*Nettavisen* Sportspill.

Champions League og løkkefotball

Foto: AFP/Scanpix

Les hvordan vi skal få 12 rette på den varierte midtukekupongen.

21.04.10 15:11

Andreas Faye-Schjøll har hatt stor suksess med tippetipsene på sportspill.no. Siden oppstarten 10. mars har tippeforslagene hans gått 38.415 kroner i pluss.

Morsom midtukekupong denne gangen, med rekordstort spenn i budsjetter og kjendisfaktor på lagene vi skal tippe. Stabæk - Hønefoss fra Tippeligaen, Bayern München - Lyon fra Champions League, Hull - Aston Villa fra Premier League og så et sprang til annen kvalikkrunde i NM i fotball, bedre kjent som cupen. Som Askim FK sier på sine hjemmesider "Askim FK og Bayern Munchen på tippekupongen!"

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Kupongen er meget utfordrende, siden vi ikke vet hva vi kan forvente av lagene fra kamp 4 og nedover. Sesongen har knapt begynt og flere av lagene har mye igjen før formen og samspillet er på plass. Vi skal gå gjennom kamp for kamp, men siden det er første gang vi har norsk løkkefotball på kupongen i år, skal vi se litt på en gardering som tidligere har vist seg meget anvendelig på dette nivået.

Det må også nevnes at det er jackpot denne runden. Du må være alenevinner for å få jackpotten. Vi tipser en 256-rekker denne gangen, som du gjerne må bruke som utgangspunkt for din egen rekke. Det er nemlig lurt å forandre et kryss eller to på vårt tippetips hvis du tar mål av deg til å være alene om 12 rette. Innleveringsfristen er klokken 18.55.

Klikk her for å levere vårt tippetips allerede nå.

HB-garderingen
En HB-gardering på for eksempel en Premier League-kamp kan i verste fall bety at man ikke har spesielt peiling på utfallet av kampen, og man satser på å ha litt flaks når man unnlater å gardere for uavgjort. Kanskje har man sett på forskjellige statistikker og funnet ut at uavgjort er lite sannsynlig, eller man garderer for en overraskelse for premiens skyld, men hvor utrolig mange ganger har vi ikke måtte bite i oss sur anger når en HB-gardert kamp har endt uavgjort?

Med norsk tredjedivisjonsfotball og innledende cuprunder på tippekupongen kommer HB-garderingen virkelig til sin rett, den skal blomstre og hjelpe oss gjennom mange norske midtukekuponger denne sommeren. På dette nivået er det store forskjeller på lagene, antall mål per kamp ligger høyere enn i ishockey, og et lag som vant 5-0 sist, taper fort 3-8 i dag bare fordi en eller to av de beste spillerne måtte jobbe i stedet. Det spilles mye mindre uavgjort på dette nivået, derfor er HB-garderingen nesten like verdifull som HUB-garderingen.

Les også dagens oddstips: Høy innsats på Stabæk

Stabæk - Hønefoss
Stabæk slapp inn to mål på hjemmebane mot Kongsvinger sist, men resultatmessig spilte det ingen rolle siden de scoret fire selv. Likevel må vi spørre oss hvor sterke Stabæk egentlig er på hjemmebane for tiden, etter 1-1 mot Vålerenga og 0-1 mot Tromsø.

Svaret kommer kanskje ikke i dag, for Hønefoss ser ut til å være det klart svakeste laget i Tippeligaen. Alt er tapt og på bortebane har det blitt med én scoring, den kom i 1-5 tapet mot Haugesund, og 13 baklengs. I jakten på en syndebukk ble det selvsagt trener Sundgot som måtte gå, etter å ha ført klubben opp i Tippeligaen.

Tom Gulbrandsen tar over som Hønefosstrener, inntil en ny, fast trener ansettes, trolig etter sommerferien. Hvordan denne situasjonen påvirker spillerne skulle vi likt å vite, det eneste som er sikkert er at det kan ikke gå dårligere enn det har gjort til nå. Hønefoss hadde en brukbar førsteomgang mot Viking sist, og kunne ledet til pause. Det ble likevel tap 0-1 til slutt, typisk for et lag som er inne i en dårlig fase.

Stabæk har én skade av betydning: Veigar Pall Gunnarsson. Ellers er Vegard Eggen Hedenstad opptatt med U19-landslaget, som mandag var askefaste i Tyrkia. Han rekker neppe denne kampen.

Hønefoss manglet Madiou Konate, Lars Lafton og David Hanssen mot Viking, ikke sikkert at de blir klare til i kveld heller. Hagen er ikke med i troppen.

Ingen innbyrdes oppgjør i Tippeligasammenheng. Stabæk vant begge møtene i Adeccoligaen i 2005.

Stabæks Nannskog ser ut til å ha funnet tilbake til scoringsformen etter at han gikk ut offentlig og lovet seier over Kongsvinger sist, og det skal bli tungt for Hønefoss på Telenor Arena. Et trenerbytte kan gi positive effekter, og kanskje klarer man å score et mål mot Stabæk, men Stabæk scorer lett tre, fire, fem mål når de først har dagen. Det tror vi Stabæk har i dag.

At Hønefoss skal gå fra dårligst til best over natten, tror vi ikke på. Selv med en positiv effekt av trenerbyttet, er det ikke noen selvfølge å slå Stabæk borte. Det tar tid å bygge et lag på øverste nivå, det er ikke bare å sparke treneren og regne med seier i neste kamp. Vi tror Hønefoss må vente enda noen runder på sitt første poeng, og spiller H i kamp 1.

Få scoringsvarsel for ditt lag!

Bayern München - Lyon
Bayern München ble til slutt for sterke for Manchester United, og nå er det Lyon som kommer til Tyskland, i buss for anledningen, for å måle krefter med den tyske maskinen. På hjemmebane i denne turneringen har Bayern vunnet 2-1 over Manchester United etter to ganske sene mål, 2-1 over Fiorentina, 1-0 over Maccabi Haifa, spilt 0-0 mot Juventus og tapt 0-2 for Bordeaux.

Litt ustabile i prestasjonene har de vært innledningsvis, men nå er de i semifinalen og formen synes bedre i dag enn da denne turneringen startet i fjor. Bayern leder Bundesliga, og varmet opp til denne kampen med å knuse Hannover 7-0 på lørdag. Arjen Robben scorte 3, Thomas Müller 2 og Ivica Olic 2 mål, og rapportene vil ha det til at det var et under at seieren ikke ble større.

Lyon slo ut landsmennene fra Bordeaux i sin kvartfinale, da de klarte å demme opp for stormløpet mot eget mål i den siste kampen, og tape bare 0-1. På bortebane i Champions League har de tapt 0-1 for Bordeaux som sagt, spilt uavgjort 1-1 mot Real Madrid, tapt 0-1 for Fiorentina, vunnet 2-1 i Liverpool og 4-0 over Debrechen. I Frankrike ligger de på tredjeplass, det ble 2-2 borte mot Bordeaux i siste seriekamp. Borteformen i serien viser 2-2-1 på de fem siste.

Innbyrdes oppgjør i nyere tid viser 2-2-2, men resultatene begynner å bli noen år gamle. Denne gangen tilbakelegger bortelaget 75 mil i buss før kampen. Reisen deles opp i to etapper av fem timer, med overnatting i Zürich.

Lyon har noen skadeproblemer, og defensiven ser litt tynn ut med Boumsong, Lovren og Bodmer ute. For Bayern er forsvarsspiller Badstuber ute med skade, mens midtbanespiller van Bommel soner karantene.

Hjemmeseier virker opplagt i denne kampen. Det spilles returoppgjør, og Lyon vil kanskje være greit fornøyd hvis de klarer et 1-2 eller 2-3 resultat. De vil selvsagt gjøre alt de makter for å vinne eller få en uavgjort, men form, skader og prestasjoner på bortebane så langt taler for at franskmennene skal få slite mot et Bayern i storform.

En uavgjort eller borteseier her vil gi fin premieutbetaling, men det kommer bedre muligheter lenger ned på kupongen, og vi spiller H i kamp 2.

Hull - Aston Villa
Det begynner å se mørkt ut for Hull Citys Premier League-tilværelse, men håpet lever fortsatt etter at West Ham tapte mot Liverpool på mandag. Hull ligger tre poeng bak West Ham, med dårligere målforskjell, men de har denne kampen tilgode på de andre bunnlagene.

Det ene poenget de fikk med seg fra Birmingham sist kan vise seg å bli viktig. De har igjen Sunderland hjemme, Wigan borte og Liverpool hjemme. De har alt å vinne, men det hadde de også da de tapte 1-4 hjemme for Burnley 10. april. Hull er blitt vanskelige å tippe, de har en blanding av enorm motivasjon, uflaks, skader og udugelighet som gjør at alt er mulig, både i positiv og negativ forstand.

Hull står med 6-5-5 på hjemmebane før denne kampen, 2-1-2 på de fem siste hjemmekampene er ikke helt håpløst, men at det ene tapet kom for Burnley i en skikkelig 6-poengskamp, er svært lite tillitsvekkende.

Aston Villa har vunnet alle fire innbyrdes oppgjør mot Hull. De tre siste bortekampene er vunnet, og med laget ser det greit ut. Med seier i kveld passerer de Liverpool og inntar en foreløpig sjetteplassen på tabellen, som er en fordel med tanke på spill i Europa neste år.

Hull har skade på Anthony Gardner, og selv om han kanskje kunne blitt frisk nok til å spille i kveld, tyder mye på at de sparer denne viktige spilleren til hjemmekampen mot Sunderland på lørdag. Dette forteller litt om hvor Hull anser sjansene for tre poeng størst. Caleb Folan rekker trolig ikke denne kampen, Dean Marney er har vært syk og spiller trolig ikke selv om han er bedre nå. Ian Ashbee har vært ute med skade lenge nå, han er tilbake i trening men spiller ikke denne kampen heller. Bernard Mendy er tilbake fra skade, men det er ikke sikkert han får spilletid.

Vi har bommet tre ganger på kamper der Hull har vært involvert i det siste. Denne gangen tror vi mest på B, men garderer med en U. Aston Villa er motivert for å klatre på tabellen, og med det beste mannskapet klarer de minst ett poeng i kveld. UB i kamp 3.

Vinn penger på Bjerke i kveld

Askim FK - Korsvoll
Denne og resten av kampene er hentet fra den andre kvalikkrunden til NM i fotball. Det spilles ikke returkamper. En oversikt over NM-kvalikken finner du her.

Askim slo Bøler 3-2 borte i første kvalikkrunden. De vant også serieåpningen og lokalderbyet mot Mysen med 4-2, et sterkt resultat sett i lys av at Mysen var det beste laget i indre Østfold i fjor.

Korsvoll holder til i 3. divisjon avdeling 4, Oslo. Årets første kamp ble vunnet 6-2 over Øvrevoll Hosle. Korsvoll vant 4-1 mot Gjerdrum i sin første kvalifiseringskamp i NM. Korsvoll spiller i samme avdeling som Bøler, laget som Askim slo ut i sin første kamp.

Aleksandersen og Bundegaard er ute med skader for Korsvoll. Askim har skade på Skavaas.

Korsvoll har ambisjoner i cupen, og vi holder dem som favoritter i dette oppgjøret. De spilte i 2. divisjon i fjor, og selv om noen av spillerne fra den gang har forlatt klubben, tar Korsvoll med seg farten og erfaringen fra et høyere nivå inn i denne sesongen. De skal klare å slå Askim på en vanlig dag på jobb, men dette er cup, og vi garderer for en H på Askims gode resultater denne våren. HB i kamp 4.

Gjøvik FF - Moelven
Gjøvik slo Ringsaker 5-2 borte i første kvalikkrunde. Nå møter de rivalen Moelv, og dette må regnes som et lokalderby. Moelv slo ut Tynset med 4-2 hjemme på Megabanen kunstgress, i en kamp som var preget av svakt spill og personlige feil.

Gjøvik slo Moelv 7-3 i fjor, og ingen av lagene er betydelig endret siden den gang. Vi har ikke hørt om skader i noen av lagene. Gjøvik serieåpnet i 3. divisjon avdeling 6 med ubeskjedne 10-0 over Søndre land.

Moelven åpnet årets seriespill med 1-6 tap for Flisa. Det ser ikke så bra ut for Moelv denne sesongen, men det er fortsatt tidlig. Gjøvik blir enorme favoritter hjemme på Gjøvik Stadion i kveld, her kan det bli stygge sifre for Moelv nok en gang. H uten tvil i kamp 5.

KIL/Hemne - Stjørdals-Blink
KIL/Hemne slo divisjonskollega Røros 4-0 i første kvalikkampen, til tross for pasningsspill av mystisk kvalitet. KIL/Hemne er et bra lag med ambisjoner om opprykk og flere cuprunder. Til daglig spiller hjemmelaget i 3. divisjon avdeling 19, der de skulle serieåpnet borte mot Buvik, men kampen ble utsatt på grunn av dårlige baneforhold.

Før Buvik-kampen sist lørdag var fire mann skadet, og de kan fortsatt være ute. Ny keeper er på plass i form av Trym Abrahamsen.

Innbyrdes oppgjør på denne banen forteller at KIL/Hemne har vunnet 2 av 2 mulige.

Stjørdals-Blink vant sin åpningskamp i 3. divisjon avdeling 20. Neset ble slått 4-3, og da spilte Blink 10 mot 11 i 45 minutter, 9 mot 11 de siste 15. I første NM-kvalikkamp ble det 2-1 seier over NTNUI. Foran denne kampen er fem av de faste på laget ute av forskjellige årsaker. Blink er forøvrig også en av forhåndsfavorittene til å kjempe i toppen av seriespillet i Trøndelag.

I en kamp som kunne vært realtivt åpen svekkes bortelaget av skader, og mot et såpass sterkt lag som KIL/Hemne blir det trolig vanskelig. Dette er riktignok to av Trøndelags beste lag på dette nivået, men i dag er styrkeforholdet skjevere enn vanlig. Bare KIL/Hemne får pasningsspillet til å sitte skal dette være en H. Selv om cup er cup og ballen er rund, spiller vi ren H i kamp 6.

Nordstrand - Drøbak/Frogn
Nordstrand holder til i 3. divisjon avdeling 4. De tapte årets første seriekamp 1-4 for Manglerud Star 2. De slo habile Østsiden 1-0 borte i den første cupkvalikkampen, ganske overraskende for mange. Det kan virke som Nordstrand har et bra lag på gang nå, det har blitt noen gode resultater i vinterens treningskamper - noen dårlige også, riktignok - men på en god dag kan dette laget slå de fleste av landets tredjedivisjonslag.

DFI gikk videre i cupen etter 2-0 seier mot Skedsmo. DFI var gode i den første omgangen, mindre gode i den andre, men det holdt helt inn. DFI-keepern reddet til og med en straffe på slutten av kampen. Dette er et lag med lange tradisjoner og erfaring fra høyere nivåer, men det hører historien til, nå er det tredjedivisjon som er hverdagen.

Dette ser ut til å bli en åpen kamp. Laget som har dagen og unngår skader eller eventuelt utvisninger vinner. HB i kamp 7.

Vinn penger på Bjerke i kveld

Spjelkavik - Volda
Spjelkavik slo Herd 2-0 i den første kvalikkrunden. I serieåpningen ble det 0-2 tap for Stranda, i en jevnspilt kamp.

Volda slo Valder 5-4 i første kvalikkrunden. I serien ble det 1-4 tap mot Hødd 2 på Høddvoll i årets første kamp, der Volda aldri var i nærheten av å vinne. De er ventet å havne midt på tabellen i sin avdeling, spillerstallen skal ikke være av det aller beste slaget, og innledningen mot Hødd bekrefter disse spådommene.

Volda spiller tre kamper denne uken, og de stiller ikke med sitt aller sterkeste lag i denne kampen på grunn av det tette kampprogrammet.

Spjelkavik er det beste laget på papiret, trolig vil de være det i kampen også. H skal med i kamp 8, men hjemmelaget skal ikke senke skuldrene så veldig mye før dette blir jevntspilt. Folkerekka viser kun 20 prosent på B i skrivende stund, og det kan bli enda mindre før kampstart. Så ujevne er ikke disse lagene, og dette er cup. Vi tar med en B i håp om en liten cupbombe i Spjelkavik og høye premier. HB i kamp 8.

Verdal - Tiller
Verdal slo Buvik 4-2 hjemme på Verdal kunstgress i første kvalikkrunden. Buvik er ikke blant de aller sterkeste bortelagene her til lands og vi er usikre på hvor stor denne prestasjonen var for Verdals del. Verdal er uansett et godt tredjedivisjonslag som ganske sikkert vil være med å kjempe i toppen i serien i år også.

Verdal har hatt et brukbart tak på Tiller de siste årene. Disse lagene endte som nummer 2 og 3 bak Charlottenlund i 3. divisjon avdeling 20 i fjor. Ståle Bjørsund er ute med skade for Verdal. Verdal har også mistet en del spillere fra fjorårsesongen, uten at vi skal legge alt for stor vekt på det.

Tiller er et lag med mange unge spillere. De slo middels gode Vuku 3-1 hjemme i den første kvalikkrunden. Geir-Arne Kristiansen er lagets trener, og ryktene vil ha det til at han får mye ut av mannskapet og at Tiller vil kjempe i toppen av sin avdeling i år. Kun én mann på skadelisten.

Disse lagene kjenner hverandre godt. Verdal på hjemmebane skal være for vanskelig for Tiller, men dette er cup og det er tidlig i sesongen. HB også i kamp 9.

Birkebeineren - Eik-Tønsberg
Birkebeineren vant lett 8-2 over Bygdøy Monolitten i den første kvalikkrunden. I serieåpningen gikk det ikke like glatt, man tapte 2-3 på hjemmebane for Drammen FK, den fremste utfordreren til avdelingsseier. Man ga fra seg initiativet og det sto 0-3 til pause. En kjempesmell for Birkebeineren, etter en vinter med masse forberedelser og gode treningskamper, men i dag kan laget reise seg.

Eik-Tønsberg slo nevnte Drammen FK 5-2 i sin første kvalikkamp i NM. I serien innledet de med 4-3 seier over et meget ungt FK Tønsberg 2, i en kamp som kunne endt med hva som helst. Eik ledet 3-0 men ga fra seg initiativet i andre omgang.

Lagene møttes i treningskamp denne vinteren, og Birkebeineren vant 5-0.

Birkebeineren er favoritter, men de var enda klarere favoritter da de tapte hjemme for Drammen FK sist, og vi stoler ikke helt på at de har fått nervene under kontroll ennå. Spiller Birkebeineren opp mot sitt beste kan det bli 5-0 igjen, mens Eik har noe å hevne denne gangen. HB i kamp 10.

Innstrandens IL - Steigen
Lokaloppgjør dette her, begge lag holder til i 3 divisjon Nordland Avdeling 1. Innstranden slo Landsås 3-2 på veien hit. I serien ble tap 0-4 hjemme på Mørkvedlia for Stålkameratene.

Steigen spilte 2-2 i Mosjøen i sin første kamp i HESA-serien, etter et meget sent bortemål av Steigens Stian Ådalsbjørg. De vant 5-1 over Meløy FK i første kvalikkrunde.

Fjorårets møter mellom lagene endte henholdsvis med 5-0 til Innstranden, og 2-2 på Mørkvedlia.

Her er ingenting sikkert, annet enn at sjansen for uavgjort er klart minst av de tre tegnene vi skal velge mellom. Valget faller nok en gang på en HB-gardering.

Follebu - Jevnaker
Follebu fra Gausdal i Oppland vant 2-0 over mindre kjente Vind fra Gjøvik i den første kvalikkrunden. Follebu ble nummer fire i sin 3. divisjonsavdeling i fjor. Vind endte tredje sist i samme avdeling. Et relativt ubeskrevet blad, Follebu, for folk utenfor Gausdal. Follebu innledet seriespillet med en fin borteseier over Sundet 2.

Jevnaker spilte 1 - 1 hjemme mot Modum i seriepremieren. Jevnaker spilte langt under par i denne kampen, Modum kunne fort ha reist fra Jevnaker med tre poeng. I NM-kvalikken gikk det bedre, da man vant 5-2 over Årvoll. Jevnaker har Brynjar Fagerås ute med skade.

Jevnaker uttaler på sine egne nettsider at de må heve spillet sitt mange hakk borte mot Follebu på Stampesletta kunstgress hvis de skal ha håp om seier. Vi tror de har relativt gode sjanser til å vinne, de skal være et bedre lag enn Follebu.

Likevel legger vi merke til at Follebu har kun 27 prosent av tippetegnene på folkerekka. Det er lite på et hjemmelag i en turnering der alt kan skje. Derfor svir vi av dagens syvende og siste HB-gardering i kamp 12.

Klikk her for å levere dagens 256-rekkers tippetips.

Onsdagens spillforslag:

HTML EMBED
Tipping Midtuke, frist: 21.04.2010 18:55
1. Stabæk - Hønefoss BK H
2. Bayern München - Lyon H
3. Hull - Aston Villa U B
4. Askim FK - Korsvoll H B
5. Gjøvik FF - Moelven H
6. KIL/Hemne - Stjørdals-Blink H
7. Nordstrand - Drøbak/Frogn H B
8. Spjelkavik - Volda H B
9. Verdal - Tiller H B
10. Birkebeineren - Eik-Tønsberg H B
11. Innstrandens IL - Steigen H B
12. Follebu - Jevnaker H B

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.