*Nettavisen* Sportspill.

Chelsea lørdagens sikreste på tippekupongen

Foto: Pa Photos/Scanpix

Regjerende ligamester Chelsea får full tillitt på lørdagskupongen. Sjekk våre tips i jakten på 12 rette

14.08.10 12:43

Lørdagens tippekupong består av sju kamper fra åpningsrunden i Premier League, tre kamper fra fra Championship, samt to av kvartfinalene fra den norske cupen. Dessverre så blir begge kvartfinalene trukket, da kampene er flyttet i tid. Dette burde Norsk Tipping forutsett, da det var åpenbart at NRK skulle sende kampene på TV, og således hadde vi unngått det kjedelige med at to av kampene på kupongen må trekkes.

Sportspills øvrige lørdagsmeny:
Langoddsen: Vi tror på en dobbel i Championship
Toppscorer Premier League: Rooney eller Drogba?
Premier League: Vi tror på Manchester City som ligamester
V75 Drammen: Tar sin åttende strake?

Uansett så er det forholdsvis høy vanskelighetsgrad på dagens 12 utvalgte kamper, og det kan ligge gode penger i luften for dem som klarer å prikke tolv rette. Og de sikre kampene står definitivt ikke i kø denne lørdagen.

Klikk her for å levere tipsforslaget på 96 rekker
Klikk her for levere tipsforslaget på 432 rekker

1. Odd Grenland - Viking
Kampen blir altså trukket, da denne spilles først søndag. Prosentfordelingen på folkerekka lørdag morgen er 49-25-26. Det skulle tilsi en bra mulighet for at kampen trekkes som H. Men for å ikke å ryke på en kamp som trekkes, så bruker vi helgardering på alle kupongforslagene. HUB i kamp 1.

2. Ranheim - Strømsgodset
Denne kvartfinalen har avspark allerede kl 14 lørdag, og blir altså også trukket. Lørdag morgen er prosentfordelingen på folkerekka 34-24-42. Altså minst sannsynlighet for at den trekkes U, vi prøver med HB på det lille forslaget, mens alle tegn dekkes på det store forslaget.

Få scoringsvarsel på SMS!

3. Chelsea - West Bromwich
Regjerende ligamester Chelsea blir lørdagskupongens tyngste favoritt, og er i øyeblikket markert på 73 prosent. Chelsea har kvittet seg med Joe Cole, Michael Ballack, Juliano Belletti, men ingen av dem var faste i førsteelleveren i fjor. Inn er kommet Yossi Benayoun og i går ble det også klart at Benficas og Brasils midtbanemann Ramires er klar for London-klubben, og trolig jakter man også den braslianske landslagsmannen Neymar fra Villareal. Motstander West Bromwich gjør sitt fjerde forsøk i Premier League på de åtte siste sesongene, og må atter en gang kjempe for å overleve. Manager Roberti Di Matteo har hentet blant annet Nicky Shorey fra Aston Villa, mens angrepsrekken fortsatt ikke er styrket. Chelsea hadde formidable 17-1-1 på Stamford Bridge i fjor, og selv om Chelsea ikke har imponert nevneverdig i treningskampene, spekulerer vi ikke i kamp 3. H.

4. Aston Villa - West Ham
Villa var lenge med i kampen om den attraktive fjerdeplassen sist sesong, men i sedvanlig stil sprakk det litt på slutten. Manager Martin O' Neill har reist etter uenighet med eierne om ambisjonene til klubben. Ingen nykommere har ankommet, og James Milner er trolig på vei til Manchester City. Vi har ingen tro på at Villa gjenskaper fjorårets sesong, og med all turbulense som har vært i klubben nå før sesongstarten, kan hva som helst skje nå i sesonginnledningen. Motstander West Ham stod med kanten på stupet stort sett hele sesongen i fjor, selv med et mannskap som var ventet rundt tiendeplass. Manager Zola er borte, nå er det rutinerte Avram Grant som styrer skuta på Upton Park. Gode forsterkninger er hentet inn, og i tillegg har man klart å beholde sine beste spillere. Aston Villa er i øyeblikket kupongens nest største favoritt, vi tror West Ham får poeng med seg, muligens alle tre. Og setter markeringen UB på det lille forslaget, mens vi helgarderer på det største forslaget.

