Gå til sidens hovedinnhold

Champions League nærmer seg

De innledende rundene er i gang og vi spiller en dobbel til friske 4,05 i tirsdagens oddstips.

Sportspills meny tirsdag:
Dobbel V5 Momarken: Vi traff blink på Tranby
Lunsjtrav Harstad: Banker direkte

Langoddsen innleder med objekter fra kvinnenes U20-VM i håndball, der også Norges U20-lag skal i aksjon, mot serbisk motstand. Deretter finner vi fotball i form av Europa League-kvalifisering og Champions League-kvalifisering, ukrainsk cup, islandsk 2. divisjon og brasiliansk serie B.

Vi tvinger ikke frem noe langskudd eller avslag til dagens program, da det er et noe fremmed og begrenset utvalg objekter.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens spill
Vi lar oss ikke friste nevneverdig av håndballen og den islandske og brasilianske fotballen, og ser nærmere på Europa League- og Champions League-kvalifiseringen.

7. B36 Tórshavn - Linfield FC
Champions League-kvalifisering, første runde, returkamp etter 0-0 på Windsor Park i Belfast. Lindfield er det dominerende laget og regjerende cupmestere og seriemestere i Nord-Irland, og sikret som vanlig plass i den første kvalikrunden til Champions League. De var store favoritter til å vinne hjemmekampen mot færøyske B36 forrige uke, men oppgjøret endte 0-0.

Lindfield bar litt preg av å være utenfor sesong. Spillerne er kalt tilbake fra ferie tidligere enn noen kanskje ønsket og disse kvalifiseringskampene innleder oppkjøringen til en ny sesong i nord-irsk premiership. Linfield dominerte likevel det første oppgjøret totalt, mot et B36 som åpenbart gikk for 0-0 etter å ha prøvd seg litt fremover helt i begynnelsen av oppgjøret, forteller rapportene. Linfield brant en straffe, de fikk et mål etter en corner annulert på diskutabelt vis og de var meget skuffet over å ikke sette en eneste av sjansene sine.

B36 er regjerende seriemestere på Færøyene. De har vært en gjenganger i de tidlige kvalifiseringsrundene til spill i Europa etter at Færøyene ble medlem av UEFA i 1990. Dessverre faller de ofte gjennom, og hadde ifølge Wikipedia ikke bedre enn 1-1-6 på åtte kvalifiseringskamper før de spilte 0-0 i Belfast. De spiller sine hjemmekamper på et visstnok knallhardt kunstgress på Gundadalur Stadion, der det er plass til 5000 publikumere. B36 hadde veldig lite å by på i Belfast, men en god og heldig målvakt og gunstige dommeravgjørelser gjorde at de fikk 0-0-resultatet de kom for.

Det skal ikke være snakk om nye skader hos Linfield. Det er mulig at førstekeeper Blayney returnerer fra skade og erstatter Glendinning i mål. Situasjonen hos B36 har det ikke lykkes oss å finne noe håndfast om.

Som B36 sin trener sier, er Linfield et bedre lag på alle områder. Nå øyner de færøyske mesterne likevel muligheten til et overraskende avansement. Vi tror mest på Linfield, som skal kunne vinne dette bare de hever seg et lite hakk. Det kan fort bli enklere å score på B36 nå, når hjemmelaget skal fremover og prøve og styre kampen og ikke legger hele laget i forsvar. 1,80 for borteseier blir med på dagens kupong.

12. Portadown FC - FK Skendija 79
Europa League-kvalifisering, første runde, returkamp etter 0-0 i Tetovo, Makedonia.

Det var antatt at makedonerne skulle ha gode sjanser til å vinne sin hjemmekamp, men oppgjøret endte 0-0. Rapportene forteller om en temperatur på utrolige 40 grader og flere drikkepauser underveis i kampen, og heltemodig innsats av bortelaget. Et sterkt resultat av nord-irene, i en kamp som forøvrig kan få et leit etterspill for Skendjia, siden hjemmefansen kastet diverse fyrverkeri på banen.

Portadown tok sølvet i Nord-Irland forrige sesong, bak suverene Linfield. Portadown er utenfor sesong og de har ikke noen gode tradisjoner for spill i Europa, der seks kvalifiseringskamper til Champions League har gitt 0-1-5 og 24 kvalifiseringskamper til Europa League har gitt 2-6-16 totalt. De dro til Makedonia med lite kamptrening og en begrenset tropp, og kan antagelig stille noe sterkere nå. Jamie Tomelty (m) måtte ut med skade sist og betegnes som usikker, mens Keith O’Hara (f) trolig er tilgjengelig igjen, skriver Portadown Times.

Skendija 79 vant den makedonske ligaen i 2010-11-sesong, og ble nummer 3 forrige sesong. De er regjerende cupmestere. I fjor gikk de rett til andre kvalifiseringsrunde i Champions League, der de tapte 0-4 borte og deretter 0-1 hjemme for serbiske FK Partizan.

Her har underdogen Portadown en gyllen mulighet til å få til noe i Europa, for en sjelden gangs skyld. Når de kan kjempe inn 0-0 borte, med en begrenset tropp utenfor sesong, mener vi de skal ha brukbare sjanser til å score hjemme på Shamrock Park og vinne dette på entusiasmen. Norsk Tipping har satt 2,25 både på H og B, og vi foretrekker hjemmeseieren.

Tirsdagens dobbel gir 4,05 i samlet odds og innsatsen er 100 kroner. Spillefrist klokken 18.55.

7. B36 Tórshavn - Linfield FC 2,80 2,95 1,80
12. Portadown FC - FK Skendija 2,25 2,75 2,25

Total odds 4,05

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Kommentarer til denne saken