*Nettavisen* Sportspill.

Champions League-eventyret tar slutt for Molde

Stavanger 20200830. Moldes Ohi Omoijuanfo i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Viking og Molde på Viking stadion.

Ohi Omoijuanfo fortviler etter 2-3-tapet mot Viking i serien. Vi tror han får mer å deppe over onsdag kveld.  Foto: Carina Johansen (NTB)

FK Qarabag er ingen hvem som helst i europeisk fotball. De lager trøbbel for Molde på Kypros.

16.09.20 17:24

Molde er én kamp unna playoff - siste og avgjørende kamp - for å komme til gruppespillet i verdens gjeveste klubbturnering.

FK Qarabag - Molde 2,65 - 3,15 - 2,40 H (spillestopp kl. 18.55)

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Champions League-kvalifisering 3. runde. Spilles på nøytral bane på AEK stadium Larnaka. FK Qarabag er vant til å spille hjemmekampene sine på bortebane. Klubben er egentlig fra Agdam, som er en spøkelsesby også kalt Kaukasus' Hiroshima, men de har ikke spilt i hjembyen siden 1993 på grunn av Nagorno-Karabakh-krigen. Klubben holder nå til i hovedstaden Baku.

Har spilt i gruppespillet i CL

FK Qarabag er ingen hvem som helst i europeisk fotball. De har tross alt kommet seg til gruppespillet i Europa League tre ganger, og de var i gruppepspillet i Champions League så sent som i 2017-2018-sesongen. Den gangen slo de ut Ståle Solbakkens FC København i playoffen. De vant 1-0 hjemme og tapte 1-2 borte. Dermed gikk de videre på bortemålsregelen.

Klikk på bildet for å forstørre. Beograd, Serbia 20190731. Europa League kvalifiseringskamp, 2. runde Cukaricki- Molde. Magnus Eikrem har scoret 2-0.

Magnus Wolff Eikrem er sentral hos Molde. Foto: Aleksandar Djorovic (NTB)

Molde drømmer om gruppespillet i Champions League, men de leverer ikke Champions League-fotball i Eliteserien. Romsdalingene har tapt tre av de fire siste seriekampene, og har seilt akterut i gullkampen. Etter 17 serierunder er Molde, som var den store gullkandidaten før seriestart, 13 poeng bak Bodø/Glimt som topper tabellen.

Onsdag er det ca. 46 millioner kroner i Vikinglotto-potten.

Keepertabbe hjalp Molde videre

Men Erling Moes menn slo KuPS 5-0 i den første kvalikkampen hjemme på Aker stadion, og de slo Celje 2-1 i Slovenia. Mot det slovenske mesterslaget var det en keepertabbe som hjalp dem videre. Molde lå under til pause, men da Celje-keeper Matjaz Rozman rotet skuddet fra Etzaz Hussain i eget mål etter 57 minutter kom moldenserne med i kampen igjen.

Klikk på bildet for å forstørre. Celje, Slovenia 20200825. Molde jubel etter scoring av Leke James under Mesterliga kvalifiseringskampen mellom Celje  og Molde på Arena Petrol. Leke James jubler med Kristoffer Haugen.

Moldes Leke James jubler sammen med Kristoffer Haugen etter matchvinnerscoringen sin mot Ceje i Slovenia.  Foto: Primoz Lovric (NTB)

Qarabag utspilte Silex (4-0) og Sheriff Tiraspol (2-1) i de to første kvalifiseringskampene, men Molde blir en tøffere motstander for laget fra Aserbajdsjan. Den viktige angrepsspilleren Mahir Emreli starter trolig på topp etter å ha vært suspendert da Aserbajdsjan møtte Kypros i Nations League. Han kan gjøre livet surt for Molde-forsvaret.

Qarabag er solide defensivt. De har kun sluppet inn ett mål på to kamper i Champions League-kvaliken og to kamper i den hjemlige ligaen. Ligaen i Aserbajdsjan har nettopp startet i hjemlandet De slo Sabah 2-0, før de i forrige match spilte 0-0 mot Inter Baku.

Sjekk alle dagens oddstips her.

Det har ikke gått like bra med Molde i Eliteserien. De har tapt de fire siste bortekampene i ligaen. Forsvarsspillerne Bjørnbak og Gregersen er usikre.

Tross svak form er Molde gjort til favoritter i denne kampen. Det synes vi er litt merkelig. Dette er en åpen kamp. Qarabag har massevis av erfaring fra spill i Europa, og det er viktig i denne turneringen. Vi tror Moldes Europa-eventyr får en brå slutt onsdag kveld. Qarabag-seier gir 2,65 i odds. Spillestopp er klokken 18.55.

Klikk på denne lenken for å levere dette tipset

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.