*Nettavisen* Sportspill.

Catania fortsetter der de slapp

Foto: Wikipedia Commons

Vi forventer atter en hjemmeseier på Sicilia når Serie A blusser opp etter juleferie.

05.01.13 09:47

Sportspills meny lørdag
V75 Jarlsberg: Tør du la være?
Tippetips: Parr detonerer bomben
Oddstips 1: Vinner uten Berg
Oddstips 2: Catania lever igjen
FA-cup: 100 fakta om 3. runde
FA-cup: De ti største bombene

Det er strålende utvalg på langoddsen, med engelsk FA-Cup, fransk cup og oppstart etter juleferie i Serie A, Primera Division og mye annen fotball fra rundt om i Europa. Vi finner også ishockey fra GET-Ligaen og Elitserien.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Vi ladet opp til helgen med treff på Walsall til 1,75 i går, langskuddet Real Betis til 2,60 og blinkende varsellampe på finske JYP til lave 1,35 (kampen mot bunnlaget Ilves sto 2-2 etter tre perioder).

Dagens langskudd
33. Brighton - Newcastle H 2,50

FA-Cup, 3. runde. Manager Gus Poyet har varslet toppet lag når godtgående Brighton tar i mot Newcastle i tidlig-kampen lørdag. Brighton er et ambisiøst lag som kjemper på øvre halvdel i Championship, og første nyttårsdag slo de til med 3-0-seier i Ipswich. Newcastle på sin side synker mot bunnen i Premier League, og deres tre siste er tapt 3-4 mot Manchester United, 3-7 mot Arsenal og 1-2 mot Everton. Forsvaret er lekk, skadene er fortsatt mange, målmaskinen Demba Ba er solgt til Chelsea og Tiote er reist til Afrikamesterskapet. 2,50 på hjemmeseier her glimrer som gull og må testes. Brighton sendte Newcastle ut av denne turneringen forrige sesong.

59. Luton - Wolverhampton H 3,20
FA-Cup, 3. runde. Luton spiller fortsatt nede på Conference-nivå. Til tross for at de har brukbar økonomi og på mange måter er ligaens største klubb, misset de opprykk forrige sesong. Cambridge, Nuneaton og Dorchester er slått på veien til 3. runde, og nå får Luton storkampen de har håpet på. Sjansene deres må være brukbare, ganske gode mener vi, mot Solbakkens tidvis håpløse og skadeplagede mannskap, som er under stort press og som har mer enn nok å stri med i Championship. 3,20 for hjemmeseieren er spennende.

72. Sheffield Wednesday - Milton Keynes Dons B 3,35
FA-Cup, 3. runde. Sheffield Wednesday er nede på nedrykk i Championship, og etter en god jul var det tilbake til tap første nyttårsdag, 0-2 hjemme for Burnley. Det er lite ved Wednesday som imponerer denne sesongen, og til denne cupkampen varsler manager Dave Jones en rekke endringer i laget.. MK Dons er blant de beste i League One og må ikke undervurderes her. De vant borte mot Notts County forleden og har gjort det godt i cupene tidligere år. 3,35 på borteseier er for høyt til å stå urørt.

Dagens avslag
123. West Ham United - Manchester United B 1,55

FA-Cup, 3. runde. Alex Ferguson skal sende et cup-lag ut på Upton Park i dag, det vil si at det skal spinkes og spares på alle krefter og benkesliterne skal ta alt ansvaret. Vel er Manchester Uniteds tropp god og bred, men West Ham på hjemmebane er ingen enkel motstander. Det er bare to år siden et fergusonsk cup-mannskap røk 0-4 her i en cupkamp (Carling Cup 2010), og vi setter ikke en krone bortelaget til 1,55.

Dagens spill
Det hadde vært rart om årets 3. runde i FA-cupen skulle bli den første uten en eneste cup-bombe. Vi synes denne runden inviterer til spill på flere outsiderne, og som dere ser klinker vi til med tre langskudd i dag.

Men vi finner også et par hjemmelag som ser ut til å kunne stille mye sterkere enn sine motstandere, og vi henter et av dagens spill fra samme turnering. Her i dagens andre spill ser vi på Serie A og League One.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

119. Catania - Torino
Serie A starter opp etter noen ukers juleferie, og Catania får gleden av å innlede med det de kan best, nemlig hjemmekamp. På Sicilia står de med 6-1-2 totalt, og gang på gang gir de oss gevinster ved å slå lag med mer kjente navn, ofte til god odds. Forrige hjemmekamp 16. desember ble vunnet 3-1 mot Sampdoria.

Sciacca, Morimoto, Biagianti og Alvarez står på skadelisten. Bergessio var usikker, men er med i troppen, det er også Salifu, så da ser det bedre ut enn ventet. Slik kan Catania starte:

Andujar - Bellusci, Legrottaglie, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Gomez, Bergessio, Barrientos

Opprykker Torino holder hodet over vannet til tross for et lite poengtrekk, og har 4 poeng ned til streken når andre halvdel av sesongen sparkes i gang. De spilte 2-2 i Genoa og slo Chievo 2-0 hjemme i de to siste før jul, og har vist seg vriene å hanskes med for mange hjemmelag. 1-6-2 borte totalt. Roma og Juventus har blitt for sterke, ellers har det gått i defensivt spill og mye 0-0 og 1-1 på tur.

Ogbonna og Santana er ute hos bortelaget, i tillegg til Verdi og Diop. Slik kan de starte, mener Gazetta:

Gilet - Damian, Glik, Rodriguez, D'Ambrosio - Basha, Gazzi - Cerci, Bianchi, Sansone, Birsa

Catania er og blir et typisk hjemmelag, de vinner det aller meste der nede denne sesongen også, og vi ser ikke hvorfor Torino skal bli et av få lag til å ta poeng her. Catania stiller et godt lag og oddsen på 1,85 er fin.

91. Doncaster - Colchester
League One. Doncaster viser god form og innfridde som vårt langskudd borte mot Preston i romjulen. 3-0 vant de der, etter at de hadde slått Oldham 2-1 på 2. juledag. Første nyttårsdag ble det 2-2 på dagens bane mot sterke Sheffield United. Doncaster har 5-2-5 på eget gress og dagens oppgave ser ganske grei ut på papiret.

Billy Paynter (a), Chris Brown (a) og Robbie Blake (a) mangler i dag, så unge Jordan Ball kan få ansvar offensivt sammen med den mer rutinerte Iain Hume. Martin Woods (m) er trolig tilbake fra et lengre skadefravær.

Colchester har mistet all form, 0-3 mot Crawley første nyttårsdag var deres syvende strake tap. 1-0-9 på de ti siste og grusomme 23 baklengs på disse har tatt klubben ned på plassen over streken. Man er det minstscorende bortelaget i ligaen og står med 2-2-9 på bortebane.

Dominic Samuel (a) er kommet på lån fra Reading og kastes trolig rett innpå fra start, i håp om et umiddelbart mirakel. Dessverre har Dan Potts (f) blitt kalt tilbake fra utlån fra West Ham tidligere enn forventet og mangler her, og Josh Thompson (f) er suspendert.

Dette ser ikke bra ut for Colchester. Vi noterer at hver gang de har klart å slå tilbake etter tap, har det skjedd på hjemmebane. Nå står det verre til enn på lenge, og at trenden skal snu på Keepmoat Stadium ser usannsynlig ut. 1,55 for hjemmeseier her gir oss en dobbel til 2,87. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 15.55. (Catania kan spilles som singel med frist klokken 17.55)

91. Doncaster - Colchester 1,55 3,25 4,50
119. Catania - Torino 1,85 3,00 3,30

Total odds 2,87

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.