Foto: Pa Photos/Scanpix

Chelsea kommer tilbake

Nå er det dags for Ancelottis menn igjen. Her er dagens tippetips.

Kommersielt

Det spilles tre kamper i Premier League i dag. De er å finne på midtukekupongen, sammen med annen engelsk og skotsk fotball, og tre oppgjør fra Belgisk Superliga.

Det har vært mange avlyste kamper i disse landene, men nå er det stort sett plussgrader i Europa. Likevel er det klart at kamp 7 og 11 skal trekkes når dette skrives, la oss håpe det ikke blir fler.

Liverpool - Wolverhampton
Liverpool har fått avlyst sine to siste seriekamper, og det siste vi så fra dem var en kjedelig 0-0 kamp med redusert lag i Europa League. Det betyr lite da de var videre på forhånd. I Premier League har de 5-2-1 på hjemmebane totalt, og det ser bra ut med laget i dag. Steven Gerrard er tilbake og vil ventelig starte på midtbanen som servitør for en Fernando Torres på topp som begynner å vise gode takter. Carragher og Spearing er fortsatt ute.

Wolves er nå bunnlaget i Premier League, mye på grunn av bedrøvelige 0-1-7 på bortebane totalt. 2. juledag tapte de hjemmekampen mot Wigan 1-2, dette var en nøkkelkamp i bunnstriden og Wolves feilet etter tidvis svakt forsvarsspill. Det er ingen nye skader i laget, men skadelisten er fortsatt ganske lang. Craddock, Doyle, Mancienne, Henry og Guedioura er ute.

Liverpool vant tilsvarende kamp forrige sesong 2-0, og vi kan ikke se for oss noe annet enn en klar hjemmeseier denne gangen også. H i kamp 1.

Chelsea - Bolton
Chelsea var skuffende tamme i Londonderbyet mot Arsenal 3. juledag, og nå begynner det å se vanskelig ut med tanke på å forsvare ligamesterskapet. Det hjalp ikke at Lampard var tilbake fra start. Da de vant Premier League forrige sesong stanset de på 86 poeng og 27-5-6 totalt. Per i dag ligger de på 4. plass med 9-4-5 totalt. Tre poeng på de fem siste kampene er usedvanlig svakt. På Stamford Bridge har de fortsatt gode 6-1-1 totalt, men poengene er avgitt i de to siste spilte. Anelka sliter med et vondt kne, sto over mot Arsenal og gjør det trolig igjen. Alex, Zhirkov og Benayoun er ute. Manager Ancelotti varsler få eller ingen endringer i startellever.

Bolton har tapt sine to siste bortekamper, for Machester City og Bolton, men formen er likevel ganske god og de holder 6. plassen på tabellen. På bortebane har de 2-4-3 totalt. Det er en del fravær i troppen. Vingen Chung-Yong er dratt til Asiamesterskapet, Cohen er hjemme hos familien, O'Brien, Sean Davis, Gardner og Samuel er ute med skader.

Innbyrdes oppgjør:

13.04.2010 Chelsea - Bolton 1 - 0
28.10.2009 Chelsea - Bolton 4 - 0
11.04.2009 Chelsea - Bolton 4 - 3
11.05.2008 Chelsea - Bolton 1 - 1
28.04.2007 Chelsea - Bolton 2 - 2

Bolton er ikke slått på forhånd, men de vil nok få det tungt på Stamford Bridge. Om det blir en klar hjemmeseier tviler vi på, vi har mer tro på en hardt tilkjempet 1-0 seier til et hjemmelag i trøbbel. Uansett mener vi det holder med H i kamp 2.

Wigan - Arsenal
Wigan kjempet godt mot Wolverhampton 2. juledag og ble belønnet med 3 viktige poeng. De har tatt poeng i tre av tre kamper i desember, så formen er brukbar, men fortsatt har de begge beina plantet i nedrykksstriden. 2-4-3 på hjemmebane totalt er ikke mye å skryte av. I dag er Thomas og Figueroa tilbake fra suspensjon, og vi får se et styrket Wigan i dag. Boyce og Di Santo står fortsatt på skadelisten sammen med langtidsskadde McCarthy og Moses.

Arsenal var best i London 3. juledag, og man begynner å ane at de er den eneste klubben som kan hindre at ligagullet havner i Manchester. Arsenal har 5-2-2 på bortebane totalt. Det må gjøres minst én endring i statellever i dag, siden kaptein Fabregas er suspendert etter sitt femte gule kort. Vi kan få se spillere som Arshavin, Chamakh og Squillaci fra start. På skadelisten står Vermaelen, målvakten Almunia og Gibbs.

Arsenal er naturlig nok store favoritter i dag. Kanskje for store, for Wigan spiller godt for tiden og stiller sterkt her. Vi har tilsvarende kamp fra forrige sesong friskt i minne, det ble til slutt en spektakulær forestilling som Arsenal kontrollerte i rundt 70 minutter, men da de skulle cruise inn en 2-0 seier våknet plutselig Wigan og scoret tre ganger i sluttminuttene. Arsenal var lammet og tapte 2-3. Etter å ha brent av en del krutt mot Chelsea kan det kanskje bli vanskelig på DW Stadium igjen. Folkerekka viser tegnfordelignen 25-22-53, vi mistenker at Arsenal vil være enda større favoritter ved kampstart og garderer UB i kamp 3 for mulige premiers skyld.

Nottingham Forest - Derby
Dette er lokalderbyet i East Midlands. Forest spilte forrige gang 18. desember og tok da en solid 3-0 hjemmeseier mot Crystal Palace. Forest er og blir et sterkt hjemmelag og de har 4-1-0 på sine fem siste hjemmekamper, 5-5-0 totalt. De nærmer seg play-off sjiktet og har et par kamper til gode på lagene rundt seg, og vi regner med å se dem på topp 6 når siste serierunde er spilt. Det er ingen nye skader i laget, men spissen Adebola sto over mot Palace og er tvilsom i dag. Fra før er Blackstock, McGoldrick og Darlow ute.

Derby var litt på gang i oktober og november, men desember har vært helsvart. 0-0-4 på de fire siste er ille. 3-2-6 på bortebane totalt er heller ikke skremmende godt. Kapteinen Savage er suspendert, midtbanespiller Pearson er usikker med en skade.

Innbyrdes oppgjør:

29.08.2009 Nottingham Forest - Derby County 3 - 2
21.02.2009 Nottingham Forest - Derby County 1 - 3
04.02.2009 Nottingham Forest - Derby County 2 - 3

Det er utsolgt på City Ground og begge lag gleder seg til kamp etter avlysninger 2. juledag. Dette ligger an til å bli et tett og jevnt lokalderby, og som historien viser kan vi forvente scoringer. Bortelaget er ute av form og får det trolig tungt, men vi vet hvordan en kamp mot naborivalen gjør at man henter frem ekstra krefter. Vi tror likevel på en knepen hjemmeseier. H i kamp 4.

Nå kan du tippe på iPhone

Brighton - Charlton
League One. Serieleder Brighton står med 6-3-0 på hjemmebane totalt. Formen er sviktende, de har bare én seier på sine 8 siste spilte, og den kom i en omkamp i cupen mot amatørklubben FC United of Manchester. I dag er spissen Holroyd tilbake i sin moderklubb etter 3 måneders utlån til Stevenage, der han scoret 6 ganger på 12 kamper. Han starter på benken i dag. Kun Navarro og LuaLua står på skadelisten, de har vært ute lenge og manager Gus Poyet kan stille sitt beste lag i dag.

Charlton har mye nytt i stallen denne sesongen, men den tidligere toppklubben hevder seg likevel og innehar 4. plassen i den meget jevne League One. De har 4-2-3 på bortebane totalt. De har fått avlyst flere kamper på rad, og er ivrige etter å spille igjen. Sist de var i aksjon ble det 1-1 borte mot Brentford i en cupkamp, og formen er meget god, de har noe som bra som 6-3-0 på sine ni siste bortekamper. Det er ingen nye skader i laget. Bare Sodje, Solly og Youga er ute, langtidsskadde.

Innbyrdes oppgjør:

16.10.2010 Charlton - Brighton 0 - 4
23.02.2010 Charlton - Brighton 1 - 2
01.12.2009 Brighton - Charlton 0 - 2

Folkerekka viser at hjemmelaget er favoritter i skrivende stund. Vi mener dette er helt åpent, og det frister mer å satse på bortelaget som har 6-3-0 på sine ni siste bortekamper enn hjemmelaget som ikke har vunnet på snart to måneder. Men vi må gardere for en uavgjort. UB i kamp 5.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping! Bestill gratis kortleser her.

Celtic - Motherwell
Over til skotsk Premier League. Celtic og Rangers har lenge dominert denne ligaen og byttet på sølv og gull. Denne sesongen er intet unntak. Celtic har 6-3-1 på hjemmebane. De slo St. Johnstone 2-0 hjemme 2. juledag etter to meget sene scoringer. Før det hadde de tre uavgjorte på hjemmebane på rad, bortekampene deres har blitt avlyst den siste tiden. Forrest og Juarez er tilbake etter sykdom, forsvarsspiller Cha Du-Ri og midtbanespiller Sung-yueng er reist til Asia-mesterskapet.

Motherwell innledet sesongen brukbart og ligger på 6. plass. De har 4-1-2 på bortebane totalt. Formen er bare middels og de har 0-1-3 mot sterk motstand på sine fire siste. 2. juledag tapte de 1-4 hjemme for Rangers, her gikk Hateley av banen, syk, etter at et magevirus har herjet troppen den siste uken. I dag meldes det at alle er friske. Jennings er suspendert.

Celtic har god statistikk mot Motherwell og alle andre lag enn Rangers, og man skal ha tungtveiende grunner for å markere noe annet enn H i denne. Når bortelaget er litt ute av form og nylig har hatt sykdom i troppen, kommer vi ikke unna en ren H i kamp 6.

St.Johnstone - Rangers
Denne kampen er avlyst og bør helgarderes. Det er imidlertid en stor favoritt i denne kampen, Rangers har 54 prosent på folkerekka i øyeblikket. Det er fire kuler i lottomaskinen og det står B på to av dem, sånn omtrent. Vi tar sjansen på at det trekkes en B i kamp 7.

Inverness CT - Kilmarnock
Inverness er ligaens store bortelag med sine 2-2-5 hjemme og 5-4-0 borte. De har 0-3-1 på sine fire siste, som inkluderer møter med topplagene Celtic, Rangers og Hearts, så formen er god. Hayes er fotsatt skadet og kan bli erstattet av Sutherland igjen, Innes og Blumenshtein er tilbake fra skade. Gillet, Proctor og McCann er definitivt ute.

Kilmarnock ligger på plassen bak hjemmelaget. De har brukbare 3-3-2 på bortebane totalt. Formen er god, de spilte 1-1 borte mot Celtic 21. desember og har 5-2-1 på sine syv siste, tapet kom for Rangers. Målvakt Combe er skadet, og det så stygt ut for noen dager siden da 2. og 3. keeper Bell og Letheren var sengeliggende med sykdom, men begge er friskmeldt og med i troppen. Ellers er Forrester og Dayton skadet.

Inverness har 5-0-0 på de fem siste tilsvarende oppgjør, men Kilmarnock virker sterke denne sesongen og vi helgarderer. HUB i kamp 8.

St. Mirren - Hearts
Hjemmelaget holder 9. plassen og har noe svake 2-3-4 på hjemmebane totalt. I desember har de tapt hjemme for St. Johnstone og vunnet borte mot Inverness 2. juledag. De stiller samme lag i dag. Wardlaw soner kamp 2 av 2. Murray og Hegarty er ute i rundt en måned til.

Hearts er oppe på 3. plass etter en fantastisk god senhøst. I november og desember har de 6-1-0 og målscore 16-2, uavgjorten kom i deres siste spilte, 1-1 hjemme mot Inverness 18. desember. Hearts har flotte 6-0-1 på bortebane totalt. Wallace returnerer til laget, Skacel er ute, dette er eneste forventede endring i laget. Ellers er Obua, Thomson, Driver og Santana fortsatt skadet.

Innbyrdes oppgjør:

03.04.2010 St. Mirren - Hearts 1 - 1
03.10.2009 St. Mirren - Hearts 2 - 1
08.11.2008 St. Mirren - Hearts 0 - 1
15.03.2008 St. Mirren - Hearts 1 - 1
30.09.2007 St. Mirren - Hearts 1 - 3

Hearts er så gode for tiden at vi tror de klarer poeng på St. Mirren Park denne gangen også. UB i kamp 9.

Club Brugge - Royal Charleroi SC
Belgisk Eerste Klasse. Det er jevnt bak lederlagene Anderlecht og Racing Genk, Club Brugge ligger på 4. plass med 5-2-3 på hjemmebane totalt. Uansett hvem de stiller med i dag skal de klare en hjemmeseier mot bunnlaget Charleroi, som ser ut som en soleklar nedrykkskandidat. Charleroi har syv strake tap nå og har ikke vunnet siden hjemmekampen mot nyopprykkede Eupen i august. Charleroi har 1-4-15 totalt og det skal bli H i kamp 10, hvis den spilles.

Standard Liege - Yellow-Red KV Mechelen
Kampen er avlyst. Hjemmelaget er favoritter med 65 prosent på folkerekka, det betyr at det er rundt 65 prosent sjanse for at det trekkes en H i kamp 11 hvis dette holder seg. Vi tar sjansen.

Lierse - KVC Westerlo
Vi helgarderer denne kampen. Det ser ut som det skal bli en del avlysninger i Belgia denne runden også, og selv om denne foreløpig ikke er avlyst er det en åpen kamp som vi kunne helgardert uansett. HUB i kamp 12.

Klikk her for å levere vår 72-rekker

Klikk her for å levere vår 486-rekker

Klikk her for å levere 486-rekkeren med TippStation. TippStation reduserer innleveringsprisen uten å redusere vinnersjansene like mye. Det er gratis å bruke og fungerer meget bra.

72-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.12.2010 20:25
1. Liverpool - Wolverhampton H
2. Chelsea - Bolton H
3. Wigan - Arsenal U B
4. Nottingham Fore - Derby H
5. Brighton - Charlton U B
6. Celtic - Motherwell H
7. St.Johnstone - Rangers B
8. Inverness CT - Kilmarnock H U B
9. St Mirren - Hearts U B
10. Club Brugge - Royal Charleroi H
11. Standard Liege - Yellow-Red KV M H
12. Lierse - KVC Westerlo H U B

-

486-rekker:

Tipping Midtuke, frist: 29.12.2010 20:25
1. Liverpool - Wolverhampton H
2. Chelsea - Bolton H
3. Wigan - Arsenal U B
4. Nottingham Fore - Derby H
5. Brighton - Charlton H U B
6. Celtic - Motherwell H
7. St.Johnstone - Rangers H U B
8. Inverness CT - Kilmarnock H U B
9. St Mirren - Hearts H U B
10. Club Brugge - Royal Charleroi H
11. Standard Liege - Yellow-Red KV M H
12. Lierse - KVC Westerlo H U B

-

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus