Gå til sidens hovedinnhold

Celtic øker forspranget i Skottland

Celtic vil ha revansj for bortetapet mot Rangers i desember. Det ligger an til et brennhett Old Firm søndag

Sportspills øvrige søndagsmeny:
Tippetips: Søndagskupong med Liverpool - Tottenham
Oddssingel PL: Sensasjonell hjemmeform for Liverpool
Målscorerspill PL: Mane er ustoppelig på Anfield
Oddssingel Eliteserien
: Rosenborg gjør jobben på Aspmyra
Oddssingel Eliteserien: Viking får det tøft mot Kristiansund
V75 Boden: Stor V75-søndag i Boden
Eliteserien fotball
: Her er Nettavisens tabelltips
OBOS-ligaen: Dette laget vinner OBOS-ligaen

Det er et herlig langoddsprogram vi har foran oss denne søndagen. Det et fem kamper fra Eliteserien og full serierunde i Obos-ligaen. I England er det duket for storkamp mellom Liverpool og Tottenham i Premier League. Det er også kamper fra Serie A, tysk Bundesliga, spansk La Liga og Ligue 1 på menyen. Det er seriestart i Allsvenskan og det er opprykkskamp mellom Portsmouth og Sunderland i League One. Det er avgjørende semifinale mellom Frisk Asker og Vålerenga og høyinteressante kvartfinaler i Sverige, i tillegg til en rekke kamper fra NHL. På håndballfronten er det Eliteserie for kvinner og sluttspill for menn her hjemme.

NB! Onsdag er det ca 56 millioner kroner i Vikinglotto-potten. Spill før onsdag klokken 18.00. Lever kupongen her!

Celtic – Rangers - HUB pause H – 2,25 i odds (spillestopp kl 12.55)

Søndag er det igjen klart for et av verdens heftigste byderby. Rangers klatret opp på samme poengsum som Cetic da de vant 1–0 i det forrige Old Firm i slutten av desember.

Ni kamper senere ligger Steven Gerrards Rangers ti poeng bak de bitre byrivalene.

Dette er muligens den viktigste ligakampen for Cetic denne sesongen. Alle Glasgow-derbyene mot Rangers er selvsagt prestisjefylte, men denne matchen er den viktigste så langt siden Hoops kan øke forspranget til 13 poeng med seier på hjemmebane.

Celtic har vært i fantastisk form i år, og de har vært solide i mesteparten av 2018-2019-sesongen. Dramaet i kulissene etter at Brendan Rodgers forot Glasgow for jobben som manager i Premier League-klubben Leicester har ikke påvirket laget. Utenom kampene i Europa eague mot Valencia, har ikke Cetic tapt en eneste kamp i 2019.

The Bhoys har vunnet hele tolv av de siste 13 kampene i den hjemlige ligaen. Det eneste poengtapet kom da de spilte 0–0 mot Aberdeen et par uker før landslagspausen.

Den gode perioden til Celtic kom etter tapet mot Rangers, så man kan trygt si at de har slått kraftig tilbake.

På andre siden av Glasgow har Rangers hatt noen tøffe uker. Steven Gerrards menn tok mål av seg å kjempe om tittelen i Premiership denne sesongen etter seieren mot Hoops i desember, selv om de tapte mot Kilmarnock i sesongens første kamp.

Gerrards mannskap fulgte opp seieren mot Cetic med flere solide resultater. Blant annet knuste de St. Mirren 4-0, Kilmarnock 5-0, Hamilton 5–0 og Dundee 4–0.

Men i mars kom nedturen for Rangers. De spilte først uavgjort mot Aberdeen i kvartfinalen i den skotske FA-cupen, og tapte deretter returkampen 0–2 på Ibrox. De har i tillegg spit uavgjort mot Hibs og Kilmarnock. Poengtapene har ført til at avstanden mellom dem og Celtic har økt ti poeng. Håpet om et trofé til Rangers denne sesongen er praktisk tatt borte, og nå begynner enkelte å stile spørsmålstegn ved om Steven Gerrard er den riktige mannen til å lede laget videre.

Rangers trenger desperat en seier i denne kampen for å holde liv i tittelhåpet. Dette er uten tvil The Gers største utfordring denne sesongen. Å møte Celtic i deres egen bakgård er en knalltøff oppgave, men en seier ville smakt desto bedre.

Men Rangers har sitt på Celtic Park. De har tapt åtte av de ti siste bortekampene mot Celtic. Celtic er ubeseiret i de 13 siste hjemmekampene mot byrivalen. Sist Rangers vant på Celtic Park var i oktober 2010. Det er ni år siden.

Celtic har vært utrolige sterke etter nyttår, og jeg tror Rangers får problemer her. Slik jeg ser det så har Celtic en betydelig bedre spillerstall enn Rangers, og Lennon sitt mannskap har også hjemmebanefordelen i søndagens kamp.

Jeg går for Celtic-seier i denne kampen. Celtic har ledet til pause i syv av de siste ni hjemmekampene mot Rangers, og jeg tror det er god mulighet for at de vil gå i føringen i øpet av de første 45 minuttene også i søndagens match. Oddsen på at Celtic leder til pause er 2,25. Denne kan ikke spilles som singel, så jeg bruker den i en dobbel.

Parma – Atalanta B 1,54 B (spillestopp kl 12.25)

Parma rykket opp til Serie A før denne sesongen, og laget ligger på 13.-plass med 33 poeng.

Med ti serierunder igjen av sesongen har de syv poeng ned til Bologna som ligger under nedrykksstreken. De er fortsatt ikke sikker på å overleve i toppdivisjonen.

Parma er ikke i for. De har kun én seier på de åtte siste kampene, og fem av kampene er tapt.

De fikk bank av Lazio før landslagspausen, da de tapte 1–4 på Stadio Oympico. De har problemer defensivt. Laget har sluppet inn elleve mål på de fire siste kampene, og hjemmestatistikken deres gir ikke særlig grunn til optimisme før søndagens match.

De har nemig tapt fire av de fem siste hjemmekampene sine i ligaen, og de har kun vunnet fire ganger på hjemmebane denne sesongen.

Nå venter en tøff oppgave mot et Atalanta-lag som jakter en Champions League-kvalikplass neste sesong.

Gjestene klarte bare uavgjort mot bunnlaget Chievo i forrige serierunde, selv om de ligger på sjetteplass på Serie A-tabellen og kun er seks poeng bak den siste Champions League-kvalikplassen.

Jeg tror ikke det blir enkelt for dem å ta en Champions League-plass, men det absolutt mulig for laget fra Bergamo.

Atalanta viser bedre form enn vertene. De har seks seire, tre uavgjorte og kun ett tap på de ti siste ligakampene. Men det er den offensive fotballen de spiller, og borteformen til Atalanta som gjør at jeg har troen på dem.

De har scoret 57 mål i Serie A denne sesongen. Det er bare to færre enn Juventus. På bortebane har de scoret 32 ganger på 14 kamper, ingen har flere bortemål enn Bergamo-kubben.

De har også vunnet fire av fem bortekamper før bortematchen mot Parma.

Jeg forventer nok en underholdende match på søndag. Atalanta har scoret minst tre mål i ti av de siste 14 bortekampene denne sesongen. Atalanta-seier gir 1,54 i odds. Den funker glimrende i en dobbel med Celtic.

Søndagens dobbelttips er Atalanta + Cetic-ledelse til pause mot Rangers. Denne kombinasjonen gir flotte 3,46 i odds. Spilestopp er allerede kl 12.25.

Klikk her for å levere spillet

Kommentarer til denne saken