Denis Shapovalov - Casper Ruud

Kampstart er fredag 13. mai ca kl 15.00

Internazionali BNL d'Italia - Roma

Kampen vises på Eurosport Norge og discovery+

Vi tror Casper Ruud vinner 2-1 i sett. Det spiller du på her til 3.60 i odds

Internazionali BNL d'Italia i Roma er en årlig tennisturnering på herrenes ATP tour. Den ble arrangert første gang i 1930, og går på grusunderlag på Stadio del tennis di Roma i Foro Italico.

Foro Italica er et idrettsanlegg som består av flere arenaer, og olympiastadion der Roma spiller sine hjemmekamper i fotball ligger blant annet her.

Internazionali BNL d'Italia er en av tre turneringer i ATP 1000-serien på grus, og arrangeres i år fra 8-15. mai.

Verdensener Novak Djokovic er igjen toppseedet, og er garantert ute etter å revansjere nederlaget i semifinalen for sensasjonen Carlos Alcaraz i Madrid. Den unge spanjolen vant tungvektsoppgjøret etter en maratonkamp som varte i 3 timer og 35 minutter.

Alcaraz er definitivt en spiller å følge med på. Han er født i 2003, og har kommet som en kule det det siste året. Alle forventer at dette er mannen som kommer til å bli ny verdensener. I Roma stiller han ikke etter å ha pådratt seg en liten skade i ankelen i kvartfinalen i Madrid Open.

Mestvinnende i Roma er legenden Rafael Nadal. Gruskongen har vunnet hele ti ganger siden han tok sin første tittel i 2005.

Det er ca. 854 millioner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Ingen kamp mot idolet for Ruud

Casper Ruud spilte en solid og konservativ kamp mot Jenson Brooksby i tredje runde i Roma. Han gjorde få feil og hugget til når han hadde muligheten med sin knallharde forehand.

Serven satt bra og selv om amerikaneren også gjorde få feil ble han tidvis utspilt, og Ruud tok kampen enkelt 6-3, 6-4.

I kvartfinalen hadde han nok håpet på et møte med sitt store idol - Rafael Nadal - men den spanske legenden fikk store problemer med Denis Shapovalov.

Nadal tok det første settet enkelt 6-1, men så våknet canadieren. Han spilte seg mer og mer inn i kampen - vant det andre settet 7-5 - og i tredje sett virket det som Nadal ikke var seg selv.

Det ble spekulert i at han hadde pådratt seg en ny skade, men dette avviste han selv etter kampen. Shapovalov tok i hvert fall det tredje settet overlegent 6-2, og kampen 2-1.

Andre møte mellom Ruud og Shapovalov

Casper Ruud har møtt Denis Shapovalov en gang tidligere i karrieren. Det var i finalen i ATP 250-turneringen i Geneve i fjor, og da vant Ruud 7-6, 6-4.

Shapovalov er rangert som nummer 16 i verden, og blir den tøffeste testen for vår mann så langt i turneringen.

Han er venstrehendt - med enhåndsbackhand - og er kjent for sin dristige stil der han tar mye sjanser. Grunnspillet er eksplosivt med en knallhard forehand. Han er utålmodig og spiller ofte serve-volley - spesielt på raskt underlag - for å avslutte poeng så tidlig som mulig.

Han varierer serven mye, fra en flat knallhard til en sveipende variant langt ut til siden. Den største utfordringen er at han på grunn av sin offensive innstilling slår mye upressede feil.

Dette tror vi Casper Ruud i bedre og bedre form utnytter. Tålmodigheten og at han i motsetning til motstanderen nesten aldri slår upressede feil, gjør at vi tror han tar dette i tre sett.

Casper Ruud vinner 2-1 i sett spiller du på her til 3.60 i odds