*Nettavisen* Sportspill.

Champions League på kupongen

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

De tyske seriemesterne skal ha gode sjanser i dagens finale.

20.05.10 09:08

dagens langoddsprogram finner vi kvartfinalene i ishockey-VM, norsk cup- og 3. divisjonsfotball, islandsk fotball og litt annet blandet. Vi har plukket ut de to objektene vi har mest tro på til en fin dobbel til oppunder 3 i odds.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Womens Champions League
Det spilles to finaler i Champions League. Mange ser nok frem til den som spilles på lørdag, men for noen er det like spennende i dag, når damene skal gjøre opp om trofeet. Dette er den første Champions League-finalen for kvinner noensinne. Kampen går i Madrid, samme by som herrenes finale, men på Coliseum Alfonso Pérez, hjemmebanen til Getafe. Finalen følger samme regler som herrenes finale, det er ikke snakk om noen returkamp, slik det var i den tidligere UEFA-cupen for kvinner.

Lyon vant serien i Frankrike. I Champions League slo de ut Umeå i semifinalen, etter 3-2 hjemme og 0-0 borte. I kvartfinalen var de også best hjemme da de først vant 3-0 over Torres og deretter bare tapte 0-1 i bortekampen. Ellers har det bare vært seire, overlegne på hjemmebane, moderate på bortebane. Men hvorfor vinne stort borte når man har f.eks. 5-0 å gå på fra hjemmekampen.

Turbine Potsdam vant den tyske Frauen-Bundesliga. Mange vil hevde at de er verdens beste kvinnelag i verdens tøffeste liga. I denne turneringen har de slått sine landskvinner Duisburg, som tok sølvet i den tyske serien, på straffespark i semifinalen etter 1-0 hjemme og 0-1 borte. I kvartfinalen knuste de norske Røa 5-0 borte og hjemme, etter 5-0 totalt over Brøndby og 16-1 over finske Honka før det.

Blant de største profilene i dag er Potsdams Nadine Kessler og kaptein Jennifer Zietz, som har løftet tunge troffer tidligere, både i hjemlig serie og i denne turneringens forgjenger. På Lyon finner vi, ved siden av den brasilianske stjernen Katia, den norske landslagskapteinen Ingvild Stensland, som dirigent på midtbanen. Isabell Herlovsen og Christine Colombo Nilsen spiller også på det franske mesterlaget, men starter trolig på benken.

Disse lagene har ingen innbyrdes oppgjør vi kan trekke lærdom av. Tyske kvinnelag har hatt stor dominans i den nå historiske UEFA-cupen, der de har tatt med fem av åtte mulige pokaler hjem til Bundesliga-land. Potsdam vant i 2004/05. Jennifer Zietz, Viola Odebrecht og Mittag var på vinnerlaget den gang, og er i finalen igjen i dag. Året etter tapte Potsdam for Frankfurt i finalen. Lyon har nådd semifinale to ganger, og tapt der for henholdsvis Duisburg i fjor og Umeå i forfjor.

- Jeg har tapt mye for tyskere, så det hadde vært fint å slå dem nå, og på tide. Men det blir tøft, Potsdam har et veldig godt lag og tysk vinnermentalitet. Vi må være på 100 prosent for å ta gullet, sier Ingvild Stensland til adressa.no.

Det er ingen skader på sentrale spillere i noen av lagene. Mange av damene er også landslagspillere, og det trekkes en del paralleller til landslagsfotballen, der alle er lut lei av å tape for tyskerne, som Stensland poengterer. De tyske lagene har nærmest hatt abonnement på de gjeveste trofeene i damenes internasjonale klubbfotball, og det hadde vært et friskt pust hvis Lyon kunne få til noe i Madrid. Men grunnen til at tyskerne nesten alltid vinner, er svært enkel: De er best.

Det blir nok en jevn kamp i dag, men vi har god tro på at Turbine Potsdam trekker det lengste strået på Coliseum Alfonso Pérez. Rutine, fysisk styrke, erfaring og tidligere resultater taler til deres fordel. De gir aldri opp. 1,95 på Potsdam kunne alltids vært høyere og mer i takt med markedet, men vi er ikke i tvil om denne skal med på dagens bong. Vi undrer oss over hvorfor dette objektet ikke kan spilles som single, men sånn er det bare.

OBS! Nå må du laste ned ny Norsk Tipping-klient
Alltid oppdatert:Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

Russland - Canada
Vi tråkker atter en gang ut i minefeltet ved navn Ishockey-VM 2010. Vi er fremme ved kvartfinalene nå. Russland er ikke mindre favoritter til å ta mesterskapet etter at den ene NHL-stjernen etter den andre har sluttet seg til troppen etter hvert som NHL-sluttspillet har gått sin gang parallelt med dette mesterskapet.

Russland har vunnet alle kampene sine, og synes å være de eneste som tar denne turneringen 100 prosent på alvor. 3-1 over Slovakia, 4-1 over Kasakstan, 3-1 over Hviterussland, 3-2 over vertsnasjonen Tyskland, 6-1 over Danmark og 5-0 over Finland. Sagt med andre ord er dette seks av seks mulige seire, ingen av dem i forlengning, og 24-6 i målforskjell. Det er klart best i dette VM.

Canada er ikke Canada, hvertfall er det et annet lag vi ser på isen her enn det vi så i vinter-OL. Resultatene er ganske annerledes også. Tre seire og tre tap hittil er uvant kost fra hockeynasjonen Canada. Norge, Italia og Latvia er slått, Sveits, Sverige og Tsjekkia ei så. Nå står Canada tross alt her i kvartfinalen likevel, og har fortsatt alle muligheter, men kvaliteten på spillet er ikke god nok. Lite tyder på at Canada våkner i dag, all den tid man kan mistenke at de ikke legger all verden i dette verdensmesterskapet.

1,50 på Russland er som det må være når styrkeforholdet mellom lagene er såpass endret fra det vi så i Vancouver. Canada har tatt ut maks potensiale av den troppen de klarte å samle, og det skal bli for vanskelig mot Russland. Det er beroligende å se at Russland har avgjort alle kampene sine uten spilleforlengelse hittil. En ny 3-1 eller 4-1 seier i dag er hva vi tror og håper på, og dobbelen er klar. Vi satser 100 kroner, spillefristen er klokken 20.10.

95. Russland - Canada 1,50 4,25 3,65
99. Lyon - Turbine Potsdam 2,45 3,00 1,95

Total odds 2,93

Klikk her for å levere dette spillet.

-

HTML EMBED
FB.init("33dc7e7f85ce7bb47c2a5026d2aa2b7c");
Sportspill.no on Facebook

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag