Foto: Getty Images / All Over Press

Chelsea holder fortet

Oppgjøret mellom Chelsea og Aston Villa er første kamp ut på en spennende midtukekupong med jackpot. Les dagens tippetips.

Kommersielt

Sportspills meny onsdag:
V75 Bjerke:Jakten på 27 millioner kroner
Oddstips: Dinamo Zagreb med tre strake
Tipping:Jackpot på alle tippekupongene
Eksperten:Vinn med Nettavisens andelslag

Midtukekupongen fra Norsk Tipping består av kamper fra Premier League, play off-runden i Champions League og Europa League som spilles på torsdag.

Bonuspotten er oppe i 2.200.000 kroner. Bonuspotten tilfaller en eventuell alenevinner på dagens kupong.

Les Sportspill på mobilen!

1. Chelsea – Aston Villa
Premier League. Alt annet enn tre poeng mot nykommeren Hull ville vært en gedigen skuffelse i Jose Mourinhos retur til Stamford Bridge, men de blå skuffet ikke og ledet fortjent 2-0 til pause. Etter dette roet vertene tempoet i kampen og andre omgang ble en ren transportetappe. Hull var mer med i spillet, men skapte få farligheter foran Cech og Chelsea var nærmere 3-0 enn gjestene var redusering. Tre spillere fikk sin debut for Chelsea; Schürrle, van Ginkel og De Bruyne.

Det tok bare fem minutter før Aston Villa fikk årets første baklengs mot Arsenal forrige helg, men anført av Benteke og Agbonlahor på topp slo Villa slo kraftig tilbake og vant 3-1. Gjestene viste god kontringsstyrke, men Arsenal skapte også nok av sjanser og burde tatt ledelsen igjen etter hvilen. Villa holdt derimot unna, og med én mann mer på banen punkterte debutanten Antonia Luna kampen fem minutter før slutt. Årets Villa utgave ser langt friskere ut og trener Paul Lamberts skal ha gode muligheter til å forbedre fjorårets femtendeplass. Nathan Baker (f) er skadet.

Chelsea vant komfortabelt, men ble heller aldri satt på den store prøven av Hull. Villa var klare underdogs mot Arsenal, men viste at de ikke bør undervurderes. Og det gjør nok heller ikke Jose Mourinhos, som aldri har tapt en hjemmekamp i Premier League. Chelsea vant hele 8-0 i tilsvarende kamp i fjor og vi tror det blir tre nye poeng i dag. H

2. Fenerbahçe – Arsenal
Champions League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Fenerbahçe var heldige som fikk med seg 1-1 fra Salzburg i forrige rundes møte med Red Bull, men tyrkerne viste helt andre takter hjemme i Istanbul og vant fortjent 3-1. Spilte seg helt frem til semifinalen i Europa League i fjor, men kom til kort mot Benfica. Serieåpningen i Tyrkia på lørdag endte i fiasko for Fenerbahçe, som tapte 2-3 borte mot nyopprykkede Konyaspor.

Arsene Wenger har fått mye kritikk etter tapet mot Villa i åpningen og behovet for forsterkninger ser helt nødvendig ut for at the Gunners skal kunne hevde seg i England og Europa. Kieran Gibbs ble skadet mot Villa og fra før er Mikel Arteta, Abou Diaby, Alex Oxlade-Chamberlain og Thomas Vermaelen ute. Det er likevel bedring å se på skadefronten for Wenger, nevnte Gibbs er allerede tilbake i trening, sammen med Bacary Sagna, Aaron Ramsey, Jack Wilshere og Tomas Rosicky.

Arsene Wenger har en motbevist kritikerne gang på gang og har ledet Arsenal til Champions League spill samtlige år siden 2000. Men Fenerbahçe i Tyrkia er ingen enkel sak og når det er såpass mye usikkerhet rundt Gunners velger vi å gardere. HUB

3. NK Dinamo Zagreb - Austria Wien
Champions League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
De var knyttet spenning til om 1-0 ledelsen til Dinamo Zagreb ville holde før returmøtet mot Sheriff Tiraspol i forrige runde, men de kroatiske mesterne feide all tvil til side og vant 3-0 i Moldova. Kvalifiserte seg til gruppespillet i CL i de to foregående sesongene, men fasiten endte med stygge 0-1-11 totalt, hvor 1-1 kampen mot Dynamo Kiev var det eneste poenget de tok. Har startet årets sesong godt med 4-2-0 og serieledelse.

Med 1-0 sammenlagt over islandske HF kom Austra Wien seg videre uten å overbevise i deres første forsøk på Champions League spill siden 2006. Har fått en grei start på årets sesong med 2-2-1, men ble satt kraftig på plass i 1-5 tapet mot serieleder Salzburg. Deltok i gruppespillet i EL i 2011/12, står ellers med svært få meritter i Europa i nyere tid. Reiser til Zagreb uten Alexander Suttner (m) og Markus Gorgon (f) som må sone karantene.

Vi holder kroatene som favoritter på hjemmebane. H

4. Steaua Bucuresti - Legia Warszawa
Champions League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Med 2-0 å gå på etter bortemøte med Dinamo Tbilisi kunne Steaua tillate seg en rolig dag jobben i returmøtet som endte 1-1. Rumenerne er ute etter å kvalifisere seg til CL for første gang på fem år, men kan i det minste skilte med en respektabel innsats i fjorårets EL, hvor de vant gruppen sin og slo ut Ajax i 16.delsfinalen. Tok også en stor skalp med 1-0 seieren over Chelsea på hjemmebane i 8.delsfinalen, men ble eliminert med 1-3 tap på Stamford Bridge.

Legia Warszawa imponerte på ingen måte i det første møtet mot Molde i forrige runde, men takket være ineffektive nordmenn kunne de reise hjem med 1-1 i bagasjen. Returmøtet ble en jevnspilt kamp som endte målløst, og Legia avanserte dermed på bortemålsregelen. Startet serien i Polen med tre strake seiere, men gikk på et overraskende tap i helgen borte mot Ruch Chorzow.

Legia Warszawa eneste opptreden i gruppespillet skjedde i 1995/96. Steaua Bucuresti har spilt på seg europeisk erfaring i de senere årene og skal ha det beste mannskapet. H

5. PFC Ludogorets Razgrad – Basel
Champions League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
PFC Ludogorets Razgrad var uten seier i Europa før årets kvalik, men etter å ha slått ut både Slovan Bratislava og Partizan Beograd er nå Champions League innen rekkevidde for de bulgarske mesterne. Fjorårets forsøk, som var deres første, så lenge lovende ut, men Dinamo Zagreb scoret det avgjørende målet åtte minutter på overtid i returkampen. Fikk en dårlig start på årets serie med tap mot rivalen Lyubimets, men har vunnet tre strake siden.

Basel tok seg av Maccabi Tel-Aviv med 4-3 sammenlagt i forrige runde og prøver å kvalifisere seg til CL for første gang siden 2010/11. Sveitserne kom seg til play-off i fjor også, men tapte 1-2 hjemme og 0-1 borte mot Cluj. Leverte derimot en god innsats i EL hvor de avanserte helt til semifinalen, men tapte mot Chelsea som vant turneringen. Skal nevnes at tross semifinaleplassen vant ikke Basel en eneste av bortekampene sine.

Ludogorets viste styrke med å slå ut Partizan Beograd. Basel er favoritter, men har dårlig uttelling på bortebane i Europa. HUB

6. Dinamo Tbilisi – Tottenham
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Dinamo Tbilisi tapte forrige rundes hjemmekamp i CL-kvaliken 0-2 mot Steaua Bucuresti og da hjalp det selvsagt lite at de holdt rumenerne til 1-1 i returmøtet. Kom seg til play off runden i EL-kvaliken for to år siden, hvor spilte 1-1 mot AEK Athen hjemme, men ble sendt ut av turneringen med 0-1 tap borte.

Tottenham fikk starten de håpet på i Premier League med 1-0 seieren over Crystal Palace. Fraværet av Gareth Bale var merkbart og spillet var til tider rustent, men for et lag som kun har vunnet to av sine tolv siste åpningskamper var tre poeng kjærkomment uansett.

Andre Villas-Boas besitter en stall med kvalitet i alle ledd og nyinnkjøpte Roberto Soldado åpnet scoringskontoen allerede i første kamp. Det skal være klasseforskjell mellom lagene uansett hvilken bane de spiller på og vi tror Spurs tar første stikk. B

7. Molde – Rubin Kazan
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Molde skapte nok av sjanser til å få med seg et godt resultat i det første møtet mot Legia Warzawa i CL-kvaliken, men Solskjærs menn viste seg ineffektive foran mål og måtte reise til Polen med 1-1. I returmøtet leverte Molde en solid kamp defensivt, men klarte ikke å skape mange nok sjanser til å score det nødvendige målet. Ligger fortsatt på nedre halvdel på tabellen etter sin grufulle start på sesongen, men har kommet seg betraktelig og ligger nå på 10.plass med 6-7-7 totalt.

Rubin Kaza ble hakket for vasse mot danske Randers i forrige runde og russerne avanserte med seier i begge kampene. Spilte seg frem til kvartfinalen i EL i fjor, hvor de slo Chelsea hjemme, men tapte 1-3 på Stamford Bridge og røk dermed ut med 4-5 sammenlagt. Har spilt fire kamper i den russiske serien så langt og står med 1-3-0, men har møtt hard motstand i blant annet CSKA Moskva, Spartak Moskva og Zenit.

Rubin er det bedre laget og kommer med en rutinert tropp, men kan si seg fornøyd med uavgjort. UB

8. Esbjerg – Saint-Etienne
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Esbjerg kapret den siste EL-plassen med sin fjerdeplass i Superligaen forrige sesong, både AaB og Midtjylland endte med samme poengsum, men med dårligere målforskjell. Tapte helgens bortekamp 2-3 mot Randers og har startet årets sesong med 3-0-2. Mistet i sommer sin toppscorer Martin Braithwaite til Toulouse, men nykommeren Mick Van Buren har så langt fylt tomrommet med fem mål på fem kamper. Dette blir deres første forsøk i Europa siden de tapte mot Tromsø i 2.runde i 2005.

Milsami-Ursidos fra Moldova var ingen match for Saint-Etienne som vant 3-0 både hjemme og borte i forrige runde. Lagets toppscorer Pierre-Emerick Aubameyang ble i sommer solgt til Borussia Dortmund, men det har ikke påvirket seriestarten hvor de har full pott etter to runder med 1-0 seiere over både Guingamp og Ajaccio. Franskmennenes forrige forsøk i Europa var i 2009, men årets utgave bør ha en gyllen mulighet til å avansere mot et ordinært dansk lag. UB

9. Tromsø—Besiktas
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Tromsø kom seg videre til play-off runden etter de slo ut Differdange 03 fra Luxembourg på straffespark. Har ikke gått like bra i Eliteserien hvor gutan har viklet seg inn i nedrykksstriden med 0-2-5 på de sju siste. EL deltagelsen har nok vært en medvirkende faktor til de svake resultatene og Tromsø vil nok være best tjent med å fokusere på å beholde plassen i serien.

Besiktas entrer denne runden som bronsevinner av fjorårets Süper Lig. Tyrkerne slo ut Sporting Braga i kvaliken i fjor, men måtte gi tapt mot Atletico Madrid runden etter. Kom seg derimot til 16.delsfinalen i 2011, men tapte hele 8-1 sammenlagt mot Dynamo Kyiv. Åpnet årets sesong med 2-0 seier over Trabzonspor.

Gutan virker helt ute av form og skal slite mot rutinerte tyrkere. UB

10. Elfsborg—FC Nordsjælland
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Elfsborg greide ikke å få hull på byllen hjemme mot Celtic i CL-kvaliken og ble dermed forvist til EL ettersom svenskene tapte 0-1 i Skottland. Prøvde seg også i EL i fjor, men måtte gi tapt mot danske Horsens med 1-1 i Danmark og 2-3 tap hjemme. Startet sesongen bra og hang lenge med i toppen, men fjorårets seriemester har kun vunnet to av sine ni siste og er nå 10 poeng bak Malmö på topp.

Nordjsælland deltok i gruppespillet i CL i fjor, men i gruppe med Juventus, Shaktar Donesk og Chelseas fikk drengene bare med seg ett poeng. Var aldri i nærheten av å true Zenit i årets CL-kvalik, hvor russerne vant med komfortable 6-0 sammenlagt. Har fått en særdeles dårlig start i serien med 1-2-2 etter fem runder.

En vanskelig kamp å vurdere og vi ser oss nødt til å bruke alle tegn. HUB

11. Swansea City— FC Petrolul Ploiesti
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Swansea drepte all spenning allerede i den første kampen mot Malmö i forrige runde og vant 4-0 på Liberty Stadium. Svenskene hadde lite å svare med på Swedbank Stadion og kampen endte målløst. Michael Laudrup stilte med en sterk førsteellever som inkluderte Michu og nyervervelsen Wilfred Bony på topp.

Rumenske Petrolul stod for en av forrige rundes overraskelser med 2-1 seieren borte over nederlandske Vitesse. Med 1-1 fra det første møtet er de i play-off runden for første gang i klubbens historie. Trener Cosmin Contra har samlet en internasjonal gjeng med mindre kjente spillere fra Brazil, Spania og Portugal, og fant kun plass til to rumenere i startoppstillingen mot Vitesse.

Swansea er soleklare favoritter og vi ser ingen grunn til å gardere. H

12. Grasshoppers—Fiorentina
Europa League-kvalik, playoff. Kamp 1 av 2.
Grasshoppers bød på god motstand i forrige runde mot Lyon, men tapte begge kampene 1-0. Sveitserne har ikke prøvd seg i EL siden 2010, hvor de tapte mot Steaua Bucuresti. Har spilt fem runder i den sveitsiske serien og står med 2-3-0, hvor helgens oppgjør mot middelmådig Sion endte 0-0.

Fiorentina vender blikket mot Europa for første gang siden de tapte play-off runden mot Ajax i 2009. Spilte seg til semifinalen i 2008, men siden har det vært noen magre år for Viola. Havnet på fjerdeplass i Serie A i fjor, men var aldri i nærheten av å true Juventus på topp. Mistet toppscorer Stefan Jovetic til Manchester City i sommer, men har hentet inn en formidabel erstatter i Mario Gomez.

Grasshoppers kan ha fordel av å være fem runder inn i serien mens Serie A ikke starter før til helgen. Gjestene har likevel en betydelig sterkere tropp og bør skaffe seg et godt utgangspunkt før returen. UB

96-rekker:

1.H
2.HB
3.H
4.H
5.HUB
6.B
7.UB
8.UB
9.UB
10.HB
11.H
12.B

Klikk her for å levere vår 96-rekker

432-rekker:

1.H
2.HUB
3.H
4.H
5.HUB
6.B
7.UB
8.UB
9.UB
10.HUB
11.H
12.UB

Klikk her for å levere vår 432-rekker

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus