin magiske touch har gått til topps hele åtte ganger fra 2003 til 2017.

Pete Sampras hadde sin storhetstid på 90-tallet og gikk til topps hele syv ganger fra 1993 til 2000. Richard Krajicek fra Nederland ødela rekken til Sampras når han slo ut amerikaneren i kvartfinalen dette året, og senere gikk helt til topps i turneringen.

For den yngre generasjonen er det kanskje greit å opplyse om at Bjørn Borg ikke bare har laget klær. Han var en glitrende tennisspiller og vant Wimbledon fem år på rad fra 1976 til 1980.

Den siste virkelige storkanonen i Wimbledon-historien er Novak Djokovic. Serberen har vunnet seks ganger mellom 2011 og 2021, og har gått til topps de tre siste gangene. Best huskes kanskje den legendariske finalen mot Roger Federer i 2019.

Kamphanene spilte fantastisk - ingen ville gi seg - men til slutt var det Djokovic som gikk til topps med 3-2 i sett og 4 timer og 57 minutter tennis på høyeste nivå. Dette er den lengste finalen i turneringens historie.

Casper Ruud sprudlet på gresset i første runde

Det var mange spørsmålstegn rundt spillet til Casper Ruud før første runde av Wimbledon - ikke fordi han er i dårlig form - men hvordan han skulle løse problemunderlaget gress.

Det skulle vise seg at det var liten grunn til bekymring, og nordmannen imponerte på bane 12. På grunn av regnvær ble det to avbrudd i spillet og det var en lang dag, men når de var ute på banen, viste nordmannen klasse.

De to første settene var jevne og begge gikk til tiebreak, men her viste Ruud mental styrke - vant de viktige poengene - og sikret seg begge. Det ble en lang pause etter det andre settet, og når spillerne var klare igjen var det litt spenning rundt hvem som hadde taklet pausen best.

Nå var det ingen tvil og en leken Ruud sikret seg tredjesettet enkelt 6-2 - og kampen 3-0.

Vår mann var litt rusten og usikker i starten av kampen, men etterhvert som den pågikk var det tydelig at han spilte på seg mer og mer selvtillit. Han slo 14 serve-ess, og fikk brukt sin fryktede forehand innimellom.

Bygger han videre på dette blir det spennende å se hvor langt han faktisk kan gå.

Neste hinder på veien er Ugo Humbert

Franske Ugo Humbert venter nå i andre runde, og det bør være en spiller som Casper Ruud kan slå. 24-åringen fra Metz har hatt et trøblete år, og har falt helt ned til 112. plass på verdensrankingen.

For et år siden var han nummer 25 - og karrierebeste - men skader og sykdom har gjort at han har falt som en stein på rankingen. I fjor høst slet han med en uspesifisert skade, og annonserte 1. november at han tok pause ut året.

På nyåret begynte han å spille igjen, men etter at han overraskende ble slått ut i første runde av Australian Open, testet han positivt for korona bare timer etter kampen.

Siden det har han slitt med å finne formen, og står med fem seiere og femten tap så langt i 2022.

I første runde av Wimbledon måtte han spille fem sett før han klarte å beseire Tomas Martin Etcheverry fra Argentina - som er rangert som nummer 77 i verden og er en klassisk grusspesialist.

Denne kampen burde han vunnet enkelt, men han spiller ikke bra for tiden. Serven er riktignok ganske bra, og forehanden ikke så verst, men ellers er det for tiden lite å rope hurra for.

Både andreservene og returene var under pari i kampen mot Etcheverry, og alt dette tror vi en Casper Ruud i stigende gressform utnytter.

Casper Ruud slo Albert Ramos-Vinolas overbevisende i strake sett i første runde. Vi tror vår mann klinker til med samme resultat igjen.

Casper Ruud vinner 3-0 i sett spiller du på her til 3.45 i odds

All oddsen på Casper Ruud-Ugo Humbert finner du her