Jenson Brooksby - Casper Ruud

Kampstart er torsdag 12. mai ca kl 16.15

Internazionali BNL d'Italia - Roma

Kampen vises på Eurosport Norge og discovery+

Vi tror Casper Ruud vinner 2-0 i sett. Det spiller du på her til 1.72 i odds

Internazionali BNL d'Italia i Roma er en årlig tennisturnering på herrenes ATP tour. Den ble arrangert første gang i 1930, og går på grusunderlag på Stadio del tennis di Roma i Foro Italico.

Foro Italica er et idrettsanlegg som består av flere arenaer, og olympiastadion der Roma spiller sine hjemmekamper i fotball ligger blant annet her.

Internazionali BNL d'Italia er en av tre turneringer i ATP 1000-serien på grus, og arrangeres i år fra 8-15. mai.

Verdensener Novak Djokovic er igjen toppseedet, og er garantert ute etter å revansjere nederlaget i semifinalen for sensasjonen Carlos Alcaraz i Madrid. Den unge spanjolen vant tungvektsoppgjøret etter en maratonkamp som varte i 3 timer og 35 minutter.

Alcaraz er definitivt en spiller å følge med på. Han er født i 2003, og har kommet som en kule det det siste året. Alle forventer at dette er mannen som kommer til å bli ny verdensener. I Roma stiller han ikke etter å ha pådratt seg en liten skade i ankelen i kvartfinalen i Madrid Open.

Alle de andre tyngste navnene er derimot med i denne turneringen - Casper Ruud er femteseedet - og de åtte best rangerte spillerne får igjen walkover i første runde.

Mestvinnende i Roma er legenden Rafael Nadal. Gruskongen har vunnet hele ti ganger siden han tok sin første tittel i 2005.

Det er ca. 854 millioner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Casper Ruud løftet spillet sitt

Casper Ruud hadde slitt mot nederlandske Botic van de Zandschulp i de to møtene mellom spillerne før tirsdagens kamp i andre runde av Roma Open.

To kamper og to tap var status før oppgjøret, og med noe lurvete spill i det siste var nok ikke selvtilliten til nordmannen skyhøy.

Det viste også første settet når en passiv Ruud ble stående altfor langt bak og klarte aldri å dominere settet. Nederlenderen tok også ledelsen 1-0 etter at han vant settet 7-6 i tie break.

I andre settet endret Ruud strategi, og spilte mer som han har gjort med suksess på hardcourt det siste året. Han sto nærmere grunnlinjen og var mye mer aggressiv i spillestilen, og når han i tillegg servet glitrende og sluttet å gjøre upressede feil fikk han belønning.

Han tok de to neste settene klart 6-2, 6-4 og vant kampen 2-1 etter 2 timer og 20 minutters spill.

Casper Ruuds første møte med Jensen Brooksby

I tredje runde venter Jensen Brooksby på andre siden av nettet. Dette blir det første møtet mellom de to, og den unge amerikaneren har hatt en relativt enkel reise til denne kampen.

I første runde møtte han Flavio Cobolli fra Italia som er rangert som nummer 150 i verden. Brooksby vant 6-3, 6-4 i en kamp som varte i 1 time og 51 minutter. I andre runde ventet David Goffin fra Belgia.

Det var spådd at den 48. rangerte belgieren skulle gi Brooksby tøff motstand, men Goffin slet med en skade i starten av kampen og tapte det første settet hele 6-0. Belgieren fikk behandling og så ut til å komme seg, men klarte det aldri helt etter den tidlige smellen.

Han tapte det neste settet 7-6, og kampen 2-0.

Jenson Brooksby er en spiller som Casper Ruud aldri har møtt. Han er en ekstremt gjerrig spiller som beveger seg bra og har et veldig sterkt returspill. Han slo for eksempel 26 vinnere i andre runde mot David Goffin.

Han er en skikkelig fighter som normalt er bedre på hardcourt enn på grus, så nøkkelen til seier for vår mann blir å få spillet i grusmodus.

Alle eksperter mener at dette skal gå veien for Ruud - vi er enige - og går for seier i strake sett.

Casper Ruud vinner 2-0 i sett spiller du på her til 1.72 i odds