Bli nettspiller hos Norsk Tipping i dag.

5. Bolton - Fulham
Bolton leverte en sesong på det jevne i fjor og endte til slutt på fjortende plass. Nå har manager Owen Coyle gjort noen riktig smarte kjøp i sommer, og spillere som Martin Petrov og Robbie Blake styrker helt klart den offensive delen av Boltons spill. Hadde ikke bedre enn 6-6-9 hjemme i fjor, vi tror Bolton blir seige på hjemmebane igjen denne sesongen. Motstander Fulham leverte en sesong over all forventning i fjor, og endte til slutt opp med tolvteplass i ligaen og finaleplass i Europa League. Manager Hodgson er gått til Liverpool, og Mark Hughes har overtatt klubben. Midtstopper Chris Smalling er forsvunnet til Manchester United, ellers har det skjedd lite på transfermarkedet. Fulham var skrekkelig svake på bortebane i fjor med sifrene 1-7-11. Vi tror Bolton får en fin start på sesongen og Bolton spilles som sikker hjemme på Reebook Stadium.

6. Blackburn - Everton
Morten Gamst Pedersen har skrevet ny langtidskontrakt med klubben, det er i det minste en god nyhet for fansen. Bortsett fra det har der skjedd svært lite hos Blackburn, men nå like før seriestart ble Norgeskjenningen Mame Biram Diouf hentet på lån fra Manchester United. Blackbrun endte så høyt som nummer ti i fjor, veldig mye takket være en knallsterk hjemmestatistikk 10-6-3. Everton er av mange eksperter forventet å gjøre en bra sesong i år, og muligens kunne utfordre det som nå må hete topp seks (City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool og Tottenham). Svært dyktige David Moyes har skapt et skikkelig lag av Everton, og til sesongstarten har Moyes alle sine beste menn tilgjengelig i tillegg at Leeds notoriske goalgetter Jermain Beckford er hentet inn. Everton var et av kun tre lag som slo Blackburn borte i fjor. Vi tror dette blir en meget tett og jevn batalje og prøver derfor med en singel U både på det lille og store forslaget.

7. Wolverhampton - Stoke
Wolves berget til slutt plassen i fjor, og bør ha muligheten til det samme denne gangen. Wolves spilte mye fin fotball i fjor, men var sørgelig inneffektive og med 32 scorede mål scoret de minst av alle i Premier League. Steven Fletcher er hentet fra Burnley for å bøte på det og i tillegg er gode Hunt hentet fra Hull, i tillegg til noen gode utenlandske forsterkninger. Stoke gjorde en ålreit sesong i fjor og endte til slutt som nummer tolv. Gjorde et kupp på overgangsmarkedet nå i uken før seriestart da spissen Kenwyne Jones ble hentet fra Sunderland. Det står 1-5-1 i siste sju tilsvarende oppgjør og dette blir helt sikker jevnt igjen. Vi gir Wolverhampton fordel av hjemmebane og spiller HU på det lile forslaget, men dekker alle tegn på det største forslaget.

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

8. Sunderland - Birmingham
Sunderland hadde en flott åpning på fjorårets sesong, men en voldsom formsvikt i perioden desember-januar, holdt på å sende Steve Bruce menn ned i nedrykksgjørma. Laget endte til slutt som nummer 13, og på hjemmebane leverte Darren Bent & co varene med flotte 9-7-3. Bruce har hentet sin gamle elev Titus Bramble som forsterkning i forsvaret, og VM-helten til Paraguay Christian Riveros er hentet inn for å kompensere for tapet av midtbanemotoren Lorik Cana. Overraskende nok solgte også Bruce sin gode spiss Kenwyne Jones tidligere denne uken til Stoke, og derfor har nå Sunderland lånt inn Danny Welbeck fra Manchester United. Birmingham gjorde en kanonsesong i fjor, og endte på en meget overraskende niendeplass. Fyrtårnet Nicola Zigic er hentet fra Valencia for å lage mål og ellers er keeper Joe Hart byttet ut med Ben Foster. Middelmådige 5-2-12 bortebane for Birmingham i fjor. Det er usikkert om fjorårets suverene toppscorer Darren Bent rekker kampen for hjemmelaget i ettermiddag, vi tror ikke Sunderland taper denne åpningskampen, og nøyer oss med HU.

9. Wigan - Blackpool
Åpningskamp er selvsagt åpningskamp, men dette ligner veldig på en sikker H. Manager Ian Holloway i Blackpool har ikke hentet en eneste forsterkning av betydning foran sesongen, og da kommer dette til å bli en blytung sesong for Blackpool. På dette nivået kan man ikke overleve på entusiasme og spilleglede. Wigan gjorde mye rart i fjor, men slo blant Chelsea 3-1 hjemme, og det forteller at det mye god kapasitet i dette laget. Manager Martinez har bortsett fra at han har mistet Titus Bramble, beholdt sine beste spillere, og spennende nykommere er hentet inn. Vi kan ikke annet enn å sette en klar H her og Wigan blir vår hovedsikre sammen med Chelsea.

10. Millwall - Hull
Nyopprykkede Millwall smalt til med åpningsrundens mest overraskende resultat da de banket Bristol City 3-0 på bortebane. Millwall kom seg til Championship via Playoff, og kan bli en overraskelse denne sesongen. Hull er det derimot verre stilt med. Etter en overraskende første sesong i Premier League, kom det forventede nedrykket i fjor. Flere av de beste spillerne er solgt og klubben sliter i tillegg økonomisk, så det forventes flere salg før transfervinduet stenger. Vant 2-0 hjemme mot Swansea i sin åpningskamp, vi tror det blir verre i ettermiddag. Vi sjanser på at nyopprykkede Millwall surfer videre på suksessen fra åpningshelgen og prøver oss med sikker H i kamp 10.

Lever spill og sjekk resultatene på mobilen!

11. Ipswich - Burnley
Ipswich var en av outsiderne til opprykk foran fjorårets sesong, men i rekordjevne Championship ble det istedenfor en kamp for å overleve. Med hjemmestatistikken 8-11-4 kostet poengdelingene mye for Ipswich i fjor. Knallsterk bortetriumf mot opprykksfavoritt Middlesbrough i åpningsrunden sist helg, og i ligacupkampen mot Exeter valgte Keane å spare en del spillere. Burnley har solgt Steven Fletcher blant annet, men seiret i sin åpningskamp hjemme mot gode Nottingham Forest og har fortsatt et brukbart mannskap. 2-5-0 på siste sju tilsvarende og med tanke på Ipswich sin hjemmestats i fjor, er vi nødt til å prøve en ren U i dette oppgjøret. Det er svært god verdi i å spille uavgjort i denne divisjonen, og vi merker oss at Ipswick spilte uavgjort i 20 av 46 ligakamper sist sesong.

12. Leicester - Middlesbrough
To av lagene som er ventet i toppen tapte begge sine åpningskamper sist helg. Leicester kom bakpå 0-3 mot Crystal Palce, men en solid opphenting berget nesten ett poeng og laget tapte til slutt 2-3. Middlesbrough og Gordon Strachan har hentet solide forsterkninger denne sesongen , og således var hjemmetapet mot Ipswich en stor skuffelse. Ikke lett å finne en vinner i dette oppgjøret og vi må ty til helgardering i denne kampen.

Klikk her for å levere tipsforslaget på 96 rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 14.08.2010 15:55
1. Odd - Viking H U B
2. Ranheim - Strømsgodset H B
3. Chelsea - West Bromwich H
4. Aston Villa - West Ham U B
5. Bolton - Fulham H
6. Blackburn - Everton U
7. Wolverhampton - Stoke H U
8. Sunderland - Birmingham H U
9. Wigan - Blackpool H
10. Millwall - Hull H
11. Ipswich - Burnley U
12. Leicester - Middlesbrough H B

Klikk her for å levere å levere tipsforslaget på 486 rekker

HTML EMBED
Tipping Lørdag, frist: 14.08.2010 15:55
1. Odd - Viking H U B
2. Ranheim - Strømsgodset H U B
3. Chelsea - West Bromwich H
4. Aston Villa - West Ham H U B
5. Bolton - Fulham H
6. Blackburn - Everton U
7. Wolverhampton - Stoke H U B
8. Sunderland - Birmingham H U
9. Wigan - Blackpool H
10. Millwall - Hull H
11. Ipswich - Burnley U
12. Leicester - Middlesbrough H U B

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag