Davis Cup Lillehammer

Fredag 16. september

18.00: Casper Ruud - Prajnesh Gunneswaran

Viktor Durasovic - Ramkumar Ramanathan

Lørdag 17. september

14.00: Casper Ruud/Viktor Durasovic - Yuki Bhambri/Saket Myneni

Casper Ruud - Ramkumar Ramanathan

Hvis det står 2-2 etter de fire første møtes Viktor Durasovic og Prajnesh Gunneswaran i en femte og avgjørende kamp.

Håkons Hall - Lillehammer

Vi tror Norge slår India. Det spillet leverer du her

Kampene vises på VG+

Live odds etter kampstart

Davis Cup er en internasjonal tennisturnering for herrelandslag som har pågått siden 1900. Den første utgaven var en ren utfordring mellom Storbritannia og USA, som amerikanerne gikk seirende ut av med tre strake seiere.

Turneringen har gått årlig siden 1946, og i 2022 er det 219 nasjoner som har vært med i turneringen på forskjellige nivåer.

Mestvinnende nasjon er USA som har gått til topps hele 32 ganger(29 ganger nummer to), foran Australia med sine 28 seiere og Storbritannia og Frankrike med 10 seiere hver.

Finalen i årets Davis Cup består av 16 lag som først spiller gruppespill i fire forskjellige byer(Bologna, Valencia, Hamburg, Glasgow) fra 13-18.september, før utslagsrunden drar i gang i Malaga fra 22-27. november. Finalen mellom de to beste lagene spilles søndag 27. november kl 13.00 norsk tid.

Norge spilte kvalifisering om å komme seg til finalen i mars i år. De møtte Kasakhstan i Oslo Tennis Arena og tapte dessverre 1-3.

Casper Ruud vant 2-0 mot Mikail Kukushkin, og Viktor Durasovic tapte 0-2 mot Alexander Bublik i de to første kampene. Så tapte Simen Sunde Bratholm og Viktor Durasovic doublekampen mot Andrey Golubev og Aleksandr Nedovyesov med 0-2.

Når Casper Ruud så tapte 4-6, 7-5, 4-6 mot Alexander Bublik trengte ikke Viktor Durasovic spille den femte kampen mot Mikhail Kukushkin.

Dette tapet førte til at Norge nå skal spille mot India på Lillehammer i det som heter World Group 1. Vinner de den går de inn i kvalifisering igjen om å komme til finalen i 2023.

Norge er for øyeblikket rangert som den 32. beste nasjonen i verden, mens India er nummer 25, så dette ligger an til å bli noen spennende dager i Ol-byen fra 1994.

Det er ca. 159 millioner kroner i eurojackpot-potten. Spillefrist fredag kl 19

Carlos Alcaraz ble for sterk i US Open-finalen

Det ble som ventet en tett og jevn finale mellom Casper Ruud og Carlos Alcaraz i finalen av US Open. Det 19-årige stjerneskuddet fra Spania ble akkurat så tøff som forventet, og startet kampen voldsomt.

Han brøt serven til Ruud en gang, og det var nok til å ta det første settet 6-4. Som vi så flere ganger under turneringen var det vanskelig å holde trykket oppe gjennom en lang kamp, og det virket som spanjolen slapp seg litt ned i det andre settet.

Ruud brøt serven til Alcaraz to ganger, og utlignet til 1-1 i kampen. Det tredje settet ble helt avgjørende. Det gikk til tiebreak, og her løftet Alcaraz spillet sitt til nye høyder. Han feide Ruud av banen - vant tiebreaket 7-1, og tok ledelsen 2-1 i sett.

Det er mulig nordmannen fikk seg en liten mental smell etter å ha tapt det tredje settet knepent, for i det fjerde var han på defensiven. Ved hjelp av et servebrudd gikk Alcaraz opp i ledelsen 5-2, og det var nok til å ta settet og kampen til slutt 3-1.

Carlos Alcaraz ble for sterk - tok sin første Grand Slam-tittel - og kunne i tillegg juble over å være ny verdensener.

Nå er det Davis Cup på Lillehammer

Casper Ruud fikk ikke veldig lang tid til å fordøye opplevelsen fra New York, for allerede til helgen skal han i ilden igjen. Da får han muligheten til å vise seg frem i Davis Cup på Lillehammer.

Det er i Håkons Hall det skal skje - på hardcourt - og Norge har et lag som skal være godt nok til å slå motstanderne fra India.

Vi er selvsagt svært avhengige av Casper Ruud, men også Viktor Durasovic(rangert 325 verden) må bidra skal vi ta seieren hjem.

Casper Ruud spiller den første kampen på fredag, og det er Prajnesh Gunneswaran som står på andre siden av nettet. 32-åringen er rangert som 335 i verden for øyeblikket(var 75 på sitt høyeste i 2019), og dette skal være plankekjøring for Ruud.

De to nøkkelkampene kan bli fredagens andre oppgjør og lørdagens doublekamp. På fredag skal Viktor Durasovic opp mot Ramkumar Ramanathan(rangert 276 i verden). Durasovic har spilt bra i det siste, og vinner han den kampen er det i teorien avgjort.

Lørdagens doublekamp er også det usikre kortet. Her skal Ruud/Durasovic opp mot Bhambri/Myneni. Casper Ruud har erfaring med å spille double, og han gikk blant annet til kvartfinalen i Wimbledon i 2021.

Det blir uansett spennende å se hvordan samarbeidet med Durasovic blir. Durasovic er rangert som nummer 224 i verden i double for øyeblikket.

Motstanderne er rangert som nummer 109(Bhambri) og 96(Myneni) - og kan bli tøffe - men vi satser på at Ruud herjer også i double og at Norge tar seieren.

Lørdagens andre kamp er Casper Ruud mot Ramkumar Ramanathan. Han er som nevnt rangert som nummer 276 i verden i single, og vår mann skal ikke ha noen problemer i denne kampen heller.

Den eventuelt siste kampen er mellom Viktor Durasovic og Prajnesh Gunneswaran. Vi tror det er avgjort før dette oppgjøret, som da ikke er nødvendig å gjennomføre.

Vi tror Norge banker India på hjemmebane. Det spillet leverer du